Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > kalium te weinig en chloride teveel
Auteur Onderwerp: kalium te weinig en chloride teveel
cindynijs1983




BerichtGeplaatst: 11-08-2013 18:25 Reageer met quote

hallo,

weet hier iemand hoe dit mogelijk is om kalium te weinig in het bloed te hebben maar chloride teveel? normaal zouden ze dan toch beide te laag of te hoog moeten zijn, of 1 te hoog/laag en het andere normaal, aangezien beide met elkaar te maken hebben?

hoe kom je eigenlijk aan een kalium tekort? Dat zit toch overal in, zelfs in chocolade en chips en dat zijn mijn dagelijkse favoriete snacks. Verder eet ik voldoende op een dag, wel kleine porties maar wel minstens 4 maaltijden per dag, en veel groenten want dat eet ik graag. dus normaal moet dat dan toch in orde zijn?

groetjes
Ad
MUSJE2




BerichtGeplaatst: 12-08-2013 23:18 Reageer met quote

Hallo Cindy,
In zeldzame gevallen kun je een kaliumtekort hebben bij een teveel aan chloride. In dat geval schrijven ze kaliumwaterstoftartraat voor.
Maar bedoel je niet een teveel aan natriumchloride?

Een tekort aan kalium kan ontstaan door gebruik van plaspillen, door diarree, of door te weinig groenten/fruit eten. Kalium komt vooral voor in meloen, avocado, banaan, sinaasappelsap, aubergine, spinazie, wortels, courgette, gekookte aardappel, en in tomaten; verder in vlees, melkproducten, noten, peulvruchten, appelstroop en in puur chocola.
Of er in chips nog kalium zit, betwijfel ik!

Groetjes, Musje.
cindynijs1983




BerichtGeplaatst: 13-08-2013 16:42 Reageer met quote

MUSJE2 schreef:
Hallo Cindy,
In zeldzame gevallen kun je een kaliumtekort hebben bij een teveel aan chloride. In dat geval schrijven ze kaliumwaterstoftartraat voor.
Maar bedoel je niet een teveel aan natriumchloride?

Een tekort aan kalium kan ontstaan door gebruik van plaspillen, door diarree, of door te weinig groenten/fruit eten. Kalium komt vooral voor in meloen, avocado, banaan, sinaasappelsap, aubergine, spinazie, wortels, courgette, gekookte aardappel, en in tomaten; verder in vlees, melkproducten, noten, peulvruchten, appelstroop en in puur chocola.
Of er in chips nog kalium zit, betwijfel ik!

Groetjes, Musje.


bedankt voor je reactie,

Smile hihi dat van die chips had ik ergens op internet gelezen, weet echt niet of het echt zo is,misschien omdat chips van aardappel gemaakt wordt, chocolade stond er ook bij en groenten en fruit,...

Op de bloedtest stond kalium en chloride apart met beide een waarde, en bij kalium was mijn waarde 2,8 en bij chloride staat 111,7 en als ik dan bij de gemiddelde waardes kijk zitten die van mij niet echt goed.
Maar ik heb net naar de huisarts gebeld om te vragen wat het wilde zeggen: kalium tekort door ondervoeding (in mijn geval door extreme diarree al meer dan 15jaar) en de chloride te hoog komt door uitdroging zei ze. Nu begrijp ik ook hoe ze dit weekend in het uz in leuven erbij kwamen dat ik ondervoed was en of ik wel genoeg at en dergelijke..... Ze hebben me daar ook aan het infuus gelegd. (voel niet echt een verschil ervan)

alvast bedankt voor je reactie Very Happy
groetjes
superklaver




BerichtGeplaatst: 19-11-2013 15:24 Reageer met quote

In aardappel zit sowiezo kalium. In gebakken meer dan in gekookte. Met koken verlies je nog wat kalium. Wat je nog zou kunnen doen is de aardappels gelijk na het schillen even afspoelen en dan niet nog even in het water laten staan en later het water verversen. met het verversen van het water verlies je een hoop kalium. Maar als het door de diarree komt is er denk ik verder niet veel aan te doen behalve kaliumrijke producten nuttigen.
Index > Een gezonde levensstijl > kalium te weinig en chloride teveel Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016