Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Mijn lichaam lijkt depressief
Auteur Onderwerp: Mijn lichaam lijkt depressief
maddie123
BerichtGeplaatst: 18-09-2014 17:31 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Het lijkt wel of mijn lichaam depressief is. Sinds Maart 2013 ben ik van mijn depressie 'af'. Sindsdien ging het goed, voelde ik me goed, de depressie heeft ongeveer 2 jaar geduurd. Sinds die tijd heb ik weinig tot geen last gehad van de depressie, maar mijn lichaam werkt niet mee. Het weerhoudt me ervan om me totaal genezen te voelen. Ik heb veel last van ernstige vermoeidheid, pijnlijke spieren, hyperventilatie, hoofdpijn, licht in mijn hoofd en allerlei andere kwaaltjes. Typische depressieve klachten dus.

Sinds februari 2014 slik ik medicijnen (valdoxan) omdat ik gestoord werd van de vermoeidheid. Dit medicijn werkt voor een groot deel tegen de vermoeidheid, maar nog steeds zeurt mijn lichaam iedere dag en zo kan ik niet lekker mijn gang gaan. Ik heb er last van. Wat kan dit zijn? Is het mogelijk dat je lichaam nog langere tijd depressief is? Kan je hier iets tegen doen?
Ad
bliepbliep
BerichtGeplaatst: 18-09-2014 19:15 Reageer met quote

Het lijkt me lastig voor wie dan ook om te zeggen wat er aan scheelt, er kan zo veel aan de hand zijn. In ieder geval is hyperventilatie over het algemeen een psychische aandoening meer dan een fysieke, dus dat zou kunnen betekenen dat je toch veel stress of angst hebt. Hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid zouden daar dan ook aan gerelateerd kunnen worden, hoewel het juist ook iets anders kan zijn. Mijn gezond verstand zegt ademhalingsoefeningen proberen, stress/angst aanpakken, rustmomenten inbouwen, structuur aanbrengen, sporten, 2x per dag fruit eten en 300 gram groente, magnesiumcitraat als je er baat bij blijkt te hebben en voldoende maar ook niet te veel slapen. In hoeverre je dit al doet en in hoeverre dit helpt: geen idee. Misschien is de overgang van in depressie leven met alle beperkingen die daarbij horen naar weer volwaardig meedraaien en 'genezen' verklaart te zijn toch lastiger dan vooraf bedacht? Ik hoop dat je er, misschien samen met je huisarts of psycholoog achter komt waar het aan scheelt. Sterkte!
evitalolita
BerichtGeplaatst: 22-11-2015 20:34 Reageer met quote

hallo,

ook mijn vader is/was depressief. precies dezelfde klachten behalve hyperventilatie. maar mijn vader was zo stront eigenwijs om niet op tijd naar bed te gaan!! als je niet genoeg slaapt en niet gezond eet, krijg je inderdaad van allerlei kwaaltjes. als je niet op tijd naar bed gaat, dan ben je inderdaad ook erg moe, en gaat alles zeer doen. het enige ding dat ik kan aanbevelen wat geen bijwerkingen heeft maar toch heel erg helpt, zijn visoliecapsules. of terwijl visolie pillen. deze natuurlijke medicijnen kun je gewoon bij de blokker/hema/kruidvat kopen. hier is onderzoek naar gedaan en hieruit bleek dat deze medicijnen je meer energie gaven, je vrolijker maakte en je beter in slaap lieten vallen en een goede nachtrust veroorzaken. ook laten ze van allerlei kwaaltjes gewoon verdwijnen. ook genoeg water drinken kan spierpijn laten verdwijnen. maar ook yoghurt, omdat dat vol met eiwitten zit en spieren hebben eiwitten nodig om te functioneren. ook zorgt yoghurt ervoor dat je maag en darmflora in evenwicht blijft en geen afte enz. krijgt in je mond.

veel suc6!!

mvg,

evi
Index > Psyche > Mijn lichaam lijkt depressief Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016