Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Rugklacht of nieren
Auteur Onderwerp: Rugklacht of nieren
Sjors
GastBerichtGeplaatst: 18-12-2005 14:31 Reageer met quote

Wat is het verschil tussen rugpijn (spieren/zwakke rug) en nierklachten? Voelt dat hetzelfde, of heb je bij nierproblemen ook andere klachten?
Ad
Henk
FysiotherapeutBerichtGeplaatst: 18-12-2005 14:47 Reageer met quote

Nierklachten kunnen zich uiten door rugpijn, maar daarnaast is er ook iets 'mis' met de nieren. Maar om dit uit te sluiten zul je toch naar de huisarts moeten.

Maar is er een bepaalde reden dat je denkt iets met je nieren te hebben?
Sjors
GastBerichtGeplaatst: 18-12-2005 17:35 Reageer met quote

Ik vroeg het me gewoon af, het lijkt namelijk wel of m'n rugpijn niet bij m'n rugwervels zit, maar meer aan de zijkanten van m'n onderrug. Ik heb het al heel lang, maar verder geen andere klachten. Ga binnenkort wel naar de huisarts.
Jos
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2006 11:08 Reageer met quote

Ik heb waarschijnlijk dezelfde klacht als Sjors.
Ook ik heb ( vaak bij het wakker worden) pijn aan de zijkanten van mijn onderrug.
Is dit daadwerkelijk een reden tot ongerustheid cq controle door een arts mbt tot de staat van mijn nieren of kan dit veroorzaakt worden door een ouder ( 15 jaar ) matras ?
LĂ­ndaa
GastBerichtGeplaatst: 26-11-2006 15:47 Reageer met quote

Ik heb ook hetzelfde denk ik.
Ik heb al een aantal week last van rugpijn, ook aan de zijkanten van mijn rug.
Zal ik naar de dokter gaan of is dat nog niet nodig?
pipilangkous
GastBerichtGeplaatst: 09-02-2007 17:30 Reageer met quote

ik heb net een nierbekenontsteking gehad... mijn antibiotica kuur is vorige week beeindigd. toch heb ik nog steeds pijn aan mijn rug! is dit weer van mijn nieren? kan ik best naar de dokter gaan? heeft iemand dit al mee gemaakt ?
Gast
BerichtGeplaatst: 15-02-2007 13:29 Reageer met quote

Rolling Eyes Twisted Evil Shocked Arrow Mr. Green
Jip
BerichtGeplaatst: 26-02-2007 21:30 Reageer met quote

Het kunnen spieren zijn, als je pijn hebt verkramp je vaak automatisch de rest eromheen, spieren spannen zich door de pijn.
--ongelukje-
GastBerichtGeplaatst: 16-03-2007 20:13 Reageer met quote

hallo allemaal,
ik denk het niet of jullie mij helpen kunnen. IK ben in het buitenland en heb zo ontsentend last van mijn nieren dat ik me niet kan bewegen. (gelukkig ligt laptoppie:) hiernaast). Mijn probleen is dat hier alles via huisarts gaat, en ik ben hier maar voor een weekje, dus ik kon me niet regestreren. Weet iemand een geneesmiddel/antibiotika dat je zo maar in een apotheek kan krijgen? Alvast bedankt...
Carolina Sas
GastBerichtGeplaatst: 05-06-2007 11:41 Reageer met quote

Heb sinds 11 weken last van mijn onderrug, banden en opgezette buik, in mijn buik zelf is niks zichtbaar (echo)sinds 2 weken heb ik steeds een soort spit..achter mijn ribben(rug)
weten jullie of dit de nieren dan kunnen zijn?? Alvast bedankt!
sharonvdwal
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 16:18 Reageer met quote

ik heb al een week last van erge pijn in mijn zij en in mijn rug, het trekt naar mijn nieren toe ook word ik van alles wat ik eet misselijk. ik ben bij de dokter geweest en hij zegt dat ik blaasontsteking hebt, wat ik zelf best apart vind aangezien ik geen last heb tijdens het plassen of het gevoel heb dat k moet plassen terwijl dat helemaal niet zo is. wat denken jullie dat het is? alvast bedankt!
angel34
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 16:54 Reageer met quote

sharon kan echt heel goed datje een blaasontsteking heb sommige mensen merken het niet eens dat ze een blaas ontsteking als je er niet voor behandeld word op tijd kan je een nierbekontsteking ontwikkelen waar je goed ziek van kunt zijn met hele hoge kooorts en griepirig gevoel
hulya23
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 19:17 Reageer met quote

hallo iedereen.

ik heb ook altijd last gehad van onderrug zij kanten waar de nieren zitten zeg maar, als ik sochtends wakker wordt is het heel heftig niet iedere dag maar wel heel vaak, als ik dan naar de wc ga en heb geplast gaat de pijn ook weer een beetje over en heb dan de hele dag geen last meer.
ik ben vaak naar de dokter geweest die zei dat ie niet wist wat het kon zijn, tot dat ik binnen een maand 2 keer blaas onsteking had eerst dacht de HA dat het blinde darm ontsteking was, ben ik door verwezen naar het zieken huis en toen bleek het blaas ontsteking te zijn, dokter zei dat het blaas onsteking niet snel weer terug kwam tot dat ik 2 weken later weer een had!!!
toen hebben ze mijn nieren onderzocht, en ik bleek een HOEFIJZER nier te hebben. dat betekent dat de beide nieren aan elkaar vast zijn gegroeid dmv een band. dat gebeurt voor het geboorte bij het ontwikkelen van organen.
het is niet gevaarlijk maar ik ben dus sneller vatbaar voor blaasontstekingen en nier steenen als je de klachten herkent vraag dan een verwijsbrief naar het ziekenhuis.
ik ben verder niet onder behandeling of zo, het hoefde niet de dokter zei je bent zo gebren en het is niet kwaadaardig.

ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

liefs hulya
daphje-vld
BerichtGeplaatst: 13-10-2010 18:41 Reageer met quote

Exclamation Hallotjes iedereen,

Ik las het antwoord wat jos gaf endat komt wel een beetje overeen met wat ik heb...

Ik heb dus ook pijn in mijn rug onder mijn ribben, ik weet b ijna wel zeker dat het mijn nieren zijn maar heb geen bevestiging dus hoeft het niet zo te zijn..

Het raren is.. Ik heb het alleen als ik wakker wordt en als ik dan naar de wc ga dan een kwartier later is het weg... het is vaak aan 1 kant van mijn rug maar soms ook aan 2 kanten, en ik heb geen pijn bij het plassen.

Ik had dit vorrig jaar ook, en weer heel typisch alleen als het wat koud is krijg ik daar last van, deze zomer heb ik daar helemaal geen last van gehad en nu het weer wat kouder is weer wel en vorig jaar precies het zelfde

Als iemand enig idee heeft??...


Groetjes

Daphne
fenet
BerichtGeplaatst: 25-10-2010 21:20 Reageer met quote

hallo ik heb een hoefijzernier,en nu al 7 jaar last van me linkeronderrug zou het daarmee kunnen te maken hebben. en er groeien 2 urineleiders uit beide nieren inplaats van 1.
ik was 14 jaar toen dit bij mij ontdekt werd en ze hebben me niet echt veel informatie gegeven. met mijn rug ben ik overal al geweest

groetjes fenet
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Rugklacht of nieren Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016