Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Al ruim 4 jaar vage klachten
Auteur Onderwerp: Al ruim 4 jaar vage klachten
Tappie
BerichtGeplaatst: 02-02-2016 1:18 Reageer met quote

Goedenacht
Ik ben nieuw hier.
Even wat kort over mezelf.
Vrouw 31 jaar getrouwd en 2 kinderen.
Heb fibromyalgie ME en een depressie. Nu loop ik al 4 jaar met vage klachten rond. Vooral rond me menstruatie en tijdens de sex. Wel eens naar de huisarts ervoor geweest. Maar die kon niks ontdekken. Klachten zijn dus ongeveer 4 jaar geleden begonnen. Ik heb toen een miskraam gehad. En niemand weet daarvan zelfs me man en de huisarts niet. Alleen me beste vriendin weet het sinds kort.
Heel stom misschien maar ik besefte pas 1,5 jaar later dat het een miskraam was. Heb toen ruim 6 weken ontzettend gevloeid. Wel bij gynaecoloog geweest toen maar die zij niet veel. Toen zijn ook me klachten begonnen. En ik begin nu naar 4 jaar te denken dat het psychisch is. Het begint vaak met hoofdpijn, zo,n zware drukkende hoofdpijn. En een drukkend gevoel op me borst. Wordt duizelig en zie in mijn verbeelding allerlei mensen voor me. Die van alles met me willen doen. Mensen krijgen geen of weinig contact met me. Heb het gevoel alsof me keel dichtgeknepen wordt. Krijg geen lucht en loop vaak rood aan. Soms durf ik de straat niet op omdat het lijkt alsof me hersens een soort van bevriezen. Levensgevaarlijk aangezien ik ook wel eens heb gehad dat ik midden op een drukke weg fietste. En ik al bijna een keer de maas ben ingelopen. Praten gaat op zo,n moment erg lastig. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu ben ik toch bang dat ik door die miskraam. Een psychisch iets opgelopen heb. Afspraak maken met de huisarts durf ik niet zo goed. Hopelijk hebben jullie tips
Ad
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 03-02-2016 0:00 Reageer met quote

Hallo Tappie,
Ik denk dat het toch belangrijk is om met deze klachten naar je huisarts te gaan. Een miskraam kan psychisch heel ingrijpend zijn, maar er moet toch uitgesloten worden dat er iets anders aan de hand is zoals hartklachten b.v. of dat er sprake is van hyperventilatie.
Veel sterkte; groetjes, Musje.
joell2001
BerichtGeplaatst: 03-02-2016 17:41 Reageer met quote

Beste tappie.

Zoals Musje2 Ook al aangaf,
Het is wel van belang dat je hiermee naar een arts gaat.
Hyperventilatie Zou wel een beetje bij het beeld passen dat je geeft.
Maar dit moet absoluut worden onderzocht.
Die verbeeldingen waar je het over had. kan door allerlei factoren worden veroorzaakt, Denk hierbij aan Stress, Een Biopolaire stoornis, Etc.

Het is wel belangrijk dat je hiermee over iemand gaat praten. Dat lucht waarschijnlijk enorm op.

Met collegiale groet.
Boedhinnetje
BerichtGeplaatst: 08-03-2016 22:43 Reageer met quote

Da's een heleboel bij elkaar. Waarschijnlijk heb je bepaalde tekorten in je lichaam. Kan vaak schelen als je stoffen als magnesium en bepaalde vitaminen gebruikt. Zo is bijvoorbeeld vitamine d heel belangrijk bij allerlei klachten.
Vaak worden bepaalde klachten psychisch genoemd maar je kan die dingen niet scheiden. als er iets niet goed zit in je lijf kan je je behoorlijk slecht voelen. Weet er alles van. Zelf behoorlijk opgeknapt door m'n voeding aan te passen en wat supplementen te gebruiken.
Ook kan je denken aan een te laag serotonineniveau vanwege de depressie en fibromyalgie, kan je ook wat bijsturen met voeding en supplementen. Erg goed schijnt het te werken om te floaten bij fibromyalgie.
Kan ook zijn dat er wat met de hormonen is. De oorzaken van een miskraam kunnen divers zijn maar kan met de hormonen en bepaalde tekorten te maken hebben. Vaak hangen allerlei klachten met elkaar samen. Voor wat de hormonen betreft zou je kunnen googlen op oestrogeendominantie en kijken wat je er aan kan doen.
veel sterkte.
Index > Psyche > Al ruim 4 jaar vage klachten Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016