Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galblaas laten verwijderen of niet?
Auteur Onderwerp: Galblaas laten verwijderen of niet?
M.ndyy
BerichtGeplaatst: 28-06-2016 19:32 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben 24 jaar en sta op het punt op een belangrijke beslissing te nemen. Moet ik mijn galblaas laten verwijderen of niet? Graag deel ik mijn verhaal met jullie en hoop ik op reacties. Heeft iemand soortgelijke klachten gehad?

In 2011/2012 ben ik 30 kg afgevallen op eigen initiatief. Ik ben 2 jaar op gewicht gebleven totdat ik in 2014 maagklachten kreeg. Hierbij heb ik 3x in 6 maanden tijd een koliekaanval gehad (maar daarna niet meer of in elk geval geen koliekaanval die zo erg was.) Ik voelde mij continue opgeblazen en het leek alsof mijn ingewanden zich rondom buik en maag naar buiten wilden duwen. Heb daarbij bijna nooit eetlust en het eten ligt me bijna dagelijks zwaar op de maag. Heb in 2014 een echo laten maken van mijn bovenbuik waarop galstenen geconstateerd werden. Tevens bleek uit een ander onderzoek dat ik een vertraagde maagontlediging had/heb. Heb toen omeprazol en pantoprazol gekregen, maar dit hielp niet. Heb het toen verder laten rusten tot eind 2015. Toen kreeg ik opnieuw dagelijks last van het enorme opgeblazen gevoel rondom mijn maag en heel veel opstoten en opboeren. Kon me voornamelijk door het opgeblazen gevoel niet meer volledig concentreren op het werk of op sport/hardlopen. Echt vervelend. Heb ook vaak last van de maag na het eten en regelmatig steken rechts en links in de zij. Na tig HA bezoeken en een ziekenhuisbezoek, werd me aangegeven dat het te maken had met functionele dyspepsie en dat ik er mee moest leren leven. De galstenen konden hier niet de oorzaak van zijn. Ik ben gisteren voor een second opinion naar Belgiƫ geweest en de dokter heeft mij opnieuw en volledig onderzocht (alle lof voor Belgische ziekenhuizen/artsen!) ik had een grote galsteen van 2 cm en ze willen mijn galblaas operatief verwijderen. Echter ik heb al een poosje geen last meer gehad van galkolieken. Hierdoor twijfel ik of dit wel de goede reden is om de galblaas te laten weghalen? Ik begrijp dat mogelijk ernstige ontstekingen kunnen optreden en dat het bij voorbaat goed is om de galblaas bij mogelijke risico's te laten weghalen. Alle vrouwen in mijn familie hebben geen galblaas meer. Mijn moeder heeft zelfs een ontstoken galblaas gehad die abcessen op de lever veroorzaakte. Dus ik begrijp de consequenties heel goed.

Wie heeft soortgelijke klachten (gehad) en wie kan mij raad geven? Dankjewel!
Ad
Fergiebo
BerichtGeplaatst: 18-10-2016 21:07 Reageer met quote

Beste, Ben de laatste 2 maanden ook door een rollercoaster geweest. Heb nu ook paniekaanvallen erbij.
Ik heb in totaal 3 galaanvallen gehad, maar bij de laatste aanval kreeg ik dus een verstopping en sindsdien word ik dus snachts wakker met een versnelde hartslag, ga zweten, me maag word heet/warm/branden. gaat tekeer als een gek. Nou moet mijn Galblaas er ook uit, maar de chirurg zei dus dat wat ik snachts heb er niks mee te maken heeft. Kan het ook nergens terugvinden. Het doet geen zeer, maar heel angstig allemaal. Raak er van in paniek met alle klachten daar weer bij. Maar als ik jouw was zou ik dat ding eruit laten halen en van het positieve uitgaan. ALs je meerdere aanvallen krijgt en/of ontstekingen erbij, word het alleen maar erger.
Heel veel succes en groetjes
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galblaas laten verwijderen of niet? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016