Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Depressie en mirena?
Auteur Onderwerp: Depressie en mirena?
Donna70
BerichtGeplaatst: 06-04-2009 18:06 Reageer met quote

Wow,..... wat een verhalen,.... en ik kan de mijne er zo tussen zetten lees ik. Vorig jaar zomer heb ik een mirena laten plaatsen, voelde eigenlijk gelijk niet echt goed, vloeide veel, en licht depressief. Na 6 maanden is de menstruatie geheel gestopt, maar de depressie kan volgens mij niet erger worden. Ik voel me giftig, driftig, somber, alleen, niet reeel, en heeel down. Net als jullie was ik opzoek naar antwoorden, op mijn vraag waarom. Maar ik geloof dat me dat nu wel duidelijk is. Ik heb notabene volgende week een afspraak bij een psycholoog staan,.... dheu, alsof dat zou helpen, die rot mirena moet uit me en wel NU. Als ik het zelf durfde rukte ik hem er vanavond nog uit, zo rottig voel ik me. Ik ga dus morgenochtend gelijk de dokter bellen, en die mirena laten verwijderen. IK ben blij met jullie verhalen, dat geeft mijn eigen verhaal eindelijk kracht.
Waarschijnlijk zal ik wel hulp nodig hebben om verder te gaan, of zou na het verwijderen van de mirena mijn depressie ook verdwijnen?????. Dat durf ik niet te hopen, maar door jullie verhalen, ga ik me al "bijna" beter voelen.
Ad
mat
BerichtGeplaatst: 15-09-2009 17:17 Reageer met quote

Gelukkig, een zucht van verlichting! Ik dacht ook al dat het aan mij lag, 2 jaar de mirena en al 2 jaar me gewoon niet goed voelen, maar privé was er ook het nodige heftige gebeurd (oa vader ernstig ziek) Daar word je ook niet vrolijk van, maar het werd de laatste tijd gewoon steeds erger, woede uitvallen, visite die ik de deur wel kon uitkijken(of de deur kon uitslaan), chronisch geirriteerd door mn man, niks van de kinderen kunnen hebben, slecht slapen en alles werd maar erger en erger.... Zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu is de mirena er dus uit en ben heel benieuwd. Ik hoop alleen niet dat mijn oude menstruatie patroon terugkomt, cyclus van 21 dagen waarvan ik er 14 ongesteld was. Wie heeft daar een oplossing voor? Dat is mijn grootste angst. Maar wat ben ik blij met deze site en dat er meer van ons dezelfde 'klachten' hebben.
Mat
bloempje87
BerichtGeplaatst: 27-09-2009 7:48 Reageer met quote

Hi allemaal,

Wat schokkend, maar toch ook fijn en gerustellend om te lezen dat jullie ook bijna allemaal klachten hebben over de mirena. Ik ben altijd aan de Diane 35 pil geweest, maar had daarbij vaak last van migraine. De huisarts raadde mij daarom de Mirena spiraal aan. Zo gezegd zo gedaan.. Het plaatsen was zeker geen pretje, ik had van tevoren deze verhalen op het forum gelezen en als je wil slapen de nacht voordat je hem laat plaatsen, moet je dat dus niet doen!! De pijn viel mij mee, omdat ik hier had gelezen dat het erger dan een bevalling was etc..het is een heel naar, diep, vreemd gevoel: alsof je baarmoeder even helemaal binnenstebuiten naar buiten getrokken wordt Shocked Confused .. De eerste maand van de mirena was ik nog wel tevreden, niet meer ongesteld, niet zoveel kramp (behalve de eerste 5 dagen)..MAAR TOEN:
- ik heb een mega vette huid, vooral op mijn voorhoofd..opeens allemaal puistjes, vet haar.
- transpiratie stinkt veel meer
- afscheiding is meer en ruikt opeens (had ik NOOIT)
- meer beharing
- stemmingswisselingen, ik kan veeeeeel minder hebben.
- M'n borsten zijn een dikke cup maat kleiner Sad
- Ik vind het idee van zo'd ding in m'n lijf ook maar niks.

Ik ben hier dus voor bij de dokter geweest en met name de puistjes vind ik heel vervelend. Tot 3x toe heeft de dokter mij verzekerd dat die huid mijn eigen huid is en dat het NIET door de spiraal kwam. Toen ben ik naar een dermatoloog gegaan en haar eerst reactie was: 'Puistjes, vette huid..ja vind je het gek met de Mirena?dat is één van de bijwerkingen!' Nou ik was in alle staten, voelde me zo belazerd door de dokter! Heb gelijk gebeld dat ie eruit moest..Heb dat 'ding'nu bijna een jaar gehad en ik heb het eigenlijk al die tijd een hel gevonden.Wat de dokter ook zegt, voor mij voelt het gewoon niet goed en ik ben heeeel blij dat ie er vrijdag uit mag! Weten jullie of het eruit halen ook zo pijnlijk is? ik hoor veel om me heen van niet! Dat hoop ik dan maar.. Succes iedereen!
teatske
BerichtGeplaatst: 08-10-2009 7:58 Reageer met quote

Ik ben 45 jaar en heb de mirena nu zo'n 11 jaar. Dit is inmiddels mijn 2e. Maar ik ben zo blij dat ik deze form heb gelezen, ik begon al aan mijzelf te twijfelen. Sommige klachten zijn zo herkenbaar. Ik heb met vlagen last van neerslachtigheid en ik denk ook depressieve klachten & angsten. Uiteindelijk klim ik daar dan na een tijdje zelf wel weer uit. Ik dacht ook aan de overgang. Ben hiervoor bij de huisarts geweest, maar er is geen echte link gelegd met het spiraal.
Mijn man komt soms tegen het spiraal aan en dat kan af en toe best pijnlijk zijn. Ik heb gehoord, dat dat ook aan de stand van de baarmoeder kan liggen.
Mijn borsten zijn bij tijd en wijle opgezet. Op zich vind ik dat niet zo'n probleem, maar je voelt het wel. Ik heb inmiddels een afspraak gemaakt met de huisarts om het spiraal te laten verwijderen en voor sterilisatie te gaan. Eén voordeel heeft de mirena voor mij wel gehad en dat is dat ik nooit meer ongesteld ben. Dat zal straks dan wel anders zijn, maar dat neem ik dan maar op de koop toe.
rienke
BerichtGeplaatst: 08-01-2010 10:10 Reageer met quote

Ik worstel nu al 2 jaar met zeer hevige en langdurige bloedingen. Dit jaar wordt ik 50,en ik hoop iedere keer weer dat het de laatste was.
Ruim een jaar geleden heb ik een uitgebreid genaecologisch onderzoek gehad, daar kwam alleen maar uit dat het overgangstoestanden waren en ik kreeg het advies om de Mirena te laten plaatsen.
Nu ben ik zeer hormoongevoelig, heb in het verleden een PND gehad en ben dus erg huiverig voor het plaatsen van zo'n spiraaltje, gezien ook de meest negatieve ervaringen hier. Wie herkent deze situatie en wie gebruikt (welke) hormonen die wel goed 'vallen'?
steeph.
BerichtGeplaatst: 02-03-2010 16:55 Reageer met quote

ik heb even een vraagje.. ik heb nu bijna een jaar een koperspiraal gehad, dat werd me door de dokter aangeraden omdat ik nog nooit kinderen heb gehad.. maar als ik het hier zo lees kreeg ik ook dezelfde klachten.. alleen werd het nog een stapje erger! ik kreeg een soort epelepsie aanvallen en ging gemiddeld 1 of 2x per week tegen de vlakte! toen plopte ineens het idee op om het spiraal te laten verwijderen.. en sinds toen en nu 3 weken later heb ik nergens last meer van! en ik voel me zo goed en lekker in mijn vel zitten.. het probleem is dus alleen dat dit medisch niet bij de doktoren in hun straatje past en het dus ook maar niet zo is.. want ben neurologisch en cardiologisch al helemaal binneste buiten gekeerd op zoek naar de aard van die aanvallen.. maar ik ben er dus heilig van overtuigt dat het door mijn spiraal kwam! is er iemand die wel is heeft gehoord van zulke klachten! dan help je mij enorm! mijn werk verreist namelijk dat ik kan bewijzen dat het daar door kwam en nu dus weg is!
dankjulliewel!
Helga100
BerichtGeplaatst: 09-03-2010 20:21 Reageer met quote

Na de geboorte van de tweede in 2005 heb ik een mirena spiraal laten plaatsen. Ik heb twee x een PND gehad en voelde me eindelijk goed. Had altijd al stemmingswisselingen tijdens het pil gebruik, dus dacht dat de Mirena met z'n lage hormoonafgifte de ideale oplossing was. Beetje bij beetje werd ik steeds somberder, het was altijd herfst in m'n hoofd en liep al twee jaar bij de dokter te janken waarom ik mij toch zo somber voelde, want de mirena kon het echt niet zijn. Op aanraden van een vriendin, heb ik uiteindelijk toegegeven aan de antidepressiva. Er ging een wereld voor me open, maar ook de weegschaal gaf in 5 maanden tijd 8 kilo meer aan. Ik wilde van de medicijnen af en kwam bij een homeopaat. Die vertelde mij dat de Mirena spiraal niet goed is voor vrouwen die "overgevoelig" zijn voor hormonen. Ik ben gaan googlen, en kwam erachter dat er veel meer vrouwen waren die na een paar jaar na het plaatsen van de Mirena aan de antidepressiva werden gezet. Ik ben het beu, deze week gaat de mirena eruit, ga ik lekker homeopatisch ontgiften en hoop ik dat ik op eigen houtje kan genieten van m'n kinderen, man en al het moois wat ik eigenlijk heb! Zit alleen nog even met een anticonceptie, omdat sterilisatie nog geen optie is. Bestaat er een superlichte pil voor vrouwen die overgevoelig zijn voor hormonen?
mo2
BerichtGeplaatst: 11-03-2010 10:53 Reageer met quote

Hoi Helga,
als een spiraal op zich je wel bevallen is, alleen de hormonen niet, kun je eens kijken of spiraaltjes zonder hormonen wat voor je zijn: GyneFix, Flexi-T.
Helga100
BerichtGeplaatst: 11-03-2010 19:29 Reageer met quote

Dank je mo! Ik ga gelijk eens even googlen! Heb nu een lichte pil gekregen (microgynon 30). Spiraal verwijderen was overigen een peuleschilletje, alleen daarna wat buikpijn.
patci
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 12:23 Reageer met quote

beste allen,
Ik heb sinds 15 jaar een mirena spiraal en heb me er altijs wel ok bij gevoeld, geen menstruatie...
Ik heb 5 jaar geleden een depressie gehad en gedurende 2 jaar anti-depressieva genomen, daarna was alles terug ok (nooit verband gelegd met mirena)
Sinds enkele maanden echter voel ik me helemaal anders dan anders. Ik ben echt soms dagen na mekaar enorm depressief, maar zo hevig dat ik braakneigingen krijg en eigenlijk zo niet wil leven. Ik voel me heel alleen in deze situatie.
Ik ging in januari naar de huisdokter (een andere dan mijn gewoonlijke omdat die met verlof was) en die vertelde me dat dit niets kan te maken hebben met mirena... Elke maand komt opnieuw dat ongelooflijke rotte gevoel terug, ik kan me totaal niet meer concentreren en ben enorm depri... ik heb vaak ook koude-aanvallen gepaard met zweetaanvallen...
Ben verleden week naar mijn huisdokter gegaan en die vertelde me dat het waarschijnlijk wel de mirena zou zijn en ik moest accupuntuur uitproberen en wat geduld oefenen. Dat is nu net het probleem want als je je zo rot voelt en angstig wil je dat rotte gevoel weg. Ik heb afspraak met gynocoloog over 2 weken, zou ik nog zo lang wachten of gelijk laten doen ? Hoe lang zou het daarna duren vooraleer ik met terug gelukkig voel ? Kan iemand me wat raad geven ?
Helga100
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 20:32 Reageer met quote

Beste Patsi, ik zou lekker gelijk die mirena verwijderen en een afspraak maken bij een homeopaat! Baat het niet dan schaadt het niet! Mijn spiraal is er nu bijna een week uit, en ik ben nog nooit zo opgelucht geweest. Kan natuurlijk nog niet zeggen dat ik op een roze wolk zit, maar het idee alleen al dat die eruit is, doet me al goed! Accupunctuur geloof ik zelf niet zo in. Heb tijdens mijn zwangerschappen behandelingen gehad omdat ik niet kon stoppen met roken, maar toen ik bij de accupunctuurman geweest was, stak ik automatisch een sigaretje op. Maar goed, misschien ook openstelling van jezelf. Je moet doen wat jij denkt dat goed is en waar je je goed bij voelt. Ik ga binnenkort na de homeopaat voor een ontgifting, alle hormoontroep m'n lichaam uit, lekker sporten, leuke dingen doen, ik heb er helemaal zin in. Ik hoop dat ik jou ook een beetje enthousiast heb gemaakt en dat je weer kan gaan genieten van het leven!
patci
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 20:49 Reageer met quote

bedankt voor je antwoordje. Moet nu van dat akelige gevoel afraken - ben ook verschrikkelijk uitgeput en kan me niet concentreren....
We zien wel wat er komt.
Helga100
BerichtGeplaatst: 16-03-2010 12:23 Reageer met quote

Visolie met Omega 3 geeft je energie en je kan je beter concentreren. Ze zijn verkrijgbaar in capsules. Of ga even lekker een stuk lopen, het is nu goed weer, maakt je hoofd leeg! Bij de reformwinkel kunnen ze je sowieso verder helpen met een druppeltje of een capsule. Komt misschien ook wel een beetje door de winter hoor, als je daar gevoelig voor bent (heb ik nl. ook!) kan je niet wachten tot het voorjaar er is! En koop een leuk bloemetje voor jezelf, hang er een kaartje aan met : Je bent een kanjer! Klinkt stom, maar bij mij werkt het altijd wel! Kom op meid, het zonnetje gaat schijnen, kom van die grijze wolk af, leen een hond en ga lekker lopen!
patci
BerichtGeplaatst: 16-03-2010 14:47 Reageer met quote

Door het lezen van al deze reacties krijg je wel meer hoop.
Mirena gaat er de komende week uit, dat staat vast ! Alleen ben ik bang omdat ik al 15 jaar mirena heb, dat de 'afkickperiode' ook lang zal duren. De dagen dat ik depri ben, zijn echt heel ernstig (dwanggedachten).
De klachten die ik nu ondervind, heb ik nog maar een goed jaar en wordt elke maand erger (periodes van ups en dan week enorme down). Zou ik voor de overgangsperiode niet best anti-depressieva nemen ?
Helga100
BerichtGeplaatst: 17-03-2010 16:49 Reageer met quote

Beste Patci, ik heb één jaar ervaring met paroxetine (antidepressiva). De eerste drie maand was ik helemaal in de gloria en relaxed, de bijwerkingen interesseren je dan niet zo (ik had vaak last van troebel zicht, met autorijden raakte ik dan in paniek). Buiten het feit dat je flink aankomt (maar dat boeit je op dat moment ook niet!), vond ik het prima spul. Na een uitzending van Radar ben ik toch wel goed gaan nadenken. Er zijn een hoop dingen die je zelf kunt veranderen, en ik heb dat door de antidepressiva voor mijzelf op een rijtje gezet. Praat eens met je huisarts hierover. Maar kijk uit dat je niet boven de 20 mg per dag gebruikt, het is ook wel een soort verslavend. Of ga naar een psycholoog i.c.m. een homeopaat. Maar volgens mij moet je het gewoon aankijken. Die afkickperiode valt volgens mij wel mee. Ik heb 'm bijna 5 jaar gehad, en ik ben nu bijna een week verder. Ik voel me top! En als ik dan wat geirriteerder ben, dan neem ik mijn snuif van de homeo, en kan ik er ook weer tegenaan. Ik ben inmiddels 4 weken van de antidepressiva af, en ben al 5 kilo kwijt (van de 10 die ik was aangekomen). Als ik het mocht zeggen zou ik eerst eens aankijken m.b.t. een homeopatisch middeltje. Bij de drogist hebben ze overigens ook genoeg. Rescue Remedy schijnt ook erg goed te zijn. Wordt je wat rustiger van, of anders een valdispert?
patci
BerichtGeplaatst: 31-03-2010 12:00 Reageer met quote

Mijn mirena is er nu ongeveer 2 weken uit en ben aan de anti-depressiva want ik ben zo diep gezakt dat ik niet meer zonder kon... nu afwachten wanneer ik me terug wat ok ga voelen. Volgens dokters kan het niet door spiraal zijn...
Helga100
BerichtGeplaatst: 31-03-2010 13:00 Reageer met quote

Patci, hier dito! Spiraal eruit, gestopt met antidepressiva, maar ik kan niets handlen. Alles is te veel. Volgens de huisartsen ligt het ook niet aan de mirena, maar wel frapant dat er dan zoveel vrouwen zijn die na de mirena aan de antidepressiva worden gezet!
Daphne 26
BerichtGeplaatst: 04-06-2010 1:50 Reageer met quote

Hallo,

ik ben letterlijk aan het huilen van geluk. Ik ben een vrouw van 26 jaar en nog veel te jong om cvs te hebben. toch hebben ze dit geconstateerd, 1.5jaar geleden. 2 jaar geleden heb ik de mirena spiraal laten zetten. Ik was er over het algemeen tevreden over, tot ik op een bepaald moment een ontsteking kreeg. Antibiotica genomen en was er weer vanaf. Na een maand, was deze ontsteking weer terug en zo is dat spelletje blijven duren. tot nu. Ik heb stemmingwisselingen en ik ben totaal niet meer de persoon die ik vroeger was. Ik ben totaal uitgeput, terwijl ik vroeger zo een actief persoon was. Ik had het al eens aan mijn gyne gevraagd of het aan die spiraal kon liggen, dat ik zo vermoeid was, waarop ik een droog antwoord kreeg: ligt aan de ontsteking. Het is niet alleen de vermoeidheid, maar, alles door die vermoeidheid (stemmingswisselingen, minder draagkracht) en het ongeloof van mensen dat je leven kapot maakt. maar na dit te lezen, ga ik morgen naar mijn dokter en gaat dat kreng eruit, ze heeft me 2 jaar van mijn leven gekost, het is genoeg geweest!
Helga100
BerichtGeplaatst: 04-06-2010 12:54 Reageer met quote

Mijn mirena is er nu vanaf maart uit! En sinds twee maanden voel ik me herboren! Had ik eerder moeten weten, dan had ik vanaf m'n 18e niet aan de hormoon troep gezeten! Het leven is te mooi om een mirena te hebben! Moet trouwens ook zeggen nu ik zonder medische troep zit, dat ik een libido van een 18 jarige heb!
bikkeltje
BerichtGeplaatst: 23-06-2010 22:02 Reageer met quote

Wat fijn om dit allemaal te lezen. Ben een vrouw van 30 met 3 kindjes. Heb in april de mirenaspiraal laten plaatsen. En na een klein poosje kreeg ik last van onrust en paniek aanvallen.
Volgens gyncoloog en huisarts kon het niet aan de mirena liggen. Maar ik ben er bijna van overtuigd dat dit wel het geval is als ik deze verhalen en andere sites heb gelezen. de huisarts wilde hem maandag niet verwijderen. Vond dit klink klare onzin. Heb het daarom maar zelf gedaan. Hoe lang duurt het voordat die rommel uit je lijf is. Ben inmiddels wel onder behandeling van een psycholoog om met mijn angsten en onrust om te gaan. Moet natuurlijk wel voor mijn kleintjes zorgen. Embarassed
Index > Psyche > Depressie en mirena? Bookmark and Share
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016