Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Erythema nodosum (EN)
Auteur Onderwerp: Erythema nodosum (EN)
aannelies
BerichtGeplaatst: 19-09-2011 18:22 Reageer met quote

hallo,..

Ik heb sinds vandaag de diagnose gekregen van EN.
Ik had al een week last van mijn spieren in de onderbenen, nu kwamen er de laatste dagen rode vlekken bij die extra pijnlijk zijn.ยต

De dokter heeft me nu rust voorgeschreven.
Maar als ik zo zoek op het internet staat er bij symptomen niet bij dat de spieren in onderbenen, bovenbenen pijn doen.
Ik kan namelijk niet rond stappen omdat ik van de pijn niet op mijn benen kan blijven staan.

Is dit de oorzaak van de rode plekken of is er meer aan de hand.

Als je ervaring hebt mag je het zeggen, misschien ben ik er wat mee.

groetjes
Ad
Blizzard
BerichtGeplaatst: 02-01-2013 22:50 Reageer met quote

Hoewel dit topic al vrij oud is, en de aandoening vrij zeldzaam (waarschijnlijk waarom er niemand gereageerd heeft?) wilde ik toch even reageren.

Ik heb sinds een week ook erythema nodosum, en inderdaad net als jij dat ik tot een paar dagen geleden - vooral na opstaan van bijvoorbeeld de bank - niet op mijn benen kon blijven staan van de pijn. Maar hoewel ik voordat ik wist dat het erythema nodosum was ook dacht dat het pijn in de spieren was, denk ik toch dat de pijn veroorzaakt wordt door de ontsteking van de vetweefsellaag onder de huid - ook daar zitten natuurlijk zenuwen.

Gelukkig is de pijn nu een beetje weg, maar het vervelende, trekkende gevoel is er nog. En mijn benen zijn nog altijd flink blauw en rood, en mijn enkels lijken wel de enkels van een oud dametje - ontzettend dik.

Meer mensen die dit wel eens hebben gehad? Het is behoorlijk zeldzaam, maar ik heb ook pasgeleden de diagnose ziekte van Crohn gekregen, en daar kan het ook mee in verband staan - gezien je lichaam dan toch al snel overgevoeligheidsreacties heeft, bij Crohn in de darmen, bij EN in de (meestal) onderbenen.

Vervelend iets, maar meestal is het wel vanzelf over in een paar weken. Ik hoop dat ik het hierna niet meer terug mag verwachten, echt naar om elke keer als je opstaat het gevoel te hebben dat er messen in je schenen worden gestoken...

- Blizzard
bliepbliep
BerichtGeplaatst: 24-04-2014 9:20 Reageer met quote

Ik heb dit ook een paar keer gehad, maar volgens mij in lichtere mate dan jullie. Je weet nooit of het terugkomt. Ik heb af en toe nog steeds dat het gevoelig is op de plekken waar het zat of dat ik opeens een kloppend of stekend gevoel krijg in een enkel.
Let goed op of je ook andere klachten heb, wat voor een klachten dan ook, er is een heel scala van ziektes die aan EN ten grondslag kunnen liggen. Bij mij is een paar maanden terug een tumor gevonden, misschien dat die ermee te maken heeft, geen idee.
Index > Huidaandoeningen > Erythema nodosum (EN) Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016