Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > te hoge bezinking
Auteur Onderwerp: te hoge bezinking
imke
GastBerichtGeplaatst: 07-12-2005 22:21 Reageer met quote

Hallo,

Vorig jaar rond deze tijd had ik erg veel buikpijn vooral rechts onder in mijn buik. Ik was ook meestal misselijk vooral 's avonds ging het niet goed. Ik was al een paar keer bij de dokter geweest maar die zij dat ik rustig aan moest doen en soms zei hij dat ik een blaasontsteking had dus kreeg ik antibiothica maar ik had helemaal geen pijn bij het plassen terwijl ik had gehoord dat het juist behoorlijk pijn kan gaan doen. Op een gegeven moment ging het echt niet meer goed. Ik kon bijna niets meer doen van de pijn. Als ik die pijn kreeg werd ik ook helemaal geel en misselijk. Uiteindelijk gingen ze bloedprikken uit de onderzoek bleek dat ik een te hoge bezinking had eerst 44 toen 47 dat was dus te hoog normaal moet dat tussen de 9-13 zijn. Ik kreeg een echo onderzoek alles zag er goed uit en rontgen gemaakt was ook goed. Mijn te hoge bezinking was niet te verklaren dus zei de dokter dat het mijn spastische darm zou kunnen zijn??? ik ben pas 8 maanden later verwezen naar de internist daar kreeg k ook weer een boven- onderbuik echo en inwendig onderzoekjes kwam niets uit inmiddels is mijn bezinking gezakt en de pijn is ook weg.zonder dat ze ooit hebben geweten wat het was. Nu een jaar later
heeft een vriendin van mij precies het zelfde ook een brief gekregen van de dokter om aan internist te geven dat ze een te hoge bezinking heeft die niet te verklaren is en ook erg veel buikpijn. herkent iemand dit graag reakties. Bij mij is het al over maar heb nog heel veel vraagtekens in mijn hoofd Nu wil ik graag dat mijn vriendin hersteld.
groetjes
Ad
Anita1969
BerichtGeplaatst: 07-12-2005 22:53 Reageer met quote

Zou eens kijken naar de topic van galblaasverwijdering en vetvertering. Of is daar ook naar gekeken.

Kan er mee te maken hebben.

Grt,
Anita
Gast
BerichtGeplaatst: 11-12-2005 16:59 Reageer met quote

Anita1969 schreef:
Zou eens kijken naar de topic van galblaasverwijdering en vetvertering. Of is daar ook naar gekeken.

Kan er mee te maken hebben.

Grt,
Anita


hoi,
nee dat hebben ze nog niet gedaan.
grt,
imke
Delilah
GastBerichtGeplaatst: 21-12-2005 21:41 Reageer met quote

Hoi

Heb ook afgelopen woensdag te horen gekregen dat mijn bezinking te hoog is. Hoe hoog het is weet ik niet .. Maar het was in ieder geval te hoog. En ik heb inderdaad ook last van wat buikpijnen.. en dat ik me de laatste tijd niet lekker in mijn vel zit..
Nu vond de dokter het nodig om over 6 weken weer bloed te laten prikken. Kijken of het gedaald is ..
Nou af wachten maar ..
imke
GastBerichtGeplaatst: 26-12-2005 23:35 Reageer met quote

hoi

dus je moet 6 weken wachten wat gaan ze in die 6 weken doen??? ik zou als ik jou was een internist vragen laat de internist maar zelf uitzoeken waar het vandaan komt de huisarts zal vast en zeker over 6 weken zeggen dat het een onverklaarbare te hoge bezinking was. Ga er maar gauw achter aan.een verhoogde bse is nooit goed dat betekent dat je ergens een onsteking zou kunnen hebben. niet afwachten hoor anders zullen ze het nooit verklaren!!! veel suc6
Heleen
BerichtGeplaatst: 27-12-2005 11:18 Reageer met quote

Een wat verhoogde bezinking kan al aanwezig zijn bij een verkoudheid of iets dergelijks. Als dus na een paar weken de bezinking weer normaal is, dan is er gewoon niets aan de hand. Het is dus echt geen ramp om een keer een 'onverklaarbare' verhoogde bezinking te hebben.
a
GastBerichtGeplaatst: 30-12-2005 14:34 Reageer met quote

Rechtsonderin je buik zit je blinde darm. Als deze ontstoken is heb je daar pijn, ben je misselijk tot overgeven aan toe en is je bse te hoog. Mij lijkt het dat je een lichte blindedarmontsteking hebt gehad, die gelukkig vanzelf genezen is, maar ik ben geen arts, wel ervaringsdeskundige van de blindedarmontsteking.

groetjes!
thea
BerichtGeplaatst: 02-01-2006 19:11 Reageer met quote

hallo
Zelf denk ik ook dat het eventueel met je blinde darm te maken heeft, is net zoals hierboven beschreven en daar kun je heel beroerd van zijn. heb dit ook zelf ervaren en moest na 2jaar aanval na aanval en binnenste buiten te zijn gedraaid in het ziekenhuis uiteindelijk met spoed geopereerd worden.Heel veel succes
mi3kje
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2006 22:57 Reageer met quote

hallo ik moet ook bloed prikken voor bezinking en ontsteking:crp,leuko neutro,en heb ook de klachten zoals pijn in de rechte onderbuik en misselijk.enz.en ik heb ook een spastische darm maar wat is een verhoogde bezinking eingenlijk???????.

en ik heb een goede tip voor mensen met een spastische darm,ik drink elke dag een flesje yakult en dat werk goed.

groetjes mi3kje Very Happy
Mathilde
GastBerichtGeplaatst: 12-02-2006 18:13 Reageer met quote

5 weken geleden kreeg ik afschuwelijke buikpijn. Eerst rond de navel, al snel erna verschoof het naar mijn rechter onderbuik. Ik ben op de eerste hulp beland, helemaal onderzocht en men vermoede 95 procent zeker blindedarmontsteking! Dus al snel lag ik op de operatietafel. Toen ik weer een beetje bijgekomen was van de heftige narcose hoorde ik dat de blindedarm er niet uit was!! Nou, ik viel bijna uit bed van verbazing. Ze hadden er niets aan kunnen zien tijdens de kijkoperatie en de gynaecoloog die voor de zekerheid ook had meegekeken had ook niets bijzonders kunnen zien. Dus....de conclusie was dat er een flink uit de hand gelopen eisprong had plaatsgevonden. Daar had ik zelf nog nooit van gehoord maar dat schijnt dus te kunnen. Niet gevaarlijk verder maar wel dus heeeel pijnlijk. Dus ik een dag later ontslagen uit het ziekenhuis, wel flink beroerd en nog behoorlijk veel pijn. Thuis kreeg ik flink koorts en de pijn werd niet minder maar ik was niet misselijk en had best wel eetlust.
Ik zal je de details verder besparen maar na veel dokters te hebben gezien, weer op de eerste hulp te belanden en een echo werd er vastgesteld dat ik wel een blindedarmontsteking had!!! Er bestaat dus blijkbaar een acute en een langzaam ontwikkelende blindedarmontsteking.Ik had de laatste en de blindedarm was inmiddels ingekapseld; soort natuurlijk afweer/beschermingssysteem van het lichaam zodat de ontsteking zich niet verder verspreidt. Ik ben op vloeibaar voedsel gezet en moest absoluut stil liggen. Inmiddels gaat het weer beter : pijn is veel minder eigenlijk geen pijn meer te noemen meer irritant. koorts is ook weg en het bloed is weer goed. (DE BEZINKING VAN MIJN BLOED WAS ROND DE 50 toen ik zo ziek was!) Ik mag weer gewoon eten en bewegen en dus eigenlijk mijn leven weer oppakken. Ben wel doodmoe maar dat hoort volgens de chirurg erbij. De chirurg zegt dat alles weer helemaal goed komt. Hij wil me over 5 weken nog weer even zien en de buik voelen. Maar in principe gaat de blindedarm er niet meer uit!
De chirurg vond het wel bijzonder dat ze tijdens de kijkoperatie niets hebben kunnen zien aan de blindedarm maar hij zegt dat de ontsteking ws aan de binnenkant zat. En aangezien volgens hem een blindedarmontsteking een zeer grillig verloop kan hebben is dat wel aannemelijk.
I
n ieder geval: een blindedarmontsteking is dus blijkbaar niet altijd zo eenvoudig op te sporen! Ik zal niet zeggen dat er sprake van een blindarmontsteking bij jou is maar ik ben dus wel een voorbeeld van eerst GEEN blindedarmontsteking (je zou toch zeggen dat een kijkoperatie best een goede manier is om erachter te komen) en later toch WEL een blindedarmontsteking.
Ik zou zeggen hou het zeker zelf heel goed in de gaten!!!!!!!!!
groetjes!
idemdito
GastBerichtGeplaatst: 27-02-2006 19:56 Reageer met quote

Een verhoogd bezinking,kan zijn door een chronische aandoening of een bacterie in je lichaam,of een ontsteking. Een verkoudheid is een virus en niet een bacterie,daardoor gaat de bezinking niet omhoog. Ga dus goed na,wat je precies voelt.Een verhoogde bezinking heb je ook als je CVS/ME hebt.Laat je ook eens op vitamine D en B12 prikken, si mijn mening aan idereen die last heeft. Succes!
Gast
BerichtGeplaatst: 28-02-2006 13:10 Reageer met quote

Hallo,ik heb sinds 10 jaar een hoge bezinking.nooit gevonden waarom en soms is de beziking hoog 45 en dan is de bezinking30 en dat veranderd niet. wel in 1995 enstig ziek ge weest en heb daar epilpsie en chronische vermoeitheid aan over gehouden.mg Smile
Michelle
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 12:40 Reageer met quote

Hoi Hoi,
Ik ben al ruim ander half jaar ziek. Ik ben onwijs moe en ik heb pijn in mijn handen en benen. Ik loop al die tijd al bij een internist maar een oorzaak kunnen ze niet vinden. Ik heb geen reuma maar wat wel? Mijn bezinking is nu weer 45 maar hij is altijd te hoog geweest sinds dat ik daar kom. Ik loop nu in het AMC maar ook daar kunnen ze niet veel vinden.
Hier boven op ben ik nu al twee weken overtijd. Volgens de testen ben ik niet zwanger maar wat dan wel? Morgen een echo laten maken in de hoop meer te weten. Ik word zo moe van het niet weten wat je hebt.
En voor idemdito: je bezinking kan wel verhoogd zijn door verkoudheid!!!!!Ondanks dat het een virus is....
groetjes Michelle en succes en sterkte allemaal
ajushi
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 17:23 Reageer met quote

hoi met sunita bij mij is het zelfde geval en je hoor het is precies het zelfde hoe het hier boven getypt staat .nou hebben ze mij naar internist gestuurd,dus even afwachten.ik maak het zelfde precies mee ik weet ook niet wat ik moet doen alleen ik ben heel erg bang dat ik niet ddod ga ik 3 kleine kinderen.groetjes sunita Question
sena
GastBerichtGeplaatst: 17-03-2006 22:01 Reageer met quote

Mijn dochter was nog geen 2 jaar toen ze een geperforeerde blindedarmontsteking kreeg. We zijn nu al 5 maanden verder, en ze blijft maar ziek en kan ons niet precies vertellen wat er aan de hand is. Ze is na de operatie nog een keer opgenomen om een gallium-scan te maken maar omdat zij een virus in het ziekenhuis heeft opgelopen is die scan volgens hen niet gelukt hij gaf infectie rond het darm gebied.
Waardoor ze denken dat het komt door die buikgriep.
Ze hebbben haar antibiotica gegeven waardoor de infectie gedaald is nu is heeft ze alweer 3 dagen koorts en ik vraag me af waar dat vandaan komt. Kan iemand die dat ook heeft ervaren mij dat vertellen.
annita
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2006 22:50 Reageer met quote

Ik voelde mij sinds november 2005 al heel moe en vaak overal ontstekingen toen ben ik bloed gaan prikken en toen zei de dokter dat ik een verhoogde bezinking had, ik wil graag weten wat kan je er aan doen om het te verlagen want ik ben heel moe en ik kan niet meer mijn sport beoefenen zoals hardlopen want ik heb heel veel pijn ook in mijn benen.
Anita H
GastBerichtGeplaatst: 15-04-2006 9:44 Reageer met quote

Hallo iedereen ik heb al jullie verhalen zitten lezen. Bij mij begon het afgelopen maandag, pijn in mijn onderbuik tot overgeven toe. Dinsdag nog doorgesukkeld en woensdag naar de dokter, gelijk naar het ziekenhuis voor een citoprik en om drie uur bellen voor de uitslag. De crp, bezinking en leukocyten waren te hoog sommigen tegen het randje aan of ik me gelijk op de eerste hulp wou melden. Daar weer bloed geprikt en onderzocht op blinde darm, echo gehad voor de baarmoeder weer terug naar de chirurgie voor de dikke darm maar ze konden niets met zekerheid zeggen. Wel is op de gynecologie mijn spiraaltje uit voorzorg verwijderd en een uitstrijkje gemaakt. Ik ben naar huis gestuurd met 2 antibiotica kuren en moest me woensdag weer meteen melden voor een tweede citoprik waar ik na een uur al de uitslag van had de waardes waren al met bijna de helft gedaald. Aankomende week moet ik weer terug komen om te kijken hoe het beeld verloopt maar gevonden is er niets wel heb ik ook dat ik de laatste maanden ontzettend moe ben en nergens meer puf voor heb.
mir
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2006 19:32 Reageer met quote

Hoi je verhaal komt mij heel bekend voor. Ik zelf ben net drie dagen geleden uit het ziekenhuis ontslagen. Ook zonder resultaat. Mijn klachten waren braken 17 uur lang en daarna vreselijke krampen ik kroop over de grond van de pijn. Ben door de huisarts doorgesstuurd omdat mijn darmen stillagen. Toen ik binnenkwam bij de eerste hulp was mijn bloeddruk 50/100 wat erg laag is koorts had ik niet wel erg veel pijn rond de navel. Mijn bezinksel was tevens te hoog. ik heb vervolgens 4 dagen niets mogen eten en aan het infuus gelegen gelukkig had ik hier geen moeite mee ik had toe geen eetlust deze is eigelijk pas vandaag voor het eerst weer aanwezig. Ook ik zit nog met veel vragen. Over wat het kan zijn! Voel me nu nog erg moe en ben erg veel duizelig en heb veel last van maagzuur hopelijk verdwijnt het net zoals bij jou maar ja devragen zullen blijven.
Simla
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2006 9:51 Reageer met quote

Hai Imke,
een té hoge bloedbezinking (BSE), is een ontsteking ergens in je lichaam, en vaak heel moeilijk te vinden.

Ik zelf vecht hier al 18jr tegen, na 5 ziekenhuizen verder ben ik er sinds 1,5 jr achter en ben ik gestempeld met RA(reumatoide artritis) , SS ( Syndroom van Sjogren), een lichte vorm van SLE, en mijn BSE is nog steeds 159., Vasculitis, dit is ook niet fijn; mijn bloedvaatjes springen dan open in vooral mijn voeten/benen.
Ja, is heel wat dit tehoren, ook omdat het chronisch is.
Wat ik wil zeggen is; dat je dus ook een combinatie van iets kunt hebben, (hoeft niet!) een bloeddruk metertje tekopen,
als je nog in bed ligt dit temeten en nadat je uit bed bent wat gelopen hebt , in ieder geval na n uurtj of zo weer temeten, , smiddags en savond. hou dit 2weken bij. griep, koorts, pijnen, alles bijhouden als een dagboek. en dit voorleggen aan de arts.

Ik heb hele zware medicijnen, zoals prednisolon... ben een chemisch persoon geworden. maar kan niet zonder meer want het drukt de ontsteking( voor zover mogelijk).

Moeheid, vermoeidheid, én dat als je net wakker bent nog niks gedaan hebt, ken ik heel goed.

Het hoeft natuurlijk bij je vriendin en jou niet zo tezijn, maar nu hebj wel wat meer info.
Succes!!, groetjes Sim.
Clara
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2006 18:47 Reageer met quote

De klachten die Sim beschrijft heeft mijn moeder ook. Ze wordt nu behandeld in het LUMC en slikt elke dag prednison en pijnstillers. Het vervelende is nu dat ze dus prednison slikt en dat haar bezinking toch weer hoog wordt. Ze heeft al 3 ziekenhuisopnames gehad met allerlei onderzoeken en ze kunnen niets vinden. Ze gaan nu weer overleggen en ja wat dan.....als de prednison ook niet meer helpt?
Index > Het Restaurant > te hoge bezinking Bookmark and Share
Pagina 1 van 7  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016