Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Maagklachten ontstaan door angst?
Auteur Onderwerp: Maagklachten ontstaan door angst?
mismashful2
BerichtGeplaatst: 04-09-2016 19:25 Reageer met quote

Ik ga beginnen bij het begin.

Een tweetal maand geleden kreeg ik last van angst. Werd opeens bang voor een tumor in mijn hals, omdat ik heel de tijd een gespannen gevoel had in mijn hals. Ik kreeg hartkloppingen, duizelingen, werd angstig,.. Die dagen kreeg ik geen hap door mijn keel van de stress, ik had wel een hongergevoel, maar geen eetlust.

Toen de stress wat minder werd kon ik terug wat eten, maar nog niet wat ik normaal ervoor at. Moest wel heel de tijd héél veel boeren.

Dan is er een tijd geweest dat ik een continu hongergevoel had, ook met heel veel boeren.

Nu heb ik de laatste tijd last van een brandend gevoel in mijn maag. 's avonds/'s nachts krijg ik dan ook een brandend gevoel net onder mijn borstbeen. Hier komt ook nog is het continu boeren bij, en het feit dat ik veel minder honger heb.

Huisarts had me hiervoor 2x 150 mg ranitidine per dag voorgeschreven, maar dit lijkt de klachten alleen maar te verergeren. Dit neem ik nu net geen week.

Ben ook naar een MDL-arts gegaan, en deze raadde me een gastroscopie aan, maar door mijn angststoornis ben ik hier heel erg bang voor.

De klachten van het zuur en het pijnlijke gevoel onder borstbeen heb ik pas een kleine 2 weken (kon heel erg snel bij MDL-arts terecht, dus 4d nadat ik de klachten had). Deze zei meteen dat ik een gastroscopie moet doen, ook wel logisch met deze klachten. Maar zou deze graag zo lang mogelijk uitstellen. Ben 19 jaar, en bang van elk soort medische ingreep/ziekte,...

Nu is mijn vraag, kunnen deze recente klachten ook van de stress/angst komen? En zou ik nog wat wachten met gastroscopie?
Ad
evitalolita
BerichtGeplaatst: 15-09-2016 15:51 Reageer met quote

Er zijn heel veel opties die je kunt ondernemen. Hieronder staan er een paar:

-Een anti depressiva slikken
-Met je klachten naar een homeopaat gaan
-Acupunctuur ondergaan
-Rustgevende oefeningen doen zoals joga en meditatie

Een anti-depressiva kan je rust geven in je hoofd, maar het kan ook veel medische klachten gaan geven en je karakter helemaal veranderen.

Een homeopaat is een soort psycholoog/dokter waar je met je angsten naar toe kunt gaan. Hij/zij schrijft dan een medicijn voor dat puur natuur is, dus geen chemische troep, en dat kan de klachten voor 90% verminderen of zelfs helemaal weg nemen. Zelf heb ik ervaring met een homeopaat en het werkte heel goed! Sommige mensen zeggen dat je het een fabeltje is en erin moet geloven om een homeopathisch medicijn te laten werken, maar dat is pure onzin, het helpt echt!

Acupunctuur is heel rustgevend en het werkt echt! Je geest heeft ook een soort zenuwpunten die we chakra's noemen. Als zo'n chakra op slot zit, kunnen er blokkades ontstaan in je lichaam, niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk. Bij acupunctuur zorgt een persoon ervoor dat de chakra die op slot zit open gaat zodat de blokkade weg gaat en ook je klachten weg gaan. Maar voor zo'n behandeling moet je wel echt open staan en niet tegen je zin in er naar toe gaan want dan werkt het niet omdat je geest zich dan afsluit. Maar je zult er baat bij hebben!

Joga en meditatie geven je lichaam en geest heel veel rust. Wat ook kan helpen als je zo'n angst aanval krijgt om dan in de natuur te gaan wandelen, genieten van je omgeving, dat is heel rustgevend. Het is namelijk officieel bewezen dat veel in de natuur zijn heel rustgevend is.

Als je psychisch rust vind, dan zullen ook automatisch je klachten weg gaan of sterk verminderen, en de opties hierboven kunnen je echt helpen om die rust te vinden. Beschouw het niet als grote onzin want dat is het echt niet! En als je het nooit probeert dan zul je het nooit weten. Ga eerst eens die acupunctuur/homeopaat/joga/meditatie proberen voor dat je echt naar de dokter gaat voor een medicijn zoals een anti-depressiva, want een anti-depressiva is chemische troep voor je lichaam, en nooit goed voor je gezondheid, en de rest wel wat ik opgenoemd heb.

Hopelijk kun je er iets mee!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Maagklachten ontstaan door angst? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016