Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Welke klachten bij een overactieve blaas?
Auteur Onderwerp: Welke klachten bij een overactieve blaas?
Oki07
BerichtGeplaatst: 09-08-2017 7:40 Reageer met quote

Ik heb al weken last van plasproblemen. Het begon met een branderig gevoel en pijn na het plassen. Toen heb ik pillen tegen een schimmel gekregen (oraal en vaginaal). Dat hielp niet. Ik moest vervolgens ook heel vaak plassen (elk uur, ook ’s nachts) en daarna had ik een pijnlijk en branderig gevoel. Het voelt als een blaasontsteking, maar dat is het niet. Urine is getest, maar wees niets uit. Voor de zekerheid toch een kuur gehad en urine op kweek gezet. De kuur hielp niet en de urine was schoon. Vervolgens moest ik het even aankijken en na een week nog een keer urine brengen. Ook weer schoon, maar de klachten bleven. Toen moest ik een soa test doen (negatief); een uitstrijkje (geen onrustige cellen), bloedonderzoek (was goed) en een echo van mijn buik (was ook goed). De huisarts denkt nu aan een overactieve blaas, waarvoor ik nu zo’n 3,5 week vesicare slik en ik moest mijn blaas trainen door het plassen uit te stellen. Overdag lukt het mij nu wel om om de drie/vier uur te plassen, maar de pijn en het branderige gevoel blijven. Ik drink geen koffie en thee meer en ben matig met alcohol, omdat ik het idee heb dat dat meer klachten geeft. Vannacht heb ik weer uren wakker gelegen van de pijn. Ik had overdag twee stukjes chocola op en ’s avonds mihoen gegeten met best veel kruiden en sambal; misschien was dat de oorzaak?

Ik heb donderdag een afspraak met de huisarts en ik heb al aangegeven dat ik een verwijzing naar de uroloog/gynaecoloog wil, maar ik moet toch eerst langskomen. Ik heb wel het idee dat de vesicare iets helpt, maar de bijwerkingen zijn niet leuk; droge mond, moe, branderige ogen en wazig zijn, waardoor ik nauwelijks kan lezen, wat met mijn werk absoluut niet handig is.

Op internet lees ik alleen dat een overactieve blaas betekent dat je te vaak moet plassen, maar nergens lees ik over pijn en een branderig gevoel. Herkennen jullie deze klachten wel? Ik loop hier sinds half juni mee en ik begin behoorlijk wanhopig te worden. En hebben jullie tips?
Ad
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 10-08-2017 7:00 Reageer met quote

Wat je hebt zou ik niet weten. De oorzaken kunnen divers zijn. http://www.optimalegezondheid.com/brandend-gevoel-bij-plassen/
Een goed voedingspatroon is altijd wel belangrijk. Je voeding lijkt me niet bepaald evenwichtig, als wat je noemt, normaal is voor je. Denk niet dat het echt de oorzaak is maar het zou een rol kunnen spelen. De vele snelle suikers, vooral geraffineerde suikers die we vaak eten zijn in elk geval niet zo goed. beter zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon met voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Thee lijkt me wel beter dan de meeste andere dranken. Wel zonder suiker.
Daarbij hebben veel mensen ook allerlei tekorten in hun lichaam.
Eventueel pilgebruik of spiraal kan ook gevoeliger maken voor infecties ed. Denk ook aan andere medicatie, inclusief pijnstillers, die ook kunnen ontregelen.
Index > Urologie > Welke klachten bij een overactieve blaas? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016