Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Problemen in relatie door overgewicht
Auteur Onderwerp: Problemen in relatie door overgewicht
Maaike1990
BerichtGeplaatst: 21-05-2017 18:27 Reageer met quote

Ik zal me even voorstellen. Ik ben 27 jaar, wijkverpleegkundige en heb dus, zoals je wel kunt raden na de titel, ernstig overgewicht. Ik weeg op het moment 85 kilo en ben maar 1,60 m lang. Vanaf mijn pubertijd heb ik al zeer grote borsten, dus dat Helpt niet mee. Maar eerlijk toegegeven, ik ben te zwaar. Mensen om mij heen Erkennen dat ik niet de dunste ben, maar zeggen dat ik goed in verhouding ben. Maar 1 iemand vormt hierin de uitzondering: mijn vriend. We zijn 8 jaar samen en in het begin van onze relatie was ik zo'n 10 kilo lichter. Dit vindt hij erg moeilijk. Het begon dan ook met wat vertrokken blikken op mijn buik en later werden het, in mijn ogen, walgende blikken. Bij navraag ontkent hij in eerste instantie dat het walging is, maar steeds vaker komt het hoge woord eruit: hij vindt me te dik. Hijzelf is sinds een jaar heel hard aan het sporten en is veel afgevallen. Dit verwacht hij ergens ook van mij.

Ik Heb zelf een zeer laag zelfbeeld en zijn woorden verergeren dat alleen maar. Dit uit zich voornamelijk in het feit dat we zeer weinig seks hebben. Ik voel me erg onzeker tijdens de seks en bij iedere verkeerde blik, voel ik me steeds meer walgen over mezelf. Daarnaast vind ik het eigenlijk niet normaal dat hij me niet accepteert zoals ik ben en heb ik het gevoel dat er wantrouwen is. Ik heb het dan over wantrouwen naar het geloof dat ik als ik zwaarder wordt heus wel weer ga lijnen. Want dat doe ik namelijk altijd. Hij geeft aan dat ik vanaf het begin van onze relatie tot nu eigenlijk alleen maar zwaarder ben geworden en dit wantrouwen lijkt dus niet helemaal uit de lucht gegrepen.

Ik ben nu op het punt dat ik naar de huisarts wil om me door te laten verwijzen naar een diëtist. Maar als ik eerlijk ben, doe ik dat vooral voor zijn goedkeuring. Ik merk ook dat ik in de kroeg wel aandacht krijg van mannen en dat maakt me nog verwarder. Want moet ik dan de conclusie trekken dat mijn vriend gewoon onredelijk is?

Al met al, weet ik het niet zo goed. Ik heb hem er met hem over gepraat en dan slaat hij de andere kant op en is hij berouwvol, waarbij hij zegt dat hij spijt heeft van zijn woorden. Maar de walgende blikken blijven, ook zonder de woorden.

Ik vraag me af of jullie tips hebben, hoe hiermee om te gaan? Wellicht heeft iemand ervaring hiermee. Ik ben vooral benieuwd naar succesverhalen in vergelijkbare situaties, want ik hou van mijn vriend en hoop samen oud te worden. Maar hoe om te gaan met dit probleem? Alvast bedankt!!
Ad
Ans Surfer
BerichtGeplaatst: 24-05-2017 15:24 Reageer met quote

Toch afvallen, anders krijg je later allerlei ziekten.
Slijtage botten, hartproblemen enz.
10 kg. zal al een hoop uit maken.
Zo heeft hij je gekend.
Doe het niet voor hem, maar voor je zelf en je gezondheid,
Veel water ( zonder koolzuur ) drinken en tussendoortjes weglaten.
In het weekend, bijv. zaterdagavond iets bij de koffie ( geen gebak ) en klein bakje chips.
Succes!
Als hij je daarin niet steunt, houd hij niet genoeg van jou.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 7:48 Reageer met quote

Een laag zelfbeeld kan hebben bijgedragen aan je overgewicht. Dikkere mensen bouwen als het ware een muurtje van vet om zich heen om niet te hoeven voelen. Dat je vriend moeite heeft met je lichaam doet het ook al geen goed. Is de vraag of hij sowieso blij is met zichzelf en met jou.
Voor je gezondheid is het wel beter om wat kilotjes kwijt te raken maar beter zorgen voor goede voeding dan jezelf uit te hongeren door calorieën te tellen. Je kan eens googlen op insulineresistentie en wat je er aan kan doen. Maar doe het vooral voor jezelf en je zelfvertrouwen.
En vraag jezelf af of je het ziet zitten met iemand die je niet kan accepteren zoals je bent. Je hebt meer aan iemand die je stimuleert gezond te eten en te leven, bijv samen te sporten. houden van iemand zegt weinig. Ook vrouwen die mishandeld worden houden hel veel van hun vriend/man.
Index > Seksuologie > Problemen in relatie door overgewicht Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016