Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Jeuk na douchen
Auteur Onderwerp: Jeuk na douchen
Blizzard
BerichtGeplaatst: 21-07-2015 11:42 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Het is niet echt een nieuw onderwerp, ik heb er al tijden op google naar lopen zoeken, maar ik kan geen bevredigend antwoord vinden:

Na het douchen heb ik vaak last van extreem jeukende/kriebelende benen, alsof iemand met een veertje langs mijn benen strijkt. Dit houdt minimaal een kwartier aan en dan verdwijnt het altijd weer.
Ik heb vaak last van een droge huid, maar de laatste tijd juist een stuk minder en op mijn benen lijkt mijn huid niet droog.

- Ik douche niet warm, nooit warmer dan 38 graden. daarbij komt dat ik van de jeukende benen vooral in de zomer last heb, terwijl ik in de winter warmer douche (maar nog steeds eigenlijk nooit warmer dan 38 volgens onze thermostaatknop) en een drogere huid heb.

- Ik was mijn benen niet met zeep, ik gebruik normaalgesproken voor mijn lichaam een douchegel van Sanex, ongeparfumeerd etc.

- Benen wel of niet scheren maakt geen enkel verschil. Als ik mijn benen weken niet geschoren heb kan het net zo erg zijn als wanneer ik ze wel net heb geschoren.

- Benen vettig insmeren voor en/of na het douchen met wat dan ook heeft ook nooit geholpen.

Iemand anders nog opties?! Ik zit nu weer half op en neer te springen op m'n benen. Arghhh.
Mij valt ook op dat ik er bij mijn ouders thuis meer last van heb dan bij mijzelf thuis. Zou het ook nog kunnen komen door verschil in water?
Ad
Pieter84
BerichtGeplaatst: 14-08-2015 9:07 Reageer met quote

Blizzard schreef:
Hallo allemaal,

Het is niet echt een nieuw onderwerp, ik heb er al tijden op google naar lopen zoeken, maar ik kan geen bevredigend antwoord vinden:
...........................................................
Zou het ook nog kunnen komen door verschil in water?


Hey,

Wilde hier toch even op reageren omdat ik wellicht een oplossing weet.Kan zeker aan het water liggen!
Mijn zus (ik ook in mindere mate) hadden hier in ons ouderlijk huis ook altijd veel last van. Rode vlekken en jeuk na douchen.

We kregen eerst het advies om niet heet te douchen, dit hielp iets maar niet veel. Tijdens een feestje wees een kennis (arts) ons erop dat de oorzaak wellicht kalk in het water kon zijn.

Na verder onderzoek waterontharder aangeschaft (moeder ook blij, minder badkamer schoonmaken Laughing) Let wel; er zijn veel verschillende soorten waterontharders.

De versie die wij destijds aangeschaft hebben was een elektrische(we hebben ook een mechanische op waterdruk getest, dit was geen succes, waterdruk problemen etc.)

gl!
evitalolita
BerichtGeplaatst: 03-12-2015 19:23 Reageer met quote

Dan douche je nog steeds te heet!! Niet iedere huid is hetzelfde. En waarschijnlijk is jouw huid zeer gevoelig. Probeer nog iets minder heter te douchen.
madras
BerichtGeplaatst: 03-12-2015 19:31 Reageer met quote

Probeer eens de douche gel van cien,ik heb daar in ieder geval baat bij
madras
BerichtGeplaatst: 03-12-2015 19:47 Reageer met quote

madras schreef:
Probeer eens de douche gel van cien,ik heb daar in ieder geval baat bij
Index > Huidaandoeningen > Jeuk na douchen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016