Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Liegen - Vernietigd mijn leven
Auteur Onderwerp: Liegen - Vernietigd mijn leven
Arouane
BerichtGeplaatst: 21-11-2015 13:22 Reageer met quote

Beste,

Dit is de eerste keer dat ik op een forum schrijf en zeker zo iets persoonlijk, maar ik wil echt mijn verhaal kwijt en hulp zoeken.

Ik weet niet goed waar te beginnen...

Van zo lang ik al weet ben ik iemand die veel liegt. Dit kan over vanalles zijn, kleine dingen , maar ook zeer ernstige.
Vroeger viel me dat zo niet op, omdat het heel beperkt bleef en alleen tegen familieleden. Bij ons in de familie wordt er ook veel gelogen en achter gehouden. Mijn moeder en oma logen constant tegen mijn vader en grootvader, hielden heel veel achter en vroegen dan ook aan de kinderen om hetzelfde te doen. Nu, ik zeg niet dat ik daarvoor ook moet beginnen liegen, maar ik had vroeger dat besef niet echt dat leugens zo "slecht waren.

Nu met de jaren zijn de leugens wel groter geworden en begon ik meer en meer besef te krijgen van de gevolgen van die leugens.

Ik ben een half jaar terug een relatie begonnen met een prachtige vrouw. Dit ging echt enorm goed, we zagen elkaar enorm graag, tot op het moment dat ze de eerste keer me op leugens betrapte. Ik had toen al beloofd aan haar van niet meer te liegen. Ze heeft me toen een kans gegeven en ik heb toen een heel periode gehad waar ik niet meer gelogen heb.

Nu paar dagen terug was er discussie en geraakte ik echt kwaad. Ik ben normaal iemand die niet zo vlug kwaad wordt, zeker niet op haar! Maar die avond was het me allemaal wat te veel en ik heb tegen haar gezegd dat ze moet stoppen met kwaad zijn, dat men opa er niet goed van is en naar het ziekenhuis moest. Ik had totaal niet door op het moment zelf dat ik zo bezig was. Ik heb zeer lelijk gedaan naar haar toe uit frustratie.

Ik ben haar nu kwijt en ik zit met enorm schuldgevoel wat ik haar die maanden heb laten doorstaan. Ik zie haar nog enorm graag en besef goed genoeg wat mijn acties teweeg hebben gebracht, maar ik weet niet goed hoe ik van dat liegen kan afkomen.

Het liegen heeft al veel kapot gemaakt en ik heb denk ik echt hulp nodig, alleen weet ik niet waar te beginnen...
Ad
evitalolita
BerichtGeplaatst: 22-11-2015 20:19 Reageer met quote

hoi Arouane,

te vaak liegen is zeker geen goede zaak! maar iedereen doet wel eens liegen. heel soms een leugen vertellen, is menselijk. zelfs ik doe dat. vat dit niet verkeerd op, maar mensen die constant leugens vertellen over alles, zijn vaak psychisch ziek. het is daarom ook extreem moeilijk voor deze mensen om van deze ziekte af te komen. wat vaak het beste werkt voor mensen met een leugenziekte, is een psycholoog. als je zou besluiten om dit daadwerkelijk te doen, zou ik als ik jou was, contact opnemen met je geliefde die je door al deze leugens bent verloren, en haar zeggen dat je naar een psycholoog gaat, en haar uitnodigen om mee te gaan. zo toon je namelijk dat dat geen leugen is en krijgt je geliefde en waarschijnlijk jij zelf, wat meer vertrouwen. natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden die je kunt ondernemen. dit is misschien wat raar, maar je kunt naar iemand gaan die mensen onder hypnose brengt, en zo die liegziekte uit je laten verdwijnen. doe ook hier weer hetzelfde met je geliefde. neem haar mee naar zo'n afspraak en win weer wat vertrouwen. maar het belangrijkste is jou motivatie. hoe sterk is jou eigen wil, om te genezen van deze ziekte? wat heb je ervoor over? wil je er alles aan doen? of krabbel je toch weer terug naar je leven vol leugens? dat is allemaal aan jou. ook zou het misschien goed zijn om gewoon een vaste routine te maken. hoe laat sta je op? wanneer ga je eten, je huis schoonmaken, werken of boodschappen doen? allemaal dingen die je zou kunnen doen. maar nogmaals, dat is aan jou hoe graag jij zelf maatregelen wilt ondernemen en of je dat vol houdt. ik wens je veel succes en als je echt wil veranderen, doe dat dan, en hou vol! betrek vooral de mensen erbij die je pijn hebt gedaan met deze leugens! laat ze zien wat je wil ondernemen, en dat je dat ook echt wil en gaat doen!

mvg,

evi tielemans
Arouane
BerichtGeplaatst: 23-11-2015 16:07 Reageer met quote

Dank je Evi voor je reactie,

Ik ben van plan naar een psycholoog te gaan. Het mag me zo moeilijk worden als het maar kan zijn, ik ben vastberaden om van dat liegen af te geraken.

Ik ben zelf bezig met een heel deel te lezen hierover en proberen te achterhalen van waar dit allemaal komt, mss is de aanpak dan gemakkelijker.

Ik heb contact met mijn geliefde, ik heb haar gevraagd om mee te gaan en ze ziet dat precies wel zitten, maar momenteel is alles nog afwachten.

Momenteel heb ik het moeilijk met een vaste routine te vinden. Ik slaap niet meer en als ik slaap heb ik nachtmerries over haar die me tijdens de dag dan ook weer bezig houden. Ik zit met zo veel schuldgevoel dat ik geen weg weet met men gedachten tijdens de dag en dan zit ik gewoon op bed of achter de computer te denken. Ik neem 3 keer per dag een warm bad ofzo soms gewoon om mij bezig te houden.

Eergisteren ging ik naar de winkel en kon ik me gewoon niet inhouden om niet beginnen te wenen. Zoveel doet me denken aan "ons". Ik heb zoveel verpest met te liegen. We hadden het enorm goed samen en ze zei zelf dat ik geweldig ben zoals ik ben, maar ik heb dat verpest met te liegen. Ze heeft me enorm veel gegeven, echt enorm laten zien hoe een gezin moet zijn en ik heb onze toekomst samen om zeep geholpen. Vooral haar echt gekwetst omdat ze ook zo hard uitkeek naar die toekomst samen.

Mijn motivatie is dus enorm, ik heb iemand zo gekwetst waar ik enorm van hou, dus ja zeker dat liegen moet onmiddellijk stoppen! Koste wat het koste, ik wil nooit meer iemand zo kwetsen, hoe klein de leugen ook, alles moet stoppen.
Index > Psyche > Liegen - Vernietigd mijn leven Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016