Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > ooginfarct
Auteur Onderwerp: ooginfarct
hope
BerichtGeplaatst: 26-01-2006 6:16 Reageer met quote

ooginfarct van mijn man
leeftijd 55 jaar
op woensdag 18 jan. 2006 stond mijn om 3 uur s'ochtends op, ging naar het toilet en tijdens het urineren werd het beeld van het rechteroog wazig. daarna heeft hij zijn ogen met water gespoeld vanwege het wazig beeld in het rechteroog.terug in bed om 3.05 werden de contouren van het rechteroog waziger en waziger. 4.01 is het rechteroog blind geworden
een oogarts bezocht die zei dat de zenuwen van het netvlies plotseling zijn uitgevallen. je ogen kunnen niet langer dan 3 min. zonder zuurstof. hij had er geen verklaring voor. misschien is er sprake van een stolsel.
we moesten kontakt maken met een internist en zodra hij iets aan dat ander oog voelt moet hij direkt naar de oogarts. het zicht van het linkeroog is 13,5 .
op maandag 23 jan. zijn wij voor een second opinion naar een andere oogarts geweest, die ook bevestigde dat hij blind is aan zijn rechteroog en dat het afstervingsproces van de zenuwen van het linkeroog in volle gang is en dat ' t niet meer af te remmen is. omdat hij klaagde over hoofdpijn zouden de zenuwen van de hersenen ook aan het afsterven kunnen zijn.het advies was om een neuroloog te consulteren.
op dinsdag een internist en een neuroloog bezocht. na het resultaat van de ct scan, de radiolaag en de diverse laboratorium onderzoekingen zullen wij de specialisten weer consulteren.
vragen
wat is de oorzaak van het plotseling uitvallen van de zenuwen van het hoornvlies ?
vgls de oogarts zou er sprake kunnen zijn van een stolsel .
indien deoorzaak een stolsel is dan moeten er sporen te zien zijn al heeft dat stolsel zichzelf opgelost.
wat gebeurt er met het oog ?
gaat het oog rotten ?
waarom stroomt er nog bloed door de adertjes ?
is het normaal dat hij hoofd- en oorpijn krijgt ?
waarom lijkt het alsof soms het zicht terugkomt ?
hij ziet eerst iets donker en daarna rode cirkels en als hij zich inspant krijgt hij verkrampingen achter zijn ogen en hoofd.
wat gebeurt er met het ander oog ?
kunnen de zenuwen van dat hoornvlies ook ploteling uitvallen ?
is dat proces gaande ?
kan zo'n proces afgeremd worden ?
wat heeft dat afstervingsproces geactiveerd ?
in aug./sept. 2005 heeft hij dengue gehad; hij kon amper lopen.
zou de dengue dat proces geactiveerd en versneld hebben ?
hij krijgt vreselijke koppijn; 't lijkt alsof een schijf horizontale draaiende bewegingen maakt. de laatste 2 dagen is het erger geworden. soms kan hij zijn hoofd amper lichten. hij kan geen abrupte bewegingen maken want dan stroomt het bloed te snel naar zijn hoofd. hij raakt gedesorienteerd

alvast bedankt
m.vr.gr. een verdrietige vrouw.

is dat normaal ?
is er sprake van een zenuwbeklemming ?
Ad
donder
GastBerichtGeplaatst: 26-01-2006 19:05 Reageer met quote

Beste Hope
Dat zijn een heleboel vragen! Probleem is dat alleen de artsen van je man deze vragen kunnen beantwoorden. Een aantal zijn namelijk zo specifiek, dat het antwoord afhangt van de uitslagen van de CTscan en de laboratoriumonderzoeken.

Een paar van je algemene vragen zal ik proberen te beantwoorden.

wat is de oorzaak van het plotseling uitvallen van de zenuwen van het hoornvlies ?
In je oog zit een grote zenuw, de oogzenuw. Deze komt uit in het netvlies (het hoornvlies zit aan de voorkant van je oog en daar is bij je man (denk ik) niets mee aan de hand. )Deze grote oogzenuw is afhankelijk van de bloedvaten. Als hij geen bloed krijgt, loopt hij schade op, waardoor (in het ergste geval blindheid kan ontstaan. Maar ook door andere oorzaken kan deze zenuw uitvallen (om zo'n oorzaak aan of uit te sluiten is een CTscan gemaakt van de hersenen). Er is een hele lange lijst van oorzaken waardoor het kan komen, dus daarvoor moet je helaas op de uitslagen wachten...

wat gebeurt er met het oog ?
gaat het oog rotten ?
In principe gebeurt er niets met het oog zelf, het gaat zeker niet rotten. Het oog zelf wordt ook weer door andere bloedvaatjes van bloed voorzien.

waarom stroomt er nog bloed door de adertjes ?
Ik weet niet precies welke adertjes je hier precies bedoelt. Een stolsel kan ook tijdelijk een bloedvat afsluiten, vervolgens (na even afgesloten te zijn) stroomt het bloed weer door. Maar omdat het bloed enige tijd geen zuurstof heeft kunnen afleveren op die plek treedt er schade op aan de weefsels die afhankelijk zijn van dat bloedvaatje.

wat gebeurt er met het ander oog ?
kunnen de zenuwen van dat hoornvlies ook ploteling uitvallen ?
Dat ligt aan de oorzaak die hierachter zit....(hoornvlies moet dus "netvlies" zijn)

is dat proces gaande ?
kan zo'n proces afgeremd worden ?
Zelfs de artsen weten nog niet wat de oorzaak hiervan is, er is dus niets te zeggen over "een proces" en of dat gaande is..

wat heeft dat afstervingsproces geactiveerd ?
Als je hierbij bedoelt "waarom is de oogzenuw uitgevallen", dan weten de artsen dit dus ook nog niet zeker. De oogarts denkt mogelijk een stolsel, de neuroloog bekijkt of er een oorzaak is binnen de hersenen.

in aug./sept. 2005 heeft hij dengue gehad; hij kon amper lopen.
zou de dengue dat proces geactiveerd en versneld hebben ?
De oorzaak is nog niet bekend, je kan dus ook niets zeggen over een verband met de Dengue.

hij krijgt vreselijke koppijn; 't lijkt alsof een schijf horizontale draaiende bewegingen maakt. de laatste 2 dagen is het erger geworden. soms kan hij zijn hoofd amper lichten. hij kan geen abrupte bewegingen maken want dan stroomt het bloed te snel naar zijn hoofd. hij raakt gedesorienteerd
Dit lijkt mij een reden om snel weer contact op te nemen met een arts! Vraag raad aan je huisarts of bel naar de neuroloog.
hope 2
GastBerichtGeplaatst: 30-01-2006 2:20 Reageer met quote

Betreft: vervolg ooginfarct

Bevindingen van de oogarts:
Een afsluiting van de art.centralis retinae aan de OD

Bevindingen van het onderzoek van de halsvaten, schildklier:
Ruim 7mm grote plaque tegen de achterzijde van de li carotis, juist voor de splitsing in de bifurcatie. De re carotis vertoont geen afwijkingen. Geen duidelijke stenosen of andere afwijkingen aantoonbaar.
Conclusie: plaque tegen de achterzijde van de carotis li.

Verslag ct scan hersenen/sella gebied/orbita
Normale cerebrale- en cerebellaire symmetrie. Normaal formaat van de zijventrikles en cerebrale sulci. Normale vorm/configuratie van de beide oogbollen, de nervus opticus vertoont beiderzijds geen zichtbare afwijkingen. De kanalis opticus is beiderzijds goed doorgankelijk. Normale vorm/grootte van de hypofyse en de sella tursica; geen erosie aan het bot van de sella en de belendende botstrukturen. Normale vorm/configuratie van de sinus cavernosus. De hersenen tonen een fysiologische weefseldensiteit; geen afwijkingen t.h.v. de optische banen. Normale differentiatie tussen grijze en witte stof. Geen suspecte processen in de occipitale regio detecteerbaar.

Labonderzoek
Hemoglobine 7.9
Bezinking 17
Leucocyten 4.0
Trombocyten 307
P.T 1.00

Glucose 5.38
Kreatine 79
Alk.fosfatase 88.8
Cholesterol 6.59
Hdl cholesterol 2.0
Idl cholesterol 3.8
Triglyseriden 1.8
ASTAT (GOT) 44
CPR 4.2

T4 91.2
TSH 1.59

Eiwit negatief
Glucose kwal. negatief
Sediment enkele bacteri√ęn, enkele plaatepitheelcellen, enkele amorfe uraten, leuco‚??s 0-2 p/gv, ery‚??s 0-2 p/gv

Differentieelstelling per 100 leukocyten
Staafkeringen 7
Segmentkeringen 59
Lymfocyten 22
Monocyten 12Zoals uit het bovenstaande blijkt is er geen verklaring voor de acute blindheid, hetgeen mij des te meer zorgen baart. Wat nu te doen ?
Want hoe verklaar jij de hoofdpijnen, de desorientatie en het warrige ?
Is het soms een symptoon van hetgeen in de hersenen gebeurt ?
Zoiets als bij suikerziekte waarbij de wondjes niet genezen ?
Wat is een diffusieziekte ? ( opgevangen bij de neuroloog)

Voor de pijnen krijgt hij pijnstillers en slaaptabletten om te slapen.
Moet hij weer naar de oogarts ?
En ook naar een andere neuroloog

Een verdrietige vrouw
donder
GastBerichtGeplaatst: 30-01-2006 16:05 Reageer met quote

Beste Hope,
Waarom heb je deze vragen niet aan je artsen gesteld? Zij zijn degenen die deze vragen moeten beantwoorden. de informatie die je hier neerzet is veel te specialistisch en te ingewikkeld om antwoord op te geven.
Maak volgende keer dat jullie een afspraak hebben een lijst met vragen en stel ze allemaal. Als je "zomaar" wat opvangt moet je er direct naar vragen! Niet zelf over gaan zitten puzzelen.
Heel veel succes.

PS Waarom denk jij dat er geen verklaring is voor de blindheid?Een afsluiting van een bloedvat naar het netvlies geeft toch blindheid? En dat is wat de oogarts heeft gevonden.....
Index > Overige ziekten > ooginfarct Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016