Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Brommende en verstopt gevoel in oren door stress?
Auteur Onderwerp: Brommende en verstopt gevoel in oren door stress?
Gonnie
BerichtGeplaatst: 13-12-2005 19:22 Reageer met quote

Na een stressvolle periode voelde ik me niet lekker en kreeg een brommend gevoel in mijn oren. Alle geluiden galmen door mijn hoofd en zijn zeer irritant.
Ook steeds een gevoel alsof mijn oren verstopt zijn, een onderwater gevoe met af en toe ook wat oorpijn.Ben naar de huisarts geweest omdat ik dacht dat ik misschien een oorontsteking had, maar die kon niks zien aan mijn oren.
Ik heb Oxazepam gekregen voor de paniekaanvallen die ik er bij krijg, met name 's nachts.
Ik ben nu hartstikke bang dat ik toch iets aan mijn oren of evenwichtsorgaan heb, heeft iemand dit ook wel eens meegemaakt? Als ik zeker wist dat het door de stress was, kon ik me ook makkelijker ontspannen en rustig blijven tot het over gaat.
Ad
emens
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2005 13:29 Reageer met quote

Beste Gonnie, ik ben een toevallige bezoekster van dit forum en zal dit hierna waarschijnlijk ook niet meer inzien. Ik kan een paar dingen zeggen n.a.v. je klacht, waarmee je misschien zelf verder op onderzoek uitkan.
. Op deze zelfde pagina "Eigen ervaringen" staat een lezenswaardig artikel over Oxazepam.
. angst is een slechte raadgever
. vraag een verwijzing naar een kno-arts, en ga via deze of rechtstreeks naar een audicien; dit om werkelijk fysieke oorzaken uit te sluiten; als je je niet srieus genomen voelt bij de ene audicien, ga dan gewoon naar een andere. Een bezoek aan een audicien moet je misschien zelf betalen, informeer daarna
. ik heb mijn leven lang allemaal geluiden in mijn hoofd gehoord van hoog tot laag, maar heb daar (gelukkig) nooit last van gehad; ik wist niet beter. Maar een enkele keer was het alsof er donker klinkende kerkklokken in mijn oren luidden, en mijn moeder zei dan: dat is als je erg moe bent. Dat heb ik altijd onthouden en dat klopte aardig.
. sinds een paar jaar draag ik hoortoestellen (z.g. "in-het-oortje" s, zo noemen ze dat, die zie je niet), gewoon vanwege een licht verminderd gehoorverlies, en als aardig bijverschijnsel bleken in de loop van die tijd al die toeters en bellen in mijn hoofd te verdwijnen; dat schijnt inderdaad te kunnen als gevolg van die hoorstellen, maar lang niet bij iedereen!
. ja, volgens mij kunnen die gehoorklachten dus zeker te makien hebben met stress; om daar wat aan te doen zou ik als ik jou was, me eens gaan oriënteren op yoga of zenmeditatie, een vorm waarbij je leert je geest leeg te maken |(wat nog lang niet meevalt hoor, maar het proberen helpt ook al!)
. en verder kun je b.v. denken aan hypnotherapie.
Via internet kun je natuurlijk van alles verder aan de weet komen.
Succes, je hoeft vlgs mij niet bang te zijn dat je "iets aan je oren of evenwichtsorgaan hebt (waarom zou je), maar blijf ook niet in je eentje zitten zoeken en stressig te wezen.
Fijne feestdagen!
morgaine
GastBerichtGeplaatst: 26-12-2005 12:15 Reageer met quote

Dag Gonnie, ook ik kom hier toevallig langs. Ik was eigenlijk op zoek naar iets anders. Wat jij hebt heet tinnitus. Het kan zeker ontstaan door spanningen, stress. Zelf heb ik er ook matig last van, met name wanneer ik moe en gestresst ben. Ik heb het dan aan één oor. Ik zie het als een teken dat ik tijd voor mezelf moet gaan nemen, niet zo hard rennen voor iedereen, kortom even pas op de plaats. Oxazepam is een vrij zwaar middel, maar geeft wel rust bij paniekaanvallen. Ik zou ze niet preventief nemen, omdat het verslavend kan werken. Dus alleen bij een paniekaanval. Je kunt eens kijken wat voor jou ontspannend werkt: een hobby, yoga.... Verder zijn er acceptatiegroepen voor tinnitus. Hiervoor kun je informatie inwinnen bij de diverse audiologische centra in den lande, maar ook bij de diverse doventeams in de GGZ. Het woord 'doventeam' klinkt zwaar, maar dit is in feite een oude naamgeving. Inmiddels vallen hier ook slechthorende mensen onder, maar zeker ook mensen met tinnitusklachten. Zoek eens op internet naar tinnitus. Ik vermoed dat jouw klachten onder dit kopje vallen. Sterkte!!}}
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 26-12-2005 15:58 Reageer met quote

Ik heb dit jaren gehad en bij mij is het 'door toeval' overgegaan! Ik zat 's avonds altijd in een bepaalde houding op de bank, die achteraf dus niet zo gezond bleek te zijn en voor de spieren in mijn nek heel belastend bleek.

Toen ging ik borduren (!?!) en moest ik dus rechtopzittend de avond doorbrengen, WEG TOETERS EN TROMMELS!.

Spanning, inderdaad ja, op de meest letterlijke manier: SPIERspanning!
Index > Psyche > Brommende en verstopt gevoel in oren door stress? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016