Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn in buik, rug, borst en meer...
Auteur Onderwerp: Pijn in buik, rug, borst en meer...
Ed_1973
BerichtGeplaatst: 13-05-2012 21:08 Reageer met quote

Hoi allen,

Allereerst, ik ben een man van 39 jaar, altijd vrij gezond geweest, roker, ongeveer 8 a 10 sigaretjes per dag.

Ik hoop dat iemand onderstaande klachten een beetje herkent, want ik ben mezelf flink gek aan het maken met allerlei doemscenarios's ;(

Het is een half jaar geleden begonnen met een krampachtig gevoel en zeurende pijn op borst, dit duurde ongeveer 10 minuten, toen trok het weer weg.

Toch maar even langs de huisarts geweest, die stelde vrij snel de diagnose dat dit een tussenribspier, of -zenuw zou zijn. Advies was te gaan sporten, of fysiotherapie te doen.
De pijn op de borst, en rug bleef aanhouden, uitbreidend naar lies, linkeroksel, bovenbuik links (bocht dikke darm?) en uiteindelijk ook buik rechtsonder.

Door ongerustheid eind november nog eens terug geweest, gevraagd om een x-thorax, uitslag -> geen pathologie, hele milde vorm van scoliose (scheefgroei ruggegraat)

Begin januari toenemende klachten, toenemende ongerustheid door een kennis met gelijksoortige klachten die een pancoasttumor bleek te hebben. Ook hele flinke spit, uitstralend naar de linker lies en
knie. Voor de spit zijn testjes gedaan om een hernia uit te sluiten. Wat opviel was dat er zich van binnenuit warme plekjes manifesteerden in de linkerkant van mijn knie.

In januari ook gestart met manuele therapie om 3 'moeilijke' wervels te manipuleren zodat de tussenribzenuwen minder geprikkeld zouden worden met als doel de pijn op de borst te verlichten. Was een wekelijkse sessie, na elke sessie zo'n 2 dagen verlichting, dus na 12 sessies gestopt.

Wat ik erg apart vind, is dat wanneer ik in de rechter onderzijde van mij rug duw, ter hoogte van de zwevende ribben, ik daar pijn in de linkerkant van mijn buik van krijg...vaag.

Momenteel zijn de klachten dus:

- Branderige pijnscheuten in linker bovenbuik, middenrif en rechter onderbuik.
- op het moment dat de pijnscheuten rustig zijn een gloeiend gevoel over de hele bovenbuik (vergelijkbaar met tijgerbalsem op de huid, maar dan van binnenuit)
- gloeiend gevoel in bovenrug, tussen de schouderbladen, afgewisseld met pijnprikkels in verschillende delen van de rug, prikkels in de huid (alsof er een speldje in geprikt wordt)
- af en toe een `warmtegolf van binnenuit' op verschillende plekken, knieholte, enkels, ellebogen
- Hele flinke bezorgdheid, slecht slapen, helpt natuurlijk ook niet mee...

ik ben zelf erg bang voor tumoren, metastase en aanverwante zaken...houdt me heel erg bezig ;-(

Ik heb komende maandag een echo van de buik en mag de 25e op gesprek bij de internist, de ongerustheid is echter dermate groot dat ik ook maar besloot er hier een berichtje aan te wagen.

Dus, welke medicus of wrvaringsdeskundige herkent bovenstaande?
Alvast bedankt voor het meedenken...
Ad
Korbach
BerichtGeplaatst: 30-06-2012 13:04 Reageer met quote

Zeer herkenbaar.
Ik heb zelf ook het syndroom van Tietze. Je denkt dat je een hartinfarct krijgt, maar er is feitelijk niks ernstigs met je aan de hand.
Wat die angst betreft voor tumoren etc... die deel ik met je.
Feit is echter dat je lichaam heel heftig reageert op tumoren.
Koorts en veel gewichtsverlies in zeer korte tijd.
Pijn in de buikstreek kan veel oorzaken hebben.
Bij mij was het gastritis (ontstoken maagslijmvlies).
De pijn straalde uit tot in mijn gehele buikstreek, tot aan mijn rug aan toe.
Heel vervelend en lastig allemaal, maar niets ernstigs.
Misschien ben je, net als ik, iemand bij wie stress direct op de maag slaat.
Die gaat dan als een razende maagzuur produceren, terwijl er niets te verteren valt. Dit zuur kan je darmen irriteren. Misschien voel jij dit wel.
LoLa88
BerichtGeplaatst: 06-07-2012 13:55 Reageer met quote

misschien heeft u een klein breukje in middenrif waardoor de maag niet op de plaats blijft zitten (hernia diafragmatica) kan ook zulke klachten geven.. alleen echter zou ik de klachten van de gewrichten in de benen niet kunnen plaatsen.
om evt die breuk uit te sluiten kan er een gastroscopie gedaan worden. ff googlen en kijken of je in het plaatje past.
Zwoebie
BerichtGeplaatst: 31-01-2014 15:37 Reageer met quote

Ik heb de laatste 4 weken dezelfde klachten.
Steken in de rug en zij, prikkels net onder de ribben, warmte aanvallen in de rug. Ben benieuwd of er als iets gevonden is? Bij mij is ook grote angst voor tumoren aanwezig. Volgende week mag ik voor een echo.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn in buik, rug, borst en meer... Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016