Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Wonden verbergen, snijden, depressie.. Ik spoor niet ofzo.
Auteur Onderwerp: Wonden verbergen, snijden, depressie.. Ik spoor niet ofzo.
elizeex4
BerichtGeplaatst: 14-05-2013 15:31 Reageer met quote

Heyy allemaal,

Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik denk dat ik aan een depressie lijdt.. En niet zo'n kleine ook. Ik heb bijna alle symptomen die er op internet te vinden zijn.
Ik woonde in een logeerhuis omdat ik het al jaren niet goed met mijn ouders (vooral stiefvader) kan vinden, en nu woon ik op kamertraining met begeleiding.

Het gaat alleen niet zo goed meer met me.. De begeleiding zegt dat ze zien dat het niet goed met me gaat en ze willen dat ik naar de dokter ga! Alleen dat wil ik niet want dan moet ik dalijk aan de pillen ofzo.

Maar ik heb mezelf gisteren dus weer gesneden.. Niemand weet het van dat snijden, dat wil ik ook liever zo houden. Ik heb mezelf onder mn arm gesneden, zegmaar het stuk waar mn bh-band overheen zit.

Maar morgenochtend komt iemand langs.. We zijn friends with benefits.. Alleen seks dus. Alle kleding gaat dus uit maar ik wil niet dat hij mn wonden ziet daar! Ik ben bang dat hij dan weggaat en nooit meer terugkomt..

Dus wat kan ik doen om die sneetjes (nouja sneetjes, ze zijn best groot...) zo goed mogelijk te verbergen?

Ik heb echt snel een antwoord nodig!! Sad

Love x
Ad
roosje79
BerichtGeplaatst: 14-05-2013 21:23 Reageer met quote

Hallo Elizeex4,

Ik vind het heel naar voor je dat je je zo voelt, het lijkt me erg verstandig om wel naar de huisarts te gaan, hij of zij kan samen met jou kijken of er een goede therapie is waar jij goed met je gevoelens kunt leren omgaan, waardoor je ook geen behoefte meer zult hebben om jezelf pijn te doen. Je bent absoluut niet raar of gek, er zijn heel veel jong volwassenen die zichzelf beschadigen omdat ze de pijn die ze van binnen voelen niet aan kunnen. Als ik jou was zou ik pleisters met eventueel calendula zalf over die verwondingen plakken en zo snel mogelijk een afspraak maken met de huisarts en vooral niet met mensen omgaan waar jij je niet prettig bij voelt of waar je later depressief van wordt. veel sterkte met alles!
elizeex4
BerichtGeplaatst: 14-05-2013 22:02 Reageer met quote

Dankje voor je reactie en je advies!

Maar ik ga liever niet naar de huisarts, ik heb geen behoefte aan therapie.. Ik heb al sinds mn 9e gesprekken bij allemaal dingen als jeugdzorg enzo.

Maar hoe krijg ik die wonden verborgen voor morgenochtend!! Ik ben echt in paniek, ik wil niet dat iemand me zo ziet!!!
roosje79
BerichtGeplaatst: 14-05-2013 22:13 Reageer met quote

Hallo Elizeex4,

Ik zou toch proberen ze dan af te dekken met pleisters of verband. Ik begrijp wel dat je geen zin hebt in therapie, maar soms kan het wel heel erg helpen, het is alleen belangrijk dat je een goede therapeut vindt. Ik heb toen ik zo oud was als jij ook flink met mezelf in de knoop gezeten en wilde ook niet in therapie, omdat ik daar vervelende ervaringen mee had, maar uiteindelijk ben ik toen in een therapie groep voor jongeren terecht gekomen met hele goede therapeuten en ik heb daar toen veel aan gehad. Ik weet ook niet wat ze voor behandeling bieden bij jeugdzorg, ik vraag me af of het daar om maatschappelijk werkers gaat die met je praten of echt goede psychotherapeuten en psychiaters die een jarenlange opleiding hebben gevolgd en goed weten waar ze mee bezig zijn. Ik denk dat voor jou een goede gespreksgroep met mensen van je leeftijd erg goed zou kunnen zijn, dan zie je ook dat je helemaal niet gek bent en dat er meer mensen zijn met dezelfde problemen als jij. Ik denk dat je die wonden het best kunt verbinden en vooral niet proberen weg te werken met make up, want daar kun je nare infecties van krijgen. veel sterkte er mee en probeer tot rust te komen en maak snel een afspraak met je huisarts.
elizeex4
BerichtGeplaatst: 19-05-2013 19:06 Reageer met quote

Het lukt me gewoon allemaal niet meer.. Net allemaal berichtjes van meisjes van mn school, dat k een hoer ben enzo en allemaal verhalen die ze hebben gehoord met hoeveel jongens ik naar bed ben geweest ben enzo. Terwijl ik maar seks heb gehad met 1 jongen, en ik heb notabene meer dan een jaar met hem samengewoond... Maar ze verzinnen te gewoon allemaal en ik ben zo in de war

en allemaal dingen van je wordt gebruikt en niemand vind het waard met jou naar bed te gaan vanwege wie ik ben, en ze viel me op alles aan zelfs op mn tweets, zo van je vind jezelf zo zielig enzo.. Terwijl ik denk helemaal niet zo als ik iets tweet, wel van die quotes enzo... niks was serieus goed en ik wilde voor mezelf opkomen, en uiteindelijk gooide ik iets op twitter van, you're the perfect example of why society is ugly.. dus ze zegt, society is niet ugly, maar jouw leven..

En t ergste is dat ik weet dat ze gelijk heeft, en ik blijf mezelf maar pijn doen en zit elke avond te huilen en ik weet het gewoon allemaal niet meer
roosje79
BerichtGeplaatst: 20-05-2013 17:23 Reageer met quote

hallo elizeex4,

Wat naar dat je je zo slecht voelt en dat die meisjes zulke akelige dingen doen en schrijven. Ik snap dat je je nu heel kwetsbaar en slecht voelt en je bent nu op een lastige leeftijd en dan zijn dat soort dingen helemaal vreselijk. Het lijkt me toch echt het beste als je zo snel mogelijk een afspraak maakt met je huisarts en dat de huisarts dan een goede therapeut voor je zoekt die je goed kan helpen met deze problemen. Ik weet dat je niet in therapie wilt, maar soms is het gewoon heel moeilijk om er zelf uit te komen en dan kan therapie je goed helpen.
Die meisjes van je school doen hele gemene en vervelende dingen en ik vind het jammer dat je daar zo verdrietig van wordt. Die meisjes zijn zelf waarschijnlijk erg ongelukkig en onzeker en dat reageren ze op jou af, maar dat zegt niks over jou maar over hun, probeer je er zo min mogelijk van aan te trekken (al is dat nog zo moeilijk). Als jij je nu goed in therapie gaat en met je problemen om leert gaan zal je je uiteindelijk veel beter gaan voelen en je ook minder zorgen maken over wat zulke meisjes over je schrijven. Je kunt volgens mij ook aangifte doen bij de politie van internetpesten en als ik jou was zou ik het in ieder geval op school bij je mentor of een leerkracht die je vertrouwt melden, die kunnen daar dan ook via school wat aan doen. Jezelf beschadigen helpt niet, je voelt je er achterag alleen nog maar slechter door en het is geen goede manier om met je problemen om te gaan, het is veel constructiever om in therapie te gaan en te leren om op andere manieren met je problemen om te gaan. veel sterkte met alles!
fannyyannick
BerichtGeplaatst: 03-01-2016 21:01 Reageer met quote

Doe er Faundation p
Index > Psyche > Wonden verbergen, snijden, depressie.. Ik spoor niet ofzo. Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016