Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Discusversmalling / Chronisch lage rugpijn
Auteur Onderwerp: Discusversmalling / Chronisch lage rugpijn
sjanie
BerichtGeplaatst: 12-08-2006 16:46 Reageer met quote

Hallo,ik ben een vrouw van 45 jaar,ik heb al jaren last van enorme rugpijn,ik ben 12 jaar geleden geholpen aan een hernia , maar heb daarna altijd veel pijn gehad , met uitstraling naar mijn benen . nu is er de laatste keer weer een mri gemaakt, daar staat in : Zeer ernstige actieve discopathie op het niveau L5-S1. nu doet mijn neuroloog daar nogal onduidelijk over en heeft me verwezen naar een revaliedatie arts . ik moet er mee leren omgaan volgens deze arts . Mijn vraag is of er iemand weet wat deze uitslag van de mri inhoud en wat het precies betekent, of dat er iemand is die dit ook heeft. alvast bedankt jeanette
Ad
c
GastBerichtGeplaatst: 15-08-2006 19:55 Reageer met quote

Hallo allemaal

mijn naam is chantal en ik ben nu 22 jaar oud. ik heb op mijn 16e te horen gekregen dat ik een versleten onderrug heb.
ik ben nu op stagen in de horeca en na 2 dagen trek ik het al niet meer. het doet zo'n pijn maar ik laat het niet aan mn collega's merken.
Heb ceasartherapie gevolgd maar dat mocht niet baten.
mijn tante had hetzelfde maar dan in een erger stadium. zijn heeft zich in duitsland laten opereren. het heeft veel gekost en het was zeker geen pijnloze operatie. de dokters in NL hadden haar al opgegeven, maar ze is nu zo fit als maar zijn kan.

misschien als het bij mij zover komt, dat ik hetzelfde doe.
kijk eens op deze site, misschien heb je er wat aan..

http://www.alphaklinik.de/de/dekkers/service_team/news/Sprechstunde

groetjes chanty
hiske-bonne
GastBerichtGeplaatst: 21-08-2006 15:06 Reageer met quote

ik heb sensomotorische polyneuropathie.in 2002ben ik aan een knie geopereerd en na het eid bezoek,gaff ik geen reactie op het hamertje,niet te min werd ik ont slagen . in twee en half jaar kwam ik bij een neuroloog terecht na vier vaat chirugen[het zit tussen de oren].Na proeven is het bovenstaande geconstateerd. Het gaat steeds verder,eerst de voeten en nu de onderbenen. Ik heb nu sinds kort LYCRIA,ben nog niet erg enthousiast,ik droom over de toekomst,hoe moet dit aflopen. groetjes marianne
Less
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 10:10 Reageer met quote

hallo allemaal,

Ik wil eigenlijk mijn verhaal een beetje delen.

Ik heb al een jaar of twee om de zoveel tijd lage rugpijn. deze pijn is zeurdeig en straalt uit naar mijn lies zijkant van mijn heup en iets hoger en bil en soms naar mijn knie en enkel. van het week-end waren mijn vier kleine tenen aan het tintelen of slapen.

Ik heb last bij het zitten en ik heb last met draaien in bed. Ook is lang staan vervelend.

De huisarts heeft foto's laten maken en er is uitgekomen dat ik een vergroeing heb in mijn rug naar rechts en dat dit mijn tussenwervelschijven in de onderste wervels beschadigd zijn, door deze slijtage. Omdat ik kloppijn had dacht hij ook aan nedere dingen, maar de huisrts vertelde mij dat dat niet het geval was en niet zichtbaar was op de foto's.

Fisio vetrelde mij dat ik soms uit het lood sta en dat mijn rechter been langer is en dat mijn bekken ook scheef staan.

Ik heb jaren lang in de gezondheidszorg gewerkt met lichamelijk gehandicapte en denk zelf dat dit ook niet bevordelijk is geweest voor mijn rug. Ik heb een holle rug en ik heb een teentje dat vergroeid is aan mijn linker voet, waardoor uiteraard mijn linker been naar binnen staat.

Allemaal oorzaken, die het gevolg van mijn rugklachten zouden kunnen veroorzaken.

Heb elk half jaar fisio nodig en dan maken ze mijn onderlijf weer een beetje aan de praat.

Maar de klahten worden steeds erger en "s ochtends als ik de trap af loop zijn ook mijn benen en enkels stram geworden en doen mijn voetzolen zeer.Kan dan de trap stapje voor stapje af.

Ik merk dat ik op mijn werk niet meer mijn invalide clienten kan ondersteunen, zelfs niet meer met een arm, dan heb ik in de avond erg veel pijn. Ik heb last van mijn knieen en kan er niet op zitten en ook door mijn knieen gaan doet zeer als ik op een lage stoel ga zitten of een kruk op mijn werk. Opstaan maakt stram.

Ik heb me wel vaker ziek gemeld, maar meestal snel weer gaan werken omdat er op mijn werk een soort taboe ligt als het gaat om rugklachten, ze zijn altijd in de weer met tilprotocollen, maar 15 jaar geleden waren die regels anders.

Ik heb me gisteren ziek moeten melden en in het week-end is de arts geweest, omdat ik zo''n last heb van mijn rug, mijn refexen waren o.k. maar de week-end arts dacht aan een kleine uitstulping van mijn tussenwervelschijf die drukt tegen een zenuw.Ik heb Declofenac gehad en Diazepam.

Ik moet zes weken rust houden en ik kan zelf bepalen wanneeer ik mijn werk weer kan hervatten.Ik mag wel wat dagelijkse dingen doen in huis, zoals koffie zetten enz.

Mijn baas zei gelijk dat dit mss na een week wel weer over is en dat ik dan zo zachjes aan weer kan komen werken.Ik wil niet vervelend zijn, maar die pijn in mijn rug breekt me op en de pijn wordt steeds erger en ik vrees dat ik deze keer iets langer nodig heb dan een weekie of twee mss.Ik werk o.a. ook met adhd kinderen en dat vergt flexebiliteit, ook van het lichaam.

Ik moet van de dokter er op letten dat ik geen plasproblemen krijg . Verder moet ik erg letten op hoe ik me beweeg.Geen onverwachte draaingen maken.

Ik belde mijn eigen huisarts op en de assistente zei dat de dokter de zelfde diagnose had gesteld als de week-end arts.
Moet ik nog terug komen, is dat pas na zes weken, hoe lang moet ik rust houden en wat doet meer schade, wat heb ik nu eigenlijk en wat is de verwachting van mijn klachten in de toekomst?

Ik voel me rot en heb pijn en merk dat ik het moeilijk vind om mijn grenzen te stellen m.b.t. mijn rugklachten. ik ben nog maar 35 jaar. Vaak wordt er geroepen tegen mij, ""je bent ook lang"", klopt 1.86m, das lang voor een vrouw.

Maar ik kom er nu achter dat mijn rugpijn wel een beetje ernst begint te worden, maar toch door onwetendheid kan ik het niet zo goed inschatten.

Gr Less.
Gerdi
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 21:11 Reageer met quote

hoj allemaal,

ik ben een meisje van 14 met ernstige rugklachten!ik kan nog geen kwatier zitten en ik verga bijna van de pijn! ik heb nog vakantie maar moet volgende week weer naar school!!ik weet niet hoe ik dat allemaal moet doen Crying or Very sad heeft iemand wat tips voor mij?
groetjes en alvast bedankt

ps:ik moet volgende week weer naar de fysio om te kijken wat er nu mis is Exclamation
ysbrand Schorel
GastBerichtGeplaatst: 25-09-2006 9:41 Reageer met quote

ik heb een diskus protese gehad in zwolle en de operatie is uitgevoerd door dr zeilstra.
nar 3 jaar gekl*** te hebben met mijn rug ben ik door DE VERZEKERING doorgestuurd naar de isala klinieken in zwolle omdat mijn eigen neuroloog mij niet kon helpen.
moeilijk om op de lijst te komen dat geef ik toe maar ik had het geluk dat ik geholpen werd.
ik heb nu ruim 2 maanden de protese in mijn rug (overigens L4 L5) en loop weer als een jonge god rond.
de operatie is helemaal door mijn verzekering vergoed.
het zou een andere zaak geweest zijn als ik op eigen initiatief naar duidsland of belgie uitgeweken zou zijn dan had ik het zelf kunnen betalen.
trouwens de protese die ik in mijn rug hebt is NIET van kunststof maar van chirurgisch staal. ze noemen hem de Maverick. kijk maar eens op deze website http://www.neurochirurgie-zwolle.nl/ en dan onder ziektebeelden.
als je word doorgestuurd door je verzekering dan is er niets aan de hand .
ik hoop dat ik jullie heb kunnen helpen.
ik weet wat pijn is en heb veel geslikt maar ik heb mijn medicijnenkastje leeg kunnen maken en ik kan weer dingen doen met mijn kinderen.
leg niet bij de pakken neer maar vraag om doorgestuurd te worden naar zwolle. vriendelijke groet Ysbrand Schorel Razz
Ysbrand Schorel
GastBerichtGeplaatst: 25-09-2006 10:01 Reageer met quote

ff nog vergeten te melden,
ik heb zogoed als alle klachten die omschreven staan op deze topic wel gehad en ik ben 192 cm.
fisio help zo goed als niet.
Ook mijn baas vond rugklachten taboe LUISTER DAAR NIET NAAR het is JOUW rug en let wel voor een werkgeven ben je maar een nummer (ook na 10 jaar trouwe dienst zoals ik )
jij hebt de pijn en niet een werkgever. ik heb diazepam geslikt en diclofinac, tramajetix en tramadol en als uiterste redmidden heb ik Temgesic geslikt , dat is een op morfine gebaseerde pijnstiller .
Blijkt dat ik dus alergisch ben voor morfine dus dat was pech ik kreeg knallende koppijn ervan maar andere hebben er enorme baat bij.
ook niet te verwaarlozen is om te zeggen dat ik losec kreeg want eht is allemaal troep voor je maagwand. en kreeg en maagklachten van (alle genoemde medicijnen uitgezonderd temgesic)
bellazia
GastBerichtGeplaatst: 26-09-2006 14:14 Reageer met quote

Ben 51 jaar de problemen begonnen toen ik 35 jaar was eerst 4 hernia operatie's daarna 2x operatie voor het vast zetten van de ruggelwervel 1x via de buik 1x via de rug na het verwijderen van de schroeven ben ik 6 jaar bijna klachtenvrij geweest nu heb ik weer veel pijn de foto's wezen uit forse slijtage van 1 wervel onder het vastzetten en 2 erboven valt volgens de arts niets meer aan te doen dus ik moet er mee leren omgaan maar de pijn valt niet altijd mee heeft iemand een tip voor mij
briljant
GastBerichtGeplaatst: 02-10-2006 3:32 Reageer met quote

Hallo allemaal.
In 2000 ben ik geopereerd aan een verbrijzelde L5 SI in het St Maartenkliniek te Nijmegen.
1x via buik, 1x via rug. Ze hebben bij mij Chirurgisch Staal ingezet + schijf, vastgezet met schroeven. Bij mij wordt het er niet meer uitgehaald, dit is mijn eigen keuze die ik toen heb besproken met mijn Chirurg. Dhr. Spruit. Na de operatie mocht ik de eerste 3 mnd niets doen, hulp van bijv. familie was noodzakelijk. Daarna mocht ik voorzichtig gaan wandelen. Na een half jaar ben ik naar de Fisio gegaan voor oefeningen. Dit heeft 1 jaar geduurd. Daarna ben ik op eigen kracht verder gegaan met mijn eigen kunnen.
De eerste 1,5 jr. heb ik het erg moeilijk gehad, veel pijn, werken en sporten ging moeizaam. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en heb me moeten aanpassen aan de beperkingen die ik heb. Nu 6 jr. later gaat het prima met mij. Ik loop, wandel, dans, fiets, zwem ( in niet te koud water) Heb een kindje van 3, werk weer. Ik wil niet zeggen dat ik pijnvrij ben, maar het is zo licht dat ik het eigenlijk niet echt voel, medicijnen heb ik niet nodig. ( momenteel niet )
Wat ik niet moet doen = Fitness: Trilplaat, buikspieroefeningen (alleen hoofd en borst omhoog), gewichten ( hooguit 5 kilo), Voorover buigen zonder houvast, Zorgen dat ik niet te zwaar wordt, Niet te lang zitten of stil staan.
Het is verstandig om: i.v.m. werk een baan te hebben waar je je kunt vertreden, dus afwisselend zitten, staan & lopen.
Goede stoel met hoge rug. ( Bureau ) tafel, aanrecht op hoogte zetten waardoor je recht zit/staat. Senioren Toiletpot. Bed op hoogte of een dik goed matras, 1 met zones. ( voor benen, billen, rug, nek/hoofd ). Geen te dik hoofdkussen.
Voor de koude dagen Termo ondergoed dragen.
Warmte verlicht de pijn. Bijv. warme douche of bad. of een goede electriche onderdeken.
Voldoende in beweging blijven. Boodschappen halen: verdeel dit in twee tassen zodat je beide kanten ongeveer evenveel gewicht hebt. Schokken vermijden. Bijv. een achtbaan etc.
Ik hoop voor je dat je hier iets aan hebt, wens je het beste.
Ronaldson
GastBerichtGeplaatst: 05-10-2006 11:36 Reageer met quote

Hallo ik heb al jaren last van mn rug 9 jaar .
Heb er alles aan gedaan menschendiek ficio tc scan .
Ik ben nu bij een arts manuele terepeut alle wervels staan scheef na 7 behandelingen ging het een maand redelijk.
Nu na een half jaar kom ik weer terug zelfde klachten.
Maar nu komt de aap uit de mouw je hebt een aantal versleten wervels waardoor de wervels snel weer in oude stand komen te staan.
Nu moet ik alles wat ik rechts doe links doen om zo tezorgen dat alles op zn plaats blijft. Gaat dit helpen en konden ze op de tc scan niet zien wat er aan de hand is .
mijn pijn zit onder in maar het meeste mn net en tussen mn schouderbladen daar word ik onderhand gek van.
ik heb ook geen baan ben laatst goed gekeurd dus zit weer in de ww waar ik nog een maand recht op heb en dan hoe verder ik weet het niet meer .
Dit is een korte versie van mn verhaal echte typer ben ik niet .
Wie kan mij helpen of een goede tip geven.
Groeten Ronald Embarassed
Deniz013
GastBerichtGeplaatst: 10-10-2006 17:24 Reageer met quote

HalloIk ben al 21 en heb al vanaf men 18e rugklachten en mri-scan laten maken maar er is bij mij discopathie op l4 / l5 en ze zeggen dat ermee moet leven ik vind dit niet leuk en wie kan mij helpen wat ik moet doen?


Groeten

Deniz
lieve111
BerichtGeplaatst: 10-10-2006 18:37 Reageer met quote

Geplaatst: 10-10-2006 10:00

--------------------------------------------------------------------------------

Hallo, ik ben lieve en 48 jaar

Vorig jaar deed ik een erge val met een gebarsten knieschijf, een barst in het scheenbeen en aan het ander been een enorme bloeduitstorting die daarna geopereerd is geworden.
Na de val zo'n enorme pijn in mijn dij, heup ? dat ik zelf maar op spoed te weten kwam hoe erg het met mijn benen gesteld was.
Na een lange revalidatie van 4 maand bleef de pijn in mijn rechter bil aanhouden, niet meer zo erg maar doch zo dat ik sommige dagen niet meer kon zitten op die kant.
Verdere onderzoeken gedaan van heup: platen, ct-scan, mri, emg,
en een botdensitomatrie waaruit het volgende resultaat kwam :
duidelijk toegenomen verlies aan corticaal en trabeculair bot :
-regio van de Wards (heup) Z-index van -3,2 en T-index van -3,4 met hoog fractuurrisico.
- LWZ (voornamelijk trabeculair bot) gemiddelde T-index voor L1-L4 : - 0,6 voor L1-L2 alleen een T-index van al -1,3.
Daarvoor van specialist voorschrift gekregen van Fosavance.
Nadat de pijn enkele maanden draaglijk was kreeg ik eind vorige maand opeens, zomaar een volledige blokkage, kon zelfs niet meer stappen. Dit was op enkele dagen beter na het innemen van Apranax 550 en Myolastan 50 mg, doch 14 dagen daarna weer hetzelfde scenario. Pijn is nu beter indien ik dagelijks minstens 3 apranaxen neem maar dit is niet vol te houden volgens de huisarts omdat het zeer slecht is voor de maag.
Heb nu een botscan laten doen. Volgens de de rugspecialist met als resultaat een versleten rug door de verkalking, hernia tussen L1-L2-L3 en niets anders aan te doen dan leren mee leven.
Doordat ik ga werken heb ik schrik dat dit zich zal blijven herhalen. Kan toch elke maand geen week ziekteverlof nemen.
Nu werd mij vandaag rugkliniek voorgeschreven. Heeft hier iemand ervaring mee en kan dit het leed enigszins verlichten.
Indien iemand mij meer inlichtingen kan geven over dit dokterslatijn of weet wat mij eventueel nog te wachten staat graag een antwoordje a.u.b.

Dank
robby
GastBerichtGeplaatst: 23-10-2006 9:10 Reageer met quote

hallo ik ben robert ben 35 jaar
ik loop nu 11 jaar met rugklachten en ben er helemaal zat van.
ik heb mijn onderste wervel versleten.
ik ga deze week voor revalidatie naar mrc in doorn.
ik heb 11 jaar lang rond gelopen bij fisio en van alles wat je maar bedenken kan .
ben heel erg benieuwd wat het gaat opleveren voor mij.
want ben toch echt niet van plan om zo mijn hele leven door te sukkelen .
vr gr robert
patske
GastBerichtGeplaatst: 03-11-2006 17:35 Reageer met quote

Hallo, ik hoop dat iemand me kan helpen. Ik ben een vrouw van 37 en sinds bijna 7 weken een rare onverklaarbare stekende pijn in mijn ruggewervel onderin mijn rug.Heel typisch maar op 1 plek en het komt en gaat eigenlijk. Daarnaast is er ook vaak een tintelend gevoel langs 1kant van mijn wervel. Wie herkent dit?

Peter schreef:
Ik ben een man van 37 met al mijn hele leven rugklachten.
Nu heb ik pas een röntgenfoto laten maken waaruit bleek dat 3 discussen in het onderste gedeelte van mijn ruggewervel versleten zijn.
Mijn huisarts begrijpt mijn pijnklachten, wil regelmatig pijnstillers geven, maar ziet geen oplossing.
'Leer er maar mee leven'.

De pijn is het afgelopen jaar behoorlijk verergert, eigenlijk ben ik niet in staat om langer dan 10 minuten te staan.
Met pijn bedoel ik;

- Pijn in de ruggegraat (zenuwpijn).
- Uitstralingspijn in onderrug, heup en benen.
- Ernstige pijn en stijfheid bij het opstaan in de ochtend.

Ik heb besloten dat ik nu rigoreuze maatregelen ga nemen.
Ik heb al bij een chiropractor gelopen, maar daar werd ik niet wijzer van.

Heeft iemand tips waar ik zou moeten beginnen in de medische jungle?

Ervaringen van mensen met dezelfde klachten stel ik ook op prijs.

Alvast bedankt!
studfys
GastBerichtGeplaatst: 05-11-2006 16:01 Reageer met quote

Hallo Patske,
Je klachten kun je niet echt duidelijk weergeven, het is een beetje een vaag beeld. Probeer er eens achter te komen of je de klachten kunt provoceren door een bepaalde houding of beweging.
Ik raad je aan om naar en fysiotherapeut of manueel therapeut te gaan met deze klachten. Waarschijnlijk kan hij of zij je na onderzoek vertellen waardoor de klachten ontstaan zijn en kan hij/zij je helpen om van de klachten af te komen.
Daarbij is het voor de fysio wel handig als je duidelijk kunt maken wanneer je de klachten hebt.
Succes!!!
aart
GastBerichtGeplaatst: 12-01-2007 21:28 Reageer met quote

hallo allemaal,ik ben Aart, een man van 45,ik heb al 15 jaar rugpijn ben al geopereerd aan een hernia op L5S1 heb vele malen pijn bestrijding gehad,maar nu heb ik te horen gekregen dat er niets meer aan te doen is,geen operatie,geen nieuwe tussenwervelschijven,niet vast zetten,want het is allemaal versleten,nu heb ik gehoord dat zr in het buitenland verder zijn dan in nederland,heeft iemand soms een goede tip of adres
Gast
BerichtGeplaatst: 22-01-2007 21:30 Reageer met quote

Zwaantje schreef:
Hallo,
Ook ik had een versleten rugwervel en herken wat jullie allemaal schrijven maar ik ben eraan geopereerd door een arts uit zwolle die heeft mijn wervel vast gezet en weer recht gezet ik ben bijna pijnvrij dus laat het er niet bij zitten ze kunnen we degelijk iets voor je doen Laughing


Om welk ziekenhuis ging het in Zwolle?
Gast
BerichtGeplaatst: 22-01-2007 22:42 Reageer met quote

aart schreef:
hallo allemaal,ik ben Aart, een man van 45,ik heb al 15 jaar rugpijn ben al geopereerd aan een hernia op L5S1 heb vele malen pijn bestrijding gehad,maar nu heb ik te horen gekregen dat er niets meer aan te doen is,geen operatie,geen nieuwe tussenwervelschijven,niet vast zetten,want het is allemaal versleten,nu heb ik gehoord dat zr in het buitenland verder zijn dan in nederland,heeft iemand soms een goede tip of adres


Hallo Aart,

Ik ben zelf ook aan het pluizen op het internet, heb goede informatie gelezen op de site van: Isala kliniek Zwolle, veel verschillende behandelingen en het gaf me een vertrouwd gevoel, ook kreeg ik tips om eens te informeren bij het Middelheimziekenhuis in Antwerpen en de Alpha Klinik in Munchen. Ik hoop dat je er iets aan hebt, hou je taai!!!
linda2506
GastBerichtGeplaatst: 30-01-2007 9:55 Reageer met quote

hallo
mijn vriendin heeft bekken vaat verkalking
ik ben overal al aan het zoeken wat ditnu is
maar geen duidelijk uit leg
weet iemand wat dit is?
het klinkt zo ernstig, is dit dat ook

groetjes linsa
Luc
GastBerichtGeplaatst: 06-02-2007 19:33 Reageer met quote

Zoek niet verder naar genezing of pijnbestrijding.
Als je gans het internet afzoekt kom je na enige tijd wel tot de conclusie wat je arts tot je zei :Afblijven en er mee leren leven,ook al is dat zeer moeilijk ! Ik heb ook verder gezocht,bij specialisten,neurochirurgen,pijnartsen en klinieken enz...Het enige wat op lange termijn niet meer pijn doet is het dragen van je lege geldbeugel.Je rugpijn komt terug ongeacht de verzorging en behandelingen.Niemand in de medische wereld geeft je mondelinge of schriftelijke garanties dat je genezen wordt na een operatie of behandeling.Een behandeling is alléén maar een pleister op een niet te genezen wonde.Ook in Belgie!
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Discusversmalling / Chronisch lage rugpijn Bookmark and Share
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016