Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > maagklachten
Auteur Onderwerp: maagklachten
cor1959
BerichtGeplaatst: 22-10-2016 15:20 Reageer met quote

Mijn naam is Cor en ik heb jarenlast van maagklachten gehad. de klachten ontstonden rond mijn twintigste en ik ben nu bijna 58.

de klachten waren dat ik van uit het niets ineens enorm misselijk werd, opgeblazen gevoel en dat ik enorm veel pijn had. Deze klachten hoefde niet altijd gelijktijdig op te treden.
de pijn straalde ook uit naar de rug en was zo erg dat ik bijna niet recht op kon staan.

Ik heb in het verleden minimaal 6 maal een endoscopie gehad.

vaak had ik een geïrriteerde maagwand of zelfs een maagzweer. ik heb ook een breuk in het middenrif maar daar is nooit wat aan gedaan. hoeft mi ook niet.

Van de specialist kreeg ik losec 40 mg en zantac 300 mg voorgeschreven. die combinatie sloeg bij mij goed aan. ik heb dat dan ook jarenlang gebruikt.

Mijn vrouw kwam toen met bicarbonaat.
Dat ben ik gaan gebruiken zodra de klachten de kop op staken. later ben ik volledig gestopt met de voorgeschreven medicatie. Ik gebruik die alleen als het echt nodig is (eens in de 2 jaar een aantal dagen.

ik doe een half tot een heel theelepeltje in een half kopje water en drink dat op. een glas water daarna om de vieze smaak weg te spoelen. 5 tot 10 minuten later
voel je je zelf een stuk beter.

LET WEL. ik ben geen arts, dus bij twijfel! RAADPLEEG UW HUISARTS

Bij de turkse winkel verkoopt men dit als Baking Soda.
Het wordt gewoon in de keuken gebruikt om te koken.

ik heb ook even op google gekeken want er kan nog veel meer mee.

https://www.pit-pit.com/bicarbonaat.html?gclid=CITftZrM7s8CFc8W0wodjcUGXw


" Ik bak momenteel wekelijks brood en regelmatig muffins met baksoda=bicarbonaat in combi met karnemelk. Voorheen kocht ik het bij een biosupermarkt maar dat is toch wel heel prijzig in verhouding. Werkt ook fantastisch bij brandend maagzuur of slokdarm/reflux (┬▒1/8 tl of mespunt baksoda in 75 ml water/half glas met kleine slokjes opdrinken, eh, je gaat er wel van boeren maar je zuur wordt omgezet in water en koolzuurgas dus dat is onvermijdelijk) en als gezichtsscrub samen met olie of creme."

Succes.(en bij twijfel, eerst naar de huisarts)

groet

cor
Ad
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > maagklachten Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016