Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden
Auteur Onderwerp: Galstenen + leverwaarden
AnneSophie
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 21:07 Reageer met quote

Maarten7753 schreef:
Clark beveelt ook zwarte walnoot tinctuur aan die heb ik niet gevonden nog. Elk van de middeltjes werkt tegen een andere groep parasieten, dus ik denk dat ik maar alvast begin met wat ik heb.

Ik weet niet of dit mag (regelement) Maar hier verkopen ze (online) de tinctuur, naar recept van Hulda Clark: Zwarte Walnoot Tinctuur

Succes met het volgen van de parasietenkuur!
Ik ben zeer geintereseerd en ga kijken wanneer ik zo'n week ga 'doen'.
Ad
Harmke
BerichtGeplaatst: 17-03-2008 20:05 Reageer met quote

Hoi, ik ben Harmke, 41 jaar en zit al enkele weken mee te lezen op dit forum. Loop nu al bijna een jaar te tobben met koliekaanvallen als gevolg van galstenen. In mei 2007 mijn eerste ERCP gehad. Allemaal goed verlopen en paar weken klachtenvrij geweest. Vervolgens in alle hevigheid wederom klachten. In juni is mijn galblaas verwijderd. Weer enkele weken klachtenvrij. Vervolgens op vakantie in Spanje een zeer zware koliekaanval gehad en daarna nog meerdere dus na vakantie dus weer naar huisarts. Door naar internist en het hele "circus" van bloed + echo. Geen afwijkingen. Bleef echter klachten houden dus uiteindelijk een MRI-scan die liet zien dat er inderdaad (nog of alweer???) galstenen zaten. Eind oktober wederom ERCP gehad. Deze viel erg tegen omdat de galsteen zich "moeilijk" liet verwijderen en het roesje niet optimaal werkte. Ik dacht optimistisch dat ik er nu toch voorgoed van af was. Helaas 2 weken terug vanuit het niets wederom een zware aanval, gevolgd paar uur later door nog een en de volgende dag weer. Ik weer naar de huisarts, mocht gelukkig de volgende dag direkt naar mijn internist die (gelukkig) adequaat handelde en mij de week daarop (vorige week dus) inplande voor een ERCP. Wel vooraf een echo gehad waarop bleek dat er een steentje inderdaad zat.Deze ingreep viel echter nog meer tegen omdat het roesje nu helemaal niet werkte en ik alles bewust heb meegemaakt en behoorlijk beroerd was na de ingreep. Helaas is mijn internist de dag daarna op nascholing gegaan en heb ik van de dienstdoende begrepen dat alleen de galuitgang nog wijder is gemaakt (was vorige ERCP ook al gebeurd) maar dat er geen steentje is weggehaald. Ben vandaag pas terug uit het ziekenhuis omdat ik helaas complicaties kreeg in de vorm van eerst hoge koorts en vervolgens een dag later ........ weer een koliekaanval. Moest dus het weekend ook blijven Sad. Vandaag naar huis gegaan met de mededeling dat ik op 7 april een afspraak heb met internist en dat er dan ook gesproken gaat worden over een MRCP Rolling Eyes ???????????
Is er iemand die herkenbare situatie heeft want ik ben er nu bijna een jaar mee bezig en niet veel opgeschoten. Heb na laatste ingreep ook nog steeds pijn rechts onder de borst en rechtsboven achter op de rug en ben zo onderhand de wanhoop nabij.

Groetjes,

Harmke
Maarten7753
BerichtGeplaatst: 17-03-2008 21:50 Reageer met quote

Beste Harmke,

Ellende heb je al. Ik zou je adviseren de leverreiniging die ik hierboven beschreef uit te proberen. Doe zeker een week de appelsap (1 liter per dag minstens) en de bitterzoutoplossingen (één theelepel bitterzout en een uitgeperste citroen in een glas water) op nuchtere maag, (na het tandenpoetsen) en ook voor het slapengaan weer. Dat zou de stenen verzachten en de galwegen versoepelen. Op curezone punt com kun je met enig speuren veel info vinden over deze behandeling. In het Engels aangeduid met liver flush of liver cleanse.

Ik heb de truc al vier keer gedaan en ook de laatste keer was de oogst indrukwekkend. de derde keer mislukte nogal omdat ik kort vóór de oliecocktail nog een flinke mok thee met volle melk genomen had, denk ik achteraf. Dit weekend opnieuw gedaan, 4e keer dus, en weer bijna een kopje vol geproduceerd.

Begin in elk geval met appelsap en bitterzout, dat zou de stenen zachter maken en de galwegen soepeler. Baat het niet, het schaadt ook zeker niet. Met de reguliere medici praten over deze alternatieve aanpak valt niet mee. Er zijn er zelfs die niet weten dat de vorming van die cholesterolklonten al in de lever begint. Die gabbers denken dat je na een galblaasverwijdering klachtenvrij zou moeten zijn.

Sterkte ermee en succes.
vlijtigliesje
BerichtGeplaatst: 22-03-2008 20:10 Reageer met quote

Graag wat persoonlijke ervaringen over die liverflush, ik las ook tal van sites daar over, komt wel serieus over. Ik heb 5 grote galstenen. En vraag me af als ik alleen de zacht makeres over langere tijd neem of de galstenen niet zonder flus verdwijnen. Wie heeft ervaring en had ook grote galstenen van 1cm groot per stuk.
vlijtigliesje
BerichtGeplaatst: 22-03-2008 20:22 Reageer met quote

Ik wil nog reageren op die Chanca piedera dit is Phyllanthus niuri, (latijnse naam) is een kruid die in Zuid amerika gekend is maar ook in de Ayurveda / India. Het is inderdaad steenbrekend voor galstenen en nierstenen. Wordt in de Ayurveda vooral voor hepatitisch aangewend. En onder de latijnse naam ook in Belgie/ Nederland verkrijgbaar.
pierine
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 23:07 Reageer met quote

Hallo allemaal

Ik ben nieuw hier.Ik heb even een vraagje.Word binnenkort geopereerd aan galstenene.Maar heb al een lange tijd last buiten de aanvallen van pijnlijke ribben en me borstspier.Zijn er meer mensen met deze ervaring?Ik hoop op een reactie.

Groetjes Pierine
Hanneke Vonk
BerichtGeplaatst: 24-04-2008 23:20 Reageer met quote

Hallo Pierine,

Ik herken de pijn in je borstspier wel. Ik ben op 29 februari geopereerd en de klachten waren meteen verdwenen.
Voor mijn operatie heb ik vanwege de pijn in mijn borst zelfs een foto van mijn longen en hart gehad. De pijn in mijn onderrug en borst bleven aanhouden uiteindelijk dus ook nog een mammografie gehad. Na 2 keer op de ehbo te hebben gelegen kwam uiteindelijk naar voren dat het om galstenen ging. Succes met je operatie gr Hanneke
pierine
BerichtGeplaatst: 25-04-2008 8:08 Reageer met quote

Hoi Hanneke

Bedankt voor je reactie.Blij te horen dat het er mogelijk bij kan horen.Heb nu ook sinds een paar dagen pijnlijke spieren in me schouder en binnenkant bovenarm.

Groetjes Pierine
Hanneke Vonk
BerichtGeplaatst: 25-04-2008 12:22 Reageer met quote

Hallo Pierine,

Ik heb voor en na mijn operatie veel gelezen over galstenen en de bijbehoorende klachten. Pijn in de onderrug en pijn in de schouders is een veel voorkomende klacht bij galstenen. Ik heb zelfs een schockwave behandeling gehad voor een tennisarm of dit daadwerkelijk ook een tennisarm was wie zal het zeggen. Na die behandeling aan mijn tennisarm nog veel last van mijn arm gehad (sept vorig jaar) en na mijn operatie van mijn galstenen (27 stuks) in febr is ook mijn arm weer helemaal de oude. Ben alleen veel te snel weer van alles gaan doen en daardoor ben ik afgelopen week weer even op mijn plaats gezet door mijn eigen lichaam. Dus een tip voor jou luister naar je lichaam en doe niet te veel ook al denk je dat je er weer bent. De genezing van je wonden hebben hun tijd nodig dus neem je rust. Weet je al wanneer je geholpen wordt?

Gr Hanneke
greta60
BerichtGeplaatst: 25-04-2008 13:07 Reageer met quote

hallo.
ongeveer 13 jaar geleden is mijn galblaas verwijderd en daarna bleef er een regelmatig terugkerende zeurende pijn.
betekend dit nu dat er dus toch weer galstenen gevormd zijn en zoja, waar zitten die dan? in de galwegen soms? maar waarom heb ik dan niet meer van die koliek pijn?

nu heb ik ook een zeurende pijn links, en bleek vorig jaar na een koliekaanval ook nierstenen te hebben...heeft dit nou verband met elkaar?

groet, Margreet
pierine
BerichtGeplaatst: 25-04-2008 17:13 Reageer met quote

Hoi Hanneke

Ik zal er zeker aan denken dat ik het rustig allemaal weer oppak alhoewel dat met 2 kleine kinderen (2 en 6 jaar) niet meevallen.Maar ik neem je advies zeker aan.Ik sta nu 2weken op de wachtlijst die ongeveer 4 weken is dus verwacht eigenlijk binnen 2 weken.Ik heb op dit moment erg last van me borstspier en boven me rechterborst zit ook een heerlijke spierknoop Sad(En inderdaad me schouder en onderrug.Nou bedankt weer voor je reactie.Gaat het met jou weer helemaal oke? Nou 27 is nogal wat hoor.

Groetjes Pierine
Hanneke Vonk
BerichtGeplaatst: 25-04-2008 21:27 Reageer met quote

Hoi Pierine,

Het gaat met mij sinds afgelopen weekend wat minder maar dat heb ik aan mijzelf te danken vandaar dat ik zeg neem je rust na de operatie!!!!!! Ik ben weer snel gaan werken en dingen gaan doen omdat ik dacht dat het wel weer kon(tillen Twisted Evil ) Ben bij mijn huisarts geweest deze zei je hebt je eigen genezingsproces in de hand luister naar je lichaam en dat heb ik dus niet gedaan.
Heb nu na 2 maanden het gevoel alsof ik een tennisbal in mijn buik heb en voel me weer net als 2 weken na de operatie. Dus vandaar dat ik tegen je zei neem echt je rust en laat je maar verwennen en helpen door iedereen om je heen.
De operatie zelf is mij meegevallen maar ik moet zeggen dat ik blij was dat ik maar een week heb moeten wachten en niet zoals jij een paar weken moest wachten.

Gr Hanneke
pierine
BerichtGeplaatst: 26-04-2008 8:43 Reageer met quote

Heej Hanneke

Wat vervelend voor je zeg dat het nu even wat minder gaat Sad Hopelijk gaat het snel weer wat beter dus doe zeker rustig aan dan zal ik het straks zeker ook doen Very Happy Ja helaas is de wachttijd nog wel even maar ja we zingen het wel uit.Ik heb diclofenac 100 maar moet zeggen dat die bij een aanval alleen de vlam eraf halen.Tja en verder buiten de aanvallen heb ik veel pijn aan schouder borstspier waar overigens nu ook een verdikte streng(op de spier) inzit.Maar goed we houden nog wel even vol.

Groetjes Pierine
tina's
BerichtGeplaatst: 09-05-2008 18:11 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ik hoop dat iemand mij raad kan geven,
Mijn Partner heeft drie jaar geleden een buismaag gekregen i.v.m. Kanker, verleden jaar is ook bij hem zijn hele dikkedarm verwijderd wegens weer een ander soort Kanker,
Gisteren zijn we voor een echo geweest en daar hebben ze een galsteen ondekt, ik weet nog niet precies hoe of wat omdat we volgende week bij de oncoloog de uitslag krijgen.
Nu hebben we al het een en ander gelezen, maar graag van jullie advies, wat moeten we nu doen? hij heeft er geen last van, maar voor hij er wel last van krijgt, een operatie lijkt mij geen optie, omdat hij al twee hele zware operatie's heeft ondergaan, en voor zijn lever heeft hij ook zijn Galblaas nodig,
omdat met eventuele uitzaaiingen dat meestal in de lever of longen komt.
Help a.u.b.
Vriendelijk dank,
Tina
AnneSophie
BerichtGeplaatst: 10-05-2008 9:05 Reageer met quote

Op 12-03-08 heb ik gepost dat ik ging kijken wanneer ik een leverreiniging ging doen.
Daar ben ik de afgelopen week mee begonnen en gister ben ik echt gaan reinigen.
Mijn resultaat: ongeveer 200 grote en kleine stenen.
De grootste is zo groot als een 2-cent stuk.
Hopelijk ga ik me hier beter van voelen en voorkom ik hiermee een galoperatie.

Groeten Anne-Sophie
Hanneke Vonk
BerichtGeplaatst: 10-05-2008 11:04 Reageer met quote

Hoi Pierine,

Ben erg benieuwd of je al geholpen bent en hoe het met je gaat.

Gr Hanneke
pierine
BerichtGeplaatst: 13-05-2008 13:36 Reageer met quote

Hoi Hanneke

Ik word donderdag geopereerd.Ben blij dat het eindelijk zover is.Ik hou je op de hoogte.

Groetjes Pierine
tina's
BerichtGeplaatst: 13-05-2008 20:24 Reageer met quote

oke, sorry dat ik jullie hebt lastig gevallen,
sterkte allemaal,
dag
Hanneke Vonk
BerichtGeplaatst: 14-05-2008 14:28 Reageer met quote

Hoi Pierine,

Heel veel sterkte morgen. Gelukkig dan ben je er van de zomer lekker vanaf. Met mij gaat het gelukkig ook weer een stuk beter. Door alle vrije dagen op mijn werk ben ik heerlijk tot rust gekomen. Zodra ik teveel doe merk ik het meteen.
Rustig aan laat je maar lekker verwennen door iedereen en ik spreek je.

Gr Hanneke
pierine
BerichtGeplaatst: 17-05-2008 6:42 Reageer met quote

Heej Hanneke

Nou donderdag geopereerd na lang wachten zou om half 12 aan de beurt zijn dat werd dus 4 uur smiddags.Maar alles is goed gegaan ben gisteren weer thuis gekomen.Heb nog wel aardig wat pijn.Had 42 galsteentjes dus aardig wat he.Nou zal lekker rustig aan doen je hoort me snel weer.

Groetjes Pierine
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden Bookmark and Share
Pagina 31 van 33  

Vorige  1, 2, 3 ... 30, 31, 32, 33  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016