Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Hard, pijnlijke bult onder huid
Auteur Onderwerp: Hard, pijnlijke bult onder huid
anca
BerichtGeplaatst: 21-05-2013 12:44 Reageer met quote

Hallo

Ik heb sinds enkele dagen op mijn boven been en knie een harde, (een beetje pijnlijke bultje onder de huid. Het is begonnen als een puistje, en nadat ik die uitgeperst had, is die over nacht beginnen opzwellen. Meer bepaal die op mijn knie. Bij de spoed dachten ze dat het een ingegroeide haartje is, en ik heb antibiotica tegen infectie gekregen en een aanrijpende en ontsmettende zalf. En ik gebruik die al enkele dagen maar niks veranderd. De huid er rond is rood, en het doet pijn bij aanraking en als ik erop duw. Er komt geen etter meer uit, maar het blijft heel hard, en rood. Het is geen beet, en ik denk ook geen allergische reactie.
Weet iemand toevallig iets meer van wat het is, of wat ik kan doen? Ik heb een afspraak bij dermatoloog pas binnen twee weken, maar ik begin me zorgen te maken!:-s
Ad
roosje79
BerichtGeplaatst: 21-05-2013 12:59 Reageer met quote

Hallo Anca,

Het zal waarschijnlijk een steenpuist of abces zijn door een ingegroeide haar, maar als er geen verbetering in komt lijkt het me toch verstandig om snel een afspraak met de huisarts te maken, het zou kunnen dat die er even een sneetje in moet maken en dat er onder dus nog troep zit dat er nu niet uit kan. Ik heb zelf een aantal keren infecties gehad in operatiewonden en toen hebben ze het ook een aantal keren moeten openmaken. Ik heb zelf begrepen dat als de huid hard en rood is dat de ontsteking nog wel actief is. Ik heb trouwens ook wel eens een steenpuist gehad op mijn arm en toen die echt goed schoongemaakt was toen was de roodheid en dat harde gevoel echt binnen een paar uur minder. Als ik jou was zou ik dus maar terug gaan naar de dokter en duidelijk aangeven wat je voelt en dat je het gevoel hebt dat de ontsteking er nog zit.
anca
BerichtGeplaatst: 21-05-2013 13:12 Reageer met quote

Dank je wel Roosje voor je snelle reactie. Idd het lijkt meer op een steenpuist. Maar ik vraag me af, hoe lang duurt het voordat het vanzelf uitbarst bv, of volledig weg gaat?
Nog eens bedankt voor u antwoord! Very Happy
roosje79
BerichtGeplaatst: 21-05-2013 13:34 Reageer met quote

hallo Anca,

Een steenpuist kan wel even nodig hebben voor hij goed rijp is, maar in jouw geval zou ik toch even naar de dokter gaan. Het schijnt trouwens ook te helpen om de puist goed nat te houden met bijvoorbeeld nat verband of een washand, mijn vader heeft een aantal keren een steenpuist in zijn lies gehad en toen moest hij er van de dokter een nat maandverband op doen om het te laten rijpen en ik geloof dat dat wel hielp.
Index > Huidaandoeningen > Hard, pijnlijke bult onder huid Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016