Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > opgezette maag
Auteur Onderwerp: opgezette maag
Ries71
BerichtGeplaatst: 04-04-2012 20:55 Reageer met quote

Hallo dan Very Happy

Geen probleem hoor.
Bevordert Pepsine de aanmaak van maagzuur juist niet? of vergis ik me nu?
Ad
John2
BerichtGeplaatst: 04-04-2012 21:18 Reageer met quote

Ries71 schreef:
Hallo dan Very Happy

Geen probleem hoor.
Bevordert Pepsine de aanmaak van maagzuur juist niet? of vergis ik me nu?


Hallo Ries, pepsine zorgt voor dat de maaltijd veel sneller voor een lichamelijke opname word klaargemaakt dan dat je er een tekort aan zou hebben . Pepsine en Maagzoutzuur word aangemaakt zodra er voedsel in de maag komt , maar wanneer de maag snel klaar is met verteren zal zij het voedsel ook sneller dit afvoeren mogelijk word, hoe sneller de maag mag verlaten , hoe minder tijd en behoefte er is voor de maag voor de aanmaak van extra zuur , het proces is namelijk al voor wat het opnamegedeelte betreft, geaccepteerd . Inwezen verzet je dus de tijd . ( met wat extra enzymen en de maagzuur productie lopen zo , onder normale omstandigheden, niet meer synchroom, maar word op deze hulpvaardige manier een asynchroon verteringsproces .

Het is overigens wel een duur goedje en voor wie dat niet allemaal betalen kan zou dan misschien alleen een gezamelijke inkoop van zeg minimaal 50 kg, het gebruik van dit enzyme voor ons als klachtengroep veel interesanter worden, maar dat is nu vooralsnog nog even bijzaak . Razz
Ries71
BerichtGeplaatst: 14-05-2012 18:36 Reageer met quote

Hallo John,

Boek je al enig resultaat met de pepsine?
John2
BerichtGeplaatst: 14-05-2012 21:07 Reageer met quote

Ries71 schreef:
Hallo John,

Boek je al enig resultaat met de pepsine?


Ik kan nu zonder pepsine ook goed verder en had deze kuur eigenlijk wat langer moeten gebruiken om volledig te kennen , maar de theorie dat er minder zuur word aangemaakt klopt ben ik van mening. Het heeft lang geduurd voordat ik het juiste medicijn vond omeprazol pantoprazol lansoprazol , ik heb ze allemaal gehad . Toen heb ik nexium = esomeprazol specifiek aangevraagt en dit werkt voor mij het beste zonder tand ontstekingen of andere belastende volgens de bijsluiter ( nare ) klachten . Ik heb ook merkloze esomeprazol gebruikt maar niet alle esomeprazol capsules hebben dezelfde eigenschappen ! Helaas is nexium wel erg duur , 22 euro voor 15 tabletten is niet aardig meer ..

vr. groet,

John
roin
BerichtGeplaatst: 25-06-2012 19:41 Reageer met quote

wat een herkenning

ben op blz 1 en 2 begonnen
toen wat er tussen door , en elke keer kwam ik iets tegen en dacht van ha ja dat is hem

het ergste van de klachten vind ik het niet slapen en bij mij elke keer die pijnscheut,net een scheermesje in/bij de maag

wat ik niet gelezen heb Embarassed mss doordat ik te veel wilde lezen...hoe komt een mens aam een gescheurt middenrif

ik ben vandaag bij de huis arts geweest en moet dus bloed onderzoek,ik ben een beginner bij jullie vergeleken
hoop dat ik wat steun put uit jullie verhalen
JJ76
BerichtGeplaatst: 17-07-2012 5:11 Reageer met quote

Net het hele topic doorgelezen en wat ongelooflijk zeg.. Al mijn klachten, en dat zijn er nogal veel, zie ik hier terug, echter heb ik nooit aan een middenrifbreuk gedacht.

Mijn klachten begonnen in 2004, ik heb toen veel onderzoeken gedaan maar er kon niets gevonden worden tot eind 2007 ik opeens echt lag te rollen over de vloer van de pijn. Toen zijn er nog meer onderzoeken gedaan.. Noem het en het was bekeken, intern en external. Omdat nergens iets gevonden kon worden, werd het uiteindelijk op stress en een spastiche blindedarm gegooid. Ik heb toen psychiatrische hulp en ademhalingstherapie gekregen. Dat hielp, volgens mij, niet echt en omdat ik na een tijd ging verhuizen, stopte ik ermee. Ik had ook pantoprazol gekregen en bleef dat slikken omdat het mijn klachten minder erg maakte. Een paar maanden nadat ik verhuist was, verdwenen mijn klachten geheel, met de uitzondering van het brandend maagzuur. Ik had voor mijn verhuis erg veel last van stress en dus had ik zoiets van, ok, ze hebben wel gelijk want de stress is weg en de klachten ook.

Nu zijn de klachten echter terug en het lijkt alsof ze erger zijn geworden, ik had bijvoorbeeld dat gevoel van dat mijn maag samen geknepen wordt nog niet eerder meegemaakt. Omdat ik dit gevoel niet terug kon vinden bij de lijst van symptomen voor de spastiche blindedarm ben ik dus gaan googlen en kwam hier terecht. Ik moet wel zeggen dat ik sinds een jaar of zo wel weer aan een flinke dosis stress bloot gesteld sta, dus dat zal er zeker ook mee te maken hebben maar het helpt me niet echt. Ik zal nu spoedig een afspraak maken met mijn dokter en het middenrif eens opperen.

Aan de een kant vraag ik mij echter af, als het een middenrifbreuk is, hadden ze dat Dan niet al kunnen zien? Ze hebben een endoscopie gedaan, diverse X-rays, echo's en nog zoveel meer.. Aan de andere kant lees ik ook dat veel mensen er per toeval achter kwamen, het lijkt me dus de moeite waard om het eens te laten onderzoeken.
Bouchra
BerichtGeplaatst: 30-09-2012 20:08 Reageer met quote

hallo,

ik heb laaste paar weken echt last van misselijkheid en opgeblazen gevoel vooral na het eten, maar nu heb ik ook echt een vervelende pijn in me rug boven in het midden.
het doet zo een pijn dat ik niet eens normaal kan ademen,en vaak ook last van me onderbuik ben langs de dokter gegaan en die zegt dat het aan me voeding ligt, maar ik denk dat er wat meer aan de hand is..
maar ik heb echt angst voor de dokter durf niet nog een keer te gaan, wie heeft hier ervaring mee?
kan iemand mij een beetje inlichten die hetzelfde klachten heeft.
ben heel bezorgd wat ik heb ik ben bang dat ik hoor dat ik wat ernstig heb..

Groetjes Crying or Very sad
gonzales1
BerichtGeplaatst: 28-03-2013 21:01 Reageer met quote

Rascar-Capac schreef:
Ik heb nu sinds een paar maanden last van maagproblemen, in eerste instantie begon het met veel brandend maagzuur en een onpasselijk gevoel in mijn maag, een gevoel dat tussen misselijkheid en pijn zweeft. Na een aantal bezoeken aan mijn (zeer ongeïnteresseerde) huisarts werd ik naar huis gestuurd met een dosis Omeprazol, wat totaal niet hielp. Er zijn weken dat ik geen last van m'n maag heb en dat ik prima functioneer, maar het kan maar zo gebeuren dat ik plotseling weer verschrikkelijk last van m'n maag krijg. De laatste maand zijn daar de volgende klachten bijgekomen:

Pijn in de maag welke ook in de rug te voelen is.
Pijn op de borst.
Pijn in de linkerschouder.
Het gevoel dat je gaat ontploffen na een kop thee, tussendoortje of maaltijd.
Veel last hebben bij liggen, staan en zitten van de maag, rug en schouder.

Nu is het bekend dat bij mij in de familie praktisch iedereen problemen met zijn of haar middenrif heeft, ik heb een aantal familieleden die eraan geopereerd zijn omdat hun klachten te ver gingen, bestaat er de kans (ik heb gehoord dat het erfelijk is) dat ik ook problemen (een scheurtje of i.d.) in mijn middenrif heb?

Aankomende donderdag moet ik naar mijn huisarts, ik sta erop dat deze mij doorverwijst naar een internist, ik loopt hier nu al maandenlang mee (nog lang niet zo lang als sommige anderen) maar ik word er goed ziek van, op en buiten het werk is het heel storend, net niet ondragelijk. Het klinkt overdreven maar ik ben géén aansteller en ik voel gewoon dat er iets mis is. Wat denken jullie dat het meest verstandig is voor mij om te doen? Er gewoon op staan dat de huisarts mij doorverwijst of afwachten of het misschien wegtrekt (wat ik niet zo snel zie gebeuren)?

In ieder geval bedankt.
Pati
BerichtGeplaatst: 05-05-2013 16:21 Reageer met quote

Hoi, ik ben op dit forum terechtgekomen toen ik begon te zoeken naar een mogelijke link tussen mijn al jaren durende maagproblemen en mijn snelle hartslag. ik ben namelijk pas iets beginnen nemen voor mijn maagproblemen, en merkte dat mijn jarenlange te hoge hartslag als bij wonder ineens gezakt was. enkele jaren geleden, in een zeeer stressvolle periode, ben ik last beginnen krijgen van mijn maag, die precies soms stilviel. dit is steeds erger geworden; pas als ik ga plat liggen op mijn rug, begint mijn maag te werken. daarnaast kwamen er steeds meer symptomen bij: 's nachts wakker schieten badend in het zweet en misselijk, om even later te beginnen bibberen van de kou. misselijkheid, heel vaak boeren, dikke opgezette maag, eten dat terug tot in mijn keel schiet, veel te snelle hartslag en uiteindelijk hartkloppingen .als ik een zeer plotse grote inspanning doe, slaat mijn hart heel hard en slaat het tellen over, zeer beangstigend. Ook heb ik een steeds terugkomend probleem in mijn rug tussen mijn schouderbladen, waarvoor ik om de zoveel tijd naar de kine moet. deze had mij ooit al eens gezegd dat dat kan verderkomen van chronische maagproblemen. ik wou niet naar het ziekenhuis voor al die onderzoeken aangezien ik er altijd van overtuigd ben geweest dat het van de stress is, aangezien het begonnen is tijdens mijn zeeer stressvolle hogeschoolperiode (ben nu 26) en mijn daarna heel erg stressvolle relatie heeft de boel alleen nog maar verergerd. ik probeerde er maar mee te leven, hoe vreselijk oncomfortabel ook. mijn darmen functioneren ook niet naar behoren, mogelijk door die maag, met heel erg veel buikpijn tot gevolg, kan soms zelfs niet rechtstaan of -zitten van de pijn. als ik lig gaat het volledig weg maar terug rechtstaan, dan komt het terug en gaat pas na uren over. Ook herken ik het gevoel van precies niet tegoei te knn ademen, precies of die opgezette maag ervoor zorgt dat je niet kan doorademen met een gevoel van zuurstoftekort tot gevolg. ik heb er mogelijk iets tegen gevonden, eigenlijk door te googlen naar een mogelijke oorzaak van alle huiduitslag waar ik last van heb. Heb half mijn leven erg veel acné gehad en nu al paar jaar eczeem die maar niet weggaat. allergietesten laten doen maar blijft steeds terugkomen, werd er helemaal gek van. toevallig kwam ik op een website terecht waar ze het hadden over de oorzaken van huiduitslag. Al jaaaaren zeggen (alternatieve) dokters mij dat huiduitslag voortkomt van te veel gifstoffen die in mijn lichaam zitten en een uitweg zoeken via de huid. en dat terwijl ik niets dan water drink en gezond eet. op de duur geloofde ik het gewoon niet meer, na alle zuiveringskuren en te leven op voedingssupplementen. toch maar overgeschakeld naar de 'normale' geneeskunde dan, maar dat heeft me tot nu toe ook nog niet geholpen. Op die website waar ik het net over had, begonnen ze ook weer over gifstoffen in het lichaam die in je bloed komen waardoor je huiduitslag krijgt. maar zij legden uit dat als je te weinig maagzuur aanmaakt (wat door stress vaak veroorzaakt wordt) dat dan de bacteriën enz die in het voedsel zitten niet doodgemaakt worden, maar mee je darmen ingaan, die dit niet kunnen verwerken, waardoor het uiteindelijk in je bloed komt (om het even kort te zeggen). Ik had al zo vaak tegen dokters gezegd dat mijn maag mijn eten precies nooit wil verteren, maar dan zeiden ze dat ik maar een motiliummetje moest nemen (wat eigenlijk helpt als je te VEEL maagzuur hebt) en anders eens met de camera mijn maag in moest. niemand heeft ooit de link gelegd naar te weinig maagzuur. Ik vond dat anders wel het meest voordehandliggende, dus ben naar mijn osteopaat gegaan en heb gezegd wat ik dacht dat er dus scheelde. Hij heeft dit getest en effectief, het blijkt zo te zijn. Ik neem nu het voedingssupplement Hydrozyme van Biotics, en moet zeggen dat het in het algemeen veel beter gaat met mijn maag. en wat ik het vreemdst vond van al: van het moment dat ik die pilletjes begon te nemen, is mijn hartslag gedaald! ik had nooit gedacht dat dit kon samenhangen met mijn maagproblemen, maar ik zie dat velen hier daar ook last van hebben. Ik moet nog terug naar de osteo en dan gaat hij nog verdere testen doen, dus dit is wsl pas het begin van mijn hopelijke genezingsproces. Ik wou het gewoon maar delen voor het geval dat het nog iemand zou knn helpen. Ik hoop ook dat ik daardoor mogelijk van mijn huiduitslag afgeraak. Maar gewoon al een betere maag en een normale hartslag zijn al fantastisch, na al die jaren. ik wens iedereen hier erg veel geluk in zijn/haar zoektocht naar een remedie, want er zal wsl niet 1 wondermiddel voor iedereen zijn. en mss heb ik hiermee wel 1 persoon kunnen helpen in dat proces. Groetjes, Pati
preddie
BerichtGeplaatst: 02-07-2013 11:24 Reageer met quote

Mijn verhaal heb ik al eens geplaatst volgens mij, maar weet dit niet meer zeker. Ben in ieder geval al lang bezig en een hoop gedoe verder.

Het begon bij mij vroeger (14/15) met af en toe aan het einde van de dag met krampen in de darmen. Ik hoefde 's avonds alleen even lees (5 min) te liggen, en wat winderigheid later was het allemaal weer voorbij. Dit was echt eens per maand, misschien zelfs eens per 3 maanden. Ook heb ben ik wel eens in groep 7 met zo'n kramp naar huis gelopen dat ik niet eens meer rechtop kon staan.
Heb wel eens van de dokter Metamucil gekregen wat toen prima hielp. Gelukkig was het allemaal incidenteel en had ik tijdens mijn studententijd er nooit veel last meer van.

Toen ik 25 was begon het echter vreemd te worden. Tijdens het plassen voelde ik een vibratie op de borst en na het plassen was dit weer weg. Een hele tijd constateerde ik dit gewoon en verbond ik er verder niks aan. Later kwam er een enorme stressvolle periode voorbij waarbij dit gevoel extremer werd. De vibratie werd soms erger en ik kreeg het ook op momenten dat ik niet hoefde te plassen.

Naar de dokter gegaan en mijn klachten uitgelegd. Uiteraard weggestuurd met het verhaal dat het spanning en stress was. Een paar maanden later werden de vibraties heftiger en kreeg ik ook pijn in mijn darmen. Ik kon mijn hand op de borst leggen en voelde letterlijk ruis (ook anderen voelde dit). Als ik 's nachts opstond om naar het toilet te gaan was de ruis soms zo hard dat het gonsde tegen de plavuizen... ik vond het best eng uiteraard.

Weer terug naar de dokter. Ik had ondertussen ontdekt dat als ik mijn romp wat naar links draaide ik deze ruis zelf soms kon aanzwengelen. Je kunt je voorstellen dat ik steeds meer stress kreeg en dat mijn darmen dit ook geen pretje vonden. Ik werd steeds winderiger en de ontlasting veranderde constant. Van diarree naar hard en weer naar diarree.
Ofwel bij de dokter en deze zei dat het inderdaad ruis was. Verhaal dat zoveel mensen dit hebben bla bla. Ik wel soort van in paniek omdat dit mijn verhaal bevestigde en eigenlijk vrijwel direct naar de eerste hulp van het ziekenhuis gegaan. Omdat ze het zo'n raar verschijnsel vonden (ze noemde het positieafhankelijke hartruis) werd ik direct opgenomen.

Tijdens mijn opname van 3 dagen werd alles gecontroleerd en mijn hart was gezond. Uiteraard bloeddruk wel beetje hoog, maarja, ik had ook behoorlijk wat spanning in mijn lichaam. Na deze opname was ik wel weer gerust gesteld... ze zeiden dat het wel hartruis was wat ze hoorden en voelden als ik mijn romp draaide, maar op de echo konden ze niets zien wat het veroorzaakte. Sterker nog, het was er niet... Dit kwam omdat bij liggen of gewoon rustig staan er ook geen hartruis was...

Vreemd vonden ze, maarja, hart gezond, niks aan de hand, lekker naar huis. Ik was blij maar nog steeds niet op mijn gemak. Ik kon me niet voorstellen dat je hartruis soms wel en soms niet zou krijgen.

Ik kreeg al snel in de gaten dat deze ruis te maken had met mijn darmen. Als ik last had van mijn darmen had ik ook meer last van de hartruis.
Ik kreeg net zoals veel mensen hierboven beschreven in de jaren daarna de klachten:

*Soms benauwd/ vol gevoel na het eten dat na paar uur weer iets verdwijnt
*Winderigheid
*Opluchting na winderigheid
*Boeren
*Wisselende ontlasting
*Soms extreem pijnelijke steken in mijn maag dat wel 2 maanden aanhield
*Steken in mijn arm, kramp in mijn arm dat na een toiletgang weer verdween/ of na borrelingen in de darmen

Na zo'n 4 jaar begon ik het wat meer te accepteren, maar de klachten verdwenen niet. Ik kreeg het wel meer onder controle. Sporten ging trouwens prima, extreme inspanning was geen probleem. Ik slikte verschillende medicijnen en producten. De een maakte het erger en het ander hielp iets...

Uiteindelijk begon ik Forlax in te nemen en daarmee zijn de hartruis-klachten compleet weg. Ontlasting wordt zachter... ofwel de hartruis kreeg ik door teveel stuwing vanuit mijn darmen. Ofwel, teveel poep in mijn darmen...

De forlax doet zijn ding al ruim driekwart-jaar. Door de Forlax geen hartruis. Door geen hartruis lekkerder in me vel (geeft toch spanning als je je hart voelt vibreren of gonzen). Door minder spanning werken de darmen ook weer beter mee.

Nu ben ik bezig hoe weer van de Forlax af te komen. Ik neem het weinig in (half-zakje per dag), maar op de lange termijn kunnen de darmen er lui van worden en heb ik meer Forlax nodig voor hetzelfde effect.
De Forlax is een oplossing voor een heel ander probleem, namelijk mijn darmen. Uiteindelijk is voeding dus de bron van wat er in mijn darmen gebeurd en als ik dit aanpak kan ik ook van de Forlax afkomen is mijn theorie.

Ik ben nu begonnen met het wijzigen van mijn ontbijt. Van brood naar Havermout en daarbij een glas wortelsap of groentesap van de Zonnatura. Ook pak ik voor mezelf het gebruik van aardappelen aan. Ipv aardappelen wat zilvervliesrijst.
De middag laat ik ongewijzigd, behalve dat ik de ochtend zwaarder wil maken en de middag minder zwaar qua hoeveelheid. In de middag zal er dus nog gewoon brood gegeten worden.
In de avond ga ik minder eten dan normaal. 1 bord is voldoende (ik heb nog wel eens de neiging meer te eten)

Op E-Bay heb ik een stappenteller gekocht voor 10 euro om de hoeveelheid beweging te meten om mezelf hierop meer bewust te maken. Deze stappen leg ik vast en mijn eerste doel is uiteindelijk gemiddeld 10.000 stappen per dag.

Deze maatregelen zijn niet superstreng, maar ik hoop dat het positief effect zal hebben op mijn darmen (meer naar het toilet, meer ruimte), zodat er minder stuwing ontstaat en geheel af te komen van medicijngebruik. Ik ben trouwens 29, 83 kilo met 1m83. Ik hoop dat er mensen iets aan dit verhaal hebben
rongezond
BerichtGeplaatst: 24-07-2013 12:05 Reageer met quote

Dag Pati,

Ik lees je verhaal en leef met je mee. Op een paar punten kan ik er iets over zeggen: ik heb na een lange stressvolle periode en slecht voor mezelf zorgen,een heleboel kwalen gekregen. Ik ging soms met een lijst van 10 kwalen naar de huisarts. Die gaf me dan voor de laatste een zalfje of pilletje. Voor psoriasis en kortademigheid belandde ik bij specialisten, die alleen maar zeiden dat dit nooit meer zou overgaan. Ik had daar genoeg van en ben bij een orthomoleculair therapeut beland. Die bevestigde na een uurtje testen wat ik al vermoedde: slechte bloedsomloop en verwaarloosd lichaam. En bovendien candida. Daar wilde de huisarts en specialist nooit over praten, want dat kon het niet zijn. Dus eerst twee maanden schoonmaken en de bijnier moest worden ondersteund, want die functioneerde slecht. Nu bijna een jaar later, is mijn psoriasis grotendeels verdwenen, mijn nagels komen weer terug, hoofdpijnen weg, energie is weer teruggekomen, mijn kortademigheid verbetert al maanden. Vooral door minder en gezond(er) eten, en bewuster leven. Ik neem nog steeds Resium, Concentrace en Rowland Formule. Misschien heb je er wat aan.
Succes, Ron
Gideon (Leiden)
BerichtGeplaatst: 08-08-2013 23:23 Reageer met quote

Hallo Lotgenoten,

Ik ben een jonge gozer van 25, tot 3 maanden geleden was ik altijd erg sportief en heel actief, toen kreeg ik ineens een raar misselijk gevoel in mijn buik, dit werd later maagpijn en steken op de borst.

Ik dacht dat ik dood ging (letterlijk) en er werd mij verteld dat dit stress was, toch na veel gezeur doorverwezen naar de internist en na een gastroscopie de conclusie: (kleine)Middenrifsbreuk.

Klachten overzicht: Maagpijn, pijn/steken achter borstbeen, pijn/druk op borst, keelpijn, hoesten, benauwdheid, nachtelijk ontwaken met ademnood, raar gevoel in de neus, soms verstopte neus, pijn in de rug, pijn in de kaken, pijn in de armen, heel erg beroerd wakker worden en HEEL erg moe.

Paar vraagjes aan jullie

Iemand ervaringen met sporten en een middenrifsbreuk?
Hebben meer mensen last van benauwdheid en soms ademnood?
Zijn er meer mensen van in de 20 of jonger die dit hebben?
Worden jullie ook zo beroerd wakker?
Wordt het ooit beter?

Groetjes
rongezond
BerichtGeplaatst: 08-08-2013 23:33 Reageer met quote

He Gideon,

Ga eens naar een orthomoleculair therapeut en laat je doorlichten. Wat ik over middenrifsbreuk kan vinden klopt toch niet met je klachten? Artsen kunnen alleen maar op grond van jouw verhaal onderzoeken, orthomoleculaire therapeuten zoeken en vinden mbv sensoren o.a. welke organen het wel of niet goed doen. Probeer het eens een keer, ik hoor voornamelijk (heel) positieve reacties omdat de reguliere arts het vaak niet kan vinden... en zij wel.
Succes, Ron

Gideon (Leiden) schreef:
Hallo Lotgenoten,

Ik ben een jonge gozer van 25, tot 3 maanden geleden was ik altijd erg sportief en heel actief, toen kreeg ik ineens een raar misselijk gevoel in mijn buik, dit werd later maagpijn en steken op de borst.

Ik dacht dat ik dood ging (letterlijk) en er werd mij verteld dat dit stress was, toch na veel gezeur doorverwezen naar de internist en na een gastroscopie de conclusie: (kleine)Middenrifsbreuk.

Klachten overzicht: Maagpijn, pijn/steken achter borstbeen, pijn/druk op borst, keelpijn, hoesten, benauwdheid, nachtelijk ontwaken met ademnood, raar gevoel in de neus, soms verstopte neus, pijn in de rug, pijn in de kaken, pijn in de armen, heel erg beroerd wakker worden en HEEL erg moe.

Paar vraagjes aan jullie

Iemand ervaringen met sporten en een middenrifsbreuk?
Hebben meer mensen last van benauwdheid en soms ademnood?
Zijn er meer mensen van in de 20 of jonger die dit hebben?
Worden jullie ook zo beroerd wakker?
Wordt het ooit beter?

Groetjes
Jan200
BerichtGeplaatst: 12-08-2013 18:44 Reageer met quote

Ook ik heb deze klachten, vermoedelijk veroorzaakt door Roemheld Syndroom. Hernia Hiatus kan één van de oorzaken zijn voor Roemheld. Google t maar eens
rijnald
BerichtGeplaatst: 01-08-2015 13:50 Reageer met quote

peter36 schreef:
Onderstaande klachten heb ik oo erg last van :

- enorm opgezette maag, veel boeren
- snelle hartslag als maag opgezet
- wegtrekkers (idee dat ik wegval)
- bloedcirculatie problemen krachtverlies
- De laatste tijd heb ik na elke maaltijd een
enorme opgezette maag en klopt mijn hart in mijn
keel.
- Je gaat hyperventileren raakt in paniek (althans
ik)en hebt het idee dat je ter plekke overlijd ?
vooral in spanningsvolle situaties.
- Je wordt gek en moe van alle bezoekjes aande arts.

Ik weet niet of ik een scheur in mijn middenrif heb

Maagonderzoek gehad, bovenbuik echo, longfoto's,
cardioloog etc.

met vriendelijke groet
Peter
M.ndyy
BerichtGeplaatst: 28-06-2016 20:12 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik heb zojuist een nieuw onderwerp geplaatst omtrent een galblaasoperatie. Ik twijfel namelijk of de galblaas wel door de juiste klachten wordt weggehaald. Als ik jullie verhalen lees, dan kan ik mij volledig vinden in de omschreven klachten! Iemand meer ervaring hierin?

Mijn verhaal (ben nu 24 jaar): In 2011/2012 ben ik 30 kg afgevallen op eigen initiatief. Ik ben 2 jaar op gewicht gebleven totdat ik in 2014 maagklachten kreeg. Hierbij heb ik 3x in 6 maanden tijd een koliekaanval gehad (maar daarna niet meer of in elk geval geen koliekaanval die zo erg was.) Ik voelde mij continue opgeblazen en het leek alsof mijn ingewanden zich rondom buik en maag naar buiten wilden duwen. Heb daarbij bijna nooit eetlust en het eten ligt me bijna dagelijks zwaar op de maag. Heb in 2014 een echo laten maken van mijn bovenbuik waarop galstenen geconstateerd werden. Tevens bleek uit een ander onderzoek dat ik een vertraagde maagontlediging had/heb. Heb toen omeprazol en pantoprazol gekregen, maar dit hielp niet. Heb het toen verder laten rusten tot eind 2015. Toen kreeg ik opnieuw dagelijks last van het enorme opgeblazen gevoel rondom mijn maag en heel veel opstoten en opboeren. Kon me voornamelijk door het opgeblazen gevoel niet meer volledig concentreren op het werk of op sport/hardlopen. Echt vervelend. Heb ook vaak last van de maag na het eten en regelmatig steken rechts en links in de zij. Na tig HA bezoeken en een ziekenhuisbezoek, werd me aangegeven dat het te maken had met functionele dyspepsie en dat ik er mee moest leren leven. De galstenen konden hier niet de oorzaak van zijn. Ik ben gisteren voor een second opinion naar België geweest en de dokter heeft mij opnieuw en volledig onderzocht. ik had een grote galsteen van 2 cm en ze willen mijn galblaas operatief verwijderen. Echter ik heb al een poosje geen last meer gehad van galkolieken. Hierdoor twijfel ik of dit wel de goede reden is om de galblaas te laten weghalen? Ik begrijp dat mogelijk ernstige ontstekingen kunnen optreden en dat het bij voorbaat goed is om de galblaas bij mogelijke risico's te laten weghalen. heb namelijk ook regelmatig het idee dat ik ga hyperventileren op het werk en dreig flauw te vallen, en ben vaak moe.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > opgezette maag Bookmark and Share
Pagina 12 van 12  

Vorige  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016