Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Stekende pijn aan rechterkant navel
Auteur Onderwerp: Stekende pijn aan rechterkant navel
josefm
BerichtGeplaatst: 16-06-2012 20:51 Reageer met quote

Sinds 1/1.5 jaar voel ik stekende pijn aan de rechterkant van mijn navel.

Vooral bij het indrukken doet het pijn, ook aan de linkerkant van mijn navel heb ik pijn bij het indrukken (hoewel iets minder dan bij rechts).

Daarnaast krijg ik plotseling een stekende pijn rechts van mijn navel als ik merk dat ik moet ontlasten. Wanneer ik dan ricting de wc loop, loop ik met de rechterkant van mijn buik ingetrokken omdat het zeer doet. Wanneer ik klaar ben met ontlasten ben ik altijd erg opgelucht, dit gevoel kreeg ik juist vroeger als ik iets verkeerds had gegeten waarna ik buikpijn kreeg en daarna in de wc ......).

Na het ontlasten voel ik nogmaals een kwartier lang stekende pijn aan de rechterkant van mijn navel. Wanneer ik er met mijn vingers/hand erover heen ga voelt het steen hard aan.

Vorig jaar ging ik daarvoor naar de huisarts, die heeft mij naar het ziekenhuis gestuurd voor een bloedtest omdat hij dacht ik blindedarmontsteking of iets dergelijks had.

Maar de resultaten bleken normaal te zijn.
Dan nog heb ik tot op de dag van vandaag pijn.

Zou het toch kunnen komen dat ik een ontsteking heb of iets anders bijvoorbeeld stenen?
Ik ben een jongen van 22 jaar oud en heb ook in mijn jeugd veel stekende pijn gehad aan mijn buik.
Ad
Nemo87
BerichtGeplaatst: 25-06-2012 14:54 Reageer met quote

Hallo josefm,

Ik lees dat je ongeveer dezelfde soort pijn heb als ik, alleen heb ik het alleen als ik aan het lopen ben, aan de rechterkant ter hoogte van mijn navel, misschien ietsje hoger zelfs. Als ik aan mijn buik ga voelen voel ik dat het aan die kant ietsjes harder is als de rechterkant. Ik kan er helaas heel weinig over vinden, veel over galblaas maar ik weet niet of dat het is. Ik maak me ook erge zorgen omdat ik het nu al iets langer als een week heb. Ik ben benieuwd of jij al meer weet over je pijnen, of iemand anders hier? Het gebeurt totaal niet tijdens het slapen, liggen, zitten of wat dan ook. Alleen als ik loop, soms lijkt het beter te voelen als ik op mijn ademhaling let. Wat kan dit betekenen? Ik heb overmorgen een afspraak bij de huisarts, ben zo bang!
josefm
BerichtGeplaatst: 25-06-2012 16:32 Reageer met quote

Hoi Nemo,
Ik was vorige week bij het ziekenhuis voor een afspraak. Hier en daar werd er een test gemaakt en de uitslagen krijg ik binnekort. Volgens mij ligt het bij mij aan de allergische reactie voor lactose. Dat zit in de meeste zuivelproducten wat ik eingelijk te veel nuttig. Sinds vrijdag ben ik daarom gestopt met melk en muesli en dat soort dingen. Mijn pijn is iets minder geworden na het ontlasten heb ik gemerkt. Maar goed, even wachten op de definitieve uitslagen.

Wat jou betreft; jouw pijn doet mij denken aan wanneer je hebt gegeten, direct vol gas geeft met waar je mee bezig bent op dat moment. Dus, stel voor dat je jouw avondmaaltijd binnen hebt, en je gaat gelijk sporten of een andere inspanning verrichten. Dan krijg je dat soort pijn, maar als je diep ademhaalt en weer rustig uit ademt zakt de pijn steeds weg. Dus misschien ligt het bij jou aan het eetpatroon. Mijn advies: Je moet na het eten even alles laten zakken, door een glaasje water te drinken of buiten 10 minuten te wandelen. Ik ging vroeger na het avondeten meteen joggen, dat was natuurlijk niet zo slim. Mijn joggingmaat adviseerde mij gelijk om diep in en weer rustig uit te ademen. Dat hielp meteen.
Nemo87
BerichtGeplaatst: 25-06-2012 19:56 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie josefm! Je geeft me een beetje opluchting. Maar ik wil even aangeven dat het voornamelijk gebeurd zodra ik wakker word, even later de deur uitloop en ga lopen. İn de 3 minuten dat ik naar de metro loop voel ik het meteen al. Het word idd minder als ik op mijn ademhaling let. Heel af en toe voel ik het ook links, maar rechs vaker. İk hoop dat de huisarts me gerust kan stellen. İk moet wel zeggen dat ik vaak eet net voordat ik naar bed ga. İk werk in de horeca en moet meestal laat eten omdat het op werk tussendoor niet kan. Kan het daar aan liggen?

İk hoop dat jij een goed uitslag krijgt. Als je gelijk hebt en het ligt echt aan de allergische reactie op lactose is het gelukkig niet zo erg. Laat je je uitslagen wel weten?

Groetjes,
Nemo
josefm
BerichtGeplaatst: 25-06-2012 20:44 Reageer met quote

pijn zodra je wakker wordt enz? het kan ook aan iets anders liggen dan wat ik je vertel. De huisarts weet het natuurlijk beter, hij zal kijken waar en wanneer je precies pijn hebt en vragen stellen mbt jouw ontlasting, jouw leef- en eetstijl. Als hij merkt of vindt dat er iets niet klopt aan zal hij je naar het ziekenhuis sturen.

ik laat het je vrijdag weten!!!
josefm
BerichtGeplaatst: 25-06-2012 20:53 Reageer met quote

maak je maaar niet druk, komt helemaal goed.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Stekende pijn aan rechterkant navel Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016