Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Niet meer kunnen plassen na operatie
Auteur Onderwerp: Niet meer kunnen plassen na operatie
bettyh
BerichtGeplaatst: 23-07-2012 19:11 Reageer met quote

Mijn vader is 3 weken geleden geopereerd, hij heeft een nieuwe knie gekregen en zijn been is rechtgezet. Sinds die tijd kan hij niet plassen en heeft hij een katheder.
Vandaag is hij de hele dag in het ziekenhuis en moet heel veel drinken maar er komt nog altijd niets op gang. De arts heeft gezegd dat als er niets gebeurd hij maar moet leren leven met een katheder.
Nu heb ik op internet zitten zoeken en lees dat een katheder een bron is voor blaasweginfecties maar ik kan niets vinden op permanente katheders bij mannen. Mijn vader is 78 en altijd gezond geweest, hij slikt geen medicijnen (behalve pijnstillers voor de pijn van de knie, en 1x per dag trombose injectie ivm de operatie). Hij heeft nu al 3 weken veel ongemak, pijn en ruwe huid van de katheder. Dit kan toch zeker niet dat hij de rest van zijn leven daarmee moet lopen?
Wie heeft hier ervaring mee?
Ad
TKD
BerichtGeplaatst: 29-07-2012 19:08 Reageer met quote

Beste Bettyh,

helaas kan het (voornamelijk bij oudere mensen) wel eens voor komen dat na een operatie het plassen niet (goed) meer lukt, zie je vaker als men na OK ook een catheter in heeft gehad.

Het is wel wat zwart/ wit van de arts om te zeggen dat je vader daar maar mee moet leren leven. Zijn ze ook verder achter een oorzaak gaan zoeken?
Ik neem aan dat je vader naar een uroloog is door verwezen?
De kans is aanwezig dat je vader bijv een vergrote prostaat heeft, waar soms dan ineens klachten van kunnen ontstaan.
Dit is met onderzoek te achterhalen, en ip met een operatie ook goed te behandelen.

Het is inderdaad waar dat een verblijfscatheter een vergrote kans op blaasontstekingen geeft, ik weet niet hoe 'kwiek' je vader nog is? In principe heeft 'intermitterend catheteriseren' (elke keer als je naar het toilet moet je zelf catheteriseren) de voorkeur boven een verblijfscatheter.

Ik zou toch nog eens met de uroloog of als je vader daar nog niet geweest is zeker een doorverwijzing vragen, om naar verdere optie's te kijken!

Sterkte ermee!
bettyh
BerichtGeplaatst: 29-07-2012 19:24 Reageer met quote

Hartelijk dank voor de reactie. Mijn vader is nog heel actief en fit. Hij heeft geeist dat er een vervolg onderzoek komt en krijgt dit nu morgen.
Met hartelijke groet Betty
TKD
BerichtGeplaatst: 29-07-2012 19:28 Reageer met quote

Goed bedacht, hopelijk komt er iets uit wat relatief makkelijk te behandelen is!

Nogmaals succes!
Index > Urologie > Niet meer kunnen plassen na operatie Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016