Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Auteur Onderwerp: Ruptuur achillespees
Pieter Gast
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2007 16:56 Reageer met quote

Ik heb zojuist de kunststofomhelzing van mijn onderbeen afgehaald. Tien weken heeft 'ie ingepakt gezeten, eerst twee weken spalk, daarna 4 weken gips, toen twee weken loopgips en tot slot twee weken kunststof tape. Morgen komt er nog voor twee weken gewoon tape omheen, en daarna moet ik het weer helemaal op eigen kracht doen. Het voelt overigens allemaal prima aan en ik loop al weer behoorlijk redelijk.

De omvang van mijn kuit is wel behoorlijk geslonken. Links is de omvang 38 cm, rechts 35,5 cm.

Mijn vraag aan jullie: trekt dat weer helemaal bij? Of blijft de aangedane kuit altijd wel wat dunner?
Ad
Sparky
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2007 21:02 Reageer met quote

Al heel lange tijd niks meer van me laten horen op dit forum. Normaal gesproken is geen geen nieuws, goed nieuws, maar bij mij was dat anders.

Gedurende 6 maanden is de wond als gevolg van de 2e ruptuur en daarbij ontstane complicaties (ontsteking) nog altijd niet dicht.

Vandaag ben ik bij een ander ziekenhuis voor een 2nd opinion geweest en nu blijkt dat ze bij het 1e ziekenhuis gewoon verkeerde hechtdraad gebruikt hebben. Deze draad lost gewoon niet op en veroorzaakt daardoor alle ellende!

Binnenkort word ik voor de 3e keer geopereerd en daarmee zou een einde moeten komen aan alle ellende.

Gelukkig houd ik nog altijd goede hoop op een perfect herstel. Ik ga alleen niet meer terug naar ziekenhuis Heerlen.....wat een zooi!
HansJ
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2007 9:58 Reageer met quote

Hallo allen,

Het is lang geleden dat ik nog reageerde op dit forum. Inmiddels is na de scheuring op 26 mei 2006 en de 2e scheuring in juni de pees weer hersteld. Helaas is door de vele fysio en oprekkingen de pees nu te lang geworden en kan ik niet meer volledig op mijn tenen staan. Het alternatief is opnieuw opereren maar daar heb ik geen trek meer in. Sinds januari voetbal ik weer 100% met een kleine beperking. Ik merk steeds meer dat ik het ook tussen mijn oren begin te vergeten. Helaas had ik dit weekend een verrekking in mijn andere been (kuit). Ik schrok enorm en dacht direct weer aan vorig jaar. Ik ben nu 42 en begin toch steeds meer te twijfelen aan mijn actieve 'sportcarriere'.
Ik wens alle andere veel sterkte in hun revalidatie en hou maar in het achterhoofd dat het lang duurt maar het komt goed!

Groeten,

HansJ
Joku
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2007 18:55 Reageer met quote

Ik heb inderdaad mij AP hoog gescheurd. Vrijdag gaat naar 2.5 week mijn gips eraf. Ik ben zeer benieuwd of de peesuiteinden zonder operatie aan elkaar gegroeid zijn. Zo niet, operatie....? Enfin we zullen vrijdag zien wat het vervolgtrajekt wordt (gips/tape/operatie)
Martin A.S.
GastBerichtGeplaatst: 26-04-2007 21:58 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik heb een vraag voor degenen die een 2e ruptuur hebben gekregen. Hebben jullie je verstapt, zijn jullie te vroeg begonnen met sporten, is de gehechte AP toch minder sterk dan we denken?
Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus zou ik hier graag informatie over hebben.

Alvast bedankt, en sterkte met het herstel.

Groeten Martin
Ellen K
GastBerichtGeplaatst: 30-04-2007 20:56 Reageer met quote

Hoi, Ik ben Ellen en ben 40 jaar. Ik heb 2 weken geleden deze fijne blessure opgelopen bij een proefles jumpstyle. En ja, ik heb inmiddel al van heel veel mensen te horen gekregen dat ik daar ook wel een beetje te oud voor was. Ik was er vast van overtuigd dat iemand achter op mijn hiel gesprongen was en dat ik er met 1 weekje rekverband wel weer vanaf zou zijn. Maar helaas, mijn achillespees was volledig afgescheurd van de kuitspier. Dit is anderhalve week gelden operatief vastgezet en nu lig ik voor de 2e week met mijn voet omhoog. De chirurg meldde nog wel wel even tijdens de operatie dat het niet zeker was dat het hechtwerk het zou houden en wanneer dit het geval was hij de pees moest keren of iets dergelijks. Heeft iemand een idee wat hij hiermee bedoelde? Volgende week moet ik terug om de hechtingen eruit te laten halen en dan krijg ik, als alles goed is, nog 4 weken loopgips. Wat er daarna gaat gebeuren, krijg ik a.s. maandag te horen.
Groetjes,
Ellen
el tigro
GastBerichtGeplaatst: 03-05-2007 22:10 Reageer met quote

hallo allemaal,
ook van mij al een poosje geen berichten. in mijn geval is dat gelukkig goed nieuws. het is bij mij nu 2 maanden geleden. Ik loop nog niet helemaal normaal, maar het begint er wel weer op te lijken. Ik heb wel elke dag aan het eind een opgezette voet. Verder ben ik met fysio begonnen. Daarover heb ik een vraag aan lennyboy. Bij jou masseert de fysio de verdikkingen (littekenweefsel?) steeds? Mijn fysio zegt dat ik maar aan die verdikking moet wennen. Ik doe vooral krachtoefeningen voor de pees en enkel. Helpt het masseren van de pees bij jou? Wordt de verdikking van de pees minder door het masseren?

Verder ga ik nu ook naar de sportschool en werk drie keer in de week mijn schema af: crosstrainer, krachttraining puur voor de pees, krachttraining voor de hele enkel.

Er waren ook nog twee heren die de pees hoog hadden afgescheurd en dachten daardoor niet geopereerd te worden? Bij mij zeiden ze ook dat de pees hoger dan meestal is afgescheurd. Maar niet opereren is niet overwogen.

Ook ik ben erg benieuwd naar de verhalen van mensen die een re-ruptuur hebben meegemaakt. Bij wat voor misstappen is het gebeurd. Ik heb zelf namelijk al behoorlijk het idee dat het me niet zo snel meer zal gebeuren, maar misschien vergis ik me daarin.

iedereen succes met herstel. Over drie weken ga ik op vakantie en ik hoop dan alweer een stukje te kunnen lopen. Vorige week ben ik naar de dierentuin geweest, maar zo'n dag slenteren is nog niet echt bevorderlijk....
groeten Jos
lennyyyyyybo
BerichtGeplaatst: 04-05-2007 15:52 Reageer met quote

Hallo,

ik ben nu op 2,5 maand ongeveer en ben ook nog steeds aan het revalideren natuurlijk. El tigro voel het verschil heel goed als ik bij de kiné ben geweest dan is de pees veel soepeler en lang niet zo dik, het dik zijn van de pees kan wel geen kwaad komt door dat de lymfevaten zijn doorgesneden en er daardoor geen afvoer is...
Wandelen gaat behoorlijk goed alleen zie ik mezelf nog af en toe manken maar doe alles gewoon terug en heb geen hakverhoging meer?? Jij Wel??
Ben benieuwd wanneer dat manken voorbij gaat zijn. Echt krachtwerk doe ik nog neit voor de pees was nog wat te vroeg volgens de kine en dokter. Steppen en fietsen wel gaat vlotjes. Crosstrainer gaat maar voel ik nog wat trekken daarmee dat ik daar nog effe mee wacht.
Heb er zoals je zegt ook een goed gevoel in maar ben toch nog wel voorzichtig want als je sommige verhalen leest.... Werk ook in tuin en vanalles maar je moet maar één verkeerde beweging doen en het is prijs denk ik.
Soepelheid is bij mij wel gelijk met mijn ander been kan ze even ver strekken en plooien hoe is dit bij jullie???
Heb nog wel een deukje op de plaats waar de pees kapot was.... zal wel zo blijven zekers.
Welke oefeningen doen jullie zoal, tenen staan en zo doe ik ook wele eens of gewoon de kuit opspannen en ontspannen. Staan er mensen op een kantel- of trilplaat?? want doe dit ook wel eens in de sportschool.
Henry Javing
BerichtGeplaatst: 07-05-2007 13:18 Reageer met quote

Hallo,

Zo, na 5 weken nu eindelijk uit het gips. Eerst een week zwaar gips gehad, daarna 1 week kunststof (spitsstand) en zojuist 3 weken afgesloten met kunststof loopgips. En nu helemaal niks meer. Geen tape, niks. Het voelt behoorlijk eng allemaal om je voet zo 'kaal' neer te zetten. Confused Ik moet nu lopen (met krukken) en goed m'n voet proberen af te wikkelen. Ik heb geen pijn, het trekt alleen behoorlijk. 90 graden is nu m'n max.
Over 2 weken nieuwe afspraak. Dan moet er voorruitgang geboekt zijn, anders wordt het fysio.
Ik heb nog wel een vraag; Mijn been, met name m'n kuit, voelt koud aan. (kouder dan m'n goede been)
Is dit normaal als je net uit het gips komt?

grt
Henry
Mentalco
GastBerichtGeplaatst: 07-05-2007 14:07 Reageer met quote

Afgelopen woensdag terug geweest met het idee dat mijn kunstgips eraf zou gaan en mijn voet in een andere hoek geplaatst zou worden. Maar de doc vond het prima zo. Klsje eronder en weer 4 weken wachten. Dan wel het gips eraf en als alles goed is, dan een verhoging om mee te gaan lopen.
Ik was er 1 van die geen operatie heeft gehad.... Smile


Sterkte allemaal
Mentalco
GastBerichtGeplaatst: 07-05-2007 14:08 Reageer met quote

Klsje = Klosje Wink Hierdoor kan ik nu wel op mijn voet steunen. Dat scheelt wel.
Joku
GastBerichtGeplaatst: 07-05-2007 15:59 Reageer met quote

Sinds vrijdag voor 4 weken in een soortemet "brace" gezet op 15 graden. De brace heet "vacomed" en is ter vervanging van het gips. Wel lekker om weer gewoon onbeschermd te kunnen badderen. In deze hitte is de omgeving ook zeer blij dat de voet zo nu en dan gewassen kan worden Very Happy . Over vier weken gaat de stand waarschijnlijk naar 0 graden voor een bepaalde periode. Iemand ervaringen met de vacomed ?
el tigro
GastBerichtGeplaatst: 08-05-2007 8:12 Reageer met quote

ik loop inderdaad ook niet meer met een hakverhoging.
Soms heb ik het idee dat het bij jou veel sneller gaat lennyboy, als ik bijvoorbeeld lees dat je op je tenen staat. Dat kan ik nog lang niet. Van de andere kant gaat de cross trainer bij mij prima en doe ik al wat krachtoefeningen. Ik doe bij de fysio/sportschool de crosstrainer, krachtoefeningen voor m'n achilles/kuit (30 kilo wegdrukken met gestrekt been), en evenwichtsoefeningen.

Ik zal mijn fysio eens aansporen om bij mij de verdikkingen ook eens weg te masseren. Bij mij is de achilles ook heel dik en hard en hij gaf aan dat ik daar maar aan moest wennen....Hopelijk gaat hij er wat aan doen!

succes allemaal
lennyyyyyybo
BerichtGeplaatst: 08-05-2007 10:18 Reageer met quote

inderdaad tigro heb het gevoel dat dit echt helpt de pees is veel soepeler daarna en dat is natuurlijk prettiger.
Heb gisteren voor eht eerst kracht gedaan in de sportschool en tien min crosstrainer en ging plots een stuk beter. Mag van de kine nu beginnen met pure kracht van de kuit. Zoals uitstrekken op de leg press, tenen staan tegen gewicht en van die dingen, hou je op de hoogte. Wat ik wel raar vind is dat sommige dagen heel goed gaan en andere weer eens tuk minder
desiree gast
GastBerichtGeplaatst: 08-05-2007 13:16 Reageer met quote

Nou bij mij is afgelopen week op 3 mei tijdens vakantie in belgie mijn achillespees helemaal afgescheurd. eerst daar naar het ziekenhuis, tijdelijke spalk en toen naar nederland daar de volgende dag direkt geopereerd en nu met mijn voet in gips wat niet belast mag worden, staat in spitsstand, volgende week 15 mei wordt dit gips verwijderd en gaan de hechtingen eruit en krijg ik als het goed is loopgips. van alle reacties hier ben ik best wel geschrokken. Hoop dat het wel allemaal goedkomt. voor de operatie kreeg ik ook nog een migraineaanval waardoor het allemaal alleen maar vervelender werd. Mijn kuitbeen doet erg veel pijn en bij het lopen met krukken bonkt het ben verschrikkelijk. Eigenlijk weet je gewoon niet meer hoe je moet zitten liggen of hangen,
1995
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2007 12:37 Reageer met quote

Hoi daar, Long time, no mail maar daar is ie weer even dan. Vandaag naar de chirurg geweest. En zoals verwacht gaat het goed. Zit nu in de 7e week na de ruptuur, en het gaat voorspoedig. Heb 3 weken geleden de Achillo train aangemeten gekregen, en dat gaat super. Heb hem nu niet meer nodig. Lopen gaat steeds beter, en maandag voor het eerst naar de fysio. als ik dan het verhaal van desiree lees kan ik helemaal met haar meevoelen hoe dat moet zijn. Maar Desiree, het komt goed. Die stuwing neemt geleidelijk af. Al met al heb ik 2 wkn in het gips, 2 wkn in het tape, en 3 wken met die brace gelopen. Maandag weer aan het werk. Zal effe wennen zijn. Tot later allen, en succes met herstellen. Robin
Ellen K
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2007 19:40 Reageer met quote

Nou, ik ben afgelopen maandag op controle geweest (2,5 weken na de operatie). De nietjes zijn eruit gehaald, maar mijn voet is helaas nog 2 weken in spitsstand gezet en ik mag er absoluut nog niet op steunen. Over 2 weken krijg ik eindelijk loopgips. Dan nog 2 weken en dan wordt er gekeken of het goed is vastgegroeid. Omdat de pees van de kuitspier afgescheurd is, schijnt het nog lastiger te genezen en kan het zijn dat het niet goed vast zit en ik weer geopereerd moet worden. Is er nog iemand die hier ervaring mee heeft?? Last van stuwing heb ik godzijdank niet meer, alleen af en toe een dikke voet omdat ik te lang met mijn been omlaag hang. Ben alleen heel erg geschrokken van het idee dat ik misschien weer geopereerd moet worden en weer dit traject door moet. Ieder pijntje in de kuit jaagt me dus nu de stuipen op het lijf. Nou ja, ik wacht het maar af, meer kan ik op het moment er toch niet aan doen. Iedereen veel sterkte. Groeten, Ellen
Erwin
GastBerichtGeplaatst: 15-05-2007 12:43 Reageer met quote

Rupture 1 april . Direct geopereerd, 1 week spalk in spitsstand, 1,5 week onbeschermd om voet weer in 90graden te krijgen en vervolgens 3,5 week loopgips.
Gisteren is het loopgips er af gegaan. En om nog even op Martin te reageren, je had gelijk, mijn voet is in het loopgips alsnog tot 90 graden gekomen.
Maar wat belangrijker is, ik kan lopen. Ik dacht dat ik het verleerd zou zijn. Ik had ook de krukken meegenomen naar het ziekenhuis, maar dat was eigenlijk niet nodig. Natuurlijk, het voelt niet helemaal stabiel, mijn enkelbanden zijn immers ook in kracht afgenomen, maar ik heb toch zeker 2 kilometer gelopen, waarbij de terugweg met bepakking (boodschappen). Het valt me allemaal niet tegen. Ik heb (met pijn in het hart) besloten om mijn voetbalschoenen na 35 jaar in de wilgen te hangen. Nu wordt het zaak om zo snel mogelijk weer te kunnen autorijden zodat ik mijn vak (taxi-chauffeur) weer uit kan oefenen. De bodem van de reservepot is in zicht.
Ik moet over twee weken terug komen en dan wordt er ook besloten of ik fysio krijg. Er werd me wel op het hart gedrukt dat ik nog niet aan sporten moest denken. Zeker geen sprintje trekken! Dat zal ook nog niet echt gaan, ben ik bang Smile . Wel moest ik gaan oefenen (rekken en zo) Ik ga het verder zonder hulpmiddelen proberen. De wedstrijd tegen mijzelf, kan nu echt beginnen. 6 weken en twee dagen onderweg.

Groet, Erwin
gast desiree
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2007 12:40 Reageer met quote

Ik heb gisteren 15 mei loopgips gekregen. Dat viel nog erg tegen, kan nu heel voorzichtig met krukken stapjes maken. Alleen ik heb heel veel last van de zenuwen die naar mijn laatste twee tenen lopen tot aan de aansluiting met de pees. Het is een dood gevoel en heel veel prikkelingen bij verkeerde beweging en veel tintelingen bij gewoon ruststand. Ik ben nu 13 dagen verder. Voor iedereen sterkte
Tini
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2007 14:36 Reageer met quote

Ik ben 42 en heb mijn achillespees volledig afgescheurd op 6 april jl. Dezelfde dag nog geopereerd (te lang wachten schijnt niet goed te zijn daar de pees en kuitspier steeds verder terugtrekken, wat een operatie bemoeilijkt). Heb 4 weken gips (onbelast) gehad en heb nu sinds 2 dagen schoenen met een hakverhoging van 4 cm. Hier mag ik op staan en ik moet proberen om de belasting op te voeren. Nu nog met krukken, maar zodra het goed voelt, nog maar met 1 kruk en daarna zonder.
Ik herken veel in alle forum-verhalen en mij is wel duidelijk dat het geen licht op te vatten blessure is. Ik herken ook heel goed de onvolledige/onduidelijke informatie die je vanuit het zkh krijgt. Mijn arts is niet erg spraakzaam, ik heb nog het meeste nuttige informatie gehad van de gipskamer.
Ik ben ook verbaasd over de vele verschillen in behandelmethodes. Ik weet niet of dat een goed teken is hahaha. Mij verbaast ook dat sommigen die een volledig afgescheurde achillespees hebben, niet geopereerd zijn. Volgens mij kan dit technisch gesproken niet? Maar omdat ik geen medisch deskundige ben, sta ik open voor verklaringen Wink
Ik wens iedereen een goed en pijnloos herstel!
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees Bookmark and Share
Pagina 18 van 41  

Vorige  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016