Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Bomen en vermoeidheid
Auteur Onderwerp: Bomen en vermoeidheid
RissyTh
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 18:36 Reageer met quote

Als vanaf kleins af aan wordt ik heel moe, lusteloos en duizelig zodra ik een bos inloop. Volgens mij zijn dennenbomen nog het ergste. Als ik het bos weer uitloop gaat het vrijwel direct weer goed. Het is een heel vreemde ervaring.

Ik heb geen idee wat dit kan zijn en wat er mogelijk aan te doen is. Doet dit iemand misschien ergens aan denken?
Ad
Kris W.
BerichtGeplaatst: 23-08-2012 1:28 Reageer met quote

Hallo,

Als ik uw verhaal lees dan ben ik er bijna van overtuigd dat dit een pure angst is dat u hebt opgedaan in uw kinderjaren.
Vraag mij niet waarom of wat er toen is gebeurd,kan ook zijn dat er niets is gebeurd maar denk dat het puur tussen uw oren zit.
Volgens mij zit u al te denken voor u het bos ingaat " ik zal terug slecht worden " waardoor u in een soort van cirkel zit en waarschijnlijk begint te hyperventileren of een soort van adrenaline stoot krijgt waardoor uw lichaam dit soort klachten teweeg brengt.

Groetjes,Kris
RissyTh
BerichtGeplaatst: 23-08-2012 22:04 Reageer met quote

Bedankt voor je antwoord. Ik heb er door met anderen over te praten en naar de dokter te gaan goed over na kunnen denken. Mijn eerste conclusie leek toch hooikoorts, vooral omdat ik me besefte dat ik een jaar eerder beter in het bos liep en de eerste training van dit jaar ook wel lekker liep. Ook heb ik dezelfde verschijnselen wel zo nu en dan in het voorjaar gevoeld, maar in veel mindere mate, zodat ik er niet verder over nagedacht heb. Ik bedacht me dat omdat ik al zolang niet in het bos geweest was, de allergie ook ver weg was, maar dat ik het vorig jaar al ben gaan opbouwen doordat ik na lange tijd weer in aanraking gekomen was met het bos. Vandaar dat ik er in het voorjaar ook meer last van heb gehad en nu ik opnieuw naar het bos ging, het veel erger werd, omdat ik het opgebouwd had. Ik merkte ook dat ik in de buurt van andere bomen ineens meer last ging krijgen dan anders.

Ik ben vervolgens routes gaan lopen met zo min mogelijk bomen en heb van de dokter hooikoortmedicatie gekregen. Het ging in eerste instantie iets beter, niet perfect, maar het ergste was er wel vanaf. Alleen na boslopen werd ik de volgende dag nog steeds wel wakker alsof ik 's nachts cement in mijn hoofd gespoten had gekregen. Dat heb ik wel. Het ergste is weg zodra ik het bos uit ben, maar ik voel het de dagen erna nog wel in extra vermoeidheid (die link had ik nog niet gelegd, vandaar dat ik schreef dat ik helemaal nergens las van had zodra ik het bos uit was. Dat idee had ik wel.). Toen las ik de tip om je haar te wassen als je naar het bos geweest was. Dat deed ik niet omdat mijn haar nogal lang is en ik niet met een natte kop wil slapen. Na die tip toch gedaan en toen ging het nog iets beter.

Toch ben je al de zoveelste die de link met hyperventilatie legt,. Misschien is het wel een combinatie van hooikoorts met hyperventilatie. Ik wil toch nog even langs de arts om dit te evalueren en advies te vragen. Ik zal dit voor de zekerheid toch even meenemen. Misschien dat ik volgend jaar dan echt lekker kan lopen in het bos. Nu is het ergste wel weg, maar het blijft wel zwaar, daarna ook.
Index > Longziekten > Bomen en vermoeidheid Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016