Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden
Auteur Onderwerp: Galstenen + leverwaarden
Pascalle
BerichtGeplaatst: 16-06-2006 16:37 Reageer met quote

Hallo Paula,

De symptomen van een ontstoken alvleesklier zijn: een onhoudbare pijn in het "maagkuiltje" of op de rug, hele erge misselijkheid, een lage pols, zweten en een droge mond. De klachten van een ontstoken alveeslklier zijn zo acuut dat je hier eigenlijk niet mee kunt rondlopen.

Die koliekpijnen na een operatie is herkenbaar. Bij sommige mensen vormen zich na een galblaasverwijdering nieuwe stenen in de lever of galwegen. Mijn galblaas is 26 november 2004 erwijderd. Januari 2006 kreeg ik weer een koliekaanval. Mijn huisarts heeft me toen doorgestuurd naar de internist maar na uitgebreid onderzoek zijn er geen nieuwe stenen gevonden. Het kan zo zijn dat zonder stenen een spiertje naar de alvleesklier toe samentrekt en dit veroorzaakt koliekachtige krampen. Wat jij beschrijft is dus een veel voorkomend verschijnsel. Het enige wat je hier zelf aan kunt doen is ook na je operatie toch op je voeding blijven letten. Het schijnt wel zo te zijn dat naarmate de tijd vordert deze klachten toch verminderen. Het is allemaal nog kort geleden bij je dus het wordt vanzelf beter.
Ad
Paula1978
GastBerichtGeplaatst: 16-06-2006 18:40 Reageer met quote

Hoi Pascalle en Anita, bedankt voor jullie snelle reaktie...Er is niks uit de bloedtesten gekomen dus arts denkt toch dat het een maagzweer is, heb vandaag voor het eerst dat Pantozol geslikt en hoop dat het niet meer terugkomt. HA zei dat het waarschijnlijk komt doordat ik vrij vaak ibuprofen/nurofen slik. Ikzelf denk dat het misschien te maken heeft met dat ik 'rood' vlees heb gegeten tijdens bbq terwijl ik daar sinds mijn operatie niet meer had gegeten. Ik zal wat beter op mijn voedsel letten en geen ibuprofen meer slikken....hopelijk gaat het hier mee over! Jullie ook allemaal sterkte! groetjes
anoniem18
GastBerichtGeplaatst: 17-06-2006 18:49 Reageer met quote

ik ben 3 weken geleden geopereerd.
heb weinig last, voel me stukken beter dan voor die tijd.
ik hoor steeds meer mensen die veel last hebben na de operatie met eten ect. Wat wond en binnenpijn en dan houd het bij mij op.
Champie
GastBerichtGeplaatst: 17-06-2006 19:55 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik wil eigenlijk graag weten hoeveel last jullie voor de operatie hadden. Bij mij is donderdag bekend geworden dat ik galstenen heb. Ik heb nu af en toe (de ene keer vaker dan de andere keer) last van een koliekaanval. Meestal zijn ze kort, maar ik heb er 1 gehad van meer dan een uur (dat vond ik erg lang). Nou moet ik dinsdag naar de huisarts voor een gesprek en gaan we kijken wat voor mij de beste oplossing is, waarschijnlijk een operatie. Maar ik moet zeggen dat dat mij niet echt aanstaat. Hoelang hebben jullie door gelopen met die aanvallen?

Groetjes Champie
Pascalle
BerichtGeplaatst: 17-06-2006 20:13 Reageer met quote

Hallo Champie,

De aanvallen zijn bij mij begonnen december 2003 en ik ben uiteindelijk pas in november 2004 geopereerd. Ik had ongeveer 3 keer per week een aanval en ik had wel aanvallen van 14 uur!!!! Het was echt een onhoudbare situatie want je slaapt hele nachten niet en ook de dag erna was ik hondsberoerd en dat met 2 kleine kinderen (de jongste geboren november 2003 dus een hele kleine baby).

In september 2004 ben ik opgenomen met een acute alvleesklierontsteking omdat een steen de doorgang naar de alvleesklier had geblokkeerd. Ik zou dus iedereen met galstenen willen aanraden om hier niet te lang mee door te lopen en ik zou een operatie zeker aanbevelen. Ik kan je ook zeggen dat in het begin de aanvallen kort zijn en niet zo zwaar maar mijn ervaring is dat hoe langer je met galstenen rondloopt des te langer en heviger worden de aanvallen en ze komen dan ook steeds vaker!!!!
Champie
GastBerichtGeplaatst: 17-06-2006 20:34 Reageer met quote

Dank je Pascalle, dit was eigenlijk het antwoord wat ik nodig had. Ik had namelijk het idee dat het wel mee viel bij mij (dat is ook nog zo), maar als het inderdaad steeds erger wordt, maakt dat de keuze iets makkelijker en zal ik er niet te lang mee wachten. Ik heb er vanaf oktober 2005 last van en op zich is er nog redelijk mee te leven, maar het is wel erg ***** als je op het werk zo'n aanval krijgt. Ik ben na zo'n aanval ook helemaal uitgeput, jullie ook?
Ik ben in ieder geval erg blij dat dit forum er is.
Groetjes
Sim
BerichtGeplaatst: 17-06-2006 23:37 Reageer met quote

Hoi,

Ik zeg precies hetzelfde als Pascalle. Heb je galkolieken loop er echt niet te lang mee door, want dat kan op den duur dus inderdaad een alvleesklierontsteking worden. Ik kreeg mijn eerste koliek (duurde misschien 5 min) ongeveer maart 2004. Die aanvallen werden inderdaad steeds langer en erger. Van 5 min naar 15 min naar 45 min naar 3 uur naar 14 uur naar een hele dag en dan uit eindelijk een alvleesklier.
Ik hoop dat ik dat nooit meer hoef mee te maken, maar omdat ik bij de papil van vater een lamme sluitspier heb.. kan daar littekenweefsel komen en kan het op den duur toch nog eventueel terug komen.. Nou denk er maar niet aan.. heb net deze ellende allemaal achter de rug.

Dus wat Pascalle dus ook zei.. heb je galstenen.. ga er echt achteraan, want de gevolgen zijn slechter dan wat je nu hebt.

Groetjes, Simone
Pascalle
BerichtGeplaatst: 18-06-2006 12:33 Reageer met quote

Hallo Champie,

Inderdaad zijn de aanvallen slopend. In tegenstelling tot veel anderen kreeg ik nooit overdag aanvallen. Ik werd altijd 's nachts wakker van een aanval die dan uren duurde. Het gevolg was natuurlijk dat ik de hele nacht niet of nauwelijks sliep terwijl je 's ochtends wel gewoon op tijd je bed uit moet. De hele dag was ik dan echt brak. Heel slap en misselijk voelde ik me dan. Ik had op het laatst zo'n drie keer in de week een aanval dus het gevolg is dan dat je eigenlijk bijna niet meer kunt herstellen. Een onhoudbare situatie dus wat uiteindelijk ook tot een pancreatitis heeft gelijd.
Champie
GastBerichtGeplaatst: 18-06-2006 15:33 Reageer met quote

Jeetje, dat klinkt wel heel erg. Ik heb ze overdag en ook 's nachts, maar tot nu toe is die van 1 uur het langst. Ik heb nu al bijna 2 weken geen aanval gehad, waardoor ik weer ga denken dat het wel meevalt en misschien helemaal niet door die galstenen komt. Ik heb nu al een paar dagen een beetje (zeurende) pijn onder mijn borstbeen en meestal komt er dan weer een aanval aan, maar misschien komt het wel van iets anders dan van galstenen, ik zou alleen niet weten waarvan. Misschien is de galblaas eruit halen het beste en dan afwachten of ik nog van die aanvallen heb. Ik ben ook blij hier te lezen dat ik qua leeftijd helemaal geen uitzondering ben (ik ben 2Cool, want heel veel mensen zijn verbaasd dat ik galsenen heb op mijn leeftijd. Al vast bedankt voor jullie ervaringen.
Pascalle
BerichtGeplaatst: 18-06-2006 17:53 Reageer met quote

Hallo Champie,

Galstenen komen best wel vaak voor bij jongere mensen. Ik was toen 31. De grootste risicogroep is Fat Female and Fourty. De zeurende pijn onder het borstbeen kan inderdaad een voorbode voor de volgende aanval zijn. Ik voelde de aanvallen ook altijd al een paar dagen aankomen. Er is wel degelijk verband met voeding. Geen vet, geen cafeine, geen alcohol, geen chocolade en geen suiker (suiker bevordert de aanmaak van galstenen). Het is een hele waslijst maar je zult zien dat als je dit allemaal achterwege laat dat de aanvallen dan verminderen.

p.s. galstenen zijn vaak erfelijk. Zit het bij jullie in de familie?
Champie
GastBerichtGeplaatst: 18-06-2006 21:50 Reageer met quote

Hoi Pascalle

Nee, galstenen zitten niet in de familie, maar ik heb wel overgewicht gehad, nu niet meer. Maar kunnen wel de oorzaken zijn overgewicht of snel afvallen. Maar ja daar is niks meer aan te doen. Ik kan echter geen verband leggen met voedsel. Het is niet zo dat ik vet heb gegeten als ik een aanval heb. En ik eet voor 19.00 uur mijn laatste maaltijd en ik heb ook weleens 's nachts een aanval. Dus ik snap het nog niet helemaal. Ik ben benieuwd wat mijn huisarts zegt dinsdag. Ik laat het nog weten.

Groetjes
Pascalle
BerichtGeplaatst: 19-06-2006 11:19 Reageer met quote

Hallo Champie,

Overgewicht is inderdaad een van de risicofactoren voor galstenen maar inderdaad snel afvallen ook.

Ben je pas zwanger geweest of bevallen? Een zwangerschap bevordert ook de aanmaak van galstenen.
Champie
GastBerichtGeplaatst: 19-06-2006 20:32 Reageer met quote

Hoi Pascalle,

Nee ik heb geen kinderen en ik ben ook niet zwanger. Maar ik ga ervan uit dat het gekomen is door mijn overgewicht en gewoon pech hebben. Mijn hormonen zijn op dit moment ook niet optimaal en ik geloof dat het ook daar door kan komen. Maar al met al maakt het eigenlijk niet uit hoe ik eraan gekomen ben, maar meer dat ik er van af kom.
Ben wel een beetje zenuwachtig voor morgen naar de huisarts, maar ik denk dat er weinig nieuwe dingen gezegd gaan worden.
Champie
GastBerichtGeplaatst: 20-06-2006 10:53 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben bij de huisarts geweest en mijn galblaas moet er uit gehaald worden. Maar gelukkig heeft het allemaal nog niet zo'n haast, ik ga eerst op vakantie en daarna ga ik het allemaal regelen. Ik heb pijnstillers (zetpillen) gekregen zodat de aanvallen minder erg zullen zijn. En ik moet opletten dat ik geen koorts krijg.

Groetjes
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 22-06-2006 9:19 Reageer met quote

Sim,

Hoe is het momenteel met je Sim, al wat beter?

Hier gaat het redelijk ben momenteel druk doende met verschillende dingen en zo gaat het een paar dagen goed en zo weer wat minder. Pfffffffffff hoop dat het eens helemaal weg is. Maar goe daar vertrouwen wij maar op he.

Grt,
Anita
jette
GastBerichtGeplaatst: 22-06-2006 14:17 Reageer met quote

ik ben nu 2.5 week geleden geopereerd en het gaat harstikke goed.
ik heb totaal geen last meer van mijn sneetjes voel in de avond nog wel de plek waar de gal gezeten heeft en als ik iest heb gegeten wat ik niet had moeten doen krijg ik beste zuurbranden.
dus ik ben blij dat dat ding eruit is. en dat je gelukkig snel weer opknapt.
succes allemaal henriette
Sim
BerichtGeplaatst: 22-06-2006 20:38 Reageer met quote

Hoi Anita,

Hoe of het gaat.. nou niet zo heel goed eigenlijk.
Elke dag doet het steeds meer pijn in de buurt pancreas/maag/darmen. Ben al naar de huisarts geweest gister en moest gelijk bloedprikken. Volgende week hoor ik de uitslag.
Qua koppie is het momenteel ook niet zo best.. alles komt naar boven. Heb soms echte huil momenten.. maar het moet er gewoon uit hoor en dat doe ik ook.

Tis af en toe nog ff teveel allemaal blee wou inderdaad dat het over was. Maar ja.. je krijgt het en je heb er niks over te zeggen.

Ik ga proberen vroeg te slapen, want ben er helemaal doorheen momenteel.. zware dag gehad met praten en huilen pfff.

Groetjes, Simone
zoie
GastBerichtGeplaatst: 22-06-2006 21:53 Reageer met quote

Jelleke, wat hoog je leverwaarde, die van mij is ook hoog, teveel pijnstillers.Slik jij die ook?gr. zoie
anoniem1975
GastBerichtGeplaatst: 23-06-2006 9:30 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ik ben dindsdag(20-6) geopereerd en het is me allemaal reuze meegevallen. Ik heb eigenlijk weinig lasten. Ja, ik voel de hechtingen en ik voel idd 's avonds de plek waar de gal heeft gezeten. Ik heb nog het meeste last van de lucht onder mijn schouderbladen en ribbenboog. Ook ben ik erg moe, kan de hele dag wel slapen.

Oh ja, de hechtingen prikken steeds door mijn trui, zal ik daar maar gewoon een pleister/verbandje overdoen?

Groetjes
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 23-06-2006 10:40 Reageer met quote

Hoi Sim,

Balen zeg. Heb je nog een beetje kunnen slapen.

Ben vanochtend geweest bij de dkt en ik heb verwijskaart voor echo. Maarja kan pas eind juli terecht!!!!

Wil hiervoor nog even bloed laten prikken want dan weet je elk geval of dit al dan niet goed is.

Wat voor soort pijn heb je eigenlijk, brandende pijn of stekende pijn.?

Hoor je.
Grt,'
Anita
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Galstenen + leverwaarden Bookmark and Share
Pagina 9 van 33  

Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 31, 32, 33  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016