Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Anale fissuur
Auteur Onderwerp: Anale fissuur
Ivy2
BerichtGeplaatst: 28-02-2014 22:40 Reageer met quote

Hoi,

Ik zie nu pas je reactie op mijn verhaal, sorry en bedankt daarvoor. We zijn inmiddels alweer een poosje verder en er is nog niks veranderd, ik heb voor de pijn nu een morfinepleister van 10mg. Maar zelfs dat haalt niet de vreselijk pijn na de ontlasting weg. Vanmiddag moest ik om 15.00 uur naar het toilet en om 21.00 uur was de pijn pas gezakt, ik heb nog 2 paracetamol genomen, wist niet eens of dat wel mocht, maar hield het niet meer. Vanmorgen heb ik gewoon boodschappen gedaan en wat in het huishouden, dat ging goed en toen had ik geen last en kan me dan ook niet meer die pijn voorstellen, dat het zo erg is. Totdat het er weer is, vreselijk. Heb nog nooit zoveel gejankt als de afgelopen maanden. Zo uitzichtloos, ben deze week ook thuis gebleven van mijn werk, zit anders steeds in spanning dat ik ergens anders naar het toilet moet en als die pijn daarna komt, moet ik gewoon thuis zijn en meteen gaan liggen. Maandag ga ik maar weer de chirurg bellen maar het enige wat ik dan krijg is waarschijnlijk zwaardere pijnstilling maar daar wordt de kwaal niet mee weggehaald, ik vrees nu al voor mijn zomervakantie! Maar ik ga wel, al moet ik liggend op de achterbank. Wat een vreselijke kwaal en iedereen heeft er een mening over maar niemand weet hoe erg het is. Ik heb ook het idee dat je na zo lange tijd niet meer serieus genomen wordt, zal nu toch wel over zijn...was het maar zo. Jij ook veel sterkte en als je nog een oplossing weet, hoor ik het graag!
Ad
Ryni
BerichtGeplaatst: 02-03-2014 10:52 Reageer met quote

Hallo!
Even een wat positiever bericht van mij. Het gaat voorzichtig aan wat beter. Ik durf het bijna niet te schrijven maar sinds een kleine week is er vooruitgang. Het is nu 7 weken na de botox-behandeling en het schoonschrapen van de wond. Ik heb zo'n spijt gehad van met name dat schoonschrapen, heb hele moeilijke weken gehad met glasscherven-brand-pijn. Maar nu gaat het wat beter.
De tips van fuelburnerss350 zijn goede tips. Ik wil daar nog wat aan toevoegen:

-Na elke stoelgang spoel ik (als dat mogelijk is, want als je niet thuis bent wordt het lastig) met de handdouche de boel schoon. Ik probeer zo min mogelijk met toiletpapier/vochtige doekjes/washand te wrijven. Alleen maar deppen en met zo min mogelijk zeepachtige dingen. Gewoon water volstaat meestal. Natuurlijk moet je schoon zijn maar probeer zo min mogelijk te wrijven, alleen zachtjes deppen!

-Ik gebruik poeder om de ontlasting dunner te maken, en probeer zo min mogelijk te persen bij de stoelgang. Dat betekent dat het soms niet lukt, maar dan laat ik me niet verleiden harder te persen. Ook bij het plassen pers ik bijna niet.

-Wanneer je veel pijnstillers gebruikt (ook ik heb hele forse morfine-achtige gehad waar ik zeer wazig van werd) voel je de signalen van je lichaam minder. Ik heb zelf gemerkt dat de vreselijke pijn die hoort bij deze kwaal niet minder wordt bij het gebruik van pijnstillers. Niets heeft mij in die zin geholpen. Ik was het dan ook zo zat om mezelf vol te stoppen met al die troep die geen verlichting gaf, dat ik er vrij radicaal mee ben gestopt. Alleen de 3x2 paracetamol mocht blijven. De pijn werd er niet slechter van, want dat was toch niet mogelijk, en ik kon beter naar de signalen van mijn lichaam luisteren. Pijn? Zitten of liggen! Dat betekende dat ik de eerste dagen meer zat dan liep. Toch is het langzaamaan beter gegaan.
Ik ben vreselijk bang dat het weer mis gaat, dus doe heel voorzichtig maar het is het proberen waard.

-Ook ben ik minder gaan eten (wat er niet in gaat, hoeft er ook niet uit) en wat ik eet is heel veel groente en fruit en noten, bijna geen suiker. Ik moet wel een beetje uitkijken, want ik weeg al niet zoveel, en het is niet de bedoeling dat er veel gewicht afgaat.

Gisteren had ik een feestje waarbij ik een flink deel van de avond kon staan. Dat was een mijlpaal.
Ik moet over 2 weken voor controle naar de chirurg toe, ik ben erg benieuwd wat zij zegt en of het dan nog steeds redelijk met me gaat.
Ik hoop dat ik op de goede weg ben, en wens jullie hetzelfde. Want wat is het een belachelijk pijnlijke kwaal!!! En wat is er weinig aan te doen, zo frustrerend!
Ivy2
BerichtGeplaatst: 02-03-2014 20:58 Reageer met quote

Hoi Ryni,

Wat fijn voor je, dat het beter gaat!
Ik heb de botox injecties 15 januari gehad, dus nu 6 weken geleden en de enige verbetering die ik merk is dat ik het iets langer vol kan houden zolang ik maar geen ontlasting heb gehad nog die dag. Als dat moment er is, moet ik binnen een half uur gaan liggen, ik veeg ook af met zacht toiletpapier wat ik even onder de kraan houdt. Daarna licodainezalf erop. Vanmiddag moest ik om 16.00 uur en nu 21.00 uur begint de pijn pas te zakken. De morfine doet ook helemaal niets en daar stop ik deze week denk ik ook mee.Maar alleen paracetamol ga ik het niet op redden. Ik hoop van harte voor je dat het doorzet, zet 'm op!

groetjes, Ivy2
fuelburnerss350
BerichtGeplaatst: 04-03-2014 10:16 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Na een paar dagen combinaties uittesten, kan ik zeggen dat volgende combinatie voor mij persoonlijk heel erg goed werkt:

•Ik eet ’s morgens gewoon brood of een broodje of een pistolet en drink water en soms wat fruitsap (het gewone normale ontbijt, zeg maar)
•’s middags eet ik een grote kom soep met wat brood
•In de namiddag een fruitsla (hoofdzakelijk sinaasappel (ook het sap), mango en ananas
•’s avonds drink ik nog (veel) water, neem een soeplepel kokosolie en een pil Darmoton en een handvol pinda’s of andere VETRIJKE noten

Zoals iedereen wel weet, is VET ook broodnodig…zonder vet is de stoelgang erg droog.

Met bovenstaande combinatie, die ik al enkele keren heb getest, is de stoelgang superzacht en heel erg glad en glijdt deze als het ware er zo uit, zonder enig persen of zetten van druk

Ik kan iedereen aanraden het eens te proberen en post dan even jullie reacties
Ryni
BerichtGeplaatst: 13-03-2014 0:02 Reageer met quote

Hallo lezers,

Dank je wel voor je aardige woorden Ivy2, en dank je wel voor je menu-tips fuelburnerss350. Zoals ik al zei heb ik ook mijn menu aangepast. Mijn ontbijt bestaat uit yoghurt met AllBran (vezels!!), samen met de malaxole opgelost in een glas water. Daarna drink ik minstens 2 koppen groene thee. Als lunch neem ik een salade. Soms met avocado, noten, mango, appel of banaan of wat ik maar aan vruchten in huis heb. Ik drink gedurende de dag veel. In de avond eet ik in verhouding veel groente en weinig aardappel of vis of vlees. Voor de stoelgang werkt dit prettig. Het is absoluut noodzakelijk NIET te persen. Dan ben je gelijk weer 10 stappen terug in het genezingsproces. Het menu is even doorzetten, maar het is het proberen zeker waard. Dus, fuelburnerss350, je ziet, er zijn best overeenkomsten.
Het gaat nog steeds redelijk goed met mij. Over een paar dagen moet ik voor de controle naar het ziekenhuis. Ik laat jullie weten wat de uitkomst is.
Veel succes!
Ivy2
BerichtGeplaatst: 15-03-2014 19:02 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb nu een afspraak staan om me te laten opereren 31 maart, de wond wordt dan weggesneden en die nieuwe wond zou sneller moeten genezen. Ik hoop zo dat dat de oplossing is. Ik kan nu met morfine de dag redelijk door komen tot ik ontlasting krijg. Zonder malaxole zou ik niet meer kunnen, ik neem 1 1/2 zakje op een dag.
Hoop zo dat ik er voor de zomer van af ben, ben er klaar mee, mijn leven wordt er door bepaald. Kan 's avonds sowieso nooit ergens heen omdat ik na de ontlasting zeker vier uur plat moet liggen om zo min mogelijk pijn te hebben. Zie wel tegen de pijn op na de operatie, zal geen pretje worden maar als ik daar door ben hoop ik dat het beter gaat! Hou jullie taai!
Ryni
BerichtGeplaatst: 17-03-2014 9:10 Reageer met quote

Hoi Ivy2,

Ik ben blij voor je dat je de stap hebt gezet voor de operatie. Ik snap heel goed dat je er hopeloos van wordt, maar dit is in elk geval weer iets om te proberen. Ik denk dat het ongeveer hetzelfde is wat ik gehad heb. (Schoonschrapen van de wond om een nieuwe wond te maken die beter geneest). Bij mij werd dit echter in combinatie gedaan met botox en ik begreep dat je dat al gehad hebt.
De pijn zal in het begin niet meevallen want het wordt weer een rauwe wond, maar ik geloof niet dat het echt veel erger kan dan je nu hebt. Uiteindelijk is bij mij na weken de wond aan het dichtgaan.
Ik ben afgelopen vrijdag voor controle naar het ziekenhuis geweest en de arts constateerde dat de wond aan het dichtgaan is maar nog zeer kwetsbaar is. Dit klopt met mijn gevoel. Die hele erge "ik heb glas gepoept en sta nu in brand"-pijn is verdwenen. Ik heb nu nog een branderige zeur-pijn, maar dat is niets vergeleken met hoe het was. Ik doe wel supervoorzichtig op het toilet, zo bang dat het weer mis gaat.
Wanneer het erger wordt mag ik terugkomen voor nieuwe botox-injecties die dan niet onder narcose toegediend hoeven te worden maar gewoon tijdens een consult gegeven kunnen worden. De molaxole die ik ook nog steeds gebruik mag ik gewoon blijven gebruiken. Ook ik moet er niet aan denken zonder te moeten. Mijn arts zegt dat het geen kwaad kan en dat sommige mensen het hun hele leven blijven gebruiken.
Ik ga vanaf 31 maart keihard voor je duimen, want zoals je nu lijdt, dat is geen doen meer. Ik wens je het allerbeste en zou graag horen hoe het verloopt.
Ivy2
BerichtGeplaatst: 20-03-2014 21:15 Reageer met quote

Hoi Ryni,

Bedankt voor je lieve woorden, het idee dat er iemand is die me echt begrijpt betekent veel voor me. Vandaag had ik twee keer ontlasting, twee keer veel pijn. Is het net gezakt moet je nog een keer. Ook omdat je niet teveel probeert te persen moet je soms nog een keer. Sad
Ik zie ook erg op tegen de operatie en vooral de pijn daarna. Ben ik weer helemaal terug bij af,maar nu heb ik geen leven. Hoop dat het met jou goed zal blijven gaan, zal inderdaad altijd wel opletten blijven...
Veel sterkte en tot mailens!
Ivy2
BerichtGeplaatst: 20-03-2014 21:29 Reageer met quote

Nog even een vraagje, hoe lang geleden is het dat jij geholpen bent en kun jij overdag wel gewoon werken?
Ryni
BerichtGeplaatst: 21-03-2014 11:52 Reageer met quote

Hallo Ivy2,
Ja het is fijn om begrip te krijgen op dit forum van lotgenoten. Je kunt aan niemand uitleggen hoe het voelt. Men ziet niks aan je, dus het zal wel meevallen. Mijn arts noemde het 'invaliderend'. Dat vond ik fijn om te horen, ze nam het heel serieus.
Je vroeg wanneer ik geholpen ben. Dat was op 13 januari. De eerste dag na de ingreep werd ik wakker met enorme buikpijn. Toen het ziekenhuis me belde als nacontrole, kreeg ik te horen dat die buikpijn veroorzaakt wordt door de lucht die in mijn darmen was geblazen om de ingreep beter uit te kunnen voeren. Inderdaad was dat gevoel na een dag 'ontluchten' over.
Ik heb alvast een tip voor je: doe in het begin rustig aan. Ik denk dat ik zelf iets te enthousiast allerlei dingen ben gaan doen, misschien omdat ik door pijnstillers de pijn minder goed voelde, daarna heb ik een enorme terugslag gehad waarbij ik de ingreep vervloekt heb. Het is vervelend dat het waarschijnlijk ook bij jou een aantal weken zal duren voor er verbetering merkbaar is, maar houd je vast aan de hoop dat die verbetering er komt!

Ook vroeg je of ik gewoon kon werken. Ik heb geen vaste baan maar doe alleen vrijwilligerswerk. Dat maakte het voor mij iets makkelijker om rust te nemen, hoewel dat niet in mijn aard zit.
Ik weet niet wat voor werk je doet, maar zittend werk had ik de meeste dagen wel redelijk kunnen doen. Alleen de eerste week zou ik rust nemen, dat heeft je lichaam echt nodig. Lopend werk zou ik de eerste weken niet hebben kunnen doen. Ik kon niet eens mijn eigen boodschappen doen. (Hiep hiep voor Appie.)
Pas na een week of 5 kon ik me weer wat langer inspannen en hoefde ik niet meer om de haverklap te gaan zitten/ligggen tussendoor.
Maar ieder persoon is anders, bij jou verloopt de genezing misschien heel anders.

Blijf positief en veel sterkte!
Ivy2
BerichtGeplaatst: 22-03-2014 20:22 Reageer met quote

Bedankt voor je uitleg en bemoedigende woorden, ik twijfel of ik nog zal bellen of ik ook voor een tweede keer botox mag, ik ben dan toch onder narcose. Heb het gevoel dat het toiletbezoek nu toch weer pijnlijker wordt nu de eerste uitgewerkt zijn. Kreeg je ook een klysma voor de operatie en hoe moest je liggen in de operatiekamer? Dat vind ik allemaal zo eng. Ik ga wel onder algehele narcose, heb jij dat ook gedaan? Kun je nu ook weer een stukje lopen en langer staan? Ik hoop zo dat ik in de zomer wel lekker op vakantie kan en wat kan ondernemen! Hou je taai!
Ryni
BerichtGeplaatst: 23-03-2014 10:04 Reageer met quote

Een antwoord op je vragen: Toen ik de ingreep onderging had ik geen keuze of ik onder algehele narcose ging of dat er plaatselijk verdoofd zou worden. Daar zag ik erg tegen op, ik ben niet zo'n held met infusen.
Ik moest me op de dag van de operatie nuchter melden en kreeg een bed toegewezen. Na het omkleden kreeg ik een klysma. Ik schrok van de hoeveelheid vloeistof die in me zou werden gespoten, maar dat viel uiteindelijk erg mee. Je moet de vloeistof zo lang mogelijk liggend binnen houden. Nadat ik "leeggelopen" was op het toilet kon ik richting de operatiekamer gereden worden. Daar kreeg ik het infuus ingebracht voor de verdoving en heb ik nog best een tijd gewacht. In de operatiekamer zag ik mijn chirurg, er werd gecheckt en dubbelgecheckt of ik was wie ik was. Toen werd ik op een ander bed gelegd en kwam de narcosevloeistof. Pas daarna zullen ze me in een houding gelegd hebben, ik lag bij het onder narcose gaan op mijn rug.
Daar moet je maar niet teveel bij nadenken, ze kunnen je natuurlijk in allerlei houdingen vouwen. Ik ga er van uit dat ze respectvol met een mens omgaan.. Het was voor mij een beetje gênant dat ik ongesteld was en geen tampon in mocht in de ok. Ik had het er met de chirurg van tevoren over gehad, ze was heel aardig en zei dat het hygiënischer was zonder en dat ze wel vaker bloed gezien hadden. Oké dan...
Nadat ik uitgeslapen was en iets had gedronken en gegeten, mocht ik weer opgehaald worden. (Je mag niet zelf rijden). Al met al ben ik zo'n 5 uur in het ziekenhuis geweest denk ik.

Of ik weer wat langer kan lopen en staan? Ja, dat gaat beter. Gisteren stond ik naar een voetbalwedstrijd te kijken, langs de lijn. Ik had een wat mindere dag want mijn stoelgang was aardig pijnlijk geweest. Dan is twee keer 45 minuten staan nog wel wat lang. Ik was blij dat ik tussendoor even kon zitten. Maar die hele erge snijdende allesoverheersende pijn is weg. Er is een zeurderig brandend gevoel voor in de plaats gekomen waar mee te leven is. Maar ik merk wel dat het zó weer verergert als je op het toilet teveel perst .

Ik ben benieuwd hoe lang het geleden is dat jij die eerste botox hebt gekregen. Na hoeveel tijd denk je dat het uitgewerkt is? Ik ben daar een beetje bang voor. Het is bij mij nu ongeveer 2,5 maand geleden dat het erin ging. De chirurg zei dat ik mocht terugkomen voor nieuwe spuiten als ik dacht dat dat nodig was. Dat hoeft dan niet onder narcose.

Heb ik zo al je vragen beantwoord?
Ivy2
BerichtGeplaatst: 23-03-2014 15:55 Reageer met quote

Ja dank voor je antwoorden. Ik wil liever een beetje weten wat ik kan verwachten. Ik ga morgen toch bellen of ik nog een keer botox kan krijgen.Ik ben 3 december voor het eerst in het ziekenhuis terecht gekomen, na een maand bij de huisarts zeuren, die wist niet wat ik had, toen eerst weken gesmeerd met die iso...zalf. Toen heb ik 15 januari 2 botoxinjecties gekregen ook zonder verdoving, niet fijn! Die zijn dus inmiddels wel uitgewerkt, het voelt van achteren ook wat strakker aan, met botox wordt de huid zacht en soppig (haha).
We hebben dus ongeveer tegelijkertijd die injecties gehad en klopt wel dat het nu uitgewerkt is, daar staat 6 weken voor toch? Bij mij is de stoelgang ook pijnlijker dan poosje geleden. Ik ben trouwens secretaresse dus heb wel een zittend beroep maar dat zitten vind ik nog niets eens een pretje. Liggen is gewoon het fijnst dan is de druk eraf. Dus ik werk nu een paar uurtjes per dag, anders ben ik ook steeds bang dat ik daar naar de wc moet en ik moet echt meteen liggen daarna, dus als ik eerst nog naar huis moet rijden dat red ik niet.Heb jij wel eens nagedacht over een second opinion. Veel mensen zeggen dat ik dat moet doen maar als ik op internet kijk, dan hebben ze bij alle ziekenhuizen dezelfde methodes. Mag ik vragen in welke provincie/plaats jij onder behandeling bent? Ik in Harderwijk.
Ryni
BerichtGeplaatst: 23-03-2014 16:08 Reageer met quote

Ik had begrepen dat de botox een maand of 3 á 4 zou werken. En of mijn huid daar zacht en soppig aanvoelt... eh...
Ik zou er gewoon voor gaan, voor botox. Vooral omdat de combinatie met je operatie het goed zou doen. Tenzij het nog niet uitgewerkt kan zijn.
Over een second opinion heb ik niet nagedacht. Ik heb een hele fijne huisarts (die meteen wist wat ik had) en een prima chirurg die mij allebei uitgebreid informatie hebben gegeven. Ik heb het idee dat ik goed ben voorgelicht. Oprekken en inknippen zijn besproken maar meer als methoden die niet meer gebruikt worden. Het risico op incontinentie zou te groot zijn. In het begin heb ik een gespecialiseerde kliniek overwogen maar mijn huisarts zei dat daar vaak precies dezelfde mensen werken als in het ziekenhuis en dat de kosten vaak het enige verschil zijn. Ik ben trouwens in Zoetermeer, Zuid Holland geweest voor mijn behandeling.
Waardeloos dat zitten bij jou ook geen succes is, ik hoop dat je baas meelevend is.
Ryni
BerichtGeplaatst: 01-04-2014 8:47 Reageer met quote

Ben benieuwd hoe t gegaan is Ivy2...
Ivy2
BerichtGeplaatst: 01-04-2014 14:57 Reageer met quote

Zo, ik heb het achter de rug. Ik ben zo'n beetje strompelend het ziekenhuis ingegaan, ik had 's nachts nog zo'n pijn gehad, dat ik amper kon lopen. De afdeling was nog gesloten want ik moest er al om 7 uur zijn. Ik ben gewoon op een paar stoelen gaan liggen want ik was helemaal op. Om half acht werd ik al naar de operatiekamer gereden, daar infuus (geen klysma gehad trouwens) en ik was zo vertrokken. Toen ik bij kwam had ik hele erge pijn, ze spoot er steeds wat pijnstilling bij tot ik aan mijn max.zat. Om 8 uur ben ik geopereerd en om 11.30 werd ik pas weer naar de zaal gereden, toen was de pijn redelijk onder controle. Mijn man dacht al, waarom bellen ze niet.
De chirurg heeft een slijmvlies uit de anus over de wond gelegd en gehecht en de kringspier iets ingeklieft!? Ik heb hem zelf niet gesproken maar dit hoor je dan weer via de verpleging. Hoef pas over 3 weken op controle. Dan zal ik het wel precies horen. Het lijkt nu net of ik bevallen ben maar dan aan de andere kant, met die hechtingen. Zijn wel oplosbaar. Ik moet het schoonhouden door de sproeier van de douche erop te zetten en nu nog een verbandje tussen mijn billen want het bloedt af en toe nog. Ik heb 4x 2 paracetamol, 2x per dag diclofenac en die morfinepleister nog op mijn rug. Ik heb op dit moment ook geen pijn, maar....ik heb nog geen ontlasting gehad, dus daar ben ik nog het meest nieuwsgierig naar, hoe dat daarna gaat...ik hou mijn hart vast. Zo je bent even op de hoogte, heb ook nog wel aan je gedacht ookal kennen we elkaar niet. Gaat het met jou in stijgende lijn de goede kant op? groetjes, Ivy
Ryni
BerichtGeplaatst: 01-04-2014 19:06 Reageer met quote

Wat heerlijk dat het achter de rug is! Ik vind het best heftig klinken wat er met je gebeurd is, vooral het "inklieven", ai, ik kan het bijna voelen. Ik begrijp dat je geen botox meer hebt gekregen. Ik hoop zo voor je dat het einde van de lijdensweg in zicht is. Dat met die douche, dat moest ik ook, werkt goed. Niet wrijven, niet persen. Ik ga voor je duimen!
Met mij is het best oké. Af en toe (vooral na toch te veel persen) gaat het weer een beetje mis, maar niet te vergelijken met hoe het is geweest. Gisteravond heb ik nog even op de bank gelegen, maar de pijn trekt snel weg. Maar het is zó ontzettend kwetsbaar, dat zal wel altijd zo blijven.
Zoals je zegt: we kennen elkaar niet, maar ik heb ook aan jou gedacht. Het is fijn hier op het forum even je hart te kunnen luchten en herkenning en erkenning te vinden.
Heel veel sterkte!!
Ivy2
BerichtGeplaatst: 02-04-2014 12:29 Reageer met quote

Het gaat echt beter, ben zo blij.Heb wel pijn maar dat is echt pijn van de hechtingen en die knip.Ontlasting viel ook heel erg mee, ik zag er zo tegenop. Dat ik inmiddels al heel erg buikpijn had om dat ik het gewoon tegen zat te houden. Doe ook rustig aan met eten, beetje rijst met kip, broodje, crackertje.
Ik wil nog niet te vroeg juichen maar de pijn die ik gevoeld heb is nog niet terug. Kan het gewoon niet geloven. Loop nog als een oud wijfje en doe nog lekker rustig aan maar zou het dan toch mogelijk zijn....hoop voor jou ook het allerbeste!We houden nog wel contact zo he.
Ivy2
BerichtGeplaatst: 09-04-2014 11:09 Reageer met quote

Even een update over mijn gezondheid, het is nu 1 1/2 week geleden dat ik geopereerd ben en ik mag niet klagen. Die vreselijke pijnen heb ik nog niet weer gehad. Ik heb nog wel steeds last van de wond en dat bloedt ook nog steeds maar volgens de chirurg was dat een goed teken. Zitten voelt nog niet heel lekker maar gaat steeds beter. Ontlasting is nog steeds een dingetje...toch nog erg pijnlijk vooral het begin maar dat komt doordat die knip gezet is denk ik. En als ik moet moet ik ook meteen...hollen dus. Dat moet wel eerst beter gaan voordat ik kan gaan werken. Ik neem nog wel 3 zakjes per dag anders gaat het niet goed. Maar ik ben tot nu toe erg tevreden. Ik denk erover om een artikel te schrijven over dit probleem voor een tijdschrift, De Vriendin, het komt zo weinig voor en misschien kan ik het zo een beetje uit de taboesfeer halen. groetjes en ik hoop dat het met jou ook goed gaat!
Ryni
BerichtGeplaatst: 11-04-2014 9:14 Reageer met quote

Ik vind het een fantastisch idee om een artikel te schrijven voor een tijdschrift! Het blijft raar dat er volgens de artsen best veel mensen deze klachten hebben, maar dat je er niets over leest. Een nog groter taboe dan te zeggen dat je overgangsklachten hebt...
Ik ben blij te lezen dat het redelijk met je gaat, in elk geval een stuk beter dan hoe het de laatste tijd ging. Dat je nog niet loopt te jubelen is logisch. De wond heeft echt tijd nodig om te genezen en omdat er toch elke dag iets langs komt, gaat dat langzamer dan we zouden willen.
Bij mij is het eigenlijk nog steeds hetzelfde. Er is alleen nog een wat branderig gevoel over dat sterker wordt bij veel inspanning of een aantal keren ontlasting. Maar die heel vreselijke allesoverheersende pijn is weg. Na een hele tijd ben ik toch blij dat ik de ingreep heb laten uitvoeren, maar tjonge, wat gaat er veel tijd over heen. Of ik ooit "genezen" zal zijn betwijfel ik, maar zoals het nu gaat beheerst het niet meer mijn leven. Ik hoop toch dat er nog iets van verbetering zal optreden. Volgens mijn arts wordt het branderige gevoel veroorzaakt door de "genezende wond", dus als hij ooit helemaal dicht is...
Het ziet er voor jou in elk geval naar uit dat je redelijk normaal op vakantie kunt gaan deze zomer, dat is in elk geval bereikt!
Hou me op de hoogte over jezelf en je artikel. Mocht het geplaatst worden dan koop ik een hele stapel en leg ze nonchalant opengeslagen op allerlei plekken neer. Op de barricaden! Wink
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Anale fissuur Bookmark and Share
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016