Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis
Auteur Onderwerp: Hartkloppingen of Hartritmestoornis
LOT GENOOT
BerichtGeplaatst: 08-11-2006 19:04 Reageer met quote

Hello,iedereen, ben 42 jaar,25-tal jaar last van ....jawel,overslagen,'rare' kloppingen,van alles al ondergaan,holters,filmpjes,in kliniek,efo onderzoek,en coronagrafie of zoiets,is via lies catheters in uw hart brengen,stoornissen opwekken,slechtste ervaring van mijn leven,resultaat van onderzoek:hart is goed,pompfunctie ook,wel in onderste kamer denk ik het probleem van die stoornissen,niet levensbedreigend,maar ze kunnen er niks aan doen,behalve met medicatie,min of meer te verhelpen,101 soorten geprobeerd,een ware hel,enigste dat ik verdraag is selozok 100,helpt om ritme awa te doen zakken,maarja.....overslaan en de rest blijven he,zit ook goed int koppeken,daardoor serlain voor awa te kalmeren,rap in paniek,by tminste gewaarworden,ge kent dat ook he,ik heb wel veel last na het eten,bij inspanningen,bij het opstaan,bij eens goed inademen,bij stress,nu slechte periode,heb er goe van,,he,overal wordt ik mijn hartslag 'gewaar',tellen enzo, soms om zot van te worden,ik begin wel mij der ni meer zoveel in op te jagen,ale,proberen toch,maar goede moed iedereen,we zijn niet aleen!!proberen te profiteren vant leven,zit nie anders op,.......take care...
Ad
SG
BerichtGeplaatst: 08-11-2006 21:44 Reageer met quote

goedendag allemaal,
ik heb zelf geen klacht maar wel een vraag aan de deelnemende artsen in dit forum, namenlijk of er een beweegprogramma bestaat dat speciaal gericht is op hartritmestoornissen. ik studeer fysiotherapie en wil graag zo'n programma opzetten, en zou graag weten wat er al bestaat.

misschien zijn er ook nog mensen die deelnemen aan een vergelijkbaar programma? in dat geval zou ik graag willen weten wat u beter of anders zou willen zien daarin. en ook zou ik graag horen of u er een positieve of negatieve waardering over heeft en waarom.

ik hoop op reacties,
met vriendelijke groet,

een kersverse fysiotherapiestudente
Sihly
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 9:28 Reageer met quote

Hey, ik ben 17 jaar oud en ongeveer een jaar geleden begon ik hartkloppingen te krijgen. Ik weet niet zeker of het hartkloppingen heet maar soms als ik rustig tv zit te kijken, bonkt mijn hart 1 á 2 keer heel hard en dat zakt het weer weg. Het heeft ook een keer 6 sec. geduurt.
Moet ik mij nu zorgen maken? Of is het gewoon stress.
mvg
Sihly
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 9:35 Reageer met quote

Ook als ik 's morgens moet opstaan en naar beneden wil lopen moet ik eerst even wachten want dan gaat mijn hartslag zo snel dat het lijkt alsof ik net gerend heb, buiten adem.
Soms ben ik benauwd en dan voelt het alsof ik heel diep moet inademen om lucht te krijgen.
Weet iemand misschien wat dat kan zijn? Ik ben niet zo'n iemand die voor alles naar de huisarts gaat, maar als dit zo doorgaat zal die afspraak toch echt moeten komen...

mvg
Fons Moors
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 17:03 Reageer met quote

Effe voor te melden dat ik nu reeds een half jaar geen vervelende hartkloppingen meer heb gehad.

Dit na een ingreep in de uz Leuven.
Bedankt dokters.
griet
GastBerichtGeplaatst: 10-11-2006 9:01 Reageer met quote

Als je een plotse klik krijgt in je hart en het gaat enorm snel kloppen, dan zal je geopereerd moeten worden. Je hebt 2 gelijders. De snelle geleider houdt de hartslag van de trage tegen. Bij sommigen kan de trage geleider toch te snel gaan werken en krijg je 2x een hartslag. Je hebt dan snelheid van soms meer dan 200bpm.
Na een tijdje kan het er weer uitklikken, soms moet je binnen bij spoed om het er te laten uitklikken.
Het kan geen kwaad om onmiddelijk je hartslag te laten registreren bij spoed. Als je met die gegevens bij een cardioloog stapt zal hij direct een afspraak kunnen maken om een operatie te laten ondergaan.
Jullie zijn wellicht allemaal Nederlanders. Het ziekenhuis van Aalst in België is gespecialiseerd in alle soorten hartritmestoornissen. Die doen dat elke dag en staan al heel ver met hun onderzoeken.
Ik ben zelf geopereerd geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat het geen pretje is. Ze gaan met allerlei buizen in je binnen. Ik reageerde supergevoelig, sommigen voelen dit amper. Ik was toen zelf 22 jaar, jong lichaam. Hou ouder hoe beter...
Ze wekken dan weer die hartslag op, je ligt daar dan te overgeven (zonder dat er iets uitkomt want je hebt niet gegeten) en te hyperventileren op je tafel. (bij mij was het toch zo)
Als je denkt van gevoelig te reageren zou ik een volledige verdoving aanvragen. Ik zou het toch niet meer doen onder plaatselijke verdoving. Ik wil jullie niet bang maken, maar ik heb gewoon een slechte ervaring gehad en ik had me te weinig geïnformeerd en schrok nogal van de operatie.
Nu komt er nog bij dat ik woensdag tijdens een training weer iets aan mijn hart kreeg. Het waren geen kloppingen, maar stoornissen. Precies een lampje die sprong. Ik was lijkbleek. Dus ja, de stoornissen zijn weg, maar wat heb ik nu? Heeft iemand dit al meegemaakt?
Ik ga vandaag dus opnieuw mij laten onderzoeken...
Mukrie
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2006 11:02 Reageer met quote

Ik was ook heel lang aan sukkelen met hartritmestoornissen maar door een advies van mijn acupunctuur heb ik eens ontgiftigingsdruppels uitgeprobeerd en ik ben er bijna vanaf.
Waarom bijna?
Omdat ik gist aan mijn dikke darm heb waardoor het gist giftige stoffen afgeeft en mijn hartritme en imuunsysteem helemaal verstoorde.
Mijn advies is aan jullie ,probeer het eens mijn veel look eten en als het hartritme verbetert dan heb je ook gist aan je darmen.
hellogoodbye
BerichtGeplaatst: 15-11-2006 13:17 Reageer met quote

Interessant topic, alhoewel het wel erg veel is om te lezen...

Ik heb zo nu en dan dat ik, ongeacht wat ik doe (in rust of niet) opeens een paar hartslagen mis, zal ik maar zeggen. Het voelt alsof er op m'n borst even wat wegvalt, zal ik maar zeggen: het bonkt wat daar (lijkt ook een beetje op borrelen van lucht) en ik merk dat ik dan ook even geen adem kan halen, of daar lijkt het op. Een soort van systeemonderbreking, zal ik maar zeggen. Meestal is dat flop flop flop en ik ga weer verder, dus maximaal een paar seconden, iets van een paar bobbels in m'n borst en klaar.

Ik had dat echt zo nu en dan maar de laatste één à twee weken heb ik het vaker, eigenlijk dagelijks, en de laatste tijd meerdere keren op een dag. Vandaag ook: ik heb het nu een paar keer in een uur gehad...
Ik heb ook tussendoor last van gerommel op m'n borst en burp en boer veel, maar ik denk dat dat meer komt van de spanning (slechte ademhaling, hyperventilatie, etc.). Het is daardoor wel lastig om te weten wat wat is. Maar als het overslaat is dat heel erg duidelijk: dan kan ik ook even niets meer (heel kort gelukkig).

Ik begin me er dus wat druk over te maken... Embarassed Ik lees hier dat het meestal niet gevaarlijk is, alleenn maar lastig. Klopt dat echt...? Wanneer moet je met zoiets toch maar eens naar de huisarts?

Probleem is dat ik natuurlijk bij de huisarts nergens last van heb.. En mijn huisarts is niet gauw overtuigd van iets.

Als ik zeker weet dat het ongevaarlijk is en alleen maar lastig, dan zou dat al een hoop schelen...
40jarige
GastBerichtGeplaatst: 15-11-2006 23:35 Reageer met quote

Wat je beschrijft, is onschuldig. Althans, mijn dokter beschrijft het als boezemfibreren en dat is dus onschuldig. Van de week voelde ik het nog een paar keer, echt vervelend!!! Ik voel me dan op dat moment erg onzeker over mijn hartfunctie, maar besef me ook dat het onschuldig is, beetje tegenstrijdig.

De laatste tijd ben ik op zoek gegaan naar verschillende manieren voor ontspannen, omdat het inslapen elke avond een groot probleem was. Ik had vooral een heel naar gevoel in mijn borstkas, waarvan ik me besef dat het met spanning te maken heeft. Een poosje terug heb ik een klein boekje gekocht, dat gaat over lichtenergie. Het werkt heel simpel. Je ligt op de bank of op bed. Stel je voor dat er een grote lamp of zon op je hoofd schijnt. Laat die warmte ( positieve energie) door je schedel, nek, door je ruggengraat uitstralen naar beide benen en stel je voor aan het eind van je voeten, dat daar gaatjes zitten waaruit alle negatieve energie stroomt. Geef het bijvoorbeeld een kleur. Laat de energie van die zon of lamp door je schedel, nek, schouderbladen, naar je armen lopen en stel je voor dat die positieve energie alle negatieve energie weg laat stromen uit denkbeeldige gaatjes, uit je vingers. Als ik dus zo ga liggen en ontspan me op die manier, voor ik het weet ben ik in dromenland!

Als je dit dus vaak oefent, kun je het steeds makkelijker toepassen, zoals in een pauze op het werk, een bezoekje bij de tandarts... ik noem maar wat.

Ook voor andere lezers... Ik zag dat veel van 'ons' problemen hebben met inslapen. Ik ben totaal geen zweverig type, maar dit helpt zo goed!

Ik heb al het e.e.a. in dit forum achtergelaten over verschillende tips, ik hoop heel erg dat ik iemand hiermee help (al is het maar 1 persoon...), omdat ik zelf weet wat het is om met dergelijke klachten te leven.
40 jarige
GastBerichtGeplaatst: 15-11-2006 23:40 Reageer met quote

Hier een website waar iets meer over te lezen valt.
http://www.feelbalanced.nl/h102/
hellogoodbye
BerichtGeplaatst: 18-11-2006 12:01 Reageer met quote

Bedankt voor je bemoedigende woorden! Probleem bij mij is dat ik artritis psoriasis heb waardoor ik me sowieso altijd beroerd voel (moe en zo) waar weinig aan te doen is. Daarnaast heb ik veel last van burpen en boeren door luchthappen (?) of misschien iets met m'n maag (misschien moet ik ook maar eens een goede ontgftingskuur doen). Al met al heeft dit een negatief effect op alles waardoor de minste geringse afwijking al heel erg lijkt... Nogal hypochondrisch dus...

Maar mss dat het idee dat het echt ongevaarlijk is me al wat rustiger maakt... Wink
Apolonia
GastBerichtGeplaatst: 22-11-2006 15:04 Reageer met quote

Ik ben 67 jaar, 2 jaar geleden ben ik met atriumfibrillatie 2 dg. opgenomen geweest. Met infuus is het hartritme weer normaal geworden (tussen 40 en 50 bij mij). Vorig jaar weer opgenomen en 2x cardioversie gekregen. Ik krijg wel regelmatig (ca 1x p.w.)heel even nog steeds een onregelmatige ritmeversnelling en voel me daar niet echt lekker bij. Krijg medicamenten: Sotalol 80mg, mycardis, acenocoumarol (anti-stolling). Bloeddruk blijft ook steeds wat hoog (onderdruk ca 90) . Moet ik hier gewoon mee leren leven ?? (Voor de cardioloog hóef ik eigenlijk niet meer terug te komen !!). Wie weet er wat??
anoniem` THEA
GastBerichtGeplaatst: 02-12-2006 17:56 Reageer met quote

Van E621 heb ik al 3 keer in het zieken huis gelegen,met hart
ritmestoornis,je zou wensen dat ze het gaan verbieden,je kunt haast niets meer eten,het zit bijna overal in.
Ik belde naar een grote fabriekant en het antwoord was,ja, de mensen vinden het lekker en dus verkopen wij meer.veel krijgen er ook Astma van .En de zorgvezekeringen maar betalen,verbieden, dan kunnen ze veel geld en ellende besparen
Gast
BerichtGeplaatst: 07-12-2006 11:39 Reageer met quote

madelon22 schreef:
ik ben zelf 22,heb in mijn jeugd vaak onder stress geleefd,en sinds vorig jaar juli heb ik na het teveel gebruiken van pep (speed)erge aanvallen gehad van hyperventilatie(althans dat denk ik).
nog steeds na een jaar heb ik last van gerommel in mijn hart,inderdaad ook als ik buk of rustig op de bank ga zitten.ook soms een extreme druk op mijn borst en weet ik niet meer in welke houding ik moet gaan zitten.van liggen word het erger.verder geen klachten van hyperventilatie.hartfilmpje was niets op te zien.ik drink dagelijks alcohol en ik heb gemerkt dat zodra ik geen alcohol drink ik minder last heb.ook als ik veel rook krijg ik last en als ik vermoeid ben.
ik ben hier nu een jaartje mee bezig en ben er nu dus zelf achter dat ik dit waarschijnlijk ook heb.


Ik heb 5 jaar gele ook vaak gehad, doormiddel van blowen...toen ik gestopt was geen klachten meer. laatste jaar juist weer veel drug o.a. pillen en ik zit al weken te kloten met me gevoel, hart en last van hyperventilaties...ook drink ik erg veel in het weekend.
octavodia
GastBerichtGeplaatst: 14-12-2006 16:07 Reageer met quote

Hoi, ik ben een vrouw van 43 jaar, en ben blij dat ik dit forum gevonden heb, want soms denk je dat je de enige bent. Ik heb ook sinds een aantal jaren last van hartkloppingen en onregelmatige hartslagen/overslagen. Ben al een paar keer naar de huisarts geweest, en heb na deze zomervakantie bloed laten prikken(t4, chol., etc) en een hartfilmpje laten maken. Alles was ok. Heb de afgelopen jaren veel stres gehad, en ben er eentje van altijd maar doorgaan, hup schouders eronder,verder gaan. Dat breek toch op he. Heb een dochter die jaren geleden een cyste nir bleek te hebben na jaren aan klungelen van buikpijn, vreselijk exceem vanaf baby af aan ( ze is nou 16)Veel spanning omtrent de operatie, nier moest eruit, daarna nog regelmatig stres om haar gezondheid. Mijn man bleek prostaat kanker te hbben, erfelijke vorm, is er wonderwel met een rigoreuze operatie goed afgekomen, maar de controles (nu 4 jaar geleden) zijn nog steeds spannend. laatste was zijn bloed niet goed, weer stres, bleek meetfout.Schoonzusje van 42 vorig jaar overleden aan hersenontseking..vreselijk...en zo kan ik nog wel even door gaan. Druk met mijn werk.(werk wel thuis, maar zo blijf je door gaan he)Ondertussen heb ik een enorme angst opgebouwd voor de hartkloppingen. Wanneer komen ze..hoelang blijven ze duren(vaak zo'n 7 a 8uur)..ze komen en gaan dan in vlagen, met harde slagen ertussen, en onregelmatige slagen. Ik voel me niet misselijk of zo tijdens de aanvallen, soms wel even heel duizelig, maar dat trekt snel weg..maar het ergste is de angst..ik ben dan zo bang..bij de huisarts begin ik dan metteen te huilen zo hoog zit het. Ik heb propanonol meegekregen en slik alleen als ik een aanval krijg 20mg. Mijn hart gaat dan niet terug in het goede ritme, maar het gaat naar de achtergrond, en ik kan dan weer beter functioneren, en de ergste angst ebt dan een beetje weg..Fijn om het even van me af te schrijven. I wilde maar dat het over ging, maar ja..ik heb het nu zo'n 7/8 weken niet gehad en vanmiddag kreeg ik het ineens weer( krijg het eigenlijk altijd s'avonds)Om 1 uur begon het, het is nu nog niet helemaal over..wel minder..Ik kan er dus weken geen last van hebben, en deze zomer heb ik het een aantal keer om de 15 dagen gehad...vandaar dat ik dus een ECG wilde.Ik was toen erg zenuwachtig en mijn hart bonsde mijn borst uit, wel regelmatig toen, maar gewoon iets sneller en hard. WAt kan ik nou toch doen om die angst te verminderen..zijn er truukjes..ja neus dicht knijpen en persen, helpt eventjes, maar dan komt het toch weer..
Gast
BerichtGeplaatst: 15-12-2006 0:25 Reageer met quote

Als je terugleest onder mijn naam kun je lezen wat ik er aan gedaan heb en nog steeds doe om er vanaf te komen. Op een gegeven moment had ik angst voor de angst zeg maar. Om dit te doorbreken is het een goede tip om met ontspanningsoefeningen aan de slag te gaan. Lees het even terug, dan kun je lezen hoe ik het allemaal doe. Ik durf niet te zeggen dat dit dé opplossing is voor jou, maar al zit er maar 1 tip tussen die bij jou helpt, ben ik al blij dat ik je geholpen heb. Heel veel sterkte en inderdaad, je bent niet alleen hierin. Vanmorgen kwam ik op mijn werk om 9.00 na een haastige ochtend en voordat ik aan de slag ging, voelde ik ook weer de overslagen in mijn keel. Maar angstig ben ik niet meer. Het zakte ook gelukkig weer snel weg.
Nogmaals sterkte heh?
40 jarige
GastBerichtGeplaatst: 15-12-2006 0:27 Reageer met quote

Nog even een aanvulling op wat ik eerder schreef, ik zag dat mijn naam bij het mailtje hiervoor niet goed stond, kijk dus even onder '40 jarige'
jean oet
GastBerichtGeplaatst: 17-12-2006 16:44 Reageer met quote

ik heb ook last van te snelle hartslagen maar als het langer 5 minuten
aanhoud dan kan ik het hart weer tot tot normaal ritme terug brengen
door, : mijn neus dicht te knijpen en mijn adem in in te houden en dit zolang mogelijk! Ik weet niet of er meer mensen zijn die dit "trukje" ook toepassen? Ik raad u wel aan dat als u dit gaat proberen, te gaan zitten!! !!Dit is geen grapje!!
Kaas
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 21:06 Reageer met quote

29 jaar een keer hartslag van 200 gehad, een klein uurtje. De laatste paar weken constant, als in meerdere per uur, overslagen. Maak me er niet te druk om maar is wel heel vervelend.

Ow bij een hele snelle hartslag helpt soms net te doen of je moet poepen. Dus veel druk op je buik zetten.
jellie
GastBerichtGeplaatst: 28-12-2006 14:04 Reageer met quote

ik ben nu twintig en heb sinds ik ongeveer 18 ben ook problemen met mijn hart. ik ging het leger in toen ik bijna 18 was en tijdens hardlopen en andere sporten ging mijn hart heel erg snel kloppen. en nu weet ik dat een hart snel hoort te kloppen bij inspanningen, maar dit was echt te snel. en dan voelde ik me niet goed en begon ik te hyperventileren. terwijl ik helemaal geen slechte conditie had. het was ook geen zogenaamde sporthart waar ik last van heb.
ik ben toen naar de docter geweest en hij heeft naar mijn hart geluisterd en heeft me doorgestuurd naar het ziekenhuis. daar bleek in eerste instantie (na heeeeeel veel onderzoek) dat ik een gaatje in mijn hart heb tussen de onderste twee hartkamers en hierdoor gaat zo nu en dan een beetje bloed, en hierdoor slaat mijn hart soms op hol. zoals hij dat zei. maar er is heel vaak van uitslag veranderd. de ene keer had ik dit en de andere keer dat. maar dit was dus de uiteindelijke uitslag.
ik heb nu nog steeds zo nu en dan last van hartkloppingen. dan voel ik me ook een beetje raar en vooral ook angstig. ik kan het nu wel hebben. maar ik vraag me wel af hoe dat later zal gaan, als ik ouder word.

weet iemand hier meer over? reageer dan alstublieft. want ik weet er verder niks over.

groetjes jeltsje
Index > Hart- en vaatziekten > Hartkloppingen of Hartritmestoornis Bookmark and Share
Pagina 15 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 36, 37, 38  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016