Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Problemen na tvt-o operatie
Auteur Onderwerp: Problemen na tvt-o operatie
S_
BerichtGeplaatst: 02-09-2012 11:56 Reageer met quote

Vorige jaar werd er een tvt-o bandje geplaatst, de operatie verliep kundig. Het herstel iets minder. De uroloog deed het af als 'dit alles dat kan niet'. Het bandje zat goed, waar ik ook nooit aan getwijfeld heb.
Het niet deftig kunnen zitten, niet meer kunnen fietsen zoals voorheen. Het branderige gevoel na je plas. Mijn branderige billen en schaamlippen. De druk rond de urinebuis. Dit allesā?¦neen dat kon niet
Na een tijd is de uroloog opnieuw in de blaas gaan kijken en hij zei 'ik voel dat het gevoelig is'. Medicijnen gekregen die geen niets hielpen. Hij gaf te kennen dat het een allergische reactie kon zijn op het bandje. Waarschijnlijk moet het bandje eruit, vertelde hij. Hij zou de volgende keer beslissen of het eruit moest. De volgende keer weer een flow test doen, maar aan mijn straal was of is niets veranderd. Dat vertelde ik hem ook.

Bij een van de volgende consultaties, liet hij verstaan dat deze operatie blindelings gedaan werd en vermoedelijk er iets geraakt kon zijn (dit vertelde hij al lachend). Daarvoor kreeg ik Redomex, want het zou zenuwpijn kunnen zijn. Gezien ik ook een overactieve blaas en spastische darm heb, kreeg ik ook een ander medicijn ervoor Toviaz 8 mg. De andere medicijnen voor een overactieve blaas, Vesicare (dit heb ik genomen voor de operatie, na de operatie werkte dit niet meer) en Detrusitol gaven geen resultaat. De volgende keer zou hij besluit nemen of het eruit moest.
De zoveelste volgende afspraak, met opnieuw flow test.
Onze huisarts gaf me de raad een andere arts te consulteren, wat ik ook deed.

Deze arts liet verstaan dat het zenuwpijnen waren en er wss zenuwen geraakt zijn. Gezien de druk rond de urinebuis, kon een deel van het bandje verwijderd worden. Waar ik dan ook voor opteerde, mss zou dit een deel van de zenuwpijnen wegnemen. Ook zou hij rechts een deel van het bandje wegnemen omdat het daar trekt.
Deze operatie verliep eveneens kundig. De hoop dat er genoeg littekenweefsel zou zijn dat ik droog zou zijn, was negatief. Na de operatie moest ik niezen, en voelde de urine zo lopen. De assistent zei me dat ik geduld moest hebben. Je voelt je lichaam zelf wel, en wist dat ik terug bij af was.
Na een week kon ik het niet houden van de pijn in mijn schaamlippen. Onze huisarts schreef me weer Redomex voor, mss helpen ze nu was zijn uitleg. En voor de rest afwachten.

Bij nacontrole liet de arts verstaan, om een Burch-operatie te doen, via buiksnede, dan komt er geen bandje meer aan te pas, was zijn uitleg. De schrik om weer onder het mes te gaan, zit er goed in. En deze operatie zie ik zeker niet zitten.
Ook moest ik weer medicijnen nemen voor mijn actieve blaas, Toviaz 8 mg. Bij de operatie is er tevens links een deel weggenomen, niet zoveel als recht. Een klein deel zie je nog zitten links. Binnen een paar weken moet ik opnieuw op controle.

Helaas is zitten nog steeds niet evident. Mijn schaamlippen doen nog steeds pijn eveneens mijn billen. Als ik gedaan heb met plassen, begint het nog steeds te branden, met tijden zelf ondraaglijk. Bij het fietsen schuurt er links iets tegen mijn schaamlip aan (zou dit het kleine deel kunnen zijn dat er nog zit?) nadien lig ik onderaan open (niet in erge mate) en met tijden verlies ik vrij lichtjes bloed. De druk rond de urinebuis die is weg, oef.

In hoeverre kan worden nagegaan, of er zenuwschade is? De medicijnen voor mijn overactieve blaas, helpen weer niet meer. Ik moet om de haverklap naar het toilet, 's nachts ook.

Zijn er mensen die ervaring hebben met de Burch-operatie? Hoe was jullie herstel? Zijn er nadien nog verzakkingen geconstateerd? Wie heeft een andere soort operatie gehad? Kortom, alle informatie is welkom.
Ad
klm
BerichtGeplaatst: 02-09-2012 12:13 Reageer met quote

Hallo S,

Wat een toestand allemaal zeg bah. Welke ingreep heb je eigenlijk gekregen t.v.t of t.o.t ? Ik heb namelijk beide gehad omdat in 1ste instantie de t.v.t niet heeft geholpen. Deze ingreep kan door de gyn gedaan worden omdat ik daar al onder behandeling was. Maar ben 1 jaar later door de uroloog geholpen dmv een t.o.t (langer en smaller bandje dat via de liezen word gezet.) en deze heeft goed zijn werk gedaan. Heb nergens geen problemen mee ook niet met fietsen enz enz. Maar ik moet je zeggen dat ik ondertussen wel weer een 3e verzakking heb en de 2e x een bm verz met licht de blaas maar heb er nu geen problemen mee tot nu toe.
Heb je nu die afspraak bij die andere arts??? Ik ben nl ook naar een andere arts gegaan die ook mijn man heeft geholpen en dat is een fijne arts beter als die vorige die hoort je tenminste aan en luisterd goed.

suc6 ermee gr's KLM
S_
BerichtGeplaatst: 02-09-2012 12:28 Reageer met quote

Hoi Klm,

Ik heb een t.o.t gehad via de liezen. Die gebeurde door een uroloog.
De 2de operatie is gebeurd door de andere arts, en bij deze heb ik binnen enkele weken opnieuw controle. Hij verwijderde een deel van het bandje.

Groetjes
Carla-1968
BerichtGeplaatst: 26-11-2015 21:38 Reageer met quote

20 oktober 2015 heb ik een tvt-o bandje gehad. Vandaag 5 weken later nacontrole. Het bandje zit goed en er zijn geen complicaties. Toch heb ik nog veel pijn in mijn liezen. Pijn bij het zitten. Pijn aan de voorkant van mijn schaambeen en een scherpe pijn onder mijn schaamlippen. Ik ben nu doorverwezen naar de Bekkenbodemfysiotherapeut. Wie herkent dit? En hoelang gaat dit duren?
Index > Gynaecologie > Problemen na tvt-o operatie Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016