Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > HELP - al een tijdje urologische klachten zonder echte oplos
Auteur Onderwerp: HELP - al een tijdje urologische klachten zonder echte oplos
seventhsoul
BerichtGeplaatst: 09-10-2017 17:21 Reageer met quote

Hallo,

Sinds al geruime tijd heb ik urologische klachten met name voornamelijk sommige dagen plots heel dringend moeten plassen. Sommige dagen moet ik ook vaker gaan dan andere dagen terwijl ik niet noodzakelijk meer drink op deze dagen. De hoeveelheid urine is daarbij behoorlijk veel wat maakt dat ik echt moet gaan. Ik ben hiermee bij de huisarts respectievelijk uroloog geweest. Na urologisch onderzoek is er niets opmerkelijk uit de bus gekomen en kreeg ik de diagnose dat dit aan de rug zou liggen. Hierna naar de kinesist geweest en deze laatste zag geen verband tussen de rugklachten en urologische klachten. Ik heb hiervoor een tijdje medicatie genomen maar heb nog af en toe last met name soms plots heel dringend te moeten gaan. Ik heb nog niet in mijn broek gedaan. Verdere klachten zijn ook af en toe moeilijke stoelgang / seksueel snel klaarkomen kunnen hier ook wel verband mee hebben?
Wat is uw mening hier over? Ik kreeg eerder al advies over bekkenbodemklachten maar nogmaals hier zag de arts/kinesist (bekkenbodem) geen verbanden mee.
Ad
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 10-10-2017 8:12 Reageer met quote

Kan met de neurotransmitters te maken hebben, dat die wat ontregeld zijn. Goede voeding is dan belangrijk, met zo min mogelijk geraffineerde producten. Extra stoffen kunnen nodig zijn; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren.
Wat de stoelgang betreft; daarbij is de voeding belangrijk en ook oplosbare vezels als psyllium en inuline en er kunnen ook tekorten aan bepaalde stoffen spelen, zoals magnesium. Ook lijnzaad, goed fijngekauwd is goed voor je darmen. Snel klaarkomen kan ook met je neurotransmitters als serotonine te maken hebben. Je rugklachten en andere klachten zouden wel een gemeenschappelijke oorzaak kunnen hebben.
En natuurlijk zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, ontspanning en de juiste ademhaling. Mannen hebben nogal eens de neiging om hun adem in te houden, bijvoorbeeld als ze zich omdraaien in bed.
Er zijn naast bepaalde supplementen ook (Chinese) kruiden die goed zijn voor de nierenergie. Gebruik zelf nu Rehmannia 8 voor mijn blaas en buikgebied.
Op natuurgeneeskundig gebied zou je advies kunnen vragen.
seventhsoul
BerichtGeplaatst: 10-10-2017 17:42 Reageer met quote

Hallo,

bedankt voor je reactie. Wat zijn zo concrete voedingsstoffen dat ik dan best kan eten?
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 12-10-2017 13:03 Reageer met quote

Ben geen deskundige. Om het goed uit te zoeken kan je op alternatief gebied advies vragen en je zelf verdiepen in gezonde voeding en gezondheid. Veel mensen komen wel stoffen tekort als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3 maar vaak nog wel meer stoffen. Lost niet alle problemen op maar kan een goede basis zijn. Misschien dat ook een overactieve blaas een rol speelt. Spanningen gaan doorgaans wel op een zwakke plek zitten.
Index > Urologie > HELP - al een tijdje urologische klachten zonder echte oplos Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016