Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Rectale bloeding
Auteur Onderwerp: Rectale bloeding
echo112
BerichtGeplaatst: 24-04-2016 17:33 Reageer met quote

Hoi,

Enkele dagen geleden merkte ik na de stoelgang (die overigens keihard was) helderrood bloed aan het toiletpapier. Nu kan dat al wel eens gebeuren en dacht dat het wel zou overgaan. Helaas is niets minder waar. 's Anderdaags merkte ik 's ochtends bloed in m'n onderbroek en tot op heden is het bloeden gebleven en het begint een beetje tegen te steken. Op zich ben ik niet zo ongerust aangezien ik gemerkt heb dat er geen bloed doorheen de stoelgang zit (hier heb ik altijd wat schrik voor aangezien er darmkanker in de familie zit) en het eerder een externe oorzaak moet hebben. Buiten het bloeden heb ik zo'n licht branderig gevoel aan de anus maar echt veel pijn doet het niet (de eerste keer enkele dagen geleden met de harde stoelgang deed het echter wel behoorlijk wat pijn).

Iemand een idee hoe ik het bloeden kan stoppen? M'n arts is pas beschikbaar binnen enkele dagen en ik heb weinig zin om voor zoiets naar een andere arts te gaan die ik niet ken. Het zou dus aangenaam zijn moest ik een middeltje vinden om het bloeden in tussentijd te stoppen.

Alvast bedankt!.


Mvg.
Ad
Chinta
BerichtGeplaatst: 24-04-2016 19:10 Reageer met quote

Hoi echo 112,

Hopelijk kan ik je met mijn ervaring van vorige maand ietsjes geruststellen.
Heb zelf altijd normale stoelgang,dagelijks zelfde tijdstip, je zou dus denken niks aan de hand, mooier kan het niet.
Maar ook ik bemerkte bij het afvegen na ontlasting een beetje lichtrood bloed op papier. Schrok in eerste instantie maar stelde mezelf gerust doordat in-, of rond de ontlasting geen bloed te zien was. Dacht ga toch maar even aan huisarts laten zien die me een schimmelzalfje voorschreef, nou er was geen spoor van schimmel te zien volgens mij, maar ik smeerde me er drie dagen mee in.
(1)TRIAMCINOLONACETONIDE SAMEN MET (2)fUNGORAL en als toetje laagje Zinkzalf. HEEL GEDOE..
Bloeden werd erger, pijn rond anus branderiger en bloeden ook.
Ik ben dus op eigen houtje gestopt met dit gedoe, zalf was veel te sterk voor het hele dunne huidje aldaar.
Heb vervolgens extra aandacht gegeven aan de schoonmaak, dus met natte washand telkens als extraatje reinigen na toilet bezoek.
Vervolgens heel goed drogen en beetje vaseline rond de anus gesmeerd.
Na 2 dagen geen spoor van bloed meer te zien, ook de branderigheid is verdwenen. Hopelijk blijft het hierbij en verloopt dat bij jou ook zo. Het enige wat ik me kan herinneren dat ik de dagen voor het ontstaan van de klacht dagenlang veel te veel uren heb doorgewerkt achter de PC, iets wat ik anders op tijd onderbreek. groetjes Chinta
echo112
BerichtGeplaatst: 28-04-2016 19:39 Reageer met quote

Hartelijk dank voor de info. Mijn excuses voor het late antwoord, ik was even in het buitenland. Ik ga morgen zeker de vaseline eens proberen.

Deze week was het bloeden dag na dag al wat minder en ook na de stoelgang beperkte het bloeden zich. Daarnet was het toch wel even paniek toen er toch wel een meer dan behoorlijke hoeveelheid bloed meekwam (nog steeds helderrood). Maar dit blijkt ook snel te minderen, wel nog lichte jeuk / branderig gevoel.

Straks nog eens een heet badje en morgen om een pot vaseline. Als het na het weekend nog niet volledig gedaan is toch eens langs m'n huisarts gaan die normaal dan terug moet zijn uit verlof.

Prettig weekend!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Rectale bloeding Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016