Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
Auteur Onderwerp: Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
ps
BerichtGeplaatst: 07-10-2015 13:29 Reageer met quote

Hee!

Goed om te horen dat je er toch weer positief instaat, Esther! In eerdere berichten klonk het meer alsof je het eigenlijk had opgegeven.

18 maanden is een hele tijd ja. Ik ben nu 11 maanden onderweg en hopelijk zijn de laatste weken/maanden in zicht. Ik heb verder nog geen oefeningen o.i.d. gekregen. Ik doe de Cawthorne & Cooksey oefeningen en Blikstabilisatie X1 en X2, plus nog wat oogoefeningen met twee kaarten. Deze heb ik in februari van de vrouw gekregen die het ENG onderzoek afnam. Een hele poos heb ik ze niet uitgevoerd, omdat er volgens de KNO arts niets mis was met mijn evenwichtsorganen, maar inmiddels heb ik ze dus weer opgepakt. Verder probeer ik zoveel mogelijk huishoudelijke klusjes te doen en hopelijk helpen ze me in het revalidatiecentrum met het opbouwen van mijn conditie, zodat ik weer kan gaan sporten. Als die vloer nou maar eens stil zou blijven staan! Heb jij niet dat je je hoofd veel moet ondersteunen? Of als je dat te lang niet doet dat je dan duizelig wordt? Ik moet mijn hoofd echt regelmatig laten rusten. Ook als ik een gesprek voer met iemand is het beter om hem te ondersteunen. Anders word ik al snel heel duizelig. Misschien dat het ook meespeelt dat ik, als ik enthousiast ben of veel te vertellen heb heel snel praat en ik geloof dat ik ook best wel met mijn hoofd beweeg dan. Ik probeer er ook op te letten rustiger te praten, mja..het aard van het beestje krijg je er niet zomaar uit.

Inderdaad, we moeten positief blijven! Ik heb er vertrouwen in dat het weer goedkomt. Ook bij jou Esther als ik zo hoor dat je toch weer een paar goede maanden heb gehad. Je hersenen zullen waarschijnlijk ook rustig aan moeten wennen aan de drukke dagen. Volgens mij kun je dit ook trainen middels combinatie oefeningen. Loop je nog bij een therapeut of iets dergelijks?

Ow ja, en de eerste keer dat je NV had. Toen ben je er vanaf gekomen, toch? Was dit ineens, van de één op andere dag, of ging dat meer geleidelijk aan?
Ad
Esther149
BerichtGeplaatst: 08-10-2015 8:08 Reageer met quote

Hoi hoi,

Er zijn natuurlijk goede en slecht dagen. En op de slechte dagen ga je eerder op zoek naar lotgenoten of behandelwijzen op internet. Mijn linker evenwichtsorgaan doet helemaal niets meer, dus er is geen hoop op genezing, hooguit meer gewenning. Afgelopen zomer kon ik het echt rustiger aan doen en het was fijn dat het toen beter ging. Maar nu...mijn moeder heeft Alzheimer en deze week opgenomen in een verpleeghuis, na een lang weekend in de crisisopvang. Mijn vader is er, mede daarom nu ook slecht aan toe. En mijn schoonmoeder belandde deze week ook in het ziekenhuis, gelukkig niet iets blijvends. Maar de zorg voor mij is enorm en dan is het naar dat ik zelf ook niet fit ben. Er is geen tijd meer over voor de dingen die ik leuk vind, het is echt overleven. En dat is zwaar als je al zo'n zwaar jaar achter de rug hebt. Ik heb me steeds aangepast aan de situatie maar begin nu toch de lol in het leven te verliezen. En dat wil ik niet. Ik heb zelf geen therapie meer, ik sport zelfs niet meer door tijdgebrek. Mijn huisarts ( waar ik zat met een geblesseerd kind) benadrukte om de balans goed te houden. Dus ik heb een afspraak bij de kapper gemaakt en neem wat meer tijd voor mijn webshop en internetforums. Maar het is niet eenvoudig 😁.

Mijn neuritus in 2010 verdween echt van de ene op de andere dag. Maar daar ben ik maar vijf weken ziek van geweest. Ik zat op de bank en voelde me ineens niet meer misselijk en duizelig. Helaas had ik de volgende dag wel een minuutje last van draaiduizeligheid en dat is gebleven. Maar een enkele keer per maand, maar toch.

Groet en sterkte,

Esther
ps
BerichtGeplaatst: 11-10-2015 12:51 Reageer met quote

Gossie, dat is ook apart. Nou ja, vijf weken is natuurlijk ook relatief kort. Dan ben je nog niet echt gewend aan al die nare symptomen. Ik heb de eerste maanden ook iedere avond weer gehoopt dat ik de volgende dag ineens weer beter zou zijn. Natuurlijk hoop ik dat nog steeds, maar is het nu meer pessimistische hoop geworden i.p.v. de optimistische van toen. Als het nu ineens over zou zijn bij mij zou ik ook van gekkigheid niet weten wat te doen. Ik denk dat ik mezelf dan gewoon weer ziek denk. Het went nooit deze klachten, maar toch is het een gewoonte geworden.

Wat een ellende er allemaal omheen nog zeg! Kun je wel autorijden of ben je ook nog afhankelijk van OV of anderen? Ik begin het auto rijden nu weer een beetje op te pakken. Het kan zijn dat je lichaam zich nog compenseert voor dat linker evenwichtsorgaan, toch? Ik weet niet of je er hier op het forum iets over mag zeggen, maar wat voor een webshop heb je?
Esther149
BerichtGeplaatst: 16-10-2015 7:15 Reageer met quote

Hoi hoi,

Ja, je lichaam kan het gebrek aan 1 evenwichtsorgaan voor een groot deel compenseren. Alleen merk ik in de praktijk dat het dus geen opgaande lijn is. Dat is wel jammer, zodra ik minder sport en minder oefeniNgen doe ga ik toch weer achteruit. Ik heb nu zelfs weer dat ik na een stukje fietsen even weer mijn evenwicht moet vinden als ik afstap. Maar toch gaat het beter dan een half jaar geleden, dat houd ik mezelf steeds voor ogen. En ik kan nog steeds goed autorijden. Het gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk als vroeger, zeker de rotondes en de hobbelige wegen, maar ik doe het elke dag en ik denk dat dat wel goed is.
Kun je ons die oefening met twee kaarten uitleggen, waar je eerder over praat?
mike65
BerichtGeplaatst: 24-10-2015 19:40 Reageer met quote

De laatste dagen is het een up en down van duizelen. Soms gaat het uren goed. Vooral als ik buiten aan het werk ben. Maar kom ik dan thuis, dan heb ik een val-neiging naar voren. Ik sta dan, voor mijn gevoel, te wiebelen op mij benen.

Ik merk wel dat, bij spanningen, het wiebelige gevoel erger lijkt. Of in ieder geval, als ik vandaag iets "spannends" mee maak, ga ik daar de rest van de week last van krijgen.
Maar ja, je kunt moeilijk alles uit de weg gaan.

De afspraak met Apeldoorn zit er aan te komen. Ik ben erg benieuwd.
ps
BerichtGeplaatst: 03-11-2015 20:48 Reageer met quote

Ik zie nu de berichtjes pas. Ik krijg inderdaad ook geen meldingen meer.

@Esther: Je bent in ieder geval al wel stukken verder dan ik, denk ik. Ik sport nog niet. Lukt me echt nog niet. Ik dans af en toe een beetje, maar meer ook niet. Donderdag heb ik een intake gesprek bij een revalidatiecentrum, dus ik hoop dat ze me daar verder kunnen helpen!

De oefeningen met de kaarten: je hebt twee kaarten nodig; bv. een vrouw en een heer. Dan houd je ze voor je ogen, ongeveer 20-30 cm uit elkaar. Dan neem je een punt, bv. een oog van beide kaarten en ga je 20 keer heen en weer met je ogen van de ene kaart naar de andere, gefocust op dat ene punt. Hoofd stilhouden. Dit doe je ook met de kaarten boven elkaar houdend en beide kanten diagonaal.

Vervolgens neem je een ander punt, bv. het teken van de kaart (schopper, harten). Terwijl je naar dat punt blijft kijken beweeg je de kaart van links naar rechts en weer terug, 20 keer. Ook hierbij weer van boven naar beneden en beide kanten diagonaal. Wederom hoofd stilhouden. Ik hoop dat je het een beetje snapt.

@Mike: ik herken wel wat je zegt dat je buiten nergens last van hebt en als je dan naar binnen stapt ineens een valneiging naar voren hebt. Bij mij is het verschillend. De ene keer naar voren, dan weer naar achter en soms ook opzij. Ben je inmiddels al in Apeldoorn geweest?
mike65
BerichtGeplaatst: 04-11-2015 21:25 Reageer met quote

Hoi!

Ja ik ben inmiddels in Apeldoorn geweest. Wat een aardige mensen daar man. Zo een relaxte sfeer hangt daar.. PRETTIG!
Ik heb dus alle tests gehad. De hyperventilatieprovocatietest (wat een woord he?), daarna de bloeddruktest, de gehoortest en als laatste natuurlijk de tests met de brillen en het water.
Uit alle tests komt opnieuw dat er met mijn evenwichtsorgaan niets mis is. Hij staat wel een beetje scherp afgesteld. Dus ben ik blijkbaar erg gevoelig. Uit de hyperventie... ja hij is goed TEST kwam uit dat ik te veel UIT adem waardoor de zuurstofbalans in mijn lichaam niet helemaal lekker is. Daardoor KAN het zijn dat ik problemen heb met mijn evenwicht. Dus ga ik kijken of ik daar nog iets mee kan doen bij een adem-therapeut oid.
Goed nieuws dus.. maar dat maakt het gevoel in het hoofd niet altijd makkelijk helaas.
ps
BerichtGeplaatst: 12-11-2015 11:18 Reageer met quote

Mike, wat een goed nieuws! Nu maar hopen dat het ook echt zo is. De ervaring leer dat een evenwichtsstoornis lang niet altijd naar voren komt uit dergelijke testen. Zo ook bij mij niet de eerste keer en de tweede keer is een dubieus gevalletje waar ook de Neuroloog niet echt een verklaring voor kan geven.

Inderdaad, wat een naam ja, hyperventi...haha. Je hoor niet vaak dat de uitademing te lang is. Wist ook helemaal niet dat deze té lang kon zijn. Ik heb zowel Cesartherapie als een Buteyko cursus gevolgd en bij beiden gold..hoe langer hoe beter. Ben dus erg benieuwd of ademhalingstherapie gaat helpen voor je.

Toch wel lastig als er uit de onderzoeken niets duidelijks komt, hè? Aan de ene kant natuurlijk fijn, maar tegelijkertijd weet je nog niet precies wat je hebt, laat staan eraan kunt doen.

Ik ga nu een revalidatietraject in. Ik schijn ook last te hebben Sensorische Integratieproblemen en wellicht dat mijn lichaam zich heeft geconditioneerd jaar een nieuwe toestand, doordat mij de eerste 5 maanden gezegd werd rust te nemen. Dit had ik helemaal niet moeten doen. Nu ben ik zelf best eigenwijs en heb ik continu mijn grenzen opgezocht, maar ik had juist gerichte therapie moeten krijgen. Hopelijk kunnen ze mijn lichaam daar weer resetten!
mike65
BerichtGeplaatst: 23-11-2015 16:49 Reageer met quote

Hoi PS!

ja het blijft een eeuwige zoektocht ben ik bang.
De ene dag gaat het beter, dan de andere. Zo heb ik nu al weer een paar dagen dat ik een soort dronkenmansgevoel heb. Mijn benen hebben een ander plan dan mijn zicht. Ik denk dat je het wel snapt.
Ja, ik ben blij dat er weer niets uit de test kwam, maar zo blijf ik wel jojo'en.
Ik wil er niet de hele dag mee bezig zijn, maar ik word er wel somber van.
Daarnaast heb ik één oog met minder zicht dan de ander. Word ik ook niet vrolijk van. Ik voel me soms al echt een oude man met diverse handicaps. En dat terwijl ik in mijn hoofd mij jong voel.
ps
BerichtGeplaatst: 29-12-2015 21:44 Reageer met quote

Snap ik helemaal. Ik ben pas 25 en voel me net een 80+'er! Heb je je ogen weleens laten testen door een optometrist (dus niet een opticien). Misschien dat een prismabril uitkomst kan bieden?
natalie007
BerichtGeplaatst: 11-03-2017 0:39 Reageer met quote

He mike, spijtig dat ik nu pas jouw posts lees en waarschijnlijk ben je weer helemaal beter nu. Ik heb namelijk helemaal hetzelfde dan jij en ik had het fijn gevonden wat met lotgenoten te kunnen praten
ps
BerichtGeplaatst: 14-03-2017 9:28 Reageer met quote

Hoi Nathalie, wat zijn je klachten precies?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 15-03-2017 12:55 Reageer met quote

youtube.com/watch?v=J7W5VuvNxrM
NoahVertigo
BerichtGeplaatst: 19-05-2017 21:54 Reageer met quote

Hallo lieve mensen, ik heb precies hetzelfde probleem als hier beschreven wordt. Ik heb het nu 3 weken en ben al vol op bezig met allemaal behandelingen maar ik begin nu al een beetje de moed te verliezen. Ik ben heel licht in mijn hoofd en soms heb ik het gevoel alsof ik door mijn hoeven zak. Ik heb ook hierdoor vaak last van paniekaanvallen en allemaal nare gedachtes, enfin geen pretjes. Ik wil hier zo snel mogelijk van af want mijn leven staat stil.... Het liefste lig ik op bed een beetje series op mijn iPad te kijken.

Hoe gaat het inmiddels met de rest?
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid Bookmark and Share
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016