Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Pijn in maagstreek en rug tegelijk
Auteur Onderwerp: Pijn in maagstreek en rug tegelijk
Chillizs
BerichtGeplaatst: 30-12-2012 13:05 Reageer met quote

Ik heb sinds een tijdje als ik slaap dat ik ineens wakker word van pijn in mijn rug (ongeveer op de plek waar mijn ribben net stoppen links en rechts naast mijn ruggengraat) en die pijn zit ook een beetje op maag hoogte. Ik. Zou de pijn het beste kunnen beschrijven als een extreem honger gevoel. Het is een zeurende pijn waardoor ik niet meer kan slapen. Ik probeerde de omstandigheden van de avond ervoor te onthouden. Er was niet iets wat sterk overeen kwam. Niet heel veel gegeten, geen alcohol gedronken of iets dergelijks. Nu had ik het vanacht weer en zei mijn vriend dat ik misschien wat water moest drinken omdat m'n nieren op die plek zitten. Dus heb ik een glas water gedronken en de pijn was meteen weg. Ik drink inderdaad weinig water. Zou dat de echte reden zijn van de pijn? Te weinig water? En als ik last heb van m'n nieren is het dan al ernstig?
Groetjes
Ad
The artist
BerichtGeplaatst: 31-12-2012 0:25 Reageer met quote

Hey Chillizs

Even verduidelijken:
Hoe oud ben je? Rook je? Zijn er andere aandoeningen in het spel?

Hoe lang heb je deze klacht(en) al precies?

Wanneer zijn de klachten het meest aanwezig?
's Morgens, 's avonds voor het eten, bij het neerliggen e.d.

Dat extreem hongerig gevoel, heb je dat voortdurend (ondanks het eten van normale porties?). Heb je het gevoel dat je je honger moet stillen of pijn na het binnenkrijgen van voedsel (thv de maag).

Hoe zou je de pijn beschrijven?
Stekend, continu, vaag maar steeds aanwezig, pijn die opkomt en weer wegtrekt? Waar start de pijn? T.h.v. de maagkuil? Is er uitstraling vanuit de maag naar de rug toe?

Voel je je misselijk en moet je braken?
Zuuroprispingen? Kans op zwangerschap?

Ik denk hierbij niet meteen aan een probleem t.h.v. je nieren zelf (of alleen stenen door te weinig drinken) indien zeurende uitstralende pijn. Dat probleem met je honger, de last op maaghoogte en pijn in de rug (afhankelijk van de soort pijn) wijst meer op een probleem richting het gastro-intestinaal stelsel maar dat hoeft het niet te zijn natuurlijk.
Thoracaal ligt alles vrij dicht bij elkaar en is het probleem vaak moeilijk(er) te achterhalen.

Merk je veranderingen op in je urine? Plas je meer/minder? Is je urine donker/licht? Wees je ervan bewust dat onze nieren zeer hoog liggen (links hoger dan rechts) en dat mensen vaak misleid worden hierdoor in functie van hun pijn.
Chillizs
BerichtGeplaatst: 01-01-2013 4:57 Reageer met quote

Oké even antwoord geven op de vragen:
Ik ben 21 en ik rook ja
Voor zo ver ik weet geen andere aandoeningen. Ik slik geen medicijnen. Ik gebruik anti conceptie; Nuva ring
Ik denk dat ik de klachten nu 2/3 weken heb. Het is tot nu toe alleen snacht's geweest dus pas als ik ging liggen. De pijn is ook niet dagelijks ik denk dat ik er nu 4 of 5 keer van wakker ben geworden.
Het hongerige pijnlijke gevoel is dus alleen snacht tijdens mijn slaap en als ik wakker word. Ik eet normale porties. Heb niet het gevoel dat ik honger moet stillen, heb ik trouwens ook niet geprobeerd omdat ik snacht geen trek heb ik eten. Wel een klein slokje water( wat niet werkt) alleen grotere hoeveelheden heeft tot nu toe gewerkt(denk aan 2 glazen water ong), geprobeerd het te verhelpen met plassen, of proberen te poepen maar helpt beide niet.
De pijn is zeurderig aanwezig en trekt niet weg. Het is er constant tot ik in slaap val en het daardoor niet meer voel. De pijn is weg als ik smorgends wakker word.
Ben niet misselijk, geen kans op zwangerschap en geen oprispingen
Ik geloof dat de pijn rechts ongeveer ter hoogte van m'n laagste rib begint en dan naar m'n rug trekt.
Heb niet goed op m'n urine gelet, zag wel laatst dat het iets donker was van kleur maar geloof niet dat dat veel vaker voor komt, denk dat het me wel was opgevallen.
Bedankt voor je reactie alvast, hoop meer van je te horen nav deze antwoorden.
Groetjes
Index > Overige ziekten > Pijn in maagstreek en rug tegelijk Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016