Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Raar wondje, wat kan dit zijn??
Auteur Onderwerp: Raar wondje, wat kan dit zijn??
evita123
BerichtGeplaatst: 07-12-2005 20:05 Reageer met quote

hoi,
ik heb al een poosje een wondje zitten tussen mn vagina en mn anus en dan een stukje naar rechts..soms is die weg maar als ik dan weer ontlasting gehad heb dan is die weer terug. zou het kunnen zijn dat het een beetje uitscheurt door de ontlasting? Rolling Eyes
Ad
Robin
BerichtGeplaatst: 08-12-2005 12:44 Reageer met quote

Is je ontlasting dan hard? Het kan namelijk best eens door je ontlasting kunnen komen wat je zelf al zegt...
Karen
BerichtGeplaatst: 08-12-2005 12:53 Reageer met quote

Hoi Evita,
Uitscheuring door ontlasting? Daar heb ik nog nooit van gehoord, als het mogelijk is dan zitten de wondjes bij de anus en niet er een stukje buiten. Hoeveel cm is het bij jou bij je kringspier vandaan?

Kan het een ontstoken haarzakje zijn of een beschadiging van het schoonvegen zijn? Of heb je vaak last van diarree, slijm bij de ontlasting of bloed dan zou een ontsteking nog ergens anders vandaan kunnen komen. Je zou het altijd even aan de huisarts kunnen laten zien als je het niet vertrouwd.

Groetjes,
Karen
klaproos
GastBerichtGeplaatst: 11-12-2005 17:43 Reageer met quote

Hallo Evita,
Ik begin met de vraag of er ook sprake is van jeuk in hetzelfde gebied en vaginaal.
Zo ja, dan zou het kunnen gaan om een aandoening genoemd lichen sclerosis. Indien dit het geval is, moet je dat maar even vermelden en dan kan ik je er meer over vertellen.
Een andere oorzaak zou kunnen zijn té hard persen met de ontlasting, omdat deze te hard is. In dat geval moet je er voor zorgen, dat je vezelrijke voeding neemt, zoals volkoren produkten, zilvervliesrijst, roggebrood met stroop, enz.
Op het wondje kun je 1 á 2x daags wat zinkzalf kunnen doen.
Daarmee droogt het wondje mooi in (doe wel een inlegkruisje in je onderbroek, want het is een vette zalf). Je kunt deze zalf gewoon bij de drogist kopen.
Succes!
evita123
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 11:50 Reageer met quote

nee, daar is geen sprake van..
evita123
BerichtGeplaatst: 15-12-2005 14:28 Reageer met quote

alleen zijn mn buitenste schaamlippen een beetje rood en een beetje jeukend, maar volgens mij niet zorgwekkend..
hetprobleem is alleen dat ik niet naar de huisarts durf!!
brig
GastBerichtGeplaatst: 05-01-2006 11:14 Reageer met quote

A la minute naar de huisarts! Kan een schimmelinfectie zijn. En je HA vind het echt niet raar om je schaamlippen te bekijken hoor, die kijkt daar op een andere manier naar. Is gewoon werk. En waarom zou je hiermee doorlopen met kans op erger? Wellicht is een simpel zalfje voldoende om het probleem op te lossen.
Veerle K
BerichtGeplaatst: 20-04-2006 21:03 Reageer met quote

Ik zit met precies hetzelfde probleem denk ik. Heb al 3 jaar geregeld last van een kloofje tussen anus en vagina, het is een klein smal lijntje dat wat ontstoken zit nu en dan. Bij het plassen doet dit soms pijn en geregeld bloedt het wat. Ben al meerdere keren naar de dokter geweest hiervoor, (niet zo leuk om met zoiets naar de dokter te gaan maar die zei dat het vaak voorkomt), temeer daar ik eerst bij de gynaecoloog 2 maal een foute diagnose heb gehad. Het bleek uiteindelijk een fissura ani te zijn. Heb toen medicatie gekregen: Anusol zetpillen en laxeermiddelen om de ontlasting wat zacht te houden. Veel heeft dit echter niet geholpen... Vraag me nu af of ik best eens een zinkzalf probeer? Kan je dit in het Kruitvat of zo kopen? En is vaseline eigenlijk ook geen zinkzalf? Ben jij intussen al van je probleem af?
evita123
BerichtGeplaatst: 28-04-2006 13:30 Reageer met quote

hee veerle k
zo te horen heb je hetzeflde probleem als dat ik ook heb. bij mij ishet inmiddels nog niet over maar ikheb een zalf van de dokter gekregen, dat heeft geloof ik bepanthen. maar dit geeft weinig resultaat. wat jij zelf van zinkzalf dat weet ik niet. maar het is volgens mij verkrijgbaar bij een drogist.
succes
daneedebbie
GastBerichtGeplaatst: 28-04-2006 13:55 Reageer met quote

Ik heb er zelf geen ervaring mee met zo'n wondje/plekje maar ik denk dat sudocreme een hele goede creme is.
Dit wordt gebruikt bij kleine kinderen en oudere mensen die last heb van open billetjes.
En is in elke drogist verkrijgbaar, ligt bij de babyspullen.Grijze pot me rood en zwarte letter geloof ik, succes!!

groeten Ellen

evita123 schreef:
hee veerle k
zo te horen heb je hetzeflde probleem als dat ik ook heb. bij mij ishet inmiddels nog niet over maar ikheb een zalf van de dokter gekregen, dat heeft geloof ik bepanthen. maar dit geeft weinig resultaat. wat jij zelf van zinkzalf dat weet ik niet. maar het is volgens mij verkrijgbaar bij een drogist.
succes
Veerle K
BerichtGeplaatst: 01-05-2006 16:57 Reageer met quote

Goh, en 't is nu nog erger geworden ook, aan de andere kant van de anus is ook precies een klein kloofje ontstaan, waardoor het aan die kant ook lichtjes bloedt. Iemand tips aub? Wil hier echt vanaf!
Gast
BerichtGeplaatst: 17-05-2006 12:44 Reageer met quote

evita123, helpt bepanthen?
auktje
BerichtGeplaatst: 17-05-2006 22:13 Reageer met quote

toch niet even naar de huisarts??????
Gast
BerichtGeplaatst: 19-05-2006 14:53 Reageer met quote

is al gebeurd, maar die zegt dat er ni veel aan te doen is, t moet vanzelf genezen, ma da gebeurt ni...
Jip
BerichtGeplaatst: 21-05-2006 13:59 Reageer met quote

gewoon weer terug gaan en dit ook tegen hem zeggen.
Patient
GastBerichtGeplaatst: 02-06-2006 12:11 Reageer met quote

Ik heb ook zo'n wondje. De weekendarts die ik bezocht dacht dat het een abces was door een ontsoken haarvat. Ik ben uiteindelijk door mijn eigen huisarts doorgestuurd naar de poli chirurgie. Daar constateerde ze dat het een fistula ani is (ontstoken klier in je anus, die een uitweg zoekt via de huid). Het moet operatief verwijderd worden.
covesto
GastBerichtGeplaatst: 26-07-2006 16:41 Reageer met quote

Hallo, ik heb ook zo'n kloofje tussen mijn anus en vagina, het loopt iets in mijn vagina. Al twee keer naar de huidarts geweest, zalfjes gehad maar het helpt niets. Nu ga ik in september weer terug, maar nu naar een andere huidarts. Volgens mij is het lichen sclerosis, maar mijn huidarts gaat daar verder niet op in. Wie heeft ervaring? Confused
liberte
BerichtGeplaatst: 26-08-2006 15:44 Reageer met quote

Ik zelf loop al ongeveer 2 jaar met een ontsteking bij me vagina. Het is een keer heel erg ontstoken geweest en ben toen naar de dokter gegaan en die heeft me antibiotica voorgeschreven. Ik heb de ontsteking zelf opengemaakt niet slim maar het luchte wel behoorlijk op. Maar uiteindelijk is sinds die twee jaar dat ik die ontsteking heb zitten maar een maandje weggeweest en nu heb ik er een bij gekregen precies de tegenover vlak bij me anus. Deze is ook al opengebarsten en er komt een hoop troep uit. Ik zelf heb er betadine zalf opgedaan en nu maar hopen dat het helpt. Maar ik heb geen flauw idee hoe ik hier definitief van af kan komen want ik wordt er een beetje zat van. Heeft iemand een tip voor me?
joke.k
BerichtGeplaatst: 17-09-2006 10:42 Reageer met quote

Ik heb sinds een jaar pijnlijke last van een kloof in de anus. het zit ongeveer 2 cm naar binnen aan de bilspeetzijde, en ik heb al verschillende zalfjes van de dokter gehad, maar niet een helpt me ervan af. Hebben jullie misschien suggesties of ervaringen hiermee? Ik zou er zo graag vanaf komen.
gast2
GastBerichtGeplaatst: 17-09-2006 11:49 Reageer met quote

@joke probeer het eens met zinkzalf, wel afwisselen met wat vaseline. Want zinkzalf droogt erg uit. Bij mij hielp het goed.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Raar wondje, wat kan dit zijn?? Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016