Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Wie heeft er ervaring met MR-HIFU-behandeling vleesboom
Auteur Onderwerp: Wie heeft er ervaring met MR-HIFU-behandeling vleesboom
Noor123
BerichtGeplaatst: 07-08-2014 9:57 Reageer met quote

Bij mij is onlangs middels een echo, maar kan het zelf ook heel goed zien en voelen, minimaal een tweetal vleesbomen waargenomen waarvan de grootste bijna 10 cm is. Aangezien ik al jaren last heb van heftige menstruatie en het laatste jaar ook heel veel pijn heb (buik, rug en benen) tussen de menstruatie in besloten om er iets aan te laten doen. Nu heb ik een afspraak gemaakt in Tilburg voor eventueel een uterus-embolisatie maar ook de MR-HIFU die in Utrecht wordt gedaan spreekt me aan. Echter die laatste is experimenteel dus ik vroeg me af of er al iemand is die daar ervaring mee heeft.
Bibi007
BerichtGeplaatst: 28-02-2016 23:55 Reageer met quote

Beste Noort,

Hoewel je jouw bericht alweer even geleden hebt gepost vroeg ik me af of je intussen al meer te weten bent gekomen. Ik heb ook veel klachten en ik twijfel tussen uterus embolisatie of MRI HIFU.

Hopelijk zijn jouw klachten intussen verleden tijd.

ps. Reacties van anderen zijn uiteraard ook welkom
Paaseiland
BerichtGeplaatst: 26-02-2017 14:36 Reageer met quote

Hoi,

Ik denk niet dat je nog dit leest maar misschien voor anderen.

Je vleesboom moet wel makkelijk te laseren zijn. Vleesboom moet zich bevinden vlak achter je buikwand/gedeelte.

Er mogen geen organen voor de vleesboom zitten. En je gewicht telt ook mee. Bij te veel buikvet kunnen ze niet veel doen.

Je krijgt voor de daadwerkelijk behandeling meerdere onderzoeken. Van opmeten van de vleesboom en je moet aantal in de scan liggen (zwaar want je mag echt niet bewegen) zodat ze kunnen bepalen of ze de vleesboom kunnen laseren zonder andere organen te schaden.

Ik ben wel 4 keer op en neer geweest voor meerder onderzoeken. Je moet dus niet verwachten dat je gelijk geholpen wordt, het is een heel traject. En de meeste vrouwen komen er uiteindelijk niet voor in aanmerking.
Index > Gynaecologie > Wie heeft er ervaring met MR-HIFU-behandeling vleesboom Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016