Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Depressie en mirena?
Auteur Onderwerp: Depressie en mirena?
natasjab
BerichtGeplaatst: 18-09-2007 15:35 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb na mijn zwangerschap 9 maanden geleden een mirenaspiraal laten zetten. Voorheen had ik de pil waar ik ook erg neerslachtig van was. Na de pil heb ik de koperspiraal 1 jaar gebruikt, ik werd wel heel stabiel en veel vrolijker!! Maar helaas na veel buikpijn en 2 weken menstruatie in de maand besloten om het eruit te halen. Daarna 2 kindjes gekregen Smile en toen de mirena, erg leuk dat je bijna geen menstruatie meer hebt. Maar na 1 maand werd ik helemaal gek! Alles werd mij teveel, het huishouden, de kinderen ik werd gek! Belde mijn man (die werkte) en gilde het uit dat ik er niet meer tegenkon. Ik was buiten mijzelf. Gelukkig wel zo wijs geweest om mijn kleine spruitjes op bed te leggen, zodat ik rust om mij heen had tijdens zo'n woedeaanval. Dit heb ik tot nu toe 6x gehad. Ik begon te twijfelen of het wel aan mij lag, dat ik het misschien echt niet leuk vond zo'n leven met kinderen. Maar ik merkte dat na mijn menstruatie het dan weer beter met mij ging. Ik ben naar de dokter geweest en het bekende verhaal dus dat hij zei dat het niet aan de mirena kon liggen. Dus schreef hij antideprasiva voor! Nadat ik de bijsluiter had gelezen dacht ik die is echt niet goed bij zijn hoofd, dit ga ik niet slikken!

Gelukkig ben ik het goed in de gaten gaan houden en kwam tot ondekking dat het wel eens de mirena zou kunnen zijn. Ik ben deze forum tegengekomen en voelde me zo opgelucht dat het dus de mirena kan zijn. Ook ik heb last van depri/angstaanvallen tijden slapen/ veel meer zweten dan voorheen/ zwaarder geworden/ opgezwollebuik/ acne bij mijn kaken.

Ik heb de mirena er vandaag uit laten halen! Ik zal jullie natuurlijk laten weten hoe ik mij over een aantal weken voel. Gelukkig hebben sommige van jullie dat al na een paar dagen laten weten Laughing dus hoop ik op hetzelfde. Heel erg bedankt dus dat deze forum nu bestaat want er zullen meerdere vrouwen dit gaan lezen en gelukkig maar want wat zou het anders een hel Twisted Evil zijn!!!
Voor diegene die dit nog gaan lezen, heel veel sterkte en laat hem er maar snel uit halen!
Ad
mippie
BerichtGeplaatst: 29-09-2007 14:15 Reageer met quote

Ik heb sinds maart het mirena spiraal en heb ook last van veel ontstekingen in mijn gezicht. Met name mijn kaaklijn moet het ontgelden. Ook zijn ze erg hardnekkig waardoor je je best beroerd voelt. Sad Ik heb hierbij eigenlijk nooit aan mirena gedacht maar nu ik dit forum zo lees herken ik ook klachten zoals vermoeidheid, niet happy etc. Niet meer ongesteld worden is wel een groot voordeel maar weegt niet op tegen de andere ellende. Ga volgende week toch maar weer eens een bezoek brengen aan mijn huisarts.
asju
BerichtGeplaatst: 25-10-2007 19:44 Reageer met quote

Hoi hoi

Kunnen degene die een tijd terug de mirena hebben laten verwijderen ons laten weten hoe t ze nu vergaat??Zouden jullie me erg mee helpen omdat ik sinds een jaar de mirena heb en alleen maar ellende van dat ding heb.Heb ook last van paniekaanvallen,stress,pijnen in benen en borsten e.d.
Zou graag van jullie vernemen of jullie klachten verdwenen zijn na het verwijderen van dat onding....
pollepop
BerichtGeplaatst: 30-10-2007 23:03 Reageer met quote

Ik herken de klachten, ik heb er ook veel last van.
Ik had enigzins al maar vanaf de periode van de mirena is het veel erger geworden en het zijn altijd dezelfde periodes. Ik speel al een tijdje met de gedachte om het spiraal te laten verwijderen, maar ik weet nog niet goed welke anticonceptie dan te gebruiken. De pil wil ik niet gebruiken, ik ben wel eens vergeetachtig. Heeft iemand ervaring met sterilisatie? Verbeterd dat de situatie? Of komen daar weer andere negatieve ervaringen uitvoort?
asju
BerichtGeplaatst: 31-10-2007 9:07 Reageer met quote

Voor mij is de pil geen optie meer.Na de geboorte van mijn 1e zoon (11 jr geleden)kreeg ik last van een depressie en die lag voor 80% aan de pil.Heb afgelopen 6 jaar niets gebruikt(alleen condooms)en voelde me daar veel beter bij.Maar mijn ha zegt ook dat na een zwangerschap je hormoonhuishouding veranderd.Toen toch maar de mirena omdat er maar weinig hormonen in zouden zitten en ik dus niet zo veel of geen last zou hebben van die klachten.Nou,verkeerd gedacht door de ha dus.Mirena wordt heilig verklaard lijkt wel maar er zijn ook heel veel negatieve kanten aan dat ding,ik ondervind ze zelf.
Ik heb het ook gehad over sterilisatie maar de ha zegt dat het geen garantie is dat het allemaal weerzo wordt als voorheen.Ook omdat ik tegen de 40 loop en dus ook al last kan krijgen van de overgangsverschijnselen........lekker vooruitzicht dus Confused
marianvanderWed
BerichtGeplaatst: 23-11-2007 17:28 Reageer met quote

lon schreef:
Ook ik heb sinds een klein jaar de Mirena. Ik kon niet tegen de pil (werd ik depri van) maar wilde wel graag goed beschermd zijn omdat ik niet ongepland zwanger wil worden. Als je depressief wordt van de pil (zit progesteron en oestrogeen in) komt dit vaak door progesteron. Nu is dit nou net het hormoon wat ook in kleine hoeveelheden in de Mirena zit. Mijn huisarts achtte de kans klein dat ik weer depressief zou worden, maar helaas. Al vind ik het prettig anticonceptiemiddel (niet meer ongesteld en niet nadenken of je de pil al hebt geslikt) wegen de nadelen hier niet tegenop. Sinds ik de mirena heb, ben ik depri, moe, heb een heel onrustige huid en vreselijk veel pijn in mijn borsten. Ik heb morgen een afsraak bij de dokter. Na het lezen van jullie verhalen ben ik ervan overtuigd dat hij eruit moet. Wat artsen ook mogen zeggen. Je kent je eigen lichaam het beste en hormonen blijven een complexe kwestie. Iedereen reageert daar immers anders op. Heb inmiddels wat verhalen gehoord over de nuvaring. Misschien dat ik die eens ga uitproberen. Succes allemaal!
Hoi, hier Marian uit Zwolle; wilde toch even reageren op deze mail. Ik heb nu sinds een half jaar ongeveer de Mirena, omdat ik overgangsklachten begin te krijgen en opeens twee weken vloeide. Ik heb 'm laten zetten bij de FeMpoli, hier in Zwolle; van tevoren ook een heel goed gesprek gehad. Het inbrengen was niet echt prettig, aangezien in nooit kinderen heb gehad, maar na een paar dagen verdween de kramp en eigenlijk ook vrijwel meteen stopten de bloedingen. Echter, mijn angst/depressieklachten leken erger te worden, heb bovendien ook al vanaf mijn 15e PMS in een erge mate; in overleg met psychiater en gynaecologe heb ik nu de PLAKPIL (anticonceptie-pil in pleistervorm) Evra om zodoende ook mijn eierstokken in winterslaap te brengen. Ik zit momenteel in de 3e week van die plakpil en ik heb superzere borsten, buikpijn, ben erg snel moe en ook nog angstig/depri. Ik vráág me dus af, aangezien ik vroeger al nooit tegen de pil kon, of dit alles wel goed is voor mij. Ik zit nu aan de maximale dosering van het anti-depressivum Seroxat (3 tabletten per dag) en ik vind het allemaal nog heel moeilijk......kijk het nog even aan...sterkte, Marian.
Bellabel
BerichtGeplaatst: 14-12-2007 21:53 Reageer met quote

Hallo, ik heb dit bericht bijna 2 jaar geleden geplaatst. Omdat er eerst nog niet zoveel reacties waren, dacht ik dat het aan mij lag. Nu ik hier weer terugkom en dit allemaal lees weet ik zeker dat het wel met de mirena te maken heeft. Ik ben inmiddels over op een ander anti-depressiva, heb een jaar lang therapie gehad. Maar ga nog steeds door een hel, en voel me hooguit 5 dagen per maand ok. Graag hoor ik van mensen die de mirena eruit hebben laten halen hoe dat bevallen is. Heeft dit echt geholpen want dan maak ik gelijk een afspraak. Ik ben radeloos en nooit meer de oude geworden. En aan het einde van mijn latijn.
Bellabel
marianvanderWed
BerichtGeplaatst: 14-12-2007 22:12 Reageer met quote

Hoi, hier Marian weer.....ik zou toch voorzichtig zijn om even snel die Mirena eruit te laten halen, eerlijk gezegd. Uiteraard is ieder vrouwenlichaam anders, maar ik heb dus nu ruim een half jaar de Mirena en sinds ongeveer 5 weken de plakpil Evra erbij en ik heb totaal GEEN last meer van mijn hormonen!! Hooguit nog een beetje zere borsten.....maar de gynaecologe van de FeMpoli in Zwolle, waar ik dus onder behandeling ben, was uitermate enthousiast over het feit dat het dus is gelukt om mijn hormoonhuishouding in een zg. winterslaap te krijgen. Dat betekent dus óók: geen overgangsklachten, zolang Mirena en plakpil goed samenwerken. Laat je goed voorlichten en met alle respect voor de kennis van de huisartsen in Nederland, hun kennis over bijv. hormonen is TE algemeen. Bij een FeMpoli zijn ze juist geheel en al gespecialiseerd hierin en ze puzzelen net zo lang SAMEN met de patiente tot ze een goede oplossing hebben gevonden. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Sterkte en groetjes, Marian.
Meissie74
BerichtGeplaatst: 30-01-2008 15:50 Reageer met quote

Ernstig depri en paniekaanvallen.. door Mirena? JA !
Ik weet het echt wel zeker ! ik heb de Mirena een maand geleden laten plaatsen, leek mij de ideale anticonceptie want ik wilde echt niet meer aan de pil. (gewichtstoename, lusteloos en het ontregelen van de eierstokken ( heb nog wel een kinderwens))
24 uur na de plaatsing merkte ik dat ik mezelf niet meer was, heel erg moe , lusteloos, depressief. Ik had net mijn vriend op bezoek gehad, ben nog heerlijk verliefd en dan ineens zo depressief? dat klopte niet ! De depressie werd heel snel erger en er kwamen angstaanvallen en paniekaanvallen bij.
Diezelfde avond heb ik hem op de huisartsenpost laten verwijderen, na het lezen van dit soort verhalen op internet. Ik schijn bijzonder heftig te reageren op een bijwerking die (volgens de huisarts) zelden voorkomt, maar Shocked ik was niet de eerste Shocked die hier mee kwam !
Inmiddels ben ik al weer ruim een maand 'mirenavrij' Ik voelde me 20 uur na verwijdering al weer stukken beter, de hormonen heb ik gelukkig niet lang in mijn lijf gehad !
Mirena mag voor velen een uitkomst zijn, maar voor mij NOOIT meer. Ben nog nooit zo bang en depressief geweest.
Morgen ga ik een koperspiraaltje laten plaatsen, niet echt een aantrekkelijk idee vanwege de te verwachten pijn en bloedingen, maar alles liever dan mijn lichaam door externe hormonen te laten ontregelen.
Mijn zusje gebruikt de Mirena ook en die is vol lof, het verschilt dus sterk per persoon. Zij heeft mij die bewuste avond naar de huisartsenpost gebracht omdat ik in alle staten was, maar niet in staat om auto te rijden. Ze herkende mij niet meer.
Ik was heel blij dat er een huisarts was die het probleem herkende en erkende, hij heeft me gelijk van het spiraaltje verlost...
Nu ben ik weer helemaal mezelf en voel me super ! Laughing
Gast23
BerichtGeplaatst: 26-02-2008 14:26 Reageer met quote

Ik heb eind november mijn koperspiraal na ruim 3 jaar laten vervangen door een Mirena. Dit omdat ik niet blij werd van de pms en de buikpijnklachten die daarbij kwamen kijken. Ik heb vóór de koperspiraal 7 jaar de pil geslikt, maar ben daar noodgedwongen mee gestopt omdat ik daarvan ernstige migraineklachten en zelfs lichte epilepsie kreeg. Externe hormonen zijn dus niet echt een goed idee voor mij. Toch ben ik uiteindelijk de Mirena gaan proberen. Hij zit er nu zo'n 3 maanden in en op dit moment voel ik me ook niet geheel mezelf. Ik huil gezellig wat af, terwijl dat niets voor mij is. Mn vriend wordt waarschijnlijk gek van me: alles op tv is zielig en mn leven is één groot drama. En dat terwijl ik normaal geloof ik toch best een stabiel en vrolijk persoon ben... Vooralsnog wacht ik af of het niet iets te maken heeft met winterdepressie en stress, maar als dit niet snel overgaat, gaat het ding er rucksichtlos weer uit. Heb geen zin in de pil op herhaling.

Is er iemand die nog een betere oplossing heeft, bij voorkeur zonder hormonen?!! En heeft iemand goede/slechte ervaringen met de Nuva-ring, ook al is dat met hormonen? Want anders zit ik denk ik toch weer vast aan de koperspiraal met PMS. Ook niet leuk voor de man, maar in ieder geval maar 1 à 2 weken per maand i.p.v. continue... Confused
Meiske66
BerichtGeplaatst: 20-12-2008 14:34 Reageer met quote

Omdat ik vorig jaar september een herseninfarct heb gehad, werd mij aangeraden te stoppen met de pil. Op zich vond ik dat wel vervelend, want de laatste 3-4 jaren vóór ik de pil weer ging slikken vloeide ik heftig en lang. Daar had ik niet echt veel zin in, maar ja.....intussen ouder, dus misschien zou het nu allemaal beter gaan. Na de bevalling van mijn jongste wilde ik graag een koperspiraal (had ik na oudste ook 'n paar jaar gehad en beviel goed), maar doordat mijn baarmoeder nogal groot bleef, kwam dat kreng er tot 3x toe spontaan uit. Dat leek me dus dit keer geen optie. En aangezien ik geen kinderen meer wil, zag ik een sterilisatie wel zitten.
Dus zo gezegd, zo gedaan. Maar toen begon het gezeur toch weer: lang en heftig vloeien en me daardoor lamlendig voelen. En omdat ik nu ook bloedverdunners slik, is het nóg heftiger geworden dan voorheen. Dit kon zo niet doorgaan, dus werd besloten om de mirena te proberen zodat het vloeien minder zou worden. Nou ja......als die bleef zitten en het vloeien zou inderdaad minder worden, waarom niet.......alleen jammer dat ik dan al die sterilisatie had gehad, die zou dan misschien niet nodig zijn geweest.
Dus ook nu weer: zo gezegd, zo gedaan.
Maar toen begon de ellende pas goed. Het vloeien werd inderdaad wel minder (nadat ik 36 dagen had gevloeid door het plaatsen en de bloedverdunners), maar ik werd echt vreselijk depressief ervan. Echt tot zelfmoordneigingen aan toe. Eerst vond de gynaecoloog dat ik een poosje moest wachten, zou na 'n maand of 3 allemaal moeten settelen en dan zou ook mijn psyche weer normaal worden. Maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Het werd erger en erger. Ik begon me helemaal af te sluiten voor de buitenwereld en zag het leven dus écht niet meer zitten.
Dus maar weer naar de huisarts. Intussen bleek ook mijn uitstrijkje al 3x een PAP3 op te leveren, dus dat zat ook niet helemaal lekker. We hebben toen besloten om mijn baarmoeder te laten verwijderen: geen gedoe meer met vloeien, die ellendige hormonen uit mijn lijf en geen risico meer op baarmoederhalskanker.
Het is nu 2 1/2 week geleden dat ik werd geopereerd (3 dec. om precies te zijn). Ik ben nog herstellende van de ingreep, want het is niet niks. Heb nog pijn en snel moe enzo, maar ja.......ze stellen minimaal 6 weken voor herstel, maar kan ook wel tot 1/2 jaar duren allemaal. Maar ondanks dat ik me dus nog helemaal niet lekker voel op lichamelijk vlak, voel ik me psychisch een ander mens. Heb door de operatie wel af en toe emotionele buien (dat schijnt in het begin heel normaal te zijn) en die leveren dan ook wel traantjes op. Maar het is echt TOTAAL anders dan de giga depressie vóór de operatie. Alleen al daarom ben ik blij dat ik deze stap uiteindelijk gezet heb.
Nu raad ik beslist niemand aan om zomaar de baarmoeder te laten verwijderen, want zoals ik al zei, het is nogal een grote ingreep en echt niet dé oplossing. In mijn geval was het het beste ivm andere klachten en risico's. Maar ik adviseer wel iedereen die zich depressief is gaan voelen door de mirena......laat dat ding verwijderen en zoek een andere oplossing (er zijn er heel veel!). Artsen roepen heel snel dat depressie niet kan voortkomen uit dat spiraaltje omdat het level hormonen maar zo klein is, maar het kan dus echt WEL!!!!! Luister in dit geval vooral naar jezelf.......niemand weet beter hoe je in elkaar zit en op dingen reageert dan jijzelf!
R86_
BerichtGeplaatst: 17-01-2009 2:13 Reageer met quote

Ik heb vorige maand de mina laten plaatsen omdat ik zoveel migraine had door de pil.. Nou het laten zetten ging de eerste keer al niet goed en heb echt helse pijnen gehad. Toen hij eenmaal zat was ik er al niet blij meer mee ik voelde me beroerd en het idee dat er iets in me lichaam zat wat er niet hoorde was geen prettige gedachten. Toch nog even aangekeken en ik bleef ook gewoon doorvloeien. Ook had ik telkens pijn in de linker onderbuik. Ik merkte dat ik gewoon steeds depressiever werd en steeds meer paniekaanvallen kreeg 2 keer per dag was gewoon normaal toen ik de spiraal had. Gek werd ik ervan. Bij de dokter hem eruit laten halen en toen de arts hem eruit haalde el er een hele last van mijn schouders ik voelde me 5 minuten later al beter. Het is nu 3 dagen geleden en geen paniekaanval gehad en voel me weer helemaal lekker.! Ik zou hem niemand aanraden.!
Gigi888
BerichtGeplaatst: 17-01-2009 11:31 Reageer met quote

Ik heb 3 maanden geleden de Mirena laten plaatsen.
Ben geen mietje maar het inbrengen viel niet mee. Op zich was de pijn wel te doen maar toen ik opstond ging ik bijna onderuit. Heb ik nog nooit eerder gehad.
De eerste 3 weken ging het wel aardig maar toen moest ik ongesteld worden, een pijn!!!! Net of ze met messen in mijn onderbuik zaten te steken, het was wel 3 x zo erg als weeën. Ook had ik hele dikke stolsels en soms waren ze wel bijna zwart. Tot nu toe heb ik elke keer zo'n pijn de eerste 2 a 3 dagen. Ik kan dan soms ook niet zitten.
Ik moest na het inzetten van de Mirena na een maand voor controle komen, kon ze de draadjes niet vinden. Ik door naar het ziekenhuis, een echo voor de zekerheid. Gelukkig zat hij er nog wel maar ook een vleesboom van 3 cm. Vandaar waarschijnlijk ook die dikke stolsels.
Ben net vorige week naar de huisarts geweest om te zeggen dat ik hem eruit wil. Het voelt gewoon niet goed, voel me anders sinds ik dat ding in me heb. Ze vroeg aan mij of ik het zeker wist en zei tegen me dat ik er nog maar even goed over moest nadenken. Want eigenlijk kun je pas na 6 maanden een goed beeld krijgen vd mirena. Maar ik moet er niet aan denken om nog 3 maanden te wachten, ik bel maandag toch maar om hem te laten verwijderen.
Ik laat de huisarts het eerst proberen, als ze dan nog niet de draadjes kan vinden moet ik naar het ziekenhuis om hem daar te laten verwijderen. Bleh...
Herkent iemand dit, dat je hem eruit wilt maar dat de draadjes niet zichtbaar zijn?
Ik had zo'n mooi beeld voor me vd mirena, niet meer ongesteld worden...
Siemoontje
BerichtGeplaatst: 23-01-2009 12:09 Reageer met quote

Na alle negatieve verhalen, hier een positief verhaal, want zo kan het dus ook,
Omdat ik tussentijdse bloedingen had, ben ik naar de gyneacoloog verwezen, die zei me direct te stoppen met de pil, hij heeft bij mij de mirena geplaatst, ik moet zeggen, dat het best pijnlijk was en ook daarna nog zeker 3 weken erge rug en buikpijn ,
Daarna helemaal geen klachten meer, zelfs mijn menstruatie blijft weg.
Dit is nu een jaar geleden, als ik dit eerder had geweten, dan had ik al veel eerder met die pil gestopt.
Dus zo kan het ook..
dyno
BerichtGeplaatst: 23-01-2009 14:21 Reageer met quote

Hier een berichtje van een man :

Mijn partner had een mirena laten plaatsen en onze ervaring is niet zo goed.
Na 3 weken een vervelend gevoel te hebben in de onderbuik werd het einelijk tijd voor onze eerste vrijpartij met de bescherming van de mirena.
De touwtjes van de mirena prikken vervelend in mijn geslachtsdeel bij diepe penetratie.
Resultaat : rode vlekjes op mijneikel en een gevoel alsof ik hem door de brandnetels had gehaald.
Na enkele weken begon de mirena ook op het humeur van mijn partner zijn bijwerking te voltooien.
Ze was niet meer te genieten en de kinderen deden alles fout
Als ik ook maar een kleine toenadering zocht (gewoon lekker even romantisch knuffelen) sloeg de vlam al in de pan en snouwde mij af met : ALS JE MAAR NIET DENKT DAT IK DAAR ZIN IN HEB!!!!!!!!!!!
In de 3 maanden met de mirena hebben we alles bij elkaar 2 vrijpartijen gehad , en deze waren van korte duur.
Ik hakte de knoop door.Gewoon stereliseren (bij mij dan).
Mijn kreet : die mirena eruit of ik eruit (mijn koffers pakken)
Het werd gelukkig de mirena eruit.

groet hans
bloem71
BerichtGeplaatst: 24-01-2009 21:30 Reageer met quote

Na de eerste zwangerschap heb ik de mirena laten plaatsen, geen enkel probleem, voelde me prima, menstruaties bleven uit, geweldig! Na een tijd hem eruit laten halen omdat we een tweede wilden. Na deze zwangerschap weer gekozen voor de mirena. Had er immers positieve ervaringen mee.

Toen begon de ellende. Doorbraakbloedingen, en ik voelde me met de dag ongelukkiger worden, tot depressie aan toe. Nog helemaal geen link gelegd met de mirena. Inmiddels had ik hem al ruim anderhalf jaar. Op advies van de gynaecoloog hem eruit laten halen, zou de oorzaak zijn van de vele doorbraakbloedingen.
Tot mijn grote verbazing voelde ik me binnen twee weken weer helemaal top! Geen depressieve gevoelens meer, voelde me weer helemaal happy!!

Ben toen op internet gaan zoeken, en kwam daar veel herkenbare verhalen tegen!
Een vriendin van mij heeft kortgeleden na 5 jaar haar mirena vervangen en heeft tot op de dag van vandaag geen seconde last gehad.
Voor iedereen werkt ie dus anders, maar als ik eerder geweten had dat ik zo depressief zou worden door de mirena....... had me dat een jaar ellende bespaart!!
Meiske66
BerichtGeplaatst: 25-01-2009 13:17 Reageer met quote

Ik heb intussen 7 1/2 week geleden mijn baarmoeder met mirena en al laten verwijderen. Mirena heb ik gekregen om de heftige bloedingen tegen te gaan en andere optie dan bm verwijderen was er niet (ook door andere redenen zie eerdere posting).
Door de operatie heb ik veel pijn gehad en ik ben momenteel nog heel snel moe. Maar wat ben ik blij dat die mirena eruit was. Wat in 'n half jaar sinds plaatsing zó depressief dat ik echt niet meer wilde leven zo. En al vanaf 'n paar dagen na de operatie had ik weer zin in het leven. Het gaat nog met hele kleine stapjes en soms ben ik daar nog wel gefrustreerd over wat ook wel eens een huilbuitje oplevert. Maar het is zo ontzettend anders dan toen ik de mirena nog had!!!
Inderdaad reageert iedereen anders, vriendin van mij wil nooit meer iets anders dan de mirena. Maar ben zo vaak tegengekomen dat artsen beweren dat die depressie onmogelijk door de mirena kan komen, maar sinds ik dit forum heb gevonden weet ik wel beter. Ik denk dat artsen dit toch wat serieuzer zouden moeten nemen. Maar ja.........ik denk dat we 't voorlopig met dit forum moeten doen.
jessyter
BerichtGeplaatst: 25-01-2009 18:59 Reageer met quote

ik ben al een paar jaar depressief en slik hier medicijnen voor ondanks ik toch nog eg jong ben, nu heb ik 3 weken geleden de mirena laten plaatsen en ik hoop dat ik me beter ga voelen omdat ik denk dat de pil ook medeplichtig was voor mijn stemming. zijn er mensen die hier ook ervaring mee hebben? positief of negatief?
Meiske66
BerichtGeplaatst: 25-01-2009 19:11 Reageer met quote

@Jessyter,
heb zelfvanaf mijn 16e de pil geslikt (ben nu 42). Ben ook al eigenlijk vanaf die tijd depressief met redelijke tussenposen. Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ze dacht dat het door de pil kwam dat ik depressief werd, maar ik heb dat nooit willen geloven. Heb nu al een aantal jaar antidepressiva en ik voelde me er redelijk bij. Maar na het plaatsen van de mirena kwam die depressie dus echt in heel hoog tempo heel heftig binnenzeilen.
Ik kan van hieruit natuurlijk niet zien of je je beter of slechter gaat voelen door de mirena, maar hou er rekening mee dat het voor een groot deel dezelfde soort hormonen zijn als die je met de pil had. Alleen kan de dosering wel anders zijn en kan het hormoon een andere naam hebben. Maar het is vanuit dezelfde groep. Weet nu alleen ff niet meer of het nu oestrogeen of progesteron is wat in mirena en pil zit.
Ik zou zeggen: hou het voor jezelf in de gaten. Dat het voor mij zo negatief uitpakte wil niet zeggen dat het dat voor jou ook zal doen. Zoals ik in mijn vorige stukje ook al zei, mijn vriendin heeft niets dan lof over de mirena. Kan voor jou dus ook zo uitpakken.
tatiana
BerichtGeplaatst: 25-03-2009 16:57 Reageer met quote

Het Mirena spiraal bleek voor mij de oplossing. Na heel mijn leven PMS te hebben gehad ben ik er van af. Nu na 4 jaar lijkt het of de werking wat terugloopt.Soms heb ik lichte buikpijn. Het is niet zo dat je steeds gelukkig bent tenslotte zijn er ook andere dingen in je leven die mee spelen maar ik merk vaak niet eens dat ik "ongesteld" moet worden, ik moet opletten of mijn borsten wat pijn doen en of ik wat slechter zie of wat vocht vast hou, want ik heb ook geen bloedingen meer. In het begin een aantal maanden pijn gehad en lichte bloedingen ook het inzetten deed zeer bij mij in tegenstelling bij mijn vriendinnen die later ook hebben laten zetten ,maar het was de moeite waard. Wel minder zin in sex. Tja ieder voordeel heeft zijn nadeel dus.
Index > Psyche > Depressie en mirena? Bookmark and Share
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016