Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > fibroadenoom
Auteur Onderwerp: fibroadenoom
naromi1
BerichtGeplaatst: 15-07-2008 17:17 Reageer met quote

Vandaag kreeg mijn dochter van 14 de uitslag van haar borstonderzoeken.
Er zat een knobbel in haar borst.
En op de mamapoli helemaal uitgezocht.
Bleek uit cel onderzoek een fibro-adenoom te zijn
In dit ziekenhuis het jongste meisje met fibro-adenoom.
word verder niets aan gedaan.
Het was ook weer kleine geworden,ja je schrik je dood als je met je dochter van 14 jaar op de mamapoli komt.
Maar goede begeleiding gehad en heel duidelijke uitleg geven aan oze dochter.
wie heeft hier meer over gehoord op zo jonge leeftijd?
Ad
Desiree1990
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 21:41 Reageer met quote

Ik was net een maand 16

x
smesje
BerichtGeplaatst: 05-09-2008 16:08 Reageer met quote

Hoi, ik weet niet of mensen nog aktief zijn op dit onderwerp,
maar ik heb een vraagje waar ik mee zit:

een maand of wat geleden ondekte ik een knobbeltje naast mn borst,
zo'n beetje tussen mn borst en oksel in, het voelt een beetje als een knikkertje en je kan het bewegen.
Ik heb het even aangekeken en maakte me niet echt zorgen omdat het niet groter werd.
Maar van de week dacht ik: toch maar eens voelen hoe het er mee is. En nu zitten er 2 onder elkaar!

Dus toch maar naar de huisarts geweest.
huisarts heeft even gevoelt en dat was het,
fibro-adenoom zegt ze en klaar, volgende patient!

Ik lees hier van iedereen dat ze in ieder geval wel voor de zekerheid zijn doorgestuurd, maar bij mij was dat nieteens zo!
Is dat normaal?
En kan zo'n fibro-adenoom ook echt naast je borst zitten ipv in je borst?

groetjes
smesje
BerichtGeplaatst: 10-09-2008 18:02 Reageer met quote

niemand???
Wufke
BerichtGeplaatst: 19-09-2008 0:03 Reageer met quote

Bij mij is nu bijna een jaar geleden een fibroadenoom verwijderd uit mijn rechterborst van 5 bij 3 centimeter. Knobbel zat helemaal rechts aan de zijkant. Ja je schrikt idd heel erg als je dat zo ineens in je borst voelt zitten.. bij mij was dat vlak voor het weekend.. dus kon ook niet bij de huisarts langs!! Gelukkig kon ik na het weekend meteen terecht en heeft hij me doorverwezen naar de mamapoli. Werdt daar heel goed begeleid en heb een mammo, echo en punctie gehad.. punctie ging bij mij niet onder plaatselijke verdoving trouwens, maar voelde er gelukkig niet veel van. En toen de uitslag gekregen, "goedaardige tumor" fibroadenoom. De arts vond het heel verstandig als ik hem zou laten verwijderen omdat Arrow : hij zegt dat zó'n fibroadenoom elk jaar kans heeft om iets kwaadaardig te worden. Dus heb de knobbel laten verwijderen. wel heel fijn is dat mamo, echo, punctie, uitslag lekker op 1 dagdeel zijn. Na de operatie had ik wel erg last van misselijkheid, en van pijn in mijn borst en arm. heb een week een strakke sportbh gedragen zodat het ook niet veel zou bewegen. dat ging erg goed. Nu heb ik alleen nog een streep lidteken over van 6 centimeter Confused

Smesje:
Dus ik zou altijd wel je arts vragen om doorverwijzing naar de mamapoli, zo weet je meteen wat het is en is je onzekerheid ook weg. dat is wel zo fijn.

Suc6!
janientje
BerichtGeplaatst: 02-02-2009 23:01 Reageer met quote

hai hai,

Ik heb twee fibroadenomen laten verwijderen. 1 uit elke borst een jaar uit elkaar.
De eerste werd onder plaatselijke verdoving verwijderd en heb zelfs de naald voor de verdoving niet eens gevoeld.
De tweede werd onder narcose gedaan omdat het onder de tepel was en plaatselijke verdoving te pijnlijk zou zijn daar.
Beiden operaties snel verlopen en wondgenezing goed gegaan.

In principe hoort elke knobbel verder onderzocht te worden dan alleen de huisarts. Dit omdat aan de buitenkant nooit en te nimmer met zekerheid vastgesteld kan worden wat het is.
Een echo, foto of punctie (hoeft niet allemaal) zal dan ook altijd nodig zijn.

groetjes janientje
anzel
BerichtGeplaatst: 07-04-2009 16:15 Reageer met quote

hallo,
ik ben nu 24 jaar en heb al meerdere operaties gehad. Ik heb ondertussen een stuk of 5 van die fibro-adenomen eruit laten halen.
Elk half jaar wordt ik onder controle gehouden. Mijn moeder is gestorven aan kanker in 2007 en die had 16 jaar van te horen gekregen dat ze borstkanker had.. Mijn moeder is dus 16 jaar ziek geweest.
Ik ben daarom extra bang dat ik het ook krijg.
Ik ben afgelopen woensdag weer naar hte ziekenhuis gemoeten en heb een mammo en een echo laten maken. De radioloos deed er nogal vaag over en zei dat ik wel erg veel knobbels in mijn borst had zitten. Ik vroeg of het ernstig was mar hij gaf geen reacte. Morgen moet ik dus voor de uitsag komen maar ik ben zo bang. Normaal zegt die radioloog maak je niet druk het zit wel goed.. Nu zei hij dat dus niet en deed heel raar..
wat denken jullie heb ik een reden om me heel druk te maken?
en wat zouden jullie doen? ik heb overwegen om allebei mijn borsten te laten verwijderen en er siliconen in te doen.. is dit een stomme gedachten???
ik hoop op een reactie van iemand die hetzelfde mee heeft gemaakt
rainfalling
BerichtGeplaatst: 23-05-2009 21:47 Reageer met quote

ik ben 18 en ik heb ook fibroadenomen. mijn hele linkerborst voelt hard. er zitten namelijk heel wat fibroadenomen in. ook in mijn rechterborst zitten er een paar. de grootste is 7,5 bij 4,5 cm groot. ik ben er mee naar het ziekenhuis geweest enzo... het is namelijk niet normaal dat de ene borst 1,5 keer zo groot is als de andere.
daar moest ik eerst een echo laten maken. de week daarop dacht ik dat ik een afspraak zou maken met de chirurg over wanneer ik geopereerd zou kunnen worden. het bleek echter dat ik twee verdere onderzoeken moest doen. het was echt een shock. ik moest een mammogram laten maken en een punctie laten doen. (dat is echt niet normaal voor iemand van mijn leeftijd, zeiden ze ook wel...). de chirurg heeft ook met een paar specialisten en die zeiden ook dat het niet normaal was voor iemand van mijn leeftijd om zo veel en zo grote fibroadenomen te hebben.
een week later kreeg ik te horen dat het volkomen goedaardig is en dat ik niet geopereerd hoef te worden... ze zouden veel kapot kunnen maken tijdens een operatie...
ik weet niet of ik nou blij moet zijn dat ik niet geopereerd ga worden... het verschil is wel 1,5 keer...

xx hopeloze ik
rainfalling
BerichtGeplaatst: 23-05-2009 22:21 Reageer met quote

ik wordt helemaal onzeker van alles wat ik hier lees... bijna iedereen laat het weghalen namelijk... en mij wordt geadviseerd om het te laten zitten en pas over een jaar terug te komen om een echo te laten maken.

ik weet het echt niet :S:S:S
anzel
BerichtGeplaatst: 24-05-2009 9:06 Reageer met quote

heey rainfalling, mij was ook geadvideers om ze te laten zitten, maar ik had er echt pijn aan daarom hebben ze ze eruit gehaald..
als jij wil dat ze ze eruit halen doen ze dat gewoon hoor dan moet je gewoon zeggen dat je erop staat!!
maak je niet te druk, ze hebben het toch onderzocht..
anders ga je een keer naar een ander ziekenhuis en daar een arts er naar laten kijken.
Gast___
BerichtGeplaatst: 10-06-2009 10:50 Reageer met quote

Hoi iedereen,
ik lees al een tijdje mee op dit forum (voornamelijk bij dit onderwerp) want ik heb zelf ook dit probleem.

Vanaf mijn 11e heb ik al knobbels in beide borsten en ze zijn in de 6 jaar erna (ik ben nu 17) flink gegroeid. Ze zijn allebei ongeveer 8 bij 5 cm.. Ik heb het die 6 jaar dat ik het al heb stilgehouden voor iedereen omdat ik bang was het te vertellen.. Maar laatst heb ik het eindelijk aan mijn vriend verteld.. Hij schrok wel en vind dat ik naar de dokter moet, ik wil dat zelf ook wel maar ik durf het mijn ouders écht niet te vertellen.

De knobbel zit voor zover ik kan voelen wél aan de huid vast maar ik kan hem wel helemaal door mijn borst bewegen.. Ik ben zo bang dat ik borstkanker heb. Sad Maar dat zou ik dan al vanaf mijn 11e gehad moeten hebben..

Ik kan er soms gewoon niet van slapen zo bang ben ik.. Sad

Nou, dat wilde ik even kwijt.. Misschien kan ik hier wat steun vinden en zijn er mensen met hetzelfde? Ik kan namelijk op internet geen gevallen van borstkanker op 11 jarige leeftijd vinden, en ook niet veel fibroadenomen op die leeftijd. Het doet trouwens soms pijn, maar lang niet altijd.
svb
BerichtGeplaatst: 22-07-2009 21:06 Reageer met quote

Hallo, afgelopen vrijdag een knobbel in mijn rechter borst gevoeld. Maandag naar de huisarts geweest hij heeft me doorgestuurd naar de mammapoli. Met een echo onderzocht en hij constateerde dat het een goedaardige fibro adenoom is. Ik vroeg hoe die zo zeker wist dat het goedaardig is. Hij zei gezien mijn leeftijd ( 20 ) En als ik ouder was geweest hadden ze nog een punctie gedaan. Dus omdat ik 20 ben neemt hij maar aan dat het goedaardig is? Ook vroeg ik of het weggehaald moet worden maar hij zei van niet. Ik ben misschien van plan een second opinion te laten doen is dit raar? Ik lees zulke nare verhalen overal en de ene arts denkt er anders over dan de andere. En een goedaardig iets zou ook iets kwaadaardigs kunnen worden volgens mij? Er zit iets wat er niet hoort te zitten. Heb gewoon het gevoel dat ik door mijn leeftijd afgescheept wordt.
Iemand tips of adviezen?????

Thanx X
rainfalling
BerichtGeplaatst: 02-08-2009 23:03 Reageer met quote

mijn fibroadenomen zijn weer gegroeid.
welk ziekenhuis is het meest ervaren met fibroadenomen. de docter waar ik geweest ben heeft gezegd dat ik er niks aan hoef te doen en dat er natuurlijk ook risico's zijn. het was mijn moeder die zei dat er misschien een afspraak gemaakt zou moeten worden voor volgend jaar om te kijken of de situatie verbeterd was... het is verslechterd... ik voel nu knobbels in bijde borsten :O
Robine25
BerichtGeplaatst: 07-08-2009 15:38 Reageer met quote

Ik heb ook een fibroadenoom.
Volgens het ziekenhuis(oldenzaal) waar ze een echo en een punctie hadden gedaan was het een lacterend adenoom. dit zou een borsttumor zijn ontstaan door zwangerschap. Hij zou dus kleiner worden na verloop van tijd. Na een aantal maand voelde de dokter en zei dat het aanzienlijk kleiner was geworden. Ik zei van niet en wilde een echo, hierop was inderdaad te zien dat het hetzelfde was gebleven.
Ik heb een second opnion aangevraagd in Hengelo. toen hebben ze alles onderzocht, met een mammo, echo en puncie. hieruit kwam dat het een fibroadenoom is. Hij is drie centimeter en ik laat het zitten. omdat de dokter zegt dat het niet kwaadaardig is.
Ik wil iedereen aanraden om het goed te laten onderzoeken, vraag gewoon een second opinion aan desnoods. Je bent te jong en het leven is te mooi om het door zoiets te laten stoppen.

En ik geloof inderdaad dat ze bij jongere mensen anders handelen als bij oudere mensen. ze waren er niet zo blij mee dat ik een mammo kreeg omdat ik nog zo jong was. ze zeiden dat er in mn leven nog genoeg mammo's zouden worden gemaakt. ze zijn toch iets voorzichtiger denk ik.

en anzel.... ik vind het helemaal geen rare gedachte om over siliconen na te denken. Ik ben geen fan van silicone borsten maar wel als het medisch noodzakelijk is. Met de achtergrond van je moeder kun je misschien het zekere voor het onzekere kiezen en toch kiezen om bij voorhand alles al weg te laten halen. succes n ieder geval

Groetjes Robine(26)
nieke23
BerichtGeplaatst: 18-09-2009 18:24 Reageer met quote

hey,

Ik heb sinds een jaar een adenoom in de rechterborst van een cm of 2. De pijn en uitstraling naar bovenarm hangt af van m'n cyclus. Er was geen sprake van om hem operatief weg te halen, enkel een opvolging (echo).
Sinds 2 weken heb ik dagelijks een zeurende pijn in m'n linkeroksel en linkerbovenarm. Na zelfonderzoek heb ik nu ook in m'n linkerborst, langs de zijkant, een identieke knobbeltje gevonden als in m'n rechterborst. Afspraak bij de dokter ligt vast voor volgende week, want ik heb toch wel wat vragen en ben er niet gerust in.

Heeft een van jullie ook een constante zeurende pijn naar de oksels en bovenarmen toe gehad?

groeten,
Hilly1
BerichtGeplaatst: 07-11-2009 9:39 Reageer met quote

Hoihoi

Lange tijd heb ik een knobbeltje in mijn borst en heb dit ook laten onderzoeken middels een mammografie, echo en na dooverwijzing van h.a. een MRI.

Ik in het ziekenhuis naar zo'n arts. Hij was erg kortaf en zei dat hij de MRI deed omdat de h.a. het wilde....
Een week later voor de uitslag was die arts weer erg cru, erg snel en het was duidelijk dat hij haast had. Het bleek goed te zijn (gelukkig) maar we stond daar toch perplex buiten ivm de snelheid.
Achteraf hoorde ik dat die arts daar ontslagen was en dat hij nog 3 weken moest dus denk ik dat hij zijn tijd uit aan het zitten was....
Wat had ik graag een andere arts willen treffen zeg maar ja, dat is nu te laat maar, volgens hem was de uitslag heel snel goed... Binnen 2 minuten stonden we buiten.

Het knobbeltje zit er nog maar sinds 3 maanden heb ik last (niet echt pijn) in mijn oksel aan de kant waar het knobbeltje zit. Een soort trekkende pijn.

Nu weet ik nog dat tijdens de echo dat vrouwtje zei; jemig ! Wat heb jij onrustig melkklierweefsel zeg !!.... Het viel haar dus wel heel erg op.

Weet iemand of dat kwaad kan en of ik er iets mee moet doen? Ze zegt het niet voor niets toch?

Na de uitslag in het ziekenhuis is alles nl. afgedaan. En zijn verder geen controles meer. Ik weet ook totaal niet waarover ik nu mag spreken. Het groeit wel. Vandaar dat ik het vraag.

Groetjes,
Petra.
marjan27
BerichtGeplaatst: 07-11-2009 23:43 Reageer met quote

Ik zeg altijd,als je twijfelt laat weer een echo of mri-scan maken,en anders laat je doorsturen naar een ander ziekenhuis.
over zulke dingen mogen ze niet telicht denken,ook al is het wel onschuldig.
beter 1x te vaak geweest dan 1 x mis.
gloriap
BerichtGeplaatst: 27-01-2010 16:27 Reageer met quote

Ik ben dus de zoveelste hier, ik ben 19 jaar en heb dus ook een fibroadenoom, eentje van momenteel 7mm, en zit met een dilemma.

Weg laten halen of niet?

Ik wil het zelf weg voor de simpele reden dat het daar niet moet zitten en dat je er toch mee bezig blijft zo, groeit het nu of niet?

Anderzijds heb ik nog enkele vragen waar ik hoop dat jullie me mee kunnen helpen:
- hoe ziet het litteken eruit, is het echt duidelijk?
- moet je na de operatie nog terug voor controles?
- is er een kans dat het terugkomt als je het laat verwijderen?
- heeft het effect op je borst in de zin van, is er een deukje, hoe voelt het nadien?
- kan dit alleen onder volledige narcose gebeuren of gebeurt dit soms ook onder plaatselijke verdoving?

Alvast bedankt,
groetjes!!!
ikkk
BerichtGeplaatst: 27-04-2010 18:58 Reageer met quote

heei
ik heb wel gehoord van iemand die zo jong een fibroadenoom heeft
ik heb er namelijk zelf 4 gehad,
ze zijn allemaal verwijderd,
bij de 1e was ik 15jaar, nu ben ik 17
heb er wel last van gehad,
maar ben nu wel blij dat ze eruit zijn Very Happy

hopelijk ben je iets gerustgesteld
ikkk
BerichtGeplaatst: 27-04-2010 19:01 Reageer met quote

heei
je krijgt er inderdaad wel een litteken van
het ligt eraan waar ze gaan snijden of het wel of niet opvalt.
midden op de borst valt het wel op
en nee, het moet onder volledige narcose.
ik heb ook gekozen om het te laten weghalen een aantal keren, je blijft er toch mee bezig.
ik moet nu wel om het half jaar terugkomen voor controle, maar heb er zelf voor gekozen
ongeveer een jaar na de operatie heb je er eigenlijk geen last meer van.

groetjes

gloriap schreef:
Ik ben dus de zoveelste hier, ik ben 19 jaar en heb dus ook een fibroadenoom, eentje van momenteel 7mm, en zit met een dilemma.

Weg laten halen of niet?

Ik wil het zelf weg voor de simpele reden dat het daar niet moet zitten en dat je er toch mee bezig blijft zo, groeit het nu of niet?

Anderzijds heb ik nog enkele vragen waar ik hoop dat jullie me mee kunnen helpen:
- hoe ziet het litteken eruit, is het echt duidelijk?
- moet je na de operatie nog terug voor controles?
- is er een kans dat het terugkomt als je het laat verwijderen?
- heeft het effect op je borst in de zin van, is er een deukje, hoe voelt het nadien?
- kan dit alleen onder volledige narcose gebeuren of gebeurt dit soms ook onder plaatselijke verdoving?

Alvast bedankt,
groetjes!!!
Index > Kanker > fibroadenoom Bookmark and Share
Pagina 6 van 9  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016