Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > Wel of geen antidepressivum voor dysthymestoornis?
Auteur Onderwerp: Wel of geen antidepressivum voor dysthymestoornis?
Jongedame21
BerichtGeplaatst: 05-06-2013 20:29 Reageer met quote

Beste Allemaal,

Ik kom nu al enige tijd bij de psycholoog voor tweedelijns psychische hulp. Vorige week heb ik mijn diagnose terug gekregen en zijn de volgende stoornissen uitgekomen: Dysthymestoornis, gegeneraliseerde angststoornis en sociale fobie. Daarbij ervaar ik enorm veel somatische klachten.

Mijn psycholoog heeft voorgesteld om te starten met psycho-educatie(uitleg over de stoornissen) en een dagstructuur. Nu zou ik graag willen vernemen wat anderen hiervan vinden die een soortgelijke stoornis hebben. Ik ben het er namelijk niet mee eens en zou willen beginnen met een anti-depressiva. Ook is er niet eens een cognitieve therapie mij voorgesteld.

Als ik op het internet meer informatie opzoek over de stoornissen kom ik bij elke stoornis die bij mij van toepassing zijn uit op een misschien gunstig effect met medicijnen. Dit geldt stuk voor stuk voor elke stoornis en aangezien ik er 3 heb, zou dit dan voor mij geen optie kunnen zijn? Ik zou dan misschien met 1 medicatie(antidepressiva) geholpen kunnen worden bij alle 3 mijn stoornissen.

Mijn psycholoog beweert dan ook dat ik mogelijk meer energie zou krijgen van een normale dagstructuur(terwijl ik juist tijdens een opleiding of werk extreme vermoeienisklachten ervaar en dus met een hartstikke normale dagstructuur, de dag maar amper door kom en dat dit de reden is dat ik er ook telkens maar wéér niet uit kom of het niet vol kan houden). Ik vind zelf dat ik klaar ben voor medicijnen omdat ik niet geloof dat een normale dagstructuur voor mij zal baten omdat ik dit al heel vaak heb geprobeerd en dan juist weer in een dal terecht kom. Ik zou nu toch graag eens willen dat het piekeren stopt!

Ik wil dit dan ook gaan voorleggen bij mijn psycholoog maar zou graag eerst wat advies willen van anderen. Denken jullie dat een dagstructuur en psycho-educatie genoeg zou zijn bij deze stoornissen?

Ik hoor graag jullie ervaringen en hopelijk komt er een tijd dat ik weer optimaal kan genieten van het leven!

Groetjes Jongedame Very Happy
Ad
sacha1975
BerichtGeplaatst: 07-06-2013 13:56 Reageer met quote

Hoi Jongedame,

Ik heb ooit ook oa deze diagnose gekregen. De enige therapie waren pillen en daar reageerde ik slecht op. Alleen in crisistijd slikte ik tijdelijk ondersteuning. Ik begrijp jou vraag en ook de argumenten van je psycholoog.
Je zegt dat je wilt dat het piekeren stopt. Piekeren kost veel energie en laat je in cirkels denken. Een pilletje kan de scherpe kantjes eraf halen en rust geven. Maar...... je leert niet echt met jezelf het gesprek aan te gaan en je eigen piekeren te stoppen.
Werk en studie geven structuur maar ook prikkels die het piekeren weer kunnen voeden.

Ik zou allereerst een dagboek bijhouden zodat je inzicht krijgt in het piekeren.
Index > Gezondheidszorg > Wel of geen antidepressivum voor dysthymestoornis? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016