Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > midcarpale instabiliteit ervaringen
Auteur Onderwerp: midcarpale instabiliteit ervaringen
Amy-☆
BerichtGeplaatst: 14-05-2016 18:59 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Bij mij is er midcarpale instabiliteit vastgesteld in mijn rechter pols. Vorig jaar ben ik voorover van mijn fiets gevallen en ving mijn klap op met mijn hand. 2 dagen later werd m'n hand zo dik dat ik toch maar naar SEH ben gegaan. Toen in het gips terecht gekomen ivm verdenking van gebroken scaphoid. Omdat er op röntgen en mri niks afwijkends te zien was uiteindelijk maar 3.5 week in het gips gezeten (bleek dat scaphoid gescheurd was) Nu 9 maanden later is de pijn in mijn pols erger geworden en opnieuw naar trauma chirurg geweest en weer mri gehad en weer niks bijzonders uit de uitslag. De plastisch chirurg wist meteen te vertellen dat het midcarpale instabiliteit is...Nu moet ik naar een speciale fysio toe die mijn onderarm spieren sterker gaat maken. Over 3 maanden moet ik terug op controle bij plastisch chirurg om te kijken of de fysio gewerkt heeft. Maar mijn onderbuik gevoel zegt heel wat anders. Ik heb constant drukkende en zeuren pijn, kan geen volledige kracht zetten met m'n hand, vaatdoek uitwringen doet pijn, kan er niet op leunen. Iets simpels als schrijven of aardappels schillen gaat niet want dan krijg ik ontiegelijke kramp in m'n hand en de pijn trekt ook aan duim en pinkzijde naar m'n elleboog. Ook al ben ik nog niet begonnen aan de fysio, m'n gevoel zegt heel wat anders. Wie heeft zo'n speciale fysio ondergaan en wie kan me daar wat over vertellen en werkt het?

Groetjes Amy
Ad
Suzuki
BerichtGeplaatst: 14-05-2016 19:21 Reageer met quote

Hoi Amy,
Onze dochter bleef na een breuk in haar pols klachten houden die niet verklaard konden worden door de orthopeed. Uiteindelijk is zij voor een second opinion naar Xpert Clinic in Eindhoven geweest. Die stelden een andere diagnose en uiteindelijk is ze via een revalidatiearts terecht gekomen bij een fysiotherapeut in Geleen. De revalidatie bestond hoofdzakelijk uit het verstevigen van de banden en spieren in hand en pols. Dit werd met behulp van o.a een cattle bell gedaan en een gyroscoop. Het heeft haar in ieder geval geholpen. Succes.

P.s Fysiopoint in Geleen. Fysiotherapeut D. van Doorn.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > midcarpale instabiliteit ervaringen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016