Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Worm of Taugé?
Auteur Onderwerp: Worm of Taugé?
KartonnenDoos
BerichtGeplaatst: 01-02-2016 11:01 Reageer met quote

Hallo allemaal. Ik maak mij een beetje zorgen over iets wat ik gisteren tegen kwam in mijn ontlasting en vroeg me af wat een ander denkt.

Ik ging gisteren naar de wc, en tot mijn schrik zag ik iets in mijn ontlasting zitten wat op een witte sliert leek. Ik schat niet langer als 6 of 7 centimeter. Ik raakte meteen licht in paniek en dacht gelijk aan spoelwormen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik een dag ervoor twee dagen Chinees heb gegeten, waarbij ook een bak groente waar heel veel taugé in zat. Ik heb de nare eigenschap dat ik mijn eten niet altijd even goed kauw. Chinees glijdt zo lekker makkelijk naar binnen. Ook is mijn slaap en WC routine nogal onregelmatig op dit moment omdat ik vaak opblijf om door te werken.
Laughing

Zojuist vanochtend ben ik nogmaals naar de wc geweest, en na "grondige inspectie" zag ik dit maal niks. De "worm" leek enorm veel op de taugé van een dag geleden, en zat echt in de ontlasting, niet "er bij".

Verders doe ik niets geks. Ik kom vrij weinig buiten, mijn kat komt niet verder als onze betegelde achtertuin en heeft geen wormen, en ik heb ook geen rauw vlees gegeten.

Zit het gewoon tussen mijn oren? Wat denken jullie? Ik voel mij ook niet anders als normaal ofzo. Rolling Eyes
Ad
jkl045
BerichtGeplaatst: 27-07-2016 21:15 Reageer met quote

Er zijn inderdaad twee logische mogelijkheden.
Als het taugé was (en bij je beschrijving lijkt het inderdaad het meest logische antwoord), dan hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Alleen wat beter kauwen.

Was het echter daadwerkelijk een worm, heb je hem al uit je darmen geduwd, en meen ik dat hij ook weg is. Mààr, de kans bestaat natuurlijk dat er nog overige deeltjes worm of zelfs eitjes in je darmen zitten...

Blijf nog zeker je stoelgang goed in het oog houden en let op veranderingen. Lijkt het allemaal wel in orde na enkele dagen, denk ik niet dat je je erg zorgen moet maken. Aarzel niet om eventueel naar je huisarts te stappen.

Succes!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Worm of Taugé? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016