Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > bioptie schaamlip
Auteur Onderwerp: bioptie schaamlip
ano13
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2005 12:22 Reageer met quote

Hoi

Ik heb een paar dagen geleden een bioptie aan mijn buitenste schaamlip gehad. Nu had ik een vraagje. Mijn hele schaamlip is heel dik geworden en hard, het is net of er een ei zit. Is dit normaal en hoelang duurt het voordat het wegtrekt?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
groetjes
Ad
Rotje
GastBerichtGeplaatst: 04-02-2006 17:02 Reageer met quote

Jeetje wat vervelend voor je zeg.
Neen ik heb geen antwoord voor je, maar aangezien je bericht aardig 'oud' is zal je het al wel ervaren hebben.
Ik hoop voor je dat het goed is gekomen!
Gast
BerichtGeplaatst: 04-02-2006 17:54 Reageer met quote

Dit kan echt wel normaal zijn. Het is losmazig bindweefsel en hierdoor kan er veel vocht in komen.
ano13
GastBerichtGeplaatst: 04-02-2006 19:20 Reageer met quote

Hoi
Het is inderdaad alweer even geleden. Ik heb 2 weken met een ei aan mijn schaamlip gelopen. Toen ik voor controle terug moest komen had ik het ook gezegd. Ze vertelde dat het in de meeste gevallen niet zo dik en hard wordt maar dat je ook altijd mensen hebt die anders reageren. En daar behoor ik dus weer toe. Was niet fijn, maar het is nu in ieder geval weer normaal alleen het wondje is nog steeds een soort van gaatje. Maar dat kon lang duren voordat dat helemaal weg was.
groetjes
i777
GastBerichtGeplaatst: 27-02-2006 23:36 Reageer met quote

Ik heb afgelopen week ook zo'n bult (ook wel bartholomeus geloof ik) weg laten halen. Onder volledige narcose en ze zouden er een gaatje open laten. Ik ben benieuwd of 'anno 13' al weet of deze opening snel dicht gaat? Hoe lang heeft het geduurd voor jij weer gemeenschap had?
ano13
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 22:04 Reageer met quote

Hoi i777

Bij mij heeft het ongeveer een maand geduurd voordat ik weer gemeenschap had. Maar dat komt ook omdat ik nog steeds veel pijn heb door een eczeemachtigiets in die regio. Dus echt lekker voelt het nog steeds niet.
En wat betreft dat gaatje, dat zie je nog steeds. het is wel dicht maar er zit nog een gaatje, maar daar voel je niets van, maar bij mij hadden ze er echt een hapje uitgenomen en wat weg is blijft natuurlijk weg. Maar wie ziet dat nou, ik kan daar niet mee zitten en het is maar klein. Hoop dat je hier wat aan hebt.

groetjes ano13
elsgiss
BerichtGeplaatst: 04-03-2006 23:12 Reageer met quote

i777 schreef:
Ik heb afgelopen week ook zo'n bult (ook wel bartholomeus geloof ik) weg laten halen. Onder volledige narcose en ze zouden er een gaatje open laten. Ik ben benieuwd of 'anno 13' al weet of deze opening snel dicht gaat? Hoe lang heeft het geduurd voor jij weer gemeenschap had?
Een ontsteking van de klier van Bartholin is iets anders dan een biopt-afname. Bij een biopt wordt vermoedelijk een kwaadaardige afwijking vermoed: het weefsel moet onderzocht worden. De klier van Bartholin kan ontstoken raken en wordt dan "open" genaaid.
HDW
GastBerichtGeplaatst: 19-03-2006 20:08 Reageer met quote

Een kennis van mij is vorige week geopereerd : er is een pijnijke Bartholin-klier weggehaald. Na onderzoek bleek het om iets heel zeldzaam te gaan : het weefsel bevatte kwaadaardige cellen tot op het snijvlak (wel niet van agressieve aard). Maar er zou wel een 2de operatie moeten volgen. Bedoeling is om tot in het goede weefsel te gaan. Bijgevolg is ook plastische chirurgie vereist om de schaamlip weer te reconstrueren.
Heeft iemand hier ervaring mee ? De gynaecoloog had dit nog maar 1 keer meegemaakt, 12 jaar geleden.
Bij voorbaat bedankt voor uw reactie.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 19-03-2006 20:47 Reageer met quote

HDW schreef:
Een kennis van mij is vorige week geopereerd : er is een pijnijke Bartholin-klier weggehaald. Na onderzoek bleek het om iets heel zeldzaam te gaan : het weefsel bevatte kwaadaardige cellen tot op het snijvlak (wel niet van agressieve aard). Maar er zou wel een 2de operatie moeten volgen. Bedoeling is om tot in het goede weefsel te gaan. Bijgevolg is ook plastische chirurgie vereist om de schaamlip weer te reconstrueren.
Heeft iemand hier ervaring mee ? De gynaecoloog had dit nog maar 1 keer meegemaakt, 12 jaar geleden.
Bij voorbaat bedankt voor uw reactie.
Ik vind het eigenaardig dat ze het weefsel van de klier onderzocht hebben. Dat is niet gebruikelijk, althans niet bij een ontstoken klier.
geholpen
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2007 9:33 Reageer met quote

Bij mij was de opening van de klier van Bartholin dicht en ik had een bobbel ter grootte van een stuiterbal tussen mijn lies en de schede van de vagina. Bij de huisarts moest ik erop staan doorverwezen te worden naar de gyneacoloog 'meestal gaat een cyste vanzelf weer weg'. De gyneacologe zei later dat het goed was geweest, bijna altijd ontstaat er een abces. Als ik niet zo mondig was geweest, was ik door de huisarts met een kluitje (en abces) in het riet gestuurd.
Enfin, 2 weken moest ik opnieuw bij de gyneacologe komen. Ik had een recept meegekregen voor een zalf, een half uur voor de afspraak moest ik dit op mijn vagina smeren. Dit verdoofde heel erg. Uit voorzorg nam ik ook maar direct paracetamol in.
In het ziekenhuis moesten mijn vriend en ik een kwartier wachten en daarna werden we opgehaald. Ik had behoorlijk de zenuwen. Mijn vriend mocht erbij blijven 'als hij dat wil' Of ik bang was. Ja heel erg. Enfin, ik moest mijn broek en onderbroek uittrekken (normaal een string, maar voor deze 'gelegenheid' een wat ruimer model Wink en daarna op het bankje liggen met mijn benen in de beugels. De spuit staken ze naar binnen en die werd heen en weer gestoken, dat voelde erg naar. Door proberen rustig en diep adem te halen ging dat wel. Daarna gingen ze onmiddelijk snijden. Het bloed en het slijm (wat zich opgehoopt had) voelde ik langs mijn billen stromen. Ze maakten een nieuwe 'opening'. Ook in de klier en deze werd aan de opening vastgenaaid. Als ik nu kijk is het ongeveer 5 bij 5 mm in een vierkantje. Dit moet dus ook open blijven. De hechtingen zijn oplosbaar, maar dat doen ze langzamer dan anderen. Ik vroeg hoe dit had kunnen ontstaan. 'Door een infectie' aldus de gyneacologe, m.a.w. verwaarloos een schimmelinfectie niet. Ik vermoed dat ik een schimmelinfectie heb en zal daarvoor dan ook een afspraak maken. Als mijn wond genezen is.
Na een kwartiertje waren ze klaar, het deed verder geen pijn, maar voelde natuurlijk wel vervelend. Het is ook zo'n rotplek!
Ik kreeg ik een maandverband onder. Ze vonden het slim dat ik al paracetamol had genomen. Het bloeden en verliezen van slijm zou wel een paar dagen aanhouden. Maar goed dat ik ruimschoots maandverband in huis had liggen. Voor twee weken later werd een nieuwe afspraak gemaakt. 'Hoe zit het eigenlijk met geslachtsgemeenschap?' 'De komende twee weken zeker niet, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden' antwoordde de gyneacologe. Duidelijk dus Wink
Na het aankleden moest ik maar even een kop koffie nemen, want ik zag wit onder de neus. Ik kon in de wachtruimte wel wachten op de assistente met de koffie. Toen ik daar probeerde te zitten, wilde ik eigenlijk alleen maar naar huis. Ik voelde me misselijk en of ik elk moment kon gaan huilen. Weer naar de assistente om dat te zeggen en we zijn weggegaan. Ik liggend, mijn vriend reed. Thuis nam ik nog 2 paracetamol en ben gaan slapen. Na zo'n drie uur ging ik even naar beneden, voelde me draaierig worden, en ben gauw weer naar boven gegaan en op bed gaan liggen. Weer ruim een uur later werd ik wakker, ging naar beneden en voelde me alweer stukken beter. Ik heb zelfs toastjes staan smeren in de keuken. Tegen twaalven lagen we in bed, vijf uur weer wakker, toch niet lekker geslapen, Tegen half elf ben ik opgestaan, gedoucht (heel voorzichtig mijn beurse plek gespoeld) en ik heb zelfs geveegd, was gedraaid en opgeruimd. 's Avonds gewoon gekookt,eerder die week had ik al extra gekookt en ingevroren, zelfs boterhammen gesmeerd in ingevroren in zakjes. Achteraf was dat niet nodig (maar wel verrekte handig Wink.
Na het plassen (oei eng!) spoelde ik met lauw water. Achteraf had ik bij de apotheek een spoelflesje moeten halen, maar dat was mij niet verteld en hoorde ik pas later van een vriendin.
Vrijdagochtend heb ik nog wel in de biotex gezeten, het rook niet zo fris (een 'ongesteldluchtje' je kent dat wel) en ik was bang voor ontsteking, dat mocht (met moeite) van de assistente die ik daarvoor belde. En omdat de klier wel dik was, wat door het gewroet zou kunnen komen, maar ik redeneerde dat het bloed misschien in de klier was gaan stollen en niet door het gangetje naar buiten gaat. Van de assistente moest ik wel gaan zitten, niet blijven liggen. Dat deed ik dan maar voorzichtig. En veel staan en lopen (opruimen, poetsen, van de nood een deugd maken Wink. De klier zou idd door het gewroet wel opgezwollen zijn.
Inmiddels voel ik er weinig van, nog steeds spoelen met plassen, het is ook nog maar 5 dagen geleden, 2 dagen na de ingreep hebben mijn vriend zelfs gesext, waarbij ik me voorzichtig clitoraal heb bevredigd. Wel met erge schone handen en alleen op de clitoris.
Dus achteraf viel het best mee!
Index > Gynaecologie > bioptie schaamlip Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016