Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Winderig, wisselende stoelgang, soms verstopping
Auteur Onderwerp: Winderig, wisselende stoelgang, soms verstopping
Kinsella9498
BerichtGeplaatst: 29-06-2016 15:38 Reageer met quote

Ik loop al een paar maanden rond met darmproblemen. Ze waren nog niet zo ernstig om naar de huisarts te gaan, wat ik totaal niet graag doe ook. Maar de laatste tijd nemen de klachten in hevigheid toe. Wellicht zijn hier ervaringsdeskundigen, die het herkennen.

Ik ben afgelopen winter een paar weken flink ziek geweest. Griep. Koorts, slecht slapen, weinig eten, zwaar diarree, afvallen (8 kg). Na 2 tot 3 weken namen de klachten af. Ging me snel beter voelen. Ook de darmklachten stopten. Maar na 2 weken kreeg ik toch weer andere darmklachten. Winderigheid, meer dan normaal. Wel regelmatige stoelgang, maar de ene dag zacht en de andere dag hard tot heel hard.
De klachten zijn lange tijd stabiel geweest. Ik voelde en voel me er verder niet slecht bij. Eetlust is groot. Ik val niet af. Maar de laatste tijd nemen de klachten wel toe. De winderigheid beperkt zich tot 2-3 wel enorme ontladingen per dag. Ik heb dan het gevoel dat ik een Zeppelin met gas kan vullen. Volstrekt reukloze winden overigens. De ontlasting is onregelmatiger geworden. Soms veel en makkelijk. Soms weinig en een paar keuteltjes. Het heeft intussen ook geresulteerd in aambeien.

Afgelopen nacht het dieptepunt bereikt. Ik had hevige aandrang, maar kon niets kwijt. Het leek wel of de darmen leeg waren. Tot driemaal toe naar de wc. Hevig geperst. Bij de derde keer een paar harde keutels plus heel veel bloed en een zeer pijnlijke anus. Het bloed was helder rood en de druk op de aambeien is nu weg.
Via Internet ben ik gewezen op het gebruik van Bional Redugas. Dat helpt inderdaad bij de winderigheid. Die neemt sterk af, maar de grootste ontlastingsproblemen heb ik sinds ik Redugas gebruik. Ik slik ook Tempocol, gebaseerd op pepermuntolie.

Na afgelopen nacht maak ik me toch wel zorgen. Het leek bijna op een endeldarmafsluiting, maar die zou dan wel heel plotseling tot stand moeten zijn gekomen, want eergisteren kon ik nog moeiteloos flink naar de wc. Het bloed zorgt voor nog meer stress en zorgen. Ik heb al eens eerder bloedende aambeien gehad. Maar dit was wel extreem. Overigens de afgelopen periode de eerste keer dat ik bloed heb ontdekt.

Dubbel gevoel. Zeker na afgelopen nacht zijn mijn zorgen toegenomen. Aan de andere kan voel ik me heel erg goed. Veel energie. Geen gewichtsverlies. Nog steeds grote eetlust. Niet misselijk. Nauwelijks buikkrampen. Wel een borrelbuik, ook al nemen de winden wat af.

Wie herkent dit patroon en heeft er wat aan kunnen doen?
Ad
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Winderig, wisselende stoelgang, soms verstopping Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016