Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Naar welk soort arts met onderstaande symptomen aub ?
Auteur Onderwerp: Naar welk soort arts met onderstaande symptomen aub ?
geevee
BerichtGeplaatst: 18-05-2017 10:52 Reageer met quote

mijn vader werd al geopereerd aan een hernia en kreeg stents in de aderen - had al veel onderzoeken en wordt er bang van inmiddels. hij is pas 71 maar sedert een jaar bijna 100% az stoel/zetel/bed gekluisterd. niet menswaardig aan deze leeftijd. 150M stappen naar de kapper doet hij in 3x !
hij heeft pijn ad achterzijde vz onderbenen. vd enkel naar de knie. zijn voeten zijn ijskoud constant al kreeg hij stents en lijkt alles ok.
diverse onderzoeken op vele vlakken / al 10x onder scans maar verdict is : er is niets aan de hand....
het fenomeen stelt zich nu al een paar jaar en wordt alsmaar erger.
wie/welke soort chirurg moeten we hiervoor aanspreken ?
ten einde raad.... want zelfs op reis gaan noch naar de kleinknderen hun schoolfeest komen kijken is een te grote inspanning. graag uw idee. dank u.
Ad
Ans Surfer
BerichtGeplaatst: 24-05-2017 14:46 Reageer met quote

Neuroloog zeker al geweest?
Ans Surfer
BerichtGeplaatst: 24-05-2017 14:48 Reageer met quote

Misschien ischias?

http://www.ischiasinfo.nl/
Ernst-ig
BerichtGeplaatst: 28-09-2017 13:34 Reageer met quote

kim holland is goed met oude mannen
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 01-10-2017 17:42 Reageer met quote

Ik zou, naast medische hulp, ook zorgen voor een algehele gezondheid. Voeding, supplementen en andere middelen ter ondersteuning.
Bij een hernia speelt een laag energieniveau in het lijf. Stents in de aderen kunnen soms nodig zijn maar met een betere voeding en bepaald stoffen kan de noodzaak minder zijn.
Een electrisch verstelbaar bed of zetel is, indien van toepassing ongunstig voor de gezondheid. Sowieso is metaalvrij slapen het beste voor de gezondheid.
Goed om jullie beiden eens te verdiepen in gezonde voeding en gezondheid. Niet alles is op te lossen maar veel is bij te sturen.
Erwin Douwes
BerichtGeplaatst: 05-10-2017 5:02 Reageer met quote

Dit klinkt meer als 'etalagebenen'. Voor behandeling, zie: https://www.simpto.nl/diagnose/etalagebenen/
eviti
BerichtGeplaatst: 19-12-2017 23:50 Reageer met quote

Hoi, ik herken dit! Niet zo zeer de pijn in de benen maar koude voeten en tenen wel! Het syndroom van Raynaud! Dit word veroorzaakt door kramp in de slagader waardoor deze samentrekt en zichzelf een klein stukje afsluit waardoor omliggende weefsels geen of nauwelijks bloed krijgen. Dit kan gepaard gaan met erg pijnlijke krampen en het zit meestal alleen in de voeten/tenen/vingers/handen. Een heel bekend symptoom is kleurverandering van de tenen/vingers. De huid kan plotseling heel blauw worden en soms zelfs zwart. Als het zich aan het herstellen is dan kan de huid juist heel rood worden net alsof je jezelf verbrand hebt. Dit heeft mijn moeder namelijk ook. Het beste wat je hiertegen kunt doen is gelijk meteen als het in het beginstadium is de zere, verkleurde plek verwarmen met iets dat goed warm is. Bijvoorbeeld onder de warme kraan houden of je voeten in een bak met warm water zetten, of thee/koffie drinken of een warme douche nemen. In ieder geval iets er tegen aan houden dat warm is. Want warmte verlicht kramp en pijn.


Om dit te voorkomen kun je het beste uit de buurt blijven van een snel dalende temperatuur, dus dat je binnen in huis bent waar het tussen de 20 en 25 graden is, dat je dan niet plotseling naar buiten gaat waar het maar 4 graden is of misschien zelfs wel onder de nul. Ook het aanraken van koude voorwerpen kunnen een aanval uitlokken en het werken met iets dat trilt kan dit ook veroorzaken.


Verder spelen emoties ook een grote rol. Ben je gestrest, angstig, boos onzeker of verdrietig? Dan lok je ook een aanval uit.

Hopelijk helpt dit? Groetjes!
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Naar welk soort arts met onderstaande symptomen aub ? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016