Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > hartkloppingen
Auteur Onderwerp: hartkloppingen
Gast
BerichtGeplaatst: 21-12-2005 10:45 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb last van hartkloppingen en slik daar een betablokker voor. Elke dag 1. Nu wil ik graag zwanger worden en heb aan de dokter gevraagd of dat kan met deze medicijnen. Hij zegt dat kan. Maar als ik de bijsluiter leest staat dat het schadelijk is tijdens zwangerschap. Ik durf nu niet zwanger te worden. Wie heeft hier ervaringen mee?
Ad
tinamem
GastBerichtGeplaatst: 21-12-2005 11:11 Reageer met quote

Hoi,

Na mijn bevalling moest ik ook betablokkers slikken, gevolg was, dat ik acuut de borstvoeding moest stoppen, want het was gevaarlijk voor mijn zoontje, lage bloedsuikers en ook een traag hartritme (vlgs kinderarts). Ik zou het in geen geval gebruiken als het in de bijsluiter staat, dan een andere oplossing zoeken.
Ben zelf ook verpleegkundige op een CCU en zou inderdaad zelf ook geen medicatie van dat soort aard willen slikken als ik weer zwanger zou willen worden.

Hopenlijk heb je hier wat aan.
Groeten Christina
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 21-12-2005 13:17 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Hallo allemaal,

Ik heb last van hartkloppingen en slik daar een betablokker voor. Elke dag 1. Nu wil ik graag zwanger worden en heb aan de dokter gevraagd of dat kan met deze medicijnen. Hij zegt dat kan. Maar als ik de bijsluiter leest staat dat het schadelijk is tijdens zwangerschap. Ik durf nu niet zwanger te worden. Wie heeft hier ervaringen mee?

Het komt wal vaker voor dat de informatie in de bijsluiter wat kort door de bocht is, en dat een arts, die meer informatie hierover kan vinden, zich eigenlijk niet zoveel zorgen maakt. Mijn advies is deze situatie aan de huisarts voor te leggen (even laten zien wat er in de bijsluiter staat) en dan te vragen waarom hij/zij zegt dat het wel kan.
Gast
BerichtGeplaatst: 21-12-2005 13:29 Reageer met quote

Hoi

Cristina bedankt voor je reactie. Ik heb een vraagje slik jij nog steeds betablokkers en is het voor je bloeddruk of voor hartkloppingen
tinamem
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2005 12:49 Reageer met quote

Hoi,

Na mijn bevalling kreeg ik last van VT's m.a.w heel veel extra slagen/ hartkloppingen in een hoge frequentie. Ben toen opgenomen geweest op de CCU, heb betablokkers gehad, en omdat die me niet voldoende hielpen, moest ik uiteindelijk overstappen op sotalol, ook een soort betablokker maar ook met anti-arithmische werking.
Na vele onderzoeken blijkt er verder niets afwijkend te zijn met mijn hartspier, alleen geleidingsproblematiek.
Sta dus nog onder controle bij de cardioloog.
Waarvoor gebruik jij dan de betablokker (selokeen??)

Groeten Christina Smile
Gast
BerichtGeplaatst: 23-12-2005 6:46 Reageer met quote

Hoi cristina

Gebruik betablokkers vanwege een te snelle hartslag. Dit kreeg ik ook na de bevalling van mn dochter. De betablokker die ik gebruik heet bisoprololfumaraat 5mg. Die helpen vrij goed. Zou jij weer een zwangerschap aandurven met deze aandoening? En wat is trouwens je leeftijd als ik vragen mag. Ik ben 30 jaar.
tinamem
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2005 4:15 Reageer met quote

Hoi,
Wat fijn om nog iemand te treffen die dit ook heeft meegemaakt. Very Happy
Ik het begin twijfelde ik zeer sterk aan eventueel een volgende zwangerschap. Maar alleen is ook maar alleen ,en dat gevoel overheerst toch wel.
Ik ben ontzettend geschrokken van al die ritmeproblemen, en ik was er ook echt niet lekker onder hoor, en het feit dat een cardiomyopathie de oorzaak zou kunnen zijn(wat het gelukkig niet is)deed me realiseren dat het een zwangerschap een hele impact is. Feit is wel dat ik geen medicatie wil gebruiken dan, dus dan moeten we maar zien hoe het gaat.

Groeten Christina

ps. Ben wel benieuwd hoe het toen met jou is verlopen? en hoe het nu gaat, en hoe lang het al geleden is.
mijn bevalling is nog maar 7 maand geleden.
Gast
BerichtGeplaatst: 24-12-2005 15:55 Reageer met quote

Hoi,

Het is zeker fijn om te horen dat je niet de enigste bent met dit probleem. Het gaat nu wel goed met mij maar zodra ik de betablokkers afbouw en ermee wil stoppen krijg weer een versneld hartslag. Mn rustpols zit dan rond de 90. Ik wil ook graag zwanger worden maar wat jij zegt zonder medicijnen. Mijn dochtertje is nu 3 jaar en wil nu eigelijk nog een kind. Soms weet ik het echt niet meer moet ik het proberen met of zonder medicijnen en zijn die hartkloppingen niet schadelijk voor het kind. Het is echt een dilemma. Maar ja ik ben benieuwd of jij het aandurft. Groetjes van mij

Oja wat betekent een cardiomyopathie en wat is je leeftijd
Tinamem
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2005 20:48 Reageer met quote

Hoi, oja vergeten, mijn leeftijd is 26 jaar. En tijdens mijn zwangerschap had ik al heel veel extra's en omdat ik zelf ook een CC verpleegkundige ben, heb ik me nooit zoveel zorgen erom gemaakt, omdat ik wel weet dat het geen kwaad kan en omdat iedereen het wel heeft, alleen na de bevalling liep het helemaal uit de hand. Toen schrok ik dus wel. Een cardiomyopathie is een hartspierziekte t.g.v. o.a. een zwangerschap. Eigenlijk moet je het zien alof je hartspier verzwakt is en zo niet goed meer het bloed kan rondpompen. Waardoor je vocht gaat vasthouden. (hartfalen)

Ik weet wel dat een goede bloeddruk van belang is voor een goede bloedvoorziening van de placenta en niet zozeer de extra hartslagen. Ik weet niet hoeveel je er per uur / dag hebt, maar de bloeddruk blijft het belangrijkste. Dat heb ik namelijk wel nagevraagd tijdens de zwangerschap.
Zelf wil ik minimaal eerst 1 jaar ontzwangerd zijn, en dan kijken hoeveel er van die extra's over zijn gebleven. ik had er namelijk duizenden op 1 dag. En als dat binnen aanvaardbare grenzen is, durf ik het wel aan zonder medicijnen.

Groetjes Christina
Gast
BerichtGeplaatst: 26-12-2005 13:16 Reageer met quote

Hoi

Dank je wel voor je uitleg. Ik hoop dat je een goede tweede zwangerschap krijgt. Mijn bloeddruk is wel goed ik wist niet dat het belangrijk voor de placenta is.

groetjes van mij
jor
GastBerichtGeplaatst: 18-03-2006 19:10 Reageer met quote

Hoi!
Ik ben zwanger en slik ook betablockers, volgens de dokter kon het geen kwaad als ik de dosis halveerde (van 40 mg naar 20)
Beeb groeit goed, ik loop wel bij de gynacoloog ivm medicijngebruik. Ik slik ernaast ook nog antidepressiva, ook dosis gehalveerd.
zorba
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2006 19:46 Reageer met quote

Ik slik zelf al jaren bisoprololfumeraat en nu ik zwanger wil worden ben ik op advies vd huisarts overgestapt op labetalol. Dit zou je gewoon tijdens een zwangerschap mogen gebruiken. Zonder medicijnen zou ik het denk niet aandurven... Te snelle hartslag en te onregelmatig.

Gr. Syl
marleen
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2006 20:13 Reageer met quote

hoi zorba

ik neem ook bisoprololfumeraat in en wil ook zwanger worden. Ik wist niet dat labetalol een optie was. Heb je al kinderen. En wat is je leeftijd. Mijn rustpols is vrij hoog en ik durf het ook niet zonder medicijnen. En helpt labetalol. Ik dacht dat dat medicijn alleen voor hoge bloeddruk was.
zorba
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2006 10:17 Reageer met quote

Ik heb nog geen kinderen, ben 23. Ik vond het heel eng om over te stappen omdat ik ook zo'n hoge rustpols heb, maar ik moet zeggen dat labetalol het aardig onder controle houdt. Het is wel iets minder dan bisoprolo maar goed uit te houden! Ben je al bezig om zwanger te worden of nog niet?
marleen
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2006 16:53 Reageer met quote

Hoi zorba,

Heb je altijd al een hoge rustpols gehad? En hoeveel keer per dag neem je labelatol in? Ik ben nog niet bezig om zwanger te worden wil eerst aan de huisarts vragen of labelatol ook niet iets voor mij is. Hoe hoog is jou rustpols?
zorba
GastBerichtGeplaatst: 05-04-2006 15:58 Reageer met quote

Mijn rustpols is altijd zo'n 90/95 geweest zonder medicijnen. Ik slik al zeker 8 jaar bisoprol 1x daags 5 of 2,5 mg. Nu neem ik sinds een maand 2 x daags 100 mg Labetalol. Gaat in principe goed, pols blijft tamelijk rustig.
marleen
GastBerichtGeplaatst: 05-04-2006 20:24 Reageer met quote

En ben je al zwanger? Weet je zeker dat labetalol wel veilig is tijdens zwangerschap.
zorba
GastBerichtGeplaatst: 07-04-2006 11:20 Reageer met quote

Ik ben nog niet zwanger, maar ben pas 3 maandjes bezig. Ik heb overleg gehad met huisarts, apotheker, gynaecoloog en op m'n werk (werk zelf in het ziekenhuis). De gyn vertelde dat hij heel veel vrouwen heeft behandeld die dit tijdens hun zwangerschap hebben geslikt en hij had nog nooit problemen gezien. Dus ik ga er 100 % van uit dat dit betrouwbaar is.

Wanneer wil jij zwanger proberen te worden dan. Stop van tevoren als het je lukt.
Bo
BerichtGeplaatst: 07-04-2006 11:58 Reageer met quote

Ik weet uit ervaring dat tijdens een zwangerschap je meer klachten kunt krijgen van je hart.
Medicatie slikken is nooit goed voor je ongeboren baby, maar soms kan het niet anders.
Wel is het zo als je medicatie slikt tijdens je zwangerschap, je baby er ook van mee krijgt.
Het kan dus zo zijn dat als je kindje wordt geboren hij/zij een te lage hartslag heeft door het medicijngebruik.
Het is dan ook verstandig om in een ziekenhuis te bevallen, zodat je kindje meteen gecontroleerd kan worden.

Groetjes,
Bo
marleen
GastBerichtGeplaatst: 07-04-2006 14:26 Reageer met quote

ik wil binnenkort zwanger worden maar mijn huisarts is op vakantie dus als ie terug is ga ik vragen of ik over mag gaan op labetalol. Jou bloeddruk is wel ok.
Index > Hart- en vaatziekten > hartkloppingen Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016