Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Chronische hoofdpijn
Auteur Onderwerp: Chronische hoofdpijn
M.vdh
BerichtGeplaatst: 07-06-2016 11:00 Reageer met quote

Hoii lezers,

Ik ben een meisje van 15 jaar en heb een aantal medische klachten.
Mijn klachten:
- Chronische hoofdpijn. (pijn zit linksachter)
- Erge vermoeidheid. (leswisselingen op school zijn
zwaar veel gapen en veel slapen).
- Duizelig
- Kortademig/ bonzend hart
- Pijn rond de borstkas/hartstreek.
- En nog wat kleine mankementjes.

Mijn verhaal: (heb je even?)
Het begon allemaal ruim een jaar geleden. Ik kreeg hoofdpijn maar had de gedachte van dit heeft iedereen wel s. ik had het een paar keer per week, nam parecetamol maar dat hielp niet echt. De hoofdpijn werd meer. Ben naar de dokter gegaan, doorgestuurd naar de kinderarts. Daar kreeg ik advies voor het gebruik van paracetamol/ibruprofen. De weken gingen voorbij en de hoofdpijn werd alleen maar meer. Het werd dagelijks. De zomervakantie doorgekomen. Na de vakantie was de hoofdpijn er elke dag en zo'n beetje de hele dag. Ben doorgestuurd naar de speciale hoofdpijnpoli in het ziekenhuis. Verschillende testjes met bloedonderzoek (schildklier, glucose). En verschillende voedingsmiddelen die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Op school (3 HAVO) kreeg ik ondertussen een aangepast rooster. We sukkelden door tot in December. Ik begon het niet meer vol te houden. Met n onderzoek bij de fysio zijn we bij de fysio terecht gekomen. Paar rondes gehad, verschillende 'knak'oefeningen bij mij gedaan. En ook dry needling (soort accupuntuur). Dat hielp niet. Ondertussen MRI scan gehad maar door een gevalletje miscommunicatie waren ze met de uitslag iets vergeten. De fysio kon niets meer doen die dacht dat het een andere oorzaak was vanwege de hoeveelheid hoofdpijn en de daarbij ernstige vermoeidheid. Ondertussen Januari weer terug op hoofdpijnpoli kregen we de volledige MRI uitslag. Er was een Pinealiscyste gevonden. Dat is een cyste bij mn pinealis (tussen grote en kleine hersenen in). Er werd opnieuw bloedgeprikt en ik kreeg melatonine mee voor de cyste. Uit het bloed bleek dat ik een heftig vitamine D tekort heb. normaal 70-80 ondergrens is 50 en ik had rond 38. daar dus iets voor gekregen. de melatonine deed niks dus werd t een verwijzing naar een kinderneuroloog. Ben toen doorgestuurd naar het Radboudumc in NIjmegen (vanuit buurt van Eindhoven). Daar uitgebreid neurologisch onderzoek. resultaat een nieuwe mri en verwijzing naar het pijnteam. De MRI heb ik in Mei gehad, voordeel de cyste was niet gegroeid, waaruit ze niet echt dachten dat de cyste de oorzaak van hoofdpijn is. EN dat de cystes van zo'n diep gelegen iets met operatie te veel risico's gaf. bij het pijnteam heb ik nieuwe pillen gekregen (pregabaline) en een Tens- apparaat. (geeft met stickers elektronische schokjes naar je zenuwen) die draag ik de hele dag bij me... De medicijnen ben ik nu ondertussen aan het afbouwen die helpen niet.

Op dit moment zit ik voor mij gezien elke dag nog in een hel. De hoofdpijn is er vanaf wakker worden tot in slaap vallen. Het went niet, daarvoor is de pijn te heftig... Daarbij heb ik dus nog de bovengenoemde klachten. EN ik ben echt heel erg vermoeid. de leswisselingen op school zijn zwaar. IK heb aangepast rooster (elke dag van 2/6 les en voor 3 vakken vrijstelling). iK sport niet meer (eerst 4 per week (3x voetbal en 1x dansen).

NOu is mijn vraag weet iemand hier raad mee. Ikzelf kan de ziekte van Lyme niet uit mn hoofd zetten. Dat heb ik ook een keer uitgesproken bij de arts maar die vroeg naar een rode kring die heb ik niet gehad en toen zei ze meteen ja dan lijkt t me onwaarschijnlijk. (terwijl er veel patienten zijn zonder rode kring gehad te hebben). IS er iemand die hetzelfde heeft (gehad). OF die me raad kan geven voor wat t kan zijn of iets?

Want dit is niet vol te houden zo!
Bedankt voor het lezen!
gr. m
Ad
M.vdh
BerichtGeplaatst: 08-06-2016 9:22 Reageer met quote

Met nog wat kleine mankementje bedoel ik dingen zoals:
- Concentratieproblemen
- Geheugenproblemen
mike65
BerichtGeplaatst: 17-06-2016 15:57 Reageer met quote

Ik heb ook een lange tijd elke dag pijn in mijn hoofd gehad. Tot de huisarts mij het advies gaf geen paracetamol meer te nemen. Helemaal niets. Van elke dag paracetamol krijg je ook hoofdpijn namelijk.
Het heeft even een maand of 2-3 geduurd, maar de pijn is inderdaad VEEL minder.

Dat wil niet zeggen dat dat ook voor jou geldt natuurlijk. Ik wilde even mijn ervaring met je delen.
M.vdh
BerichtGeplaatst: 19-06-2016 21:15 Reageer met quote

mike65 schreef:
Ik heb ook een lange tijd elke dag pijn in mijn hoofd gehad. Tot de huisarts mij het advies gaf geen paracetamol meer te nemen. Helemaal niets. Van elke dag paracetamol krijg je ook hoofdpijn namelijk.
Het heeft even een maand of 2-3 geduurd, maar de pijn is inderdaad VEEL minder.

Dat wil niet zeggen dat dat ook voor jou geldt natuurlijk. Ik wilde even mijn ervaring met je delen.


Dankjewel voor je reactie/het delen van je ervaring. Toen de hoofdpijn ruim een jaar geleden begon heb ik inderdaad paracetamol/ibruprofen gebruikt maar na een aantal weken was het toen wel duidelijk dat dat niets hielp. Daar ben ik toen dus ook mee gestopt. Ik neem nou dus geen paracetamol tegen de pijn,omdat het geen verschil maakt. Bij mij is er dus niet sprake van hoofdpijn door teveel medicijngebruik
Index > Overige ziekten > Chronische hoofdpijn Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016