Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > bang om in mijn broek te poepen
Auteur Onderwerp: bang om in mijn broek te poepen
Astrid88
BerichtGeplaatst: 25-02-2009 17:52 Reageer met quote

maan45 schreef:
Hoi fairytale.

ik heb dit probleem al 35 jaar. Ben zelf nu 45 jaar. ik weet ontzettend veel hierover en heb hier ook zelf hulp groepen in gegeven. Zelf kan ik ook nog altijd bijleren. Tips heb ik genoeg, vergt wel disipline. Ik zou ook graag met lotgenoten hierover willen praten.
Ik hoor het wel. Mijn emailadres is: *********

Gr. Herman

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen. Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.


Hoi maan 45, zet je aub je email adres in je profiel, ik zou graag contact met je opnemen voor dit probleem, en héél graag tips van je krijgen! ik ben echt wanhopig en het beheerst mijn hele leven, ik wil gewoon normaal kunnen leven Embarassed
Ad
Moowtje
BerichtGeplaatst: 26-04-2009 15:49 Reageer met quote

Hoi Astrid,

Ik zou graag met je in contact willen komen.. ik heb precies hetzelfde.. Sad

In mijn profiel staat mijn e-mail adres!

Groetjes,
Monique
eindhovenrene
BerichtGeplaatst: 04-05-2009 9:56 Reageer met quote

hallo,

ik heb hier ook last van, al een jaar of 2, maar nu blijf ik ook vaak thuis, om die reden vind ik dat er iets gedaan moet worden, want dit kan zo niet langer. ik ben naar de huisarts geweest en die verwees mij door naar een psycholoog... heeft iemand hier ervaringen mee? helpt het?

graag reacties!!!!

groetjes René
Flupke
BerichtGeplaatst: 04-05-2009 15:20 Reageer met quote

Naar een dokter gaan heeft volgens mij géén resultaat hoor. het zit gewoon tussen de oren hé !! Ik heb al die bezwaren gelezen en ik besluit dat er weinigen zijn die daar een last van hebben, maar véél meer een lust hebben om het te doen. Nu,ieder zijn doen hé !! ik maak er géén drama over, voor mij is het ook géén last meer.
eindhovenrene
BerichtGeplaatst: 04-05-2009 15:26 Reageer met quote

euhm... beetje lastig te begrijpen wat je schrijft... het is voor je geen last meer en dat komt door...?
berkies
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 20:41 Reageer met quote

Ik loop al jaren met het probleem van als ik niet naar de wc kan moet ik juist poepen. Ik merk dat er veel mensen zijn die het zelfde probleem hebben. Ik gebruik nu momenteel een voedingssupplement dat mijn darmen rustig houdt en de ontlasting steviger maakt, zodat de aandrang beter onder controle wordt gehouden.Ik voel me er prettiger door en ondanks dat de angst er nog wel is neemt het vertrouwen toe omdat het beter onder controle kan worden gehouden. Ik hoop dat de angst geheel zal verdwijnen en ik mij weer, zonder aan de wc te denken, aan alles mee kan doen. Omdat er geen reclame gemaakt mag worden kunnen geïnteresseerden mij een Email sturen, dan krijgen ze de gewenste info.
Bettie
BerichtGeplaatst: 16-07-2009 9:48 Reageer met quote

lieve mensen,
ik lees over jullie klachten van plotselinge aandrang.
Bij mij begon het toen ik 26 was,ik ben nu 38, lopen in de stad en dan overvallen worden door een enorme aandrang. Stil blijven staan bij een etalage en de indruk wekken dat ik geïnteresseerd ben in de aangeboden koopwaar. Maar in werkelijkheid moeten blijven staan en met mijn billen knijpen omdat ik het bijna in mijn broek deed. Dan het genante moment dat ik daadwerkelijk in mijn broek poepte. Vol angst dat ik een bekende tegen zou komen,lopend in mijn volle broek door de winkelstraat. Niet met de tram kunnen omdat ik dan genadeloos door de mand zou vallen. Dus ruim een uur in mijn vieze broek over straat gegaan,via stillere straatjes mijn huis bereikt. Thuis vol onbegrip onthaalt door mijn moeder. Kan zo'n grote meid het niet ophouden ?
Doktersonderzoek wees uit niets aan de hand met haar.
Nog meer onbegrip.....je doet het expres in je broek, was de opmerking van mijn moeder. Uiteindelijk uit huis gegaan omdat de wekelijkse poepbroeken tot heel veel onbegrip leide. Nu jaren later is het ritueel van een paar vellen keukenrol in mijn slip leggen voordat ik de straat op ga een normale handeling voor mij geworden. Ik heb mij ontelbare keren inmiddels moeten verschonen. Soms kleine ongelukjes maar vaker een broek vol.
Fijn om te lezen dat ik niet alleen sta en dat er meer volwassen vrouwen op dit forum een soort gelijk probleem hebben zoals ik. Oja ik weiger toe te geven aan een luier om doen want dat zou mij nog meer een regressie gevoel geven dan dat ik nu al soms heb. Een keer geprobeerd maar had helemaal het idee dat iedereen dat kon zien.
kim81
BerichtGeplaatst: 29-07-2009 10:18 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Uiteraard herkenning in jullie verhalen. Wees jezelf ervan bewust dat het gebeurt wanneer je gedachten afdwalen naar 'o....ik voel mijn darmen...het zal toch niet weer'. Het angstzweet breekt je uit, omdat je precies denkt aan dat wat je NIET wil. Ik veel gevallen zijn de gedachten zo sterk dat je lichaam hierop reageert. Hierdoor blijf je in een cirkel draaien. Je wilt niet dat het gebeurt, maar je denkt eraan, dan voel je je darmen actief worden, dan denk je er weer aan, dan wil je nog meer dat het niet gebeurt etcetc. Ik heb helaas bij de huisarts geen nuttige reactie gekregen, maar heb het daar niet bij laten zitten. Besef vooral dat je jezelf alleen maar kan helpen als je je over de schaamte heen zet. Het beter worden is toch alles waard?! Kijk daarom eens op de site van IPZO, ze werken samen met universiteiten en hebben gespecialiseerde mensen in dienst die zich richten op allerlei vormen van angst. In ons geval dus diarree op ongewenste momenten. Ik ben daar inmiddels in behandeling en door middel van gedragstherapie leren ze je weer 'normaal' te functioneren. Mijn therapeut heeft door de jaren heen al heel veel mensen hier vanaf geholpen en ikzelf ben ook erg enthousiast. OP NAAR EN FIJNER LEVEN!
Kittybit
BerichtGeplaatst: 03-08-2009 15:44 Reageer met quote

Ook bij mij veel herkenning. Ben nu 31 jaar en heb sinds mijn twaalfde last van paniekaanvallen. Tijdens die aanvallen kreeg ik vaak last van diarree, en het werd eigenlijk de omgekeerde versie: als ik ook maar 'iets' voelde in mijn buik, raakte ik volledig in paniek. Ik heb mijn probleem meerdere malen bij de huisarts neergelegd en ben uiteindelijk doorverwezen naar een darmspecialist. Deze kon niets vinden (uiteraard), en heeft mij doorverwezen naar een gyneacoloog (daar er in mijn familie wat problemen op dat vlak voorkomen). Dit was een ontzettend aardige en begripvolle vrouw en voor het eerst durfde ik echt alles over mijn probleem te vertellen. Zij heeft mij op haar beurt doorverwezen naar een bekkenbodemfysiotherapeute. Het bleek dat door alle stress ik al jaren mijn bekkenbodemspieren totaal verkeerd gebruikte. Ik moest opnieuw leren plassen en poepen, door het verkeerde gebruik van mijn spieren wist mijn lichaam namelijk helemaal niet meer wanneer ik nou eigenlijk naar de wc moest en kon het ineens gebeuren dat ik aandrang kreeg en ook direct een wc op moest zoeken omdat ik het niet op kon houden.
Verder heb ik contact gezocht met een psychologe, die mij verder helpt met het 'tussen-de-oren-gedeelte'. In mijn geval is de diarree niet alleen iets lichamelijks maar ook geestelijks. In de loop van de nu zes sessies die ik met haar heb gehad, ben ik erachter gekomen dat ik nogal wat moeite heb met het loslaten van een aantal dingen. Die diarree heeft daar dus letterlijk mee te maken....
Ik wil zeker niet zeggen dat dat bij iedereen de oorzaak is, maar ik wil jullie allemaal aanraden om echt hulp te gaan zoeken. Het heeft mij voor een heel groot gedeelte tegen gehouden de dingen te doen die ik wel wil doen, en ik heb voor mezelf besloten dat ik er nu helemaal klaar mee ben en eindelijk wil gaan leven!!
Heel veel succes allemaal en mocht je meer willen weten over de psycholoog (haar organisatie zit door heel nederland!) mail me dan maar.
kaia
BerichtGeplaatst: 05-08-2009 6:50 Reageer met quote

Jammer dat er een paar mensen zijn die zo kinderachtig reageren.

Heb respect voor een ieders probleem.

Dit is natuurlijk wel een probleem wat veel schaamte opwekt.
Maar hallo, iedereen poept,zelfs de koningin!

IK vraag me af wat er allemaal als oorzaak kan liggen. Zelf heb ik PDS , en een angststoornis. Dit samen resulteerd idd in het probleem dat hier in het topic genoemd word.

Vooral plekken waar ik geweest ben en ik erge krampen heb gehad , mijd ik het liefste.

Smorgens ga ik wel 5 keer naar de wc voor een klein hoopje. Knap waardeloos hoor.
Het stomme is dat als ik ergens ben waar ik de aandrang krijg, zweet me uitbreekt etc. Zodra ik dan weer thuis ben wacht ik wel eens met naar de wc gaan en jawel in de helft vd gevallen hoef ik dan niet eens meer.
Dan voel je je helemaal een stumperd.
Maar helaas hebben wij geen controle over ons brein.

Ben erg benieuwd naar het middeltje van Berkies.
Kittybit
BerichtGeplaatst: 08-08-2009 14:43 Reageer met quote

Kaia, die controle over je brein kun je wel krijgen. Het vergt enrom veel doorzettingsvermogen, maar uiteindelijk lukt het wel. Je moet als het ware opnieuw geprogrammeerd worden. Het is ontzettend moeilijk om uit die neerwaartse spiraal te komen, maar met vallen en opstaan lukt het. Wat jij beschrijft had/heb ik ook. Ik werk er, samen met mijn therapeut, heel hard aan en met resultaat: ik ben net thuis van een vierdaagse vakantie (langer durfde ik nog niet aan Wink ) en ben die vier dagen doorgekomen zónder diarreeremmer en zonder angstaanvallen!
berkies
BerichtGeplaatst: 10-08-2009 10:48 Reageer met quote

kaia schreef:
Jammer dat er een paar mensen zijn die zo kinderachtig reageren.

Heb respect voor een ieders probleem.

Dit is natuurlijk wel een probleem wat veel schaamte opwekt.
Maar hallo, iedereen poept,zelfs de koningin!

IK vraag me af wat er allemaal als oorzaak kan liggen. Zelf heb ik PDS , en een angststoornis. Dit samen resulteerd idd in het probleem dat hier in het topic genoemd word.

Vooral plekken waar ik geweest ben en ik erge krampen heb gehad , mijd ik het liefste.

Smorgens ga ik wel 5 keer naar de wc voor een klein hoopje. Knap waardeloos hoor.
Het stomme is dat als ik ergens ben waar ik de aandrang krijg, zweet me uitbreekt etc. Zodra ik dan weer thuis ben wacht ik wel eens met naar de wc gaan en jawel in de helft vd gevallen hoef ik dan niet eens meer.
Dan voel je je helemaal een stumperd.
Maar helaas hebben wij geen controle over ons brein.

Ben erg benieuwd naar het middeltje van Berkies.


Reclame mag niet, dus mail me, dan kan ik je per E-mail inlichten. Je E-mail adres staat niet in je profiel. Berkies
MNH
BerichtGeplaatst: 21-11-2009 15:14 Reageer met quote

heey allemaal,
ik ben een meisje van 13.
en ik heb een probleem.
ik doe aan turnen en trampoline springen,
maar elke keer als ik een oefening doe of een een sprong maak,
verlies ik urine.
ik heb wel gedacht aan inlegkruisjes of tampons maar tampons vangen niet genoeg op het lekt er doorheen, en inlegkruisjes is onhandig want ik heb altijd een turnpakje aan.
en dan ben ik bang dat ze het zien en het zit ook niet fijn.
ik wil het mijn moeder wel graag vertellen maar ik durf niet.
wat moet ik doen???
en weten jullie of meer kinderen hier last van hebben?
*Annette*
BerichtGeplaatst: 21-11-2009 16:49 Reageer met quote

@ MNH; Heb je al eens geprobeerd om van te voren nog even naar het toilet te gaan? Als ik zelf, een enkele keer in de zomer, op de trampoline spring merk ik dat ik ook snel wat urine verlies... Vaak moet ik dan ook 'bijna' naar het toilet. Maar het is ook wel gebeurd dat zodra ik net naar het toilet was geweest het ook gebeurde, geen idee hoe dit gebeurd.

En van een klein inlegkruisje ziet niemand wat hoor! Ik draag ze bijna dagelijks Embarassed...

Waarom durf je het niet tegen je moeder te vertellen?

Sterkte meid!
MNH
BerichtGeplaatst: 23-11-2009 16:57 Reageer met quote

Bedankt dat je hebt gereageerd Annette.
ik durf het niet te vertellen omdat ik me er echt dood voor schaam,
maar een inlegkruisje is echt niet fijn in een turnpakje want dat zit heel strak en dan ga je er telkens aan trekken enzo, en ik ben bang dat dat ook niet genoeg houd.
ik ga altijd voor dat de les begint naar de wc. en dan denk ik dat het goed is, maar dan gebeurt het alsnog elke keer.
ik baal er echt van.
dessy
BerichtGeplaatst: 23-11-2009 18:55 Reageer met quote

Waarschijnlijk zijn je bekkenbodem spieren slap waardoor je sneller urine verliest.

Het besste is om deze te trainen door steeds je spieren aan te spannen en een tel of 3 vast te houden.

En anders toch even naar de huisarts toe gaan om het erover te hebben.....

En anders bij de apotheek tena lady halen dit is speciaal voor urineverlies
meisjexx.
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 17:38 Reageer met quote

Hoi, ik ben een meisje van 14 jaar en ik zit met hetzelfde probleem. Ik had een paar maanden geleden toen ik met school naar een excursie ging ineens heel erg de drang om naar het toilet te gaan. Uiteindelijk ben ik in de bus naar het toilet gegaan. Maar ik dacht dat je niet door kon trekken dus dat was ik vergeten heel genant. Maar al die dagen daarna had ik steeds weer die drang om naar het toilet te gaan. Het is nu al wel een stuk minder.
Het probleem is dat ik nu bang ben voor bussen. Ik moet namelijk binenkort weer met school naar een excursie en dat ik weer naar het toilet moet of dat ik het in mijn broek doe. Want ik durf niet meer naar het toilet tegaan omdat mensen weten dat ik vergeten was door te trekken en dat ze mij daarmee gaan pesten.

Weet iemand misschien tips?
denisechristina
BerichtGeplaatst: 23-02-2010 0:14 Reageer met quote

Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb.
Ik ben een meisje van 19 jaar en ook ik zit met dit probleem.
Ik ben ooit naar een markt geweest met mijn moeder waar ik niet naar de wc kon (dit was op mijn 13e) en heb het toen in mijn broek gedaan.
Sinds dien ben ik bang dat er geen wc in de buurt is en kan ik heel moeilijk weg.
Ik krijg al paniekaanvallen voordat ik weg ga. De ene keer kan ik zonder moeite weg en de andere keer moet ik gewoon thuis blijven.
Als ik ergens anders ben en ik voel dat ik naar de wc moet, moet ik ook snel naar huis. Wanneer er wel een wc is ga ik mij druk maken over andere dingen zoals, stel dat de wc kapot is, dat ze allemaal bezet zijn.
Heel mijn leven wordt hierdoor bepaald.
Wanneer iemand tips heeft hoor ik het ook graag, ik blijf dit forum volgen.
VP1
BerichtGeplaatst: 29-03-2010 0:31 Reageer met quote

hallo iedereen
ik heb al jaren last van "wispelturige" darmen -soms constipatie , en soms winderig en vlug naar de wc moeten lopen,maar nog geen ongelukjes ... tot gisteren !!!
stond op een feestje (naast mijn nieuwe vlam!!!),heel plots buikkrampen en wind moeten lossen ... en toen ik vlug naar de wc ging , ontdekte ik dat ik in mijn broek had gedaan - platte stoelgang in onderbroek en langs benen - ik schaamde mij rot, en hoopte toch ook van harte dat niemand iets gemerkt of geroken had Embarassed
heb mij en broek dan maar zo goed mogelijk opgekuisd op toilet en de gastheer discreet gevraagd mij een broek te lenen -onder het mom dat ik plots mijn maandstoonden had gekregen (leek mij net iets minder genant -kun je dat als vrouw tenminste nog eens als excuus gebruiken Wink )

tips heb ik niet Sad maar wil iedereen graag een hart onder de riem steken -geweldig hoe sommigen van jullie hiermee hebben leren omgaan !!! -én ook een beetje geruststellen - zoals ik mijzelf achteraf geruststelde :

ik werk als verpleegkundige en plas- én stoelgang- ongelukjes zijn in een ziekenhuis dagelijkse kost -dus echt wel iets dat IEDEREN ooit kan overkomen !

én ! -zelfs onze getrainde ogen en neuzen zien en ruiken vaak niet direct wat er aan de hand is ... laat staan dat vreemden die je toevallig voorbijlopen of naast je staan,direct iets doorhebben !

en diegenen die jullie ervoor scheef bekijken -ook maar eens een volle broek toegewenst Evil or Very Mad
Onbekende2
BerichtGeplaatst: 15-05-2010 22:00 Reageer met quote

Hey allemaal,

Ben een man van 22 jaar, zelf heb ik dit al 5 jaar.

Ik praat hier liever niet over op een publiek forum.
Wel wil ik hier graag eens over praten.

Wie wil kan me een e-mail zenden of toevoegen op msn.
Mijn e-mail staat op men profiel.

Hoop op veel reacties.

Gr.
Index > Psyche > bang om in mijn broek te poepen Bookmark and Share
Pagina 8 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016