Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Twijfel over wie de vader is?!
Auteur Onderwerp: Twijfel over wie de vader is?!
Kim1977
BerichtGeplaatst: 12-08-2015 11:11 Reageer met quote

Hai ik hoop dat jullie me kunnen helpen met het volgende.
Ik ben zwanger maar twijfel over wie de vader zou kunnen zijn.
10 juli was de 1ste dag van mijn laatste menstruatie. gemiddeld is mijn cyclus 28-30 dagen. echter ik ben van jan tm mei bezig geweest met eicel vitrificatie waardoor deze onregelmatig was. sinds dit traject ben ik 4 juni en 10 juli ongesteld geweest. in 2014 was mijn cyclus steeds tussen de 28 en 30 dagen.
nu heb ik op 21 juli in de ochtend onbeschermde sex gehad met mijn ex partner. vanaf 25 juli heb ik meerdere malen onbeschermde sex gehad met mijn huidige partner. op 26 juli heb ik een ovulatie test gedaan vd action hierop was een licht streepje te zien. op 7 aug heb ik een zwangerschapstest gedaan deze was positief. ik maak mij nu zorgen dat het mogelijk is dat ik zwanger ben van mijn ex.
Ik denk dat mijn ovulatie rond de 25ste was en dat het dus rond die tijd is gebeurd maar nu lees ik ook dat sperma meerdere dagen kan blijven leven in de baarmoeder dus begin mij zorgen te maken dat het ook van mijn ex kan zijn.
Natuurlijk allemaal erg onverantwoord hoe ik dit en aangepakt en ik baal hier enorm van, ik had niet gedacht dat ik zo makkelijk zwanger zou worden omdat dit eerder niet lukte.
Ik hoop dat iemand hier ietd over kan zeggen of me kan adviseren hoe ik meer duidelijkheid kan krijgen. Alvast bedankt!!!!!!!
Ad
sillina
BerichtGeplaatst: 23-08-2015 12:04 Reageer met quote

Jee kim, das zeker een lastige. Ten eerste gefeliciteerd met het wondertje in je buik.

het klopt dat zaadcellen enkele dagen levend zijn. Daarom adviseren ze vlak voor de ovulatie al te starten met vrijen.
De kans is er dus inderdaad dat je mogelijk zwanger bent van je ex.
Ik denk dat je dit miss beter met gynaecoloog kan doorspreken en met echo betere tijdslijn kan vaststellen. En anders kan je dnd test laten doen indien het uiterlijk van je kindje niet voldoende zegt na je bevalling.
Sterkte met alles, en vooral gefeliciteerd.
nissy36
BerichtGeplaatst: 07-01-2016 22:28 Reageer met quote

lieve kim, wat een nare situatie zit je in... ik heb eens wat gegoogled en vond dit aan uit leg... en daaruit kan je dan wel opmaken dat je ex de vader zal zijn....


Wanneer ben ik vruchtbaar?
Wil je graag zwanger worden, dan is het handig om te weten wanneer je vruchtbaar bent. Een ideale regelmatige menstruatiecyclus duurt 28 dagen. Op de dag dat je menstruatie begint, begint je menstruatiecyclus (= dag 1).
De cyclus duurt tot de eerste dag van de volgende menstruatie.

De cyclus verloopt in twee fasen. De eerste fase is de periode vóór de eisprong. Op dag 14 heb je bij een ideale regelmatige cyclus je eisprong. De tweede fase is de periode ná de eisprong.

Vrijen vlak vóór de eisprong
Je bent vruchtbaar vlak vóór de eisprong. De periode dat je bevrucht kunt raken, hangt af van de kracht van het zaad. Gewoonlijk leeft zaad zo’n drie dagen in de baarmoederhals, maar je hebt zaad dat korter of zelfs langer leeft.

Meeste kans op bevruchting
Als je drie dagen voor je eisprong vrijt, heb je de meeste kans op een bevruchting. Vrij in ieder geval vlak vóór of op de dag van de eisprong. Zorg ervoor dat er zaadcellen liggen te wachten in de baarmoederhals voordat je een eisprong hebt.

Vrij in de tweede week van de cyclus om de dag. Houd dit vol totdat je zeker weet dat de eisprong achter de rug is. Verhoog de zwangerschapskans door vlak voor de verwachte eisprong dagelijks te vrijen.

ik hoop dat je hier wat mee kunt...

geniet zo wie zo van dit wondertje in je buik en net zoals sillina zegt anders een dna test laten doen, maar ja dan moet je beide mannen wel inlichten...

heel veel succes meid
Index > Gynaecologie > Twijfel over wie de vader is?! Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016