Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Scheenbeenklachten
Auteur Onderwerp: Scheenbeenklachten
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-01-2006 11:44 Reageer met quote

Herkent iemand dit? Ik heb al jaren last van m'n schenen, de ene keer erger dan de andere keer, soms een aantal maanden niet of nauwelijks, maar het komt altijd weer terug. Ik heb HMS (info voor wie niet elders meeleest Wink) en hierdoor ben ik natuurlijk sneller overbelast. Als ik op internet zo wat info lees, lijken mijn klachten enorm op shin splints, wat natuurlijk ook weer een beetje een verzamelnaam is.

Mijn (HMS-)klachten begonnen voornamelijk in mijn knieën, en vooral in de eerste jaren hingen de scheenbeenklachten duidelijk samen met de knieklachten: na relatieve overbelasting waren zowel knieën als schenen meer pijnlijk. Ik weet dat deze klachten vooral voorkomen bij sporters: ik sport al jaren niet meer. Ik loop ook niet veel, want dat kan ik niet goed. Nu gaat het bij mij natuurlijk om relatieve overbelasting, maar dan nog, mijn schenen worden niet extreem belast. Er kan nog een link zijn met doorgezakte voeten, maar ik heb al jaren steunzolen. Ik zie dus niet helemaal waar dit vandaan kan komen.

Meestal is de pijn in rust erger, en momenteel is het 's avonds en 's nachts dan ook pijnlijk genoeg om me uit m'n slaap te houden. De voor de hand liggende vraag: wat kan ik hier aan doen? Herkent iemand dit? Ik wrijf mijn schenen bij hevige pijn, maar dit helpt maar even, of eigenlijk gewoon niet. Heb koude en warmte al geprobeerd, maar ook dat helpt niet echt. Natuurlijk is het wijs te letten op belasting, proberen kracht te behouden en niet te overbelasten. Aan overbelasting ontkom ik niet, maar deze pijn is wel heel extreem, ook bij niet extreme overbelasting (voor mij: boodschappen doen in de supermarkt). De kracht in mijn benen schijnt goed te zijn, ik probeer ook zoveel mogelijk te blijve fietsen e.d. De dysbalans tussen belasting en belastbaarheid is naar mijn idee dus niet overdreven. Toch dus weer een opvlamming van deze klachten, heb soms het idee dat m'n schenen op minstens twee plekken doormidden gezaagd zijn, zo pijnlijk. Wat moet ik hier nu mee? Kan een fysiotherapeut hier misschien iets mee? (Stom eigenlijk, in al die jaren nooit gevraagd. Als het antwoord 'ja' is, ga ik gauw mijn peut weer eens opzoeken..)
Ad
Heleen
BerichtGeplaatst: 08-02-2006 12:59 Reageer met quote

Niet herkenbaar? Dan ga ik een meer algemene vraag stellen: de (felle) pijn in de schenen op één plaats, of meer plaatsen maar echt op één punt, is dat (alleen) kenmerkend voor shin splints, of kan dat ook een andere oorzaak hebben? (Behalve een stressfractuur dan, maar die kunnen we denk ik gezien de periode dat ik al met deze klachten loop, sowieso wel uitsluiten Razz)
mentos 1
GastBerichtGeplaatst: 09-02-2006 9:54 Reageer met quote

Hoi Heleen

Ik weet niet of we hetzelfde hebben maar ook ik heb flink veel pijn in de scheenbenen. Ik loop er nu 3 jaar mee en het begon met een beetje spierpijn maar is in de loop der tijd flink verergert. De pijn zit nu ook vaak in de kuiten/voeten/knieen en trekt soms ook naar de bovenbenen. Mij is het ook opgevallen dat ik meer pijn heb in rust of als ik met mijn benen gekruist zit, dan voel ik het zo opkomen. Het is niet echt een kramp maar het is een hele gemene pijn alsof er heel strak een band om heen wordt getrokken. God mag weten wat het is ik ben al bij alle artsen geweest en niemand kan wat vinden , mijn HA houd het op zenuwpijn,maar ja waar komt die dan vandaan? Ook heb ik diverse onderzoeken gehad zoalseen EMG en een vaatonderzoek, beide waren goed. Ik loop nu ook bij een chiropractor (bottenkraker) en die zegt mij dat het heel goed vanuit de rug kan komen. Ik weet niet, heb jij ook rugklachten? Het klinkt gek maar ik hoop dat zij gelijk heeft want soms wordt ik helemaal naar van die pijn. Bij mij zit de pijn niet op een plek maar in het hele gebied en ook nog eens in beide benen. Zou jij je pijn eens willen opschrijven? Heb jij ook last in beide benen?

Groetjes ik hoop nog wat van je te horen
Heleen
BerichtGeplaatst: 09-02-2006 19:28 Reageer met quote

Hoi Mentos,

Bij mij zit de pijn dus echt op één plaats, vandaar ook dat ik het omschreef dat het voelt alsof mijn scheenbeen op twee plaatsen is doorgezaagd. Nu moet ik zeggen dat ik dat nog nooit mee heb gemaakt en dus niet weet hoe het voelt, maar goed.. je snapt wel wat ik bedoel. In het ene been zijn het twee plekken, het andere been meestal maar een. Dus beide benen: ja, maar het lijkt mij een heel ander soort pijn dan wat jij beschrijft.
Saartje65
GastBerichtGeplaatst: 13-02-2006 12:36 Reageer met quote

Bij mij zit de pijn links (van bovenaf bekeken); een brandend gevoel,soms pijn, vooral als ik er echt op sta.Hebben jullie dit ook?,een vreemd kriebelend gevoel,alsof er iets door je onderbeen kruipt.Het zijn geen retless leggs,want dan kun je je been niet stilhouden heb ik begrepen.
Het gekke is dat fietsen en lopen wel gaat,ik ben gelukkig goed getraind dus belast het rechterbeen,zodat links een beetje meehobbelt.
Ik ben nu weer met magnesium begonnen,hielp voorheen wel eens,maar nu is het wel heel erg.
Heleen
BerichtGeplaatst: 13-02-2006 14:29 Reageer met quote

Nee, dat kriebelen is echt niet herkenbaar voor mij. Ook lijkt het belasten niet uit te maken, tenminste niet op het moment zelf. Heb ik veel gelopen op een dag, dan merk ik dat 's avonds wel.
Michiel
GastBerichtGeplaatst: 27-02-2006 21:53 Reageer met quote

Hoi,

Heb precies hetzelfde pijn gevoel als jou, ik vond dat je het nogal goed kon omschrijven. Ik herken precies het gevoel, van over je schenen wrijven en ook de zeurend pijn bij het slapen.

Het lijkt me inderdaad verstandig om eens naar de dokter of fisio te gaan.

Ikzelf heb nu steun zolen en loop op basketbal schoenen die goed ondersteunen. Belangrijk is goed ondersteunend schoeisel, en verende zolen.

Wat jouw goed kan helpen zijn voeten oefeningen.

Ik noem er een paar;

op je tenen gaan staan en dan op je hielen omhoog 15x3
op de zijkant van je voeten en weer normaal staan.

Dit zijn oefeningen om meer belangrijke spieren te maken en prikkelen voor in je voeten en onderbenen. vraag aan de fisio!

Ik raad je dus aan om naar de dokter te gaan en goed ondersteunend schoeisel te kopen.

Ik heb zelf ook nog last van mijn knieen, ben met topsport bezig en doe elke dag oefeningen om de pijn te verminderen. Als ik dit consistent doe heb ik weinig last alleen na een langdurige en intensieve traing is het de volgende dag pijnlijk.

Ik wens je veel succes bij je herstel. Laat me weten hoe het gaat.
michiel
GastBerichtGeplaatst: 02-03-2006 16:32 Reageer met quote

Oja, nog vergeten te zeggen;

Wat ik eigenlijk bedoel is dat je waarschijnlijk problemen hebt met je voeten. Het kan zijn dat je platvoeten hebt. Of iets anders, zorg voor goede ondersteuning als dit het geval is dan gaat het probleem na een paar weken zooltjes dragen weg.

Voor alle duidelijkheid, volgens mij ligt het "dode" gevoel in je schenen, niet aan je schenen zelf, maar aan je voeten.

Veel succes!
Heleen
BerichtGeplaatst: 02-03-2006 21:42 Reageer met quote

Hai Michel,

Waren die reacties aan mij gericht? Ik neem haast aan van wel. En ja, ik heb doorgezakte voeten, maar zoals ik schreef, ook al jaren steunzolen. Ben momenteel m'n orthopedische proefschoenen aan 't uitproberen, dus die voeten zijn wel redelijk ondersteund. Ik weet dat het heel goed uit de voeten zou kunnen komen, maar vraag me af of dat bij mij het geval is. Bij lang lopen loop ik immers meestal op m'n schoenen.

Dank voor het meedenken verder, ik zal inderdaad een volgende keer (komt er heus wel weer.. Rolling Eyes) de fysio eens vragen. Met voetoefeningen kom ik alleen niet veel verder, vrees ik: ik ben al bijna twee jaar bezig m'n voeten/enkels te trainen, maar zonder resultaat. Vandaar dat de orthopedische schoenen de laatste optie leken.
roosje67
BerichtGeplaatst: 22-03-2007 11:18 Reageer met quote

Hoi heleen
Ik heb precies de zelfde klachten en kom er ook niet verder mee. ik heb al vanalles geprobeert en niemand die mij kan helpen. (er wordt gezegd dat ik me er maar bij neer moet leggen).
ik heb altijd graag gedanst maar dat is bijna niet meer mogelijk en wandelen ook niet.
ook heb ik versteten knieen maar de artsen zeggen dat het daar niet van af komt. Wie o Wie kan mij daar in verder helpen
voor mij een zeer groot probleem en ik wordt er depressief van. Heleen bijn jij ondertussen al iets verder en kun jij me advies geven.fisio,scan van rug, manueeltherapie, steunzolen enz.... al allemaal geprobeert.
zijn er bij jou al eens foto's gemaakt van de benen en zoja wat is daar dan uitgekomen (of bij iemand anders).
groetjes Roosje Crying or Very sad
Noël
BerichtGeplaatst: 22-03-2007 19:49 Reageer met quote

Wanneer het shin splint of scheenbeenontsteking is , dan is je onderbeen op één bepaalde plaats ligt gezwollen of zeer gevoelig wanneer je erop drukt.
Leg je hand in de breedte net boven de enkelknots aan de binnenkant en druk net boven je hand tegen het scheenbeen aan .
Wanneer het daar gevoelig is of pijn doet zit je zeker met een scheenbeen ontsteking..
Van wat krijg je dit .
Lopen of lang wandelen op harde ondergrond of een omhooggaande helling .
Slecht schoeisel met een harde zool .
een platvoet .
Touwtje springen .

Wanneer je wandeld voel je vaak de pijn niet , de pijn komt bijna altijd voor wannneer je dus in je bed ligt of gewoon niets doet en kan uistralen naar enkel , voet ,knie en zelfs je dijbeen .

Shinsplint kan enkel ontdekt worden door een botscan te laten doen of door natuurlijk de methode zoals ik hier boven heb beschreven .

Wanneer men shinsplint te lang laat aanslepen kan dit chronisch worden ( kleine scheurtjes in het scheenbeen ) , zodus is het dan nietmeer te genezen en kan je zeer vaak met pijnscheuten te maken krijgen .

Ikzelf had ook shinsplint en heb een zeer goede sportarts die dit behandeld met een speciaal soort laser ( niet de laser die de meeste kinésisten gebruiken ) .Ik ben 3 X naar die dokter geweest om te laseren en ben er vanaf .

Ik ken mensen waarvan de dokter hen doorverwezen naar een kinesist en er na 10 behandelingen ( meestal pijnlijk ) nog niet vanaf waren .
nadat ik hen naar die sportarts stuurde voor die laserbehandeling , waren ze er na 3 x vanaf .

Het koste mij als belg 25 ? waar ik een 10 ? van moest laten vallen .
Noël
BerichtGeplaatst: 22-03-2007 19:49 Reageer met quote

Sorry het is niet scheenbeenonsteking , maar scheenbeenvliesonsteking.
roosje67
BerichtGeplaatst: 23-03-2007 8:12 Reageer met quote

Hoi Noel
Eindelijk iemand die me kan vertelllen wat het is
(als dit het geval is ).Laughing
Maar Hoe nu verder
Hoe kom ik bij deze arts terecht
Ik ben ooit bij een sportarts geweest maar die stuurde mij door naar een manueelarts en van een manueelarts naar de mekenzie therapie iedereen zoekt het in de rug.
zou jij mij alsjeblief Question in verder kunnen helpen
alvast bedankt voor je antwoord

groetjes roosje67
WillD
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2007 17:09 Reageer met quote

Ook ik herken de klachten van Heleen en ook ik draag al jaren (telkens nieuwe) steunzolen. Ik heb een tijdje acupunctuur geprobeerd en dat hielp tijdelijk, maar zodra je stopt komt de pijn zachtjesaan weer terug. De vlammende pijn in rust die je uit je slaap houdt is vreselijk. Bij mij trekt het door naar mn bovenbeen. Ik heb de scheenbeenpijn aan de buitenkant van het been, net langs het bot van de voorkant.
Mijn huisarts zei dat hij het niet wist en ook ik ben al bij verschillende artsen in het ziekenhuis geweest. Spieronderzoek, zenuwonderzoek, orthopedie, chinesche massage en kruiden, reumatoloog enz. Ook ik ben zeer geintereseerd in die laser techniek van Noel, maar ik zie geen verdere berichten meer.

Weet iemand iets meer???
Graag hoor ook ik het.
roosje67
BerichtGeplaatst: 11-05-2007 17:40 Reageer met quote

Ik heb ook helemaal niets meer gehoord en ben op advies van een vriendin naar antwerpen naar het klina ziekenhuis gegaan.
Ik krijg daar nu 1 juni een ct scan van mijn rug want ze denken dat het daar vandaan komt en dus een zenuwpijn is.
Misschien heb je hier iets aan>
groetjes roosje67 Idea
WillD
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2007 18:18 Reageer met quote

Hallo Roosje,

Bedankt voor je reaktie. Kom jij zelf uit Belgie? Of kan een Nederlander ook zo naar een ziekenhuis in Belgie? Wordt dat dan wel vergoed?

Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen.
Wil je ze a.u.b. hier posten?
Ik loop wel heel erg vaak met een lage rugpijn. Maar ik heb ook artrose en de huisarts gooit alles daarop. Dus ook mn rugpijn.

Ik ga half Juni naar Dr.van Loon in Utrecht. Die staat bekend als arts die doorgaat waar andere artsen stoppen. Op internet kan je al van alles over hem lezen als je alleen al zijn naam in typt.
Hij heeft 3 maanden wachttijd.
Ik laat het weten hoe mij ervaringen daarvan zijn.Hoor graag van je,

Succes 1 Juni!
roosje67
BerichtGeplaatst: 11-05-2007 19:11 Reageer met quote

Hoi
Ik loop ook al vanaf 1994 met lage rugklachten maar nooit aangedacht dat de pijn in mijn onderbenen van de rug kan afkomen.
Ik ben bij dr P Croese geweest een hele aardige nederlandse dokter en ik krijg het ook vergoed via vgz maar je moet er eerst mee naar je huisarts om een verwijs brief te halen.
Ik zelf kom ook uit nerderland. En het blijkt dat dokter Croese toch een zeer bekend man is en dat hij zeer veel nerderlandse patienten heeft. Je kunt ook op de site kijken.
De naam van de site is www.klina.be Kijk maar wat je er mee doet
Maar een aanrader om er heen te gaan is zeker van toepassig.
groetjes Roosje
kaartenmop
BerichtGeplaatst: 15-05-2007 11:50 Reageer met quote

hallo

ik heb ook vreselijk pijn in mijn onderbeen(scheenbeen).
ik heb dit een tiental jaar gelden gekregen.
dit is gekomen na het verwijderen van een botcyste uit mijn onderbeen.
ik loop ook niet recht meer op mijn voet.
ik heb mijn been in 1993/1994 8 weken in gips gehad.
het is toen redelijk goed gegaan (ben nooit helemaal pijnvrij geweest).

nu heb ik al weer maanden heftige pijn in mijn onderbeenm langs mijn scheenbeen zowel aan de binnenals buitenkant van het been.
mijn been is ook dik.

lopen geeft veel pijn als ik met steun of achter de rolstoel loop gaat het iets beter.

door deze klachten krijg ik ook weer meer last van mijn onderrug en instabielbekken.

er is een foto gemaakt die was goed ik moet nu naar de orthopeed (kan pas 29 augustus terecht)
ik ben ook onder behandeling bij een cesartherapeut. die loopt ook vast.

zijn er mensen die deze problemen herkennen.

ik heb trouwens fibromyalgie en ben hypermobiel.

groetjes sieneke
Willd
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2007 16:29 Reageer met quote

Roosje, bedankt voor de info!
Hallo Stieneke, ook ik heb fibromyalgie en hypermobiele wervels. Misschien heeft dit verband met elkaar?
Heleen
BerichtGeplaatst: 16-05-2007 21:40 Reageer met quote

Ik ben dus ook hypermobiel (HMS/EDS). En ja, als je hypermobiel bent, ben je eerder overbelast. Dus best begrijpelijk dat dit soort klachten vaker voorkomen bij hypermobieltjes. Net als bijv. slijmbeurs- en peesontstekingen.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Scheenbeenklachten Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016