Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Chronisch verhoging/koorts
Auteur Onderwerp: Chronisch verhoging/koorts
Zonnebloem3
BerichtGeplaatst: 06-10-2015 2:32 Reageer met quote

Niet wetende of dit me iets oplevert, ben ik benieuwd of iemand mijn klachten wellicht herkent.

Anderhalf jaar geleden ben ik naar de huisarts gegaan, na klachten van verhoging tot lichte koorts (37.5 tot 38.5) die al een paar weken aan bleven houden.
Uit bloedonderzoek kwam destijds dat Pfeiffer actief was. Vier weken daarna opnieuw bloedonderzoek gedaan, waaruit bleek dat de waarden weer stabiel waren. Echter, de klachten van verhoging/koorts bleven en blijven na anderhalf jaar nog steeds aanhouden (overigens heb ik weinig last gehad vd Pfeiffer, hoogstens wat vermoeid)

Ondertussen via een internist talloze onderzoeken gedaan, om uitsluitsel te geven;
- (non-)Hodgkin d.m.v. CT-scan uitgesloten
- hartfilmpje laten maken, alles zag er goed uit
- echo van organen laten maken, ook dit ziet er goed uit
- tweemaal een coloscopie gehad, vanwege regelmatige buikpijnen en dagelijks/wekelijks diarree (buik is al een aantal jaren heel gevoelig) maar hier kwam ook niks uit.

Kortom; artsen staan voor een raadsel, ik ben 25 jaar en heb helaas dagelijks te dealen met het gevoel dat mijn lichaam totaal geen warmte kwijt kan en de constante verhogingen (meerdere keren per dag) extreem vermoeiend zijn.

Nu ben ik hier niet op dit forum om lukraak diagnoses toegeschreven te krijgen, maar opzoek naar 'lotgenoten' die hier misschien ervaring mee hebben. Ondertussen zie ik door de bomen het bos niet meer en zelfs mijn vrij 'sobere' levensstijl zorgt er niet voor dat het beter wordt.

Mocht het herkenbaar zijn of mochten jullie tips hebben dan zou dat super zijn!
Ad
Nyamsus
BerichtGeplaatst: 23-11-2015 20:19 Reageer met quote

Ik heb een tijd last gehad van Chronische koorts door stress en angst. Nu ik iets meer ontspan is de 'koorts' ook weg. Als ej zoekt op 'chronic fever during stress' kan je ook een hoop vinden.

Maar goed Googlen kan je beter niet doen, want je kan er angstiger van worden (ik spreek uit ervaring).
PiaDeBoer
BerichtGeplaatst: 01-05-2016 16:45 Reageer met quote

Zo bekend met dit probleem. Ook ik loop al anderhalf jaar met koorts rond. Dit is niet stressgerelateerd. Wel heb ik allerlei andere klachten. In november 2014 werd ik ziek. Buikgriep dacht ik. Maar binnen een week tijd kwamen er een ontsteking in de SI gewrichten erbij en nog meer gewrichten die pijn deden. De gewrichten zijn nog vaak pijnlijk, er zijn droge ogen (sicca zoals de artsen het noemen), er is lichte verlammingsverschijnselen in mijn linkervoet, vooral de grote teen. Mijn ferritinegehalte is licht verhoogd, volgens een stofje in mijn ontlasting zou ik een IBD hebben, want de calprotectine is verhoogd. Bij coloscopie is een poliep ontdekt, welke eerst werd aangezien voor een tumor, daarna noemden ze het een wrat, maar dat kon het ook niet zijn, toen ben ik doorgestuurd naar ander ziekenhuis voor verwijdering en hier was het een ongevaarlijke poliep. Na verwijdering is wel de diarree enigszins afgenomen. Er is sprake van verhoogde bezinking en CRP waarden, dus ergens moet een ontsteking zitten. Ook zijn er ANA (Anti nucleaire antistoffen) in mijn bloed gevonden, alsmede enkele eiwitten, waarvan eentje de Cara aangeeft, die in de familie zit. Mijn schildklier heeft ook even op subklinische hypertherioidie gezeten. In mijn onderrug is na MRI scan artrose vastgesteld in L4 en L5, wat echter eerder klachten rechts zou kunnen veroorzaken. De meeste klachten zitten echter links. De hersenscan gaf aan dat er bot verdikkingen zitten in het frontale gedeelte, fyperostosis frontalis. Ook zijn de hersenkamers iets ruimer dan normaal. Er zijn enkele kleine witte stof afwijkingen gevonden, maar volgens het ziekenhuis, konden al deze afwijkingen mijn klachten niet veroorzaken. Er loopt nog een second opinion. De laatste 8 weken zit er een ontsteking aan mijn enkel.. Na 3 keer ermee naar de huisarts werd de diagnose erythema nodosum gesteld. Dit kan weer in verband staan met alle overige klachten, dus nu (na een reumatoloog, neuroloog, dermatoloog, mdl specialist en oogarts) een verwijzing naar een internist met de koorts, de onderhuidse ontsteking en de overige klachten.... Hopelijk kunnen ze eindelijk vinden welke ziekte dit is.

Heb jij inmiddels een diagnose gekregen?
Coow89
BerichtGeplaatst: 18-05-2016 21:45 Reageer met quote

Ik herken het ook! Loop al zeker 3 jaar met chronische verhoging, soms gaat het even beter maar komt tot nu toe telkens terug.
Ben bij de internist onder behandeling geweest maar zei konden eigenlijk niks vinden. Ondertussen ben ik er wel vort aan gewend maar merk dat ik mede door de verhoging ook snel moe ben en mijn weerstand slecht is.

Zijn ze bij jou nog wel tot een diagnose gekomen?
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Chronisch verhoging/koorts Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016